Surse: Numele lui Dorin Cocos ar aparea in dosarul Alinei Bica. 10 milioane de euro din prejudiciul de peste 60 de milioane ar fi ajuns la fostul sot al Elenei Udrea

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 21 noiembrie 2014, 20:01 Dosare Anticoruptie


Dorin Cocos
Foto: AGERPRES
Dorin Cocos ar fi primit 10 milioane de euro pentru sprijinul pe care i l-ar fi acordat omului de afaceri Gheorghe Stelian pentru a obtine despagubirile de la ANRP, au declarat pentru Digi 24 surse apropiate anchetei care o vizeaza pe Alina Bica. Informatia apare intr-una dintre declaratiile luate in dosarul DNA in care acestia cer arestarea preventiva a procurorului sef DIICOT. Sursele au mai declarat pentru postul de stiri citat ca si numele fostei sotii a acestuia, Elena Udrea, ar fi mentionat in acest caz, insa fara a putea preciza in ce context.

Informatia apare in dosarul DNA, intr-una dintre declaratiile luate in acest dosar, in ultima luna, de procurori, potrivit unor surse. Astfel, aproximativ 10 milioane de euro, o parte din prejudiciul total de peste 60 de milioane de euro, ar fi ajuns in diverse forme la omul de afaceri Dorin Cocos, iar procurorii de caz spun ca daca Alina Bica si ceilalti membri ai comisiei nu l-ar fi despagubit abuziv pe Gheorghe Stelian, banii ar fi ajuns justificat la 9.000 de alte persoane, arata sursa citata.

Amintim ca pentru prima oara in istoria Romaniei, seful Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Alina Bica, este arestat de procurorii anti-coruptie, in timp ce este in functie. Motivul arestarii este o despagubire ilegala pe care i-ar fi acordat-o omului de afaceri Gheorghe Stelian in 2011, pe cand Bica era la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor.

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva Alinei Bica, dupa ce Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP din care actualul procuror-sef al DIICOT a facut parte, a acordat, in 2011, o despagubire pentru un teren supraevaluat din Capitala.

Potrivit unor surse judiciare citate de agentia Mediafax, Alina Bica, in mod indirect si voalat, ar fi sugerat celorlalti membri ai comisiei sa aprobe dosarul de despagubire al omului de afaceri Gheorghe Stelian, un apropiat al lui Dorin Cocos.

La un timp dupa aprobarea acestui dosar, Alina Bica ar fi primit, prin interpusi, un teren in comuna Snagov. Sursele citate arata ca nu este clar daca interpusii sunt cunostinte sau rude ale omului de afaceri Gheorghe Stelian, dar mentioneaza ca, imediat ce terenul a intrat in posesia Alinei Bica, aceasta l-a vandut, iar o parte din banii obtinuti astfel ar fi ajuns la Dorin Cocos.

In acelasi dosar, procurorii anticoruptie au pus in miscare actiunea penala si i-au retinut pentru 24 de ore pe Lacramioara Alexandru si pe Dragos Bogdan, care, alaturi de Bica, au facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP.

Sectia pentru procurori a Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat vineri arestarea preventiva a Alinei Bica, procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, dupa ce DNA a prezentat noi probe in urma audierilor, dupa ce in cursul serii de joi aprobase arestarea la domiciliu a sefei DIICOT.

C
iteste si:






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3741 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    .... ie- te- te !... (Vineri, 21 noiembrie 2014, 20:18)

    Observatore [utilizator]

    ... mai sa fie ! ....( incet , incet , ies la lumina aspectele oculte ale prea cinstitzilor " oameni" de "afaceri " de succes !! ). Sunt curios pina unde o sa duca itzele .
  • -1 (1 vot)    
    Speculatii.De ce nu venti cu ceva dovedit? (Vineri, 21 noiembrie 2014, 20:19)

    Cristiann80 [utilizator]

    Fugiti domnilor de aici!! Asa s-a zis si in dosarul cu Microsoft ca Dorin Cocos a luat 9 milioane de dolari si cand colo sa aflam ca banii sunt blocati in Elvetia, deci? Asa si aici doar speculatii, doar asa de dragul unei stiri cu nume sonore sa prinda la prostime. Nu cred nimic din toate astea. Iar daca Bica a gresit va plati. N-a pus-o nimeni, n-a silit-o nimeni, a facut ce-a facut ce-a vrut ea.
    Zic sa fiti mai precauti cu astfel de zvonuri ca titlu de stire, faceti rau daca nu se va dovedi ca a fost asa cum scrieti voi, iar raul facut n-o sa puteti indrepta!
  • +1 (1 vot)    
    Nu sunt multe de comentat ! (Vineri, 21 noiembrie 2014, 20:21)

    DelMa [utilizator]

    Cei vinovați să plătească. Dar o întrebare persistă : când apare și dosarul EADS, care a fost anunțat cu ceva timp în urmă, unde este estimat un prejudiciu adus statului român de 10-20 de ori mai mare decât în acest caz?
  • 0 (0 voturi)    
    Urmeaza Codruta Kovesi? (Vineri, 21 noiembrie 2014, 20:33)

    AlainAlain [utilizator]

    Mda...nimic nou, nimic clar, totul se bazeaza pe presupuneri, ca in dosar ar scrie una sau alta...dar de unde Dumnezeu " transpira " aceste informatii tembele? Sau sunt pur si simplu scorneli ale celor care-i poarta sambetele Elenei Udrea? Mai degraba, avand in vedere campania negativa pe care mass-media o propaga cu o safisfactie bolnavicioasa publicului avid de senzational...Acum, cinstit vorbind, daca Elena Udrea era amestecata cat de putin in toate nebuniile care apar zilnic in media, demult era anchetata, dar...iata ca " apa trece, pietrele raman "...Ce-ar mai putea urma dupa Alina Bica pentru a putea satisface ceea de sange pe pereti a romanilor? Banuiesc ca saltarea de pe strada a Codrutei Kovesi, nu?
    • 0 (0 voturi)    
      Nu, nu e setea de sange pe pereti. (Sâmbătă, 22 noiembrie 2014, 13:44)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui AlainAlain

      ..e setea de dreptate. Cine a gresit, sa plateasca. Nu stiu daca Udrea e amestecata sau nu, dar cu siguranta s-a invartit in toate cercurile dubioase, inclusiv cu familia Tonta.
  • +2 (2 voturi)    
    Desigur Nuti nu stia nimic.... (Vineri, 21 noiembrie 2014, 20:47)

    lucadd [utilizator]

    Din nou... saracuta... nevinovata o sa joace rolul blondei
  • 0 (0 voturi)    
    Astia sunt... (Vineri, 21 noiembrie 2014, 20:50)

    Alius [utilizator]

    ....marii antreprenori romani! Asa au stiut ei sa faca afaceri si milioane in Romania. Tot TOP 300 cred ca e asa. Inclusiv Tiriac, care a venit in tara cu 10 milioane (sau cate a avut) si numara acum miliardul de ieuroi. In Germania nu reusea sa faca banii astia, ca nu se fura ca la noi.
  • +1 (1 vot)    
    Surpriza (Sâmbătă, 22 noiembrie 2014, 2:31)

    SebastianD [utilizator]

    Saraca Udrea, ma gandesc ce suparata trebuie sa fie, sa afle ca prietena ei si fostul sot schimbau zeci de milioane comision, fara ca ea sa aibe o idee. Mai ales cand ea avea credit de 3 milioane la banca si nu putea dormi din cauza asta (spusele ei, nu ale mele ...)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by