VIDEO OFICIAL Procurorul sef al DIICOT, Alina Bica, retinuta de DNA pentru abuz in serviciu intr-un dosar de retrocedari in care a fost retinut si un fost vicepresedinte al ANAF

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 20 noiembrie 2014, 19:19 Dosare Anticoruptie


Alina Bica
Foto: Agerpres
UPDATE 22.45 Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de Combatere a Coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 20.11.2014, a inculpatei BICA ALINA MIHAELA, membra a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, din cadrul A.N.R.P., la data faptelor, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul DNA. Alina Bica a fost suspendata si de CSM. Potrivit procedurilor, dupa ce CSM-ul acorda incunviintarea DNA-ului pentru retinere, institutia suspenda magistratul automat din toate functiile detinute.

De asemenea, potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au inceput urmarirea penala si au dispus retinerea pentru 24 de ore in cazul Lacramioarei Alexandru si a lui Dragos Bogdan (fost vicepresedinte al ANAF).

Cei trei sunt acuzati, in perioada in care erau membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, de infractiuni de coruptie in legatura cu reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren agricol, in suprafata de13,0535 ha, situat in Bucuresti, zona Plumbuita, sector 2.

Care sunt acuzatiile procurorilor DNA:
  • In data de 15.03.2011, Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, din care faceau parte Bica Alina Mihaela si Alexandru Lacramioara si Bogdan Dragos-George, a aprobat raportul de evaluare, intocmit de un expert evaluator, corespunzator dosarului nr. 22714/FFCC, cu incalcarea prevederilor art. 16 alin. 7 din Legea nr. 247/2005, privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente.
  • Astfel, membrii Comisiei, luand la cunostinta de concluziile raportului de evaluare a terenului, nu au constatat ca expertul evaluator a supraevaluat terenul respectiv, de la 113.954.741 lei (valoare reala) la 377.282.300 lei(valoarea unui teren asemanator situat intr-o zona centrala a Capitalei).
  • Acestia au fost constienti insa ca terenul era supraevaluat, aspect ce reiese si din faptul ca, anterior, in sedinta din 24.02.2011, cand dosarul respectiv mai fusese analizat, s-a dispus amanarea luarii unei decizii pentru urmatoarea sedinta, fiind solicitata participarea evaluatorului si intocmirea unui scurt istoric al dosarului.
  • Dupa emiterea deciziei de despagubire, la data de 15.03.2011, oamenii de afaceri, beneficiari ai drepturilor litigioase asupra terenului din anul 2010, au obtinut titluri de conversie in actiuni la FONDUL PROPRIETATEA, listat la bursa din data 25.01.2010, in cuantum de 377.282.300 lei, echivalentul a 89.426.189 euro (755/metru patrat).
  • Prin indeplinirea in mod necorespunzator a atributiilor de serviciu, de catre membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, a fost produs statului roman un prejudiciu in valoare de 263.327.559 lei,(echivalentul a 62.548.113 euro, reprezentand supraevaluarea), concomitent cu obtinerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase.
In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.



-------------------

In cursul serii de joi au aparut informatii potrivit carora Directia Nationala Anticoruptie a cerut Consiliul Superior al Magistraturii mandat de arestare preventiva pentru sefa DIICOT, Alina Bica. Sedinta CSM s-a incheiat fara a fi furnizata vreo informatie.

Surse citate de EVZ.ro au afirmat ca o persoana a fost retinuta in acest dosar - Lacramioara Alexandru, fosta membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor.

Alina Bica ar fi facut parte dintr-o comisie din Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, care ar fi aprobat, in 2011, despagubirea lui Gheorghe Stelian cu 150 de milioane de euro pentru un teren din Capitala care a fost supraevaluat, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Potrivit surselor citate, o comisie din Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, constituita in 2011, a aprobat despagubirea lui Gheorghe Stelian, un apropiat al lui Dorin Cocos, pentru un teren din Bucuresti care nu ii mai putea fi retrocedat in natura.

Astfel, comisia respectiva ar fi aprobat plata catre Stelian a 150 de milioane de euro, pentru acest teren care fusese supraevaluat.

Din comisie au facut parte, potrivit surselor citate, actuala sefa a DIICOT Alina Bica, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, si Lacramioara Alexandru, care a fost deja retinuta in acest dosar.

