UPDATE Senatorul PNL Dian Popescu, condamnat la 5 luni de inchisoare cu suspendare

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 28 noiembrie 2014, 10:02 Dosare Anticoruptie


Popescu Dumitru Dian
Foto: senat.ro
Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat pe senatorul PNL Dian Popescu la cinci luni de inchisoare cu suspendare pentru avarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice. Decizia poate fi atacata cu apel in termen de 15 zile.

Popescu a declarat, intr-o interventie telefonica la B1 TV, ca avocatii sai vor ataca decizia si ca, avand in vedere ca nu este o decizie finala, nu se va autosuspenda din PNL.

"Asta nu este coruptie, este firma mea privata dinainte de a fi om politic. Nu este coruptie, este complicitate la abuz in serviciu, nu este o decizie finala. nu cred ca aduc prejudicii de imagini partidului", a declarat el.

Potrivit Gazeta de Sud, Popescu a fost condamnat in dosarul "Pavel". Sentinta fusese amanata de cinci ori pana acum.

In acest dosar au fost judecaţi: primarul din Peştişani, Gorj, Florin Pavel, preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, Gabriel Popescu, fratele politicianului, Dan Radu Floarea, om de afaceri, Nicolae Isar, diriginte de şantier, şi Dumitru Pârvulescu, director în Ministerul Finanţelor. Dosarul a vizat următoarele infracţiuni: abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu în formă calificată, neglijenţă în serviciu, luare de mită, dare de mită, falsul material în înscrisuri oficiale, falsul în înscrisuri sub semnătură privată, uzul de fals.

Edilul a fost acuzat că a dispus efectuarea de plăţi pentru lucrări neefectuate şi ar fi primit foloase necuvenite. De asemenea, ar fi implicat instituţia într-o afacere de cesiune de creanţă derulată între persoane fizice.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2923 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Plecarea din Parlamet (Vineri, 28 noiembrie 2014, 10:21)

    SCS [utilizator]

    foarte frumos ca justitita isi face datoria
    dar sper ca acesti 'domni' cu decizii chiar si nedefinitve au bunul simt sa plece din forul legislativ sau pe unde or fi si sa nu dea lectii mai departe!!!
  • +2 (2 voturi)    
    Plecarea din Parlamet (Vineri, 28 noiembrie 2014, 10:21)

    SCS [utilizator]

    foarte frumos ca justitita isi face datoria
    dar sper ca acesti 'domni' cu decizii chiar si nedefinitve au bunul simt sa plece din forul legislativ sau pe unde or fi si sa nu dea lectii mai departe!!!
    • +1 (1 vot)    
      nu cred ca ramasn 150 de Pastele 2015 (Vineri, 28 noiembrie 2014, 11:12)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui SCS

      si uite asa prin Vointa Divina..se implineste Vointa Poporului
  • +1 (1 vot)    
    afara din parlament (Vineri, 28 noiembrie 2014, 11:10)

    Cata79 [utilizator]

    se aude Klaus ???
  • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 28 noiembrie 2014, 11:14)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by