DNA a solicitat arestarea judecatorului Neculae Toader in dosarul privind retrocedarea ilegala a peste 5.000 ha padure din judetul Buzau

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 20 noiembrie 2014, 19:38 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Ploiesti au cerut arestarea preventiva a judecatorului Neculae Toader de la Judecatoria Patarlagele, in dosarul retrocedarilor de la Buzau in care este cercetat si fostul prefect al judetului, Paul Beganu.

Seful DNA Ploiesti, Lucian Onea, a declarat, joi, ca procurorii anticoruptie au cerut arestarea magistratului de la Judecatoria Patarlagele, cererea urmand a fi judecata la Curtea de Apel Ploiesti, transmite Agerpres.

Procurorii DNA Ploiesti au dispus, miercuri, efectuarea urmaririi penale fata de fostul prefect de Buzau Paul Beganu, judecatorul Neculae Toader si alte trei persoane in dosarul privind retrocedari ilegale de paduri, cu un prejudiciu de 21,7 milioane euro in dauna statului.

Paul Beganu este acuzat de luare de mita, abuz in serviciu, fals intelectual si instigare la fals intelectual si la dare de mita, iar judecatorul Neculae Toader din cadrul Judecatoriei Patarlagele de luare de mita si abuz in serviciu.

In acelasi dosar sunt urmariti penal Gheorghe Ceteras, pentru constituire de grup infractional organizat, cumparare de influenta si trei infractiuni de dare de mita, Mihail Cosmin Vasile, avocat, pentru constituire de grup infractional organizat si complicitate la dare de mita, si Ion Irimia, angajat al Regiei Nationale a Padurilor ROMSILVA, pentru trafic de influenta.

DNA precizeaza intr-un comunicat ca procesul de reconstituire a 5.134 hectare de teren forestier (situate pe raza comunei Gura Teghii, judetul Buzau) in favoarea SC Forestiera Ardeleana SRL a fost nelegal, obtinerea dreptului de proprietate realizandu-se in mod fraudulos, cu sprijinul unor persoane care au detinut functii publice, acordat persoanelor care au promovat cererile de reconstituire, urmarindu-se punerea in posesie si valorificarea imediata a suprafetei de teren.

Fostul prefect al judetului Buzau, Paul Beganu, omul de afaceri Gheorghe Ceteras, avocatul Cosmin Vasile si un angajat al Romsilva, Ion Irimia, au fost retinuti, miercuri seara, de procurorii DNA in urma unor audieri care au durat mai mult de 12 ore.

La acel moment, seful DNA Ploiesti, Lucian Onea, a precizat ca s-a solicitat si s-a obtinut din partea CSM incuviintarea privind propunerea de arestare preventiva a judecatorului Neculae Toader, urmand ca procurorul de caz sa decida in cursul zilei de joi daca va formula o astfel de propunere.

Cei patru inculpati retinuti, dar si judecatorul Neculae Toader vor fi prezentati joi seara Curtii de Apel Ploiesti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2060 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by