VIDEO DNA face perchezitii la Primaria din Craiova intr-un dosar de fraudare a fondurilor europene la proiectul Water Park

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 27 noiembrie 2014, 11:52 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova fac joi perchezitii in Craiova intr-un dosar privind fraudarea fondurilor europene, anunta DNA. Procurorii fac perchezitii la Primarie si in alte cinci locuri, intr-un dosar care vizeaza proiectul Water Park, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres. Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro ca vizat de ancheta este directorul unei firme implicate in constructia proiectului, care ar fi platit comisioane pentru a putea deconta lucrari fictive din fondurile europene.

Ce este Water Park:

Proiectul "Craiova-Water Park – Complex de agrement acvatic în Parcul Tineretului din municipiul Craiova" este un proiect finanţat din fonduri europene, al cărui beneficiar este Primăria municipiului Craiova

Valoarea estimată a proiectului este de 86.066.199 lei, din care 30.320.010 lei fonduri europene iar antreprenorul general al lucrărilor este asocierea SC DELTA ANTREPRIZĂ CONSTRUCŢII ŞI MONTAJ 93 SRL – SC POLYSTART IMPEX SRL – SC UTI GRUP SA.

Firma desemnată să realizeze dirigenţia de şantier este SC PROJECT THC SRL.




Care sunt suspiciunile DNA:

Potrivit unor surse judiciare, procurorii suspecteaza faptul ca, atunci cand s-au intocmit situaţiile de plată pentru lucrările realizate la Water Park, directorul uneia dintre firmele implicate in constructie ar fi cerut decontarea unor lucrari si cantităţi de materiale fictive in valoare de aproximativ de 2,3 milioane de lei.

In schimbul acceptului de avizare la plată a cheltuielilor fictive, solicitate la decontare, un angajat care avea rolul de verificare a constructiei ar fi cerut un "comision" de 1% din valoarea fiecărei situaţii lunare de plată, sustin procurorii.

Procurorii suspecteaza ca astfel de comisioane s-au platit si in lunile octombrie şi noiembrie 2013.

Ca urmare a acestor suspiciuni, procurorii DNA fac miercuri perchezitii la domiciliul din Craiova al directorului firmei, la Primaria Craiova si la firmele care fac parte din consortiul care construieste proiectul Water Park.

Comunicatul DNA:


Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, ce ar fi fost comise în perioada 2013 – 2014.

În cursul zilei de 27 noiembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate în mun. Craiova, din care una este o instituție publică, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























11282 vizualizari

  • +13 (13 voturi)    
    DNA (Joi, 27 noiembrie 2014, 11:58)

    Snitzelvienez [utilizator]

    Sa fie intr-un ceas bun..la Iasi DNA-ul doarme..acolo se trag tunuri de 25 de ani si toata lumea e fericita
    • -2 (4 voturi)    
      aia nu comenteaza... (Joi, 27 noiembrie 2014, 14:06)

      Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui Snitzelvienez

      si care a comentat si-a cam luat-o... vezi fenechiu (nu ca ar fi fost nevinovat)
    • 0 (0 voturi)    
      BRAVOS! (Joi, 27 noiembrie 2014, 16:53)

      Craciunitza [anonim] i-a raspuns lui Snitzelvienez

      Sa fie intr-un CEAS bun ( nemtesc adica)..!! La Ploiesti e la fel ca la Iasi! DNA Prahova ..nu-l scutura ina pe Badescu iulian care nu stie cate case are .. ?? Un biet jurnalist a ajuns sa nu mai stie cate case are ... Iar povestea cu primele municipale platite catre echhipa PETROM .. oarte unde-i adevarul ?? Pensionarii asteapta inca pensiile municipale promise de acest PRIMAR mincinos, lenes si hot, inainte de alegeri ! Unii tin inca fluturasul rosu, in care Iulian Badescu red Maior, le scria cu drag, ca le da pensii municipale ..MINCINOSUL....
  • +11 (11 voturi)    
    Poate avem norocul .... (Joi, 27 noiembrie 2014, 12:23)

    gica43 [utilizator]

    ,,,si o vedem si pe ///-olguta acolo unde le este locul majoritatii pesedistilor,mai ales a fostilor peremisti.
  • +12 (12 voturi)    
    Nu va atingeti de Olguta!!! (Joi, 27 noiembrie 2014, 12:45)

    Johanis [utilizator]

    Doar a promis ca termina cu ciordeala si renunta si la stadion! Macar lasati-o libera sa-si arate nesimtirea in toata splendoarea ei!

    Se pare ca multi primari s-au decis sa-si faca mai devreme Craciunul alaturi de familie, ca mai tarziu nu se stie.....
    • +1 (1 vot)    
      Craciun Fericit! (Joi, 27 noiembrie 2014, 16:32)

      levierul [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

      ... alaturi de grande famiglia la PSD Jilava
      • 0 (0 voturi)    
        La cat mai multi ani (Joi, 27 noiembrie 2014, 16:55)

        Craciunitza [anonim] i-a raspuns lui levierul

        la Rahova/jilava ..
  • +7 (7 voturi)    
    oops ! (Joi, 27 noiembrie 2014, 12:58)

    nash pandelica [utilizator]

    olgutza ?! :)
  • +7 (7 voturi)    
    SARITI PSDsti astia o umfla si pe Olguta !!! (Joi, 27 noiembrie 2014, 13:23)

    andreesanu [utilizator]

    Unde calci si cum te intorci printre politicienii mai vechi ,mai noi din PSD nu gasesti decit penali !!!.
    Te si intrebi cum dracul de s-a rsturnat caruta cu prosti si hoti numai in dreptul PSDlui ???.
    A mai sarit cite unul din caruta si-a fugit ba la un partid
    pardon (gasca) tot ca sa fure tot ca sa se capatuiasca ,dar la PSD chiar toti mai putin pasarea arheopterix Iliescu n-a pus ciocul !!!.
    • 0 (0 voturi)    
      P$D -istii (Joi, 27 noiembrie 2014, 16:59)

      Craciunitza [anonim] i-a raspuns lui andreesanu

      pe primul loc, ca s-au contaminat de ma Miki Spaga, Adelu puscariasul ..Lacomia si hotia sunt molipsitoare ..
      Dar s-au contaminat si cei din PDL.. sa vedem cum au fost facute restituirile catre Nelu SCORPION ..ala de la Bistritza..Mare jaf...Politica mare curva , gasti de infractionalitate organizata.. Cine zicea asta ?? Parca Catarama.. viorel ..si sta dar si-a dat seama ca numele asta Viorel, in politica, nu e de bine si s-a retras..
  • +4 (4 voturi)    
    Dna Vasilescu, (Joi, 27 noiembrie 2014, 14:02)

    AlisCuPar [utilizator]

    vine DNA să te ia !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by