Bercea Mondial si sotia sa, retinuti intr-un dosar de evaziune si spalare de bani

de Corina Ionel     HotNews.ro
Joi, 27 noiembrie 2014, 0:36 Dosare Anticoruptie


Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, si sotia sa, Fanica, au fost retinuti, dupa ce au fost audiati de procurorii DIICOT, intr-un dosar de evaziune si spalare de bani, au declarat pentru Mediafax surse din randul anchetatorilor. Sandu si Fanica Anghel au fost retinuti alaturi de alte doua persoane in acest dosar, care are un prejudiciu estimat la 800.000 de euro, potrivit surselor citate. 

Bercea Mondial este incarcerat la Penitenciarul Colibasi, unde ispaseste o pedeapsa de opt ani si noua luni de inchisoare pentru ca si-a injunghiat un nepot intr-un bar, in 2011. El a fost condamnat definitiv in 20 mai 2014. In acelasi dosar, Fanica Anghel a fost condamnata la un an de inchisoare cu executare, pentru marturie mincinoasa si instigare la aceasta infractiune. Totodata, sotia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin si Grinica Ion Anghel, precum si fiica, Izaura, si ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie din Constanta, la sfarsitul lunii iunie, fiind acuzati de santajarea lui Mircea Basescu. 

Florin Anghel i-ar fi dat fratelui presedintelui, Mircea Basescu, 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Capatana, in perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, pentru a interveni la judecatori sa dispuna o solutie favorabila in dosarul in care Bercea Mondial era judecat pentru tentativa de omor. Bercea Mondial si fiica sa Izaura au mai fost trimisi in judecata pentru ca ar fi incercat sa mituiasca un angajat al Penitenciarului Colibasi. 

In acest dosar, Tribunalul Arges a decis, in 18 septembrie, sa il aresteze preventiv pe Bercea Mondial si sa o plaseze in arest la domiciliu pe Izaura Anghel. Sandu Anghel ar fi incercat sa ofere, prin intermediul fiicei sale, 300 de euro unui gardian al unitatii de detentie pentru a i se permite sa primeasca un telefon mobil si pentru ca acesta sa intervina in favoarea sa pe langa Comisia de munca din penitenciar.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2871 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Fanica Anghel (Joi, 27 noiembrie 2014, 0:48)

    MirceaGeorgescu [utilizator]

    Oare cine-i initiaza pe analfabeti? Abrahame, probleme securistule?
  • +3 (3 voturi)    
    Procurorii din zona lor (Joi, 27 noiembrie 2014, 8:47)

    Audit [utilizator]

    ce au facut pana acum? Toata lumea stia de caracterul infractional al lor, al afacerilor lor, a tot ce respira oamenii astia numai procurorii au dormit. Nu se pot lua masuri si impotriva lor?
  • -2 (2 voturi)    
    Aceste dosare au fost initiate, logic (Joi, 27 noiembrie 2014, 10:12)

    mopsu [utilizator]

    sa contracareze invinuirea lui mircea , de catre procurori la ordinul presedintelui. Sa nu spuna nimeni ca nu stiau de afacerile necurate ale lui bercea.In Romania sant zeci de mii de dosare tinute fortat la blat.
    • 0 (0 voturi)    
      Blat (Joi, 27 noiembrie 2014, 12:19)

      Armadilo [utilizator] i-a raspuns lui mopsu

      Daca s-ar da drumul la dosare ar creste economia ca toata Europa la un loc, si asta numai din domeniul constructiilor de inchisori.

      :)

      Sa vezi atunci crestere de PIB.
  • 0 (0 voturi)    
    Bun, bun (Joi, 27 noiembrie 2014, 12:39)

    _CK_ [utilizator]

    Sunt multi astfel de rromi.

    Zilnic vad cate un cocalar de etnie rroma, la volanul unei masini foarte scumpe.

    Oricine isi poate da seama ca acea masina nu este cumparata din bani cinstiti.

    Daca as avea puterea informationala a serviciilor, as curata zilnic Romania, in cativa pasi foarte simpli:

    1. Luat numarul masinii
    2. Verificat in baza de date, proprietarul
    3. De acolo, verificat conturile bancare, loc de munca, venituri anuale.
    3.a) Daca exista, se poate verifica provenienta lor. S-ar ajunge imediat la sursa, unde in proportie de 90% se cred ca vor fi bani furati, prin cardasie cu "oameni de afaceri".
    3. b) Daca nu exista, atunci iarasi este o problema. Nu poti umbla cu o masina de 60.000 euro, fara ca tu sa ai un loc de munca din care sa iti castigi traiul. - Se fac investigatii suplimentare... unde locuieste, care e cercul de prieteni, se intercepteaza telefonul, locatia, "afaceristii" cu care e in legatura si iarasi se eulucideaza rapid.

    Serviciilor, dati-mi aceasta putere !!! :-)
    • 0 (0 voturi)    
      Si mie să-mi dea dreptul (Duminică, 7 decembrie 2014, 1:28)

      batmanss [utilizator] i-a raspuns lui _CK_

      ca să-i trag in țeapa .
  • 0 (0 voturi)    
    Mi-ar place (Duminică, 7 decembrie 2014, 1:22)

    batmanss [utilizator]

    sa aibe de ales intre castrare sau eutanasiere . Si pușcărie obligatoriu daca aleg prima varianta . Daca le taie si limba ca sa nu-și mai "educe" plozii făcuti inainte de operație si mai bine , ca prin scris nu-i problema , sunt analfabeti. Sa le lase mâinile ca sa muncească in folosul comunității si sa le mai dea drumul doar la Pastele cailor !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by