Context
- Cum a ajuns Alina Bica pe prima pagina a ziarelor in timpul campaniei electorale

La sfarsitul lunii octombrie, pe site-ul joscenzura2014.wordpress.com, care a devenit inactiv ulterior, au aparut mai multe fotografii cu Elena Udrea si Alina Bica, procurorul sef DIICOT. Textul care insoteste aceste imagini sustine ca Udrea si Bica au fost suprinse in februarie 2014, la Paris, intr-o vizita privata. Alaturi de cele doua apare inca o figura prezentata drept Ana Maria Topoliceanu, fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii.

Procurorul-sef al DIICOT, Alina Bica, a sustinut ulterior, intr-un raspuns transmis la solicitarea HotNews.ro, ca se afla in concediu la Paris, cand a fost fotografiata, in feburarie 2014, alaturi de politicianul Elena Udrea. Intr-o conferinta de presa, presedinta PMP afirmase, cu putin timp inainte ca Bica sa trimita raspunsul la Hotnews, ca magistratul s-a oprit la Paris in timp ce era in drum spre Haga, in interes de serviciu.

In aceeasi seara, presedintele Traian Basescu a afirmat ca servciile secrete sunt "categoric" implicate in acest caz. "In 10 septembrie am chemat sefii SRI si SIE si adjunctii lor si i-am atentionat sa nu se implice in campania electorala. Implicarea lui Melescanu cred ca nu mai are nevoie de demonstratie", a declarat Traian Basescu. Seful statului sustine ca este vorba despre o "operatiune pe care un serviciu romanesc si unu francez si le-au facut intre ele".

Dan Tapalaga a afirmat, in momentul trocului politic dintre presedintele Basescu si premierul Victor Ponta pe numirea procurorilor sefi, ca numirea Alinei Bica la DIICOT s-a datorat in primul rand bunelor relatii cu Elena Udrea, protejata presedintelui.

"Faptul ca Udrea dispunea de o influenta atat de mare asupra presedintelui incat sa-i impuna numirea unui procuror sef mi s-a parut periculos, de neacceptat, de combatut energic. Am subliniat la vremea respectiva ca Bica  ii datoreaza bunei sale prietenei saltul in cariera.

Prietenia Udrea - Bica dateaza inca din timpul guvernarii Boc, cand Udrea era ministru la dezvoltare regionala si turism, iar Alina Bica ocupa postul de secretar de stat la Ministerul Justitiei. Insasi Udrea a admis-o azi. HotNews.ro a criticat atunci fara menajamente trocul dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta pe numirea procurorilor sefi si promovarea unor procurori in functii cheie, ca Alina Bica la DIICOT, gratie sustinerilor politice", afirma Dan Tapalaga.

In septembrie 2012, numele ei era vehiculat pentru functia de procuror general. Tot atunci, in presa a fost publicata o convorbire telefonica interceptata pe care aceasta ar fi avut-o cu fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, discutie in care Bica se interesa de functia pe care urma sa o ocupe la ANAF o cunostinta a ei.

Mai multe aici.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























58548 vizualizari

  • -99 (123 voturi)    
    schimbarea (Joi, 20 noiembrie 2014, 19:18)

    Mazeta [utilizator]

    Ultima arestată va fi Laura Codruta Kovesi, care se va aresta pe sine.

    Va începe o nouă eră? Da. Se va face dreptate? Nu. Mafioții mulți, mici și români vor fi înlocuiți de mafioții puțini, mari și străini.
    • +67 (73 voturi)    
      E ok.. (Joi, 20 noiembrie 2014, 20:00)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      .si mazetele o sa fie inlocuite de alte mazete. Asta e viata: unii mor, altii se nasc etc.
      • +29 (35 voturi)    
        să ne lămurim ! (Joi, 20 noiembrie 2014, 20:13)

        Fu Thien Zbang [utilizator] i-a raspuns lui Alius

        mazetă=jucător PROST,neîndemînatic(dex),pe limba lui=un fraier care pariază pe gloabe!cum se zice online=loser!QED!
        • +15 (15 voturi)    
          auzi (Joi, 20 noiembrie 2014, 22:02)

          Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui Fu Thien Zbang

          Cica-i Severin, cel care negocia cu pacepa apropierea Romaniei de Nato si debarcarea lui magureanu
        • +21 (21 voturi)    
          schimbarea* (Joi, 20 noiembrie 2014, 22:18)

          was [utilizator] i-a raspuns lui Fu Thien Zbang

          Schimbarea se vede la postacul mazeta, nici subiectul nu mai este "hehe"
          • -1 (15 voturi)    
            Hotnew bate campii in seara asta! (Joi, 20 noiembrie 2014, 23:18)

            AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui was

            Bica a fost propusa de Ponta, cu care a elaborat noile coduri penale pline de lacune sub obladuirea lui Predoiu. Traian Basescu nu a propus-o pe Bica, cum gresit declara HotNews, ci Victor Ponta. Manipularea continua, mergem mai departe!!!
            • +5 (11 voturi)    
              aberezi (Vineri, 21 noiembrie 2014, 2:04)

              srpc [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

              Ponta a propus-o pe Bica la cererea expresa a lui Elena Udrea, in cadrul pactului semnat cu Basescu! la vremea respectiva a scris asta si Dan Tapalaga
            • +9 (15 voturi)    
              Tu si cu domnul cristian80. (Vineri, 21 noiembrie 2014, 2:18)

              Alius [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

              ...ne spuneati pe-aici ce buna, desteapta si frumoasa este Udrea, iar cand Tapalaga a spus ca este o prezenta toxica pentru Basescu si politica mioritica, i-ati sarit la gat (lui Tapalaga).

              Uite ca, usor-usor, se inchide cercul si ultima bucatica lipsa este madama de pica.
            • +6 (6 voturi)    
              nu-mi dau seama (Vineri, 21 noiembrie 2014, 5:43)

              derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

              daca vrei sa-l depasesti pe Gadea sau daca esti f. obosit: reciteste-ti prima fraza.

              Bica a fost numita secretar de stat la MJ de Boc, in 2009 iar in 2010 tot el a numit-o in Comisia Centrala pt. Despagubiri;

              in sept. 2012 Ponta a dat-o afara din MJ; in mai 2013 tot Ponta anumit-o sefa DIICOT;

              HN n-a zis nimic de Basescu dar daca tot ai amintit, chiar m-a frapat in ultimul an ca de cate ori venea vorba de DNA, Basescu tinea sa adauge, fara nicio legatura "si DIICOT", DIICOT care nu se remarcase prin nimic deosebit.
        • +5 (5 voturi)    
          probabil ca acasta este rolul...... (Vineri, 21 noiembrie 2014, 8:45)

          translativus [utilizator] i-a raspuns lui Fu Thien Zbang

          .......persoanei care foloseste pseudonimul "mazeta". Posteaza in contradictoriu, tocmai pentru a fi combatut.

          Este o tehnica subtila de a mentine in atentia publica un subiect si de a polariza multimea iar pseudonimul "mazeta" (jucator prost, neindemanatic) poate fi singurul punct de desconspirare, voluntar ales, in acest scop.

          Trebuie sa recunoastem; Isi joaca bine rolul.
      • -10 (10 voturi)    
        nu-mi place sa comentez / sa votez la coada (Vineri, 21 noiembrie 2014, 1:06)

        U_swamp [utilizator] i-a raspuns lui Alius

        ...iar putini alesi, pe fb, "se merita" in platitudini...
    • +33 (33 voturi)    
      Si minunea a durat 3 zile (Joi, 20 noiembrie 2014, 20:07)

      NameInFlame [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Asta e semnul, s-a trezit m...
    • +35 (35 voturi)    
      Severin (Joi, 20 noiembrie 2014, 20:10)

      IonMarcu1321903955503 [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

      tu esti ?
      • +10 (18 voturi)    
        nu cred (Joi, 20 noiembrie 2014, 22:26)

        was [utilizator] i-a raspuns lui IonMarcu1321903955503

        Intrebarea este urmatoarea:
        Care este identitatea adevarata a postacului @mazeta ?

