VIDEO Fosta sefa DIICOT Alina Bica contesta arestarea preventiva. Procesul se judeca joi

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 27 noiembrie 2014, 9:02 Dosare Anticoruptie


Alina Bica
Foto: Agerpres
Inalta Curte de Casatie si Justitie va dezbate joi contestatia depusa de fosta sefa a DIICOT Alina Bica fata de arestul preventiv, relateaza Agerpres. Tot joi, instanta suprema va judeca si contestatiile altor trei persoane arestate impreuna cu Bica, respectiv Emil Nutiu, expert evaluator; Lacrimioara Alexandru si Dragos Bogdan.

Pe 22 noiembrie, Alina Bica, Emil Nutiu, Lacrimioara Alexandru si Dragos Bogdan au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, insa decizia nu este definitiva.

Cei patru au facut parte din Comisia Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, care, in martie 2011, a aprobat sa i se plateasca omului de afaceri Stelian Gheorghe suma de 377.282.300 lei, reprezentand despagubiri pentru un teren de 13,0535 ha situat in Bucuresti, zona Plumbuita, desi, in realitate, acel teren valora mult mai putin.



Potrivit DNA, la data de 15 martie 2011, membrii comisiei, prin exercitarea abuziva a atributiilor de serviciu, au aprobat, in unanimitate, raportul de evaluare intocmit de expertul evaluator Emil Nutiu, prin care a fost stabilita valoarea de 377.282.300 lei pentru terenul in suprafata de 13 hectare, prin supraevaluarea acestuia, ceea ce a condus la un prejudiciu de 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro, reprezentand supraevaluarea).

Membrii comisiei, luand la cunostinta de concluziile raportului de evaluare a terenului, puteau constata ca expertul a folosit, in cadrul metodei comparatiei vanzarilor, variabile (terenuri) care nu erau asemanatoare cu terenul supus evaluarii din punct de vedere al suprafetei, locului amplasarii si datei evaluarii, sustin procurorii.

Aprobarea raportului de evaluare intocmit de expert, corespunzator dosarului nr. 22714/FFCC, de catre membrii comisiei s-a facut cu incalcarea dispozitiilor art. 16 alin. 7 din Legea nr. 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente, care prevad ca, in baza raportului de evaluare, Comisia Centrala va proceda fie la emiterea deciziei reprezentand titlul de despagubire, fie la trimiterea dosarului spre reevaluare.

DNA mai spune ca membrii comisiei au realizat faptul ca valoarea terenului era supraevaluata, aspect care reiese si din faptul ca, in sedinta din 24 februarie 2011, cand dosarul nr. 22714/FFCC mai fusese analizat, s-a dispus amanarea luarii unei decizii pentru urmatoarea sedinta, fiind solicitata participarea evaluatorului si intocmirea unui scurt istoric al dosarului.

In acest dosar, a mai fost arestata preventiv si fosta sefa a ANRP, Crinuta Dumitrean.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2061 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Nu ar fi exclus ca..... (Joi, 27 noiembrie 2014, 9:20)

    gica43 [utilizator]

    .."incoruptibila" sa doreasca o arestare definitiva,ne mai avand rabdare pana la judecare !!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by