UPDATE Presedintele CJ Hunedoara, Mircea Molot (PNL), a fost retinut de procurorii DNA (surse)

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 3 decembrie 2014, 18:00 Dosare Anticoruptie


Mircea Molot
Foto: Agerpres
Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, liberalul Mircea Molot, a fost retinut, miercuri, dupa sase ore de audieri, de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Alba Iulia, au declarat surse judiciare citate de Agerpres. De asemenea, a fost retinut si vicepresedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint.


UPDATE: Un viceprimar de comuna si un om de afaceri din Deva au fost retinuti, miercuri seara, in dosarul presedintelui Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Molot. Un viceprimar de comuna si un om de afaceri din Deva au fost retinuti, miercuri seara, in dosarul presedintelui Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Molot, retinut si el de procurorii DNA alaturi de vicepresedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint si de ginerele lui Molot, Roberto Patrik Venter, potrivit Agerpres. Alte doua persoane, printre care directorul general al SC Apaprod SA Deva, Victor Arion, au fost audiate de asemenea, potrivit unor surse judiciare, de procurorii DNA Alba Iulia.

Mircea Molot si Tiberiu Balint au fost adusi la DNA Alba Iulia cu o duba a Jandarmeriei, in jurul orelor 11,30, cei doi refuzand sa raspunda intrebarilor jurnalistilor. Dupa sase ore de audieri, presedintele si vicepresedintele CJ Hunedoara au fost retinuti. Cei doi au fost preluati de politisti cu cate o autospeciala din curtea S.T. Alba Iulia al DNA si nu din fata imobilului, asa cum s-a procedat la aducerea lor la audieri.

Potrivit avocatului unui om de afaceri din Hunedoara adus si el miercuri la sediul DNA, clientul sau, precum si ginerele lui Mircea Molot nu ar fi fost audiati pana in jurul orelor 18.00 de catre procurori.

Procurorii DNA Alba Iulia au extins, miercuri, urmarirea penala pe numele lui Mircea Molot pentru savarsirea unor fapte de coruptie in legatura cu acordarea unor contracte din bani publici. Surse judiciare au declarat ca Mircea Molot este urmarit penal pentru trafic de influenta in forma continuata, luare de mita, infractiunea de fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; spalare de bani in forma instigarii, detinerea fara drept a unui document ce contine informatii secrete de stat.

Dosarul il vizeaza si pe vicepresedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, care ar fi savarsit, potrvit procurorilor, infractiuni de luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata, spalare de bani in forma instigarii.

Potrivit surselor citate, la sfarsitul anului 2011, in calitate de presedinte al CJ Hunedoara, Mircea Molot si-a traficat influenta reala pe care o avea asupra lui Victor Arion - director general al SC Apaprod SA Deva, societate al carui actionar majoritar este CJ Hunedoara (76,72%) alaturi de consiliile locale din judet, in scopul avantajarii SC Viva Construct SRL Deva, in cadrul procedurii de atribuire a contractului 'Masuri temporare pentru tratarea apei uzate in Deva si Hunedoara prin aerarea artificiala a apei uzate deversate in raurile Mures si Cerna prin canalele deversate de la statiile de epurare a apei uzate' si a permis demararea lucrarilor inaintea finalizarii procedurii de achizitie.

In schimbul sprijinului oferit, Victor Axinte, administrator si actionar al SC Viva Construct SRL, a cedat executia unei parti din lucrarile pe acest contract catre SC Vivanty Industries SRL Soimus, societate controlata direct in calitate de asociat si administrator de catre Roberto Patrik Venter - ginerele lui Molot.

De asemenea, Mircea Molot si-a traficat influenta reala pe care o avea asupra lui Victor Arion, pentru ca, in schimbul unui alt contract, societatea acestuia sa asfalteze o strada din satul Martinesti, unde Molot detine un imobil.

Sursele judiciare au mai declarat ca in perioada 2010-2014 Mircea Molot a creat si pus in functiune un circuit financiar prin care fondurile publice legal aprobate pe proiecte au ajuns in conturile unor societati care nu indeplineau criteriile de calificare privind capacitatea tehnica si/sau profesionala, economico-financiara, precum si experienta similara, dar erau controlate de catre persoane din cercul sau relational, respectiv ginerele Roberto Venter si alte persoane interpuse devenite formal reprezentanti ai acestor societati.

De asemenea, la data de 19 octombrie 2014, Mircea Molot s-a folosit de autoritatea sa de presedinte al CJ Hunedoara si de functia de conducere intr-un partid pentru directionarea unor fonduri guvernamentale catre bugetul comunei Turdas, judetul Hunedoara, in transe, contrar dispozitiilor legale, suma finala fiind conditionata de modul in care alegatorii din comuna respectiva isi vor exprima optiunea de vot.

La perchezitiile din 7 noiembrie, procurorii DNA au gasit in biroul lui Mircea Molot din cadrul CJ Hunedoara un document clasificat secret de stat nivel 'secret', document interzis la detinere de catre persoane neautorizate.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3704 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Nu mai zic mazetele ca e politizata justitia? (Miercuri, 3 decembrie 2014, 18:30)

    Vreau sa fiu furat deci votez PSD PNL UDMR [utilizator]

    hihihi
  • -3 (5 voturi)    
    PNL-ul trebuie sa se grabeasca (Miercuri, 3 decembrie 2014, 20:10)

    newlook [utilizator]

    PNL-ul trebuie sa se grabeasca cu motiunea aia de cenzura, sa fie votata in parlament. Altfel, Cracadica (Deputata pe baza de craci) Alina Gorghiu trebuie sa-l acuze pe Ponta ca n-a organizat sectie de votare corespunzatoare la Jilava unde vad ca si-au dat adunarea preacinstitii PNL-isti.
    Dar pentru ce e acuzat asta?

    "pentru directionarea unor fonduri guvernamentale catre bugetul comunei Turdas, judetul Hunedoara, in transe, contrar dispozitiilor legale, suma finala fiind conditionata de modul in care alegatorii din comuna respectiva isi vor exprima optiunea de vot."

    Adica pentru frauda electorala. Nu-i spune nimeni Cracadicei isterice Alina Gorghiu ca s-a gasit hotul? Chiar la ea in partid?
  • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 3 decembrie 2014, 20:42)

    [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
    Hai ca vin sarbatorile ,dati odata cu matura !! (Joi, 4 decembrie 2014, 10:26)

    andreesanu [utilizator]

    Unde calci unde te-ntorci dai de hoti,de mafioti,de lichele si de fufe,tot gunoiul adus de tunami in 89 s-a proptit in politica de rahat dimbovitean.
    E multa mizerie oriunde te uiti , pe oriunde treci nu dai decit de derbedei neciopliti ,needucati,de tate,de fufe ,
    capatuiala e scopul mijloacele-s :mahalagismul ,pomenile ,rafuielile,curvasareala politica,circul in parlament or mediatic.
    Justitia daca -si face treaba dupa lege are de lucru pentru 25 de ani daca nu se prescriu excrocheriile,hotiile traficul,evaziunea si nu in ultimul rind distrugerea economiei si privatizarile dubioase.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by