        Nume, prenume, eventual fotografie,

        Cred ca este momentul ca cineva priceput sa gaseasca raspunsul la aceasta intrebare, ar putea fi cel mai tare de pe comunitatea HN.
        • +12 (14 voturi)    
          by the way (Joi, 20 noiembrie 2014, 22:36)

          was [utilizator] i-a raspuns lui was

          Unde a disparut @evoque?
          • +9 (11 voturi)    
            Ori si-o ia printr-o camera obscura (Vineri, 21 noiembrie 2014, 3:01)

            Haskal [utilizator] i-a raspuns lui was

            din Tele_Olt ori e in drum spre Siberia.
            PS: si i-au fost luate laptopul cu smartfonul.
    • +15 (19 voturi)    
      au (Joi, 20 noiembrie 2014, 20:31)

      deville2010 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Ai inviat Dragneo? credeam ca dupa teapa care ai luat-o cu ponta al tau n`o sa mai auzim de tine.Fa bine si dispari naibii de aici fa stupid mazeta
    • +22 (26 voturi)    
      esti trist (Joi, 20 noiembrie 2014, 20:37)

      dvision [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      tu ai revenit repede din concediu. stii ceva de ponta.. cat mai sta trist?
    • +19 (21 voturi)    
      Da Mazeta, stim (Joi, 20 noiembrie 2014, 20:41)

      AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Mafiotii nostri sunt mai buni cu poporul decat mafiotii lor. Desi nu avem nici-o dovada ca asa este. Pe cand avem o dovada ca impartim locul 1 la coruptie in UE impreuna cu fratii bulgari.
      • 0 (4 voturi)    
        Alina Bica (Vineri, 21 noiembrie 2014, 11:03)

        Craciunitza [anonim] i-a raspuns lui AliKimiku

        si faptul ca Romania are inca un numar mai mare de locuitor fata de BGi , ne da dreptul sa ocupam cu mandrie patriotica , Primul loc ..Uraaaa.. !! Cred ca si la saracie, analfabetism, tuberculoza, cancer .. ne bucuram de loc fruntas ! Uraaa . !! . Adica URA noastra si Saracia , Ponta si cu Marlania, au desteptat Romania ! A fost descoperit LUPUL pus paznic la stana.. de Ponta!
    • +18 (22 voturi)    
      Good morning, sunshine! (Joi, 20 noiembrie 2014, 20:50)

      a-politic [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Opa, ia uite cine s-a trezit! Dar unde fusesi prietene pana acum, ai asteptat noi ordine de la centru? Personal te inteleg, probabil ai fost la fel de socat ca sefii :))
      Intre noi fie vorba, foarte interesanta stirea si cred ca acum cu totii ne intrebam daca si preferata este tangenta cu cazul asta. Daca este - si in functie de ce aflam (sper sa se intample repede) - ii facem si ei galerie in drumul spre Spa-ul cu servicii platite din banii contribuabililor. Sper sa intre cat mai multi din toate taberele, inclusiv sponsorii tai - daca avem jurisdictie, bineinteles :)
    • +18 (20 voturi)    
      Oups! (Joi, 20 noiembrie 2014, 21:33)

      Steamy [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Mazeta a publicat commentul cu un minut înainte de a-l publica autorul!!!
      • 0 (2 voturi)    
        Splendida observatie ! (Vineri, 21 noiembrie 2014, 10:08)

        banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui Steamy

        De unde a stiut acest individ ce va publica H N !Ar mai fi o explicatie, calculatorul sau sa fie dereglat ca-si stapanul !
    • +6 (14 voturi)    
      Probleme mazeta? Chitzcai? (Joi, 20 noiembrie 2014, 22:22)

      Haskal [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Au ajuns si la tine deja?
      • +10 (10 voturi)    
        hahaha, fomalaii la dat minusuri (Vineri, 21 noiembrie 2014, 1:38)

        Haskal [utilizator] i-a raspuns lui Haskal

        inseamna ca-i groasa treaba, le-a intrat frica-n oase; hai cu razia nationala sa scape tara de guzganii rosii.
    • +11 (13 voturi)    
      bai, mazeto (Joi, 20 noiembrie 2014, 22:25)

      thatchme [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      erai baiat destept alte dati. gandeste-te ca cei pe care ii intreaba de sanatate DNA-ul acum au dus acasa cu SACOSELE...6 MILIOANE de euro. Pentru o semnatura. De retrocedare in valoare de SUTE DE MILIOANE de euro. Bai, incearca sa vizualizezi o sacosa cu bancnote de cate 500 EURO plimbata prin metrou de la servici acasa si apoi la banca. POTI?
    • +9 (13 voturi)    
      mazeto (Joi, 20 noiembrie 2014, 23:33)

      Cata79 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      iti mai dau comunistii bani de salam?
      :))))))))
    • +10 (18 voturi)    
      Salut, Mazeto! (Vineri, 21 noiembrie 2014, 0:04)

      Europiu [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Cred ca atatea raspunsuri n-ai primit in viata ta!

