ICCJ: Viorel Hrebenciuc si fiul sau raman in arest preventiv. Decizie similara si in cazul fostului prefect de Buzau, Paul Beganu

de Narcis Anton     HotNews.ro
Vineri, 28 noiembrie 2014, 22:25 Dosare Anticoruptie


Viorel Hrebenciuc si fiul sau, Andrei Hrebenciuc
Foto: Colaj / Sursa foto: Agerpres
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc si fiul sau, Andrei, raman in arest preventiv, dupa ce vineri Inalta Curte de Casatie si Justitie le-a respins contestatiile impotriva prelungirii acestei masuri. Aceeasi decizie a fost luata si in cazul lui Gheorghe Paltin Sturdza. Hotararea ICCJ este definitiva, informeaza Agerpres.

Judecatorii de la ICCJ admisesera pe 19 noiembrie propunerea DNA de prelungire a arestarii preventive cu inca 30 de zile in cazul fostului deputat Viorel Hrebenciuc si a fiului acestuia, Andrei, pusi sub acuzare in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri.

Viorel Hrebenciuc a fost arestat pe 29 octombrie, el fiind acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, trafic si cumparare de influenta, spalare a banilor, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Fostul prefect de Buzau Paul Beganu,
cercetat pentru luare de mita si abuz in serviciu intr-un dosar privind retrocedari ilegale de paduri, ramane in arest preventiv, alaturi de alte doua persoane. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins, vineri, contestatiile formulate de Beganu, dar si de omul de afaceri Gheorghe Ceteras si de avocatul Vasile Mihail impotriva deciziei masurii arestului preventiv.

De asemenea, Curtea Suprema a respins contestatia judecatorului de la Judecatoria Patarlagele Neculae Toader fata de care Curtea de Apel Ploiesti a dispus masura controlului judiciar, dar si pe cea a procurorilor DNA. Magistratii ICCJ au admis insa contestatia angajatul Romsilva Ion Irimia, astfel ca in cazul acestuia au dispus inlocuirea masurii arestului preventiv cu masura controlului judiciar.

Procurorii DNA Ploiesti au dispus efectuarea urmaririi penale fata de fostul prefect de Buzau Paul Beganu, judecatorul Neculae Toader si alte trei persoane in dosarul privind retrocedari ilegale de paduri, cu un prejudiciu de 21,7 milioane euro in dauna statului.

Paul Beganu este acuzat de luare de mita, abuz in serviciu, fals intelectual si instigare la fals intelectual si la dare de mita, iar judecatorul Neculae Toader din cadrul Judecatoriei Patarlagele de luare de mita si abuz in serviciu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1974 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    Ce vremuri ! (Sâmbătă, 29 noiembrie 2014, 0:20)

    geag [utilizator]

    Smecherii la brutarie / fraierii afara
  • +4 (4 voturi)    
    sărbători în familie la pușcărie (Sâmbătă, 29 noiembrie 2014, 1:02)

    visio [utilizator]

    foarte nașpa pt familia hrebengiuc....lăsați-mă să ghicesc: Băsescu e de vină pt că ăștia au furat!
    dacă pe șumea asta băse i-a hăituit să vezi ce le face pe lumea cealaltă!
  • +4 (4 voturi)    
    Hrebenciucii (Sâmbătă, 29 noiembrie 2014, 1:58)

    AlisCuPar [utilizator]

    primii la pârnaie ! Urmează Şova, Oltean... şi ultimul pe listă, cu voia dvs, Pontaaa !
  • +4 (4 voturi)    
    In prag de sarbatori (Sâmbătă, 29 noiembrie 2014, 5:38)

    Calinul [utilizator]

    le doresc un sincer La Multi Ani!...la brutarie
  • +3 (3 voturi)    
    cine i-a ales.. ? (Sâmbătă, 29 noiembrie 2014, 8:05)

    TRABI [utilizator]

    Cine i-a ales vreodata pe acesti nemernici ...ar fi bine sa li se usuce mainile . Hrebe , voiculescu , mai era o jufecatoare sau nustiu cum care si-au pus copii in pericol si i-au nenorocit pe viata .
    Astia nu pot fi numiti oameni cu ratiune
    Va dati seama in ce masura catastrofala nea-u schimbat vietile carpele astea ?
    Sper sa va iasa pe nas celor care i-ati pus in functii politice prin vot ....
  • +4 (4 voturi)    
    Tata socru va fi si "dansul " hirotonisit penal! (Sâmbătă, 29 noiembrie 2014, 9:13)

    Plagarus [utilizator]

    Se incalzesc senatorul padurar Verestoy Attila și deputatul PSD Mircea Dușa, actual ministru al Apărării Naționale !
    • +2 (2 voturi)    
      bravo ...! (Sâmbătă, 29 noiembrie 2014, 20:39)

      TRABI [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

      sa le cautam cate o basca si cate o дрyйбa - lui si KGB-istului..


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by