      Trebuie sa stii ca noi, comunitatea HN, am fost foarte ingrijorati de disparitia matale. Ne-am temut ca nu cumva lipsa de eficienta in propagarea idealurilor comuniste sa te fi dus la pierzanie.

      Ne bucuram sincer ca nu a fost asa, la urma urmei, om sarman esti si tu.

      Dar acum, gata, ajunge! Dispari la ai tai, amice, sa te reauzim in 2016!

      HN: Please block this guy, he's just boring.
      • +4 (4 voturi)    
        nu, ca fara Mazeta (Vineri, 21 noiembrie 2014, 5:54)

        derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui Europiu

        o sa ajungem sa ne dam plusuri intre noi - that would be boring :)

        nu e in forma, e inca zdruncinat dar sunt sigur ca-si revine.

        Mazeto, uita-te la Iliescu - ai vazut ce tonus avea? baga si tu niste ginseng.
        • +1 (1 vot)    
          ai dreptate, imi cer scuze (Vineri, 21 noiembrie 2014, 15:53)

          Europiu [utilizator] i-a raspuns lui derblauereiter

          dar sa incerce si el sa renunte la "eh"-urile alea!
    • +15 (15 voturi)    
      Nu mai plange (Vineri, 21 noiembrie 2014, 0:55)

      KostasP [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Si privi cu spaima de cate ori bate cineva la usa. Exista viata si in puscarie...
    • +12 (12 voturi)    
      Cum a fost (Vineri, 21 noiembrie 2014, 1:30)

      KostasP [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      La parastasul (petrecerea) dat(a) de vvp in cinstea pierderii alegerilor? Cine-a plans mai mult, ponta sau dragnea? Ma bucur ca ai revenit printre noi. De cine mai radeam si noi daca te dadeai disparut?
    • 0 (2 voturi)    
      Da straini .......... (Vineri, 21 noiembrie 2014, 9:51)

      banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      durerea voastra. comunistilor ! Dar sau mai bine zis Rusii sau bolsevisti n-au fost straini de Neam ?
    • -1 (1 vot)    
      Si tu (Vineri, 21 noiembrie 2014, 10:08)

      canuta [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      al cui vei deveni atunci?
  • +21 (21 voturi)    
    hmmm (Joi, 20 noiembrie 2014, 19:21)

    igorashu [utilizator]

    De-aia aparea in poze cu Doamna?
    • +6 (12 voturi)    
      nu e pentru poze si nici ptr cumparaturi! (Joi, 20 noiembrie 2014, 20:13)

      fit [utilizator] i-a raspuns lui igorashu

      E posibil sa fie ptr ca Alina Bica a fost magistrat in cazul Berbeceanu.... de fapt pe stiripesurse.ro vedeti ca scrie niste prostii despre ce ar fi zis Kovesi despre pozele de la cumparaturi... si daca dai pe link nu gaseste pagina. Atentie la manipulare, pana nu apar informatii sigure. E posibil sa reactioneze mafia baronilor si a serviciilor secrete.
    • +23 (23 voturi)    
      Nu, e pura coincidenta (Joi, 20 noiembrie 2014, 20:25)

      derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui igorashu

      e pur si simplu o coincidenta ca Udrea si Bica fiind prietene au plecat intr-o vacanta la Paris;

      e simpla coincidenta ca Udrea a cumparat terenul de pe str. Chopin pe care si-a facut blocul (le gasiti in declaratia de avere de la Camera Deputatilor) de la Gheorghe Stelian;

      e tot coincidenta ca in 2010 Alina Bica a fost numita de premierul Boc in comisia centrala de stabilire a despagubirilor, comisie care a dispus restituirea catre Gheorghe Stelian a vreo 150.000.000 euro;

      mai sunt niste coincidente si cu RAPPS-ul, cu numirea ambelor in guvernul Boc, cu numirea lui Bica de catre Ponta etc - dar astea deja sunt maruntisuri;
      • +16 (16 voturi)    
        update: coincidenta cu terenul (Joi, 20 noiembrie 2014, 22:07)

        derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui derblauereiter

        e chiar mai tare decat vazusem initial: Udrea & Cocos au cumparat de la Stelu terenul din Chopin cu creditul ala de la BRD din cauza caruia nu dormea d-na Udrea noaptea; n-au facut blocul pe el (l-au facut pe terenul din sect. 1 - o nimica toata 10.000mp la minim 2.000 euro.mp cat era atunci pretul zonei) dar culmea coincidentei, i-au revandut terenul asociatului lui Stelu.

        a dat csm aviz! incepe bairamul.
        • +8 (10 voturi)    
          kind of... (Joi, 20 noiembrie 2014, 23:51)

          Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui derblauereiter

          csm-ul p a dat aviz conditionat. Domnisorica poate fi arestata, dar numai la domiciliu. Oamenii sistemului sunt sensibilosi
          • +5 (5 voturi)    
            sensibilosi e putin zis (Vineri, 21 noiembrie 2014, 6:25)

            derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

            l-am vazut ieri cu o figura descompusa pe javra aia de Muscalu, actual vicepresedinte al CSM, fost sef DIICOT in epoca Nastase; amestecat in combinatii cu mafia araba, contrabanda cu petrol, afaceri dubioase cu securisti penali - iti sta mintea-n loc;

            CSM e destul de divizat, cred ca DNA a profitat de valul asta "popular" pt. asa o lovitura - acum 2 sapt. nu cred ca ar fi obtinut niciun aviz.
            • +3 (5 voturi)    
              justitie in dependenta (Vineri, 21 noiembrie 2014, 11:06)

              Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui derblauereiter

              Fac ce vor si se controleaza si "sanctioneaza" intre ei. Scumpul de vasilica daniletz ne explica ce sanctiuni au ei la csm si vaaaai, ce mult sunt aplicate.

              Nu mai stau sa matur argumentat pe jos cu personajul, ca oricum imi blocheaza astia de la hotniuz ip-uri de nesecurizate, desi imi cenzureaza parte din comentarii.

              Vezi pe contributors cum raspunde somitatea in drept cand il intreaba unul de raspundere, acela referindu-se bineinteles la cazurile in care legea este aplicata cu rea credinta/prostie/interes in cazurile patrimoniale. E intrebat de mere si raspunde de pere, ca's tot fructe... o da cu un exemplu lame din penal. Se mai crede si destept.

              ORICE institutie care se controleaza si sanctioneaza singura, NU este si nu are cum sa fie o institutie OK.

              Inamovabilitatea trebuie sa se refere la aplicarea corecta a legii, nu la cea dupa ureche sau interese. Sau prostie si incompenta crasa, ca tot imi zicea o judecatoare sa aduc un original de imputernicire notariala, pana a lamurit-o grefiera ca de 2 ani scrie pe toate duplicat.
  • +20 (26 voturi)    
    Ouch! (Joi, 20 noiembrie 2014, 19:26)

    Nyk1 [utilizator]

    Tocmai prietena blondei „bune pentru România”!

    Dacă nu a fost clar până acum: ieșim din era Băsescu, intrăm în era Johannis. Seit heute ist niemand über dem Gesetz!
    • -5 (23 voturi)    
      Ba ametitule! (Joi, 20 noiembrie 2014, 21:32)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

      Acum 8 luni Johannis era la brat cu Ponta in USL si marsaluiau triumfatori spre comunismul cu fata umana a lui Ion Iliescu. Protestatarii n-au strigat "Johannis!" dar au strigat din toata inima "JOS COMUNISMUL!"...
      • +14 (20 voturi)    
        eroare (Joi, 20 noiembrie 2014, 22:20)

        srpc [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        Neamtul nu a agreat niciodata USL, iar destramarea aliantei i se datoreaza lui, nu papagalului Antonescu, ala care vorbeste mult si repede, cum va place voua
  • +5 (29 voturi)    
    ha? (Joi, 20 noiembrie 2014, 19:29)

    rocknum [utilizator]

    astia au inceput sa se aresteze intre ei sau cum? :))
  • +22 (26 voturi)    
    Grea.. (Joi, 20 noiembrie 2014, 19:29)

    Alius [utilizator]

    Tanti Udrea ce-o zice?
  • +23 (23 voturi)    
    o fata asa fina ca tine (Joi, 20 noiembrie 2014, 19:30)

    cristi_an [utilizator]

    de la Paris...la Parnaie, mmmm...cred ca o sa ciripesti repede
  • +9 (21 voturi)    
    CSM CERE MANDAT?? (Joi, 20 noiembrie 2014, 19:35)

    Vesteros [utilizator]

    Consiliul Superior al Magistraturii a cerut mandat de arestare preventiva pentru sefa DIICOT, Alina Bica, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.


    Cum sa spuneti ba asemenea prostii? Mai aveti si un departament "anticoruptie" care trateaza subiecte de genul si inca nu stiti ca CSM nu e parchet?????
    • +4 (6 voturi)    
      diversiune, manipulare, adevar? (Joi, 20 noiembrie 2014, 20:15)

      fit [utilizator] i-a raspuns lui Vesteros

      Informatiile nu sunt omplete sau sunt amestecate cu portiuni de adevar, toti isi dau cu presupusul, mai ales cei care au de platit niste polite.... Sa mai asteptam sa vedem despre ce e vorba. Lupta in subteran continua mai mult decat vedem noi!
    • +11 (11 voturi)    
      s-or fi (Joi, 20 noiembrie 2014, 20:36)

      ws [utilizator] i-a raspuns lui Vesteros

      s-or fi emoționat și au zis că csm a cerut arestarea - evident o aiureală.

      între timp au corectat - dna cere arestarea alinei bica.

      fii și tu mai îngăduitor.

      ws
  • +24 (24 voturi)    
    Pica Bica ? Tata socru baga carbuni ! (Joi, 20 noiembrie 2014, 19:48)

    Plagarus [utilizator]

    Stelian Gheorghe (zis Stelu "sageata" lui Dorin Cocos) despre care spunea Ponta Viorel că a primit ilegal 150 de milioane de euro de la ANRP , pentru terenuri din judeţul Ilfov în cazul cărora a prezentat acte false.!
  • +14 (14 voturi)    
    cristiann80 (Joi, 20 noiembrie 2014, 20:13)

    Nevermind [utilizator]

    Este rugat sa comenteze acest atac infiorator asupra valorilor pariziene.

    @hotniuz: iar blocati ip-uri? Nu ajunge "moderarea" in fuctie de interes? Ce ti-e si cu libera exprimare... poate ar trebui sa invatati si voi ceva din modul in care si-a luat-o psd-ul.
    • +9 (9 voturi)    
      l-au invins serviciile (Joi, 20 noiembrie 2014, 21:43)

      derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

      sau l-a luat Cristoiu consilier.
  • +12 (12 voturi)    
    să-i prindă pe toţi (Joi, 20 noiembrie 2014, 20:26)

    Kentt [utilizator]

    pe toţi
  • -8 (20 voturi)    
    mi s-ar parea normal (Joi, 20 noiembrie 2014, 20:26)

    asdff [utilizator]

    ca acum si DIICOT s-o aresteze pe Kovesi :)
  • +19 (19 voturi)    
    Comment sters de user (Joi, 20 noiembrie 2014, 20:32)

    Radu-Mihai [anonim]

  • +22 (28 voturi)    
    Jesus Christ (Joi, 20 noiembrie 2014, 20:46)

    Trojan.H [utilizator]

    Locul coruptilor e la inchisoare. Indiferent despre cine e vorba: Alina Bica, Basescu, Johannis, Ponta, mama, bunica sau chiar Jesus Christ.
    • +14 (14 voturi)    
      să nu exagerăm (Joi, 20 noiembrie 2014, 22:55)

      Kentt [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

      Jesus Christ a fost arestat o dată.
      Să nu-l arestăm şi-a doua oară.
      :)
  • +3 (33 voturi)    
    Unde dracu sant gasite (Joi, 20 noiembrie 2014, 20:53)

    mopsu [utilizator]

    fufele astea gen haineala, bica , udrea, eba, firea, norica, boagiu, ritzi, etc ?
    • +34 (36 voturi)    
      Exact acolo unde s-au gasit si (Joi, 20 noiembrie 2014, 21:31)

      Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui mopsu

      Firea, Plumb, Grecu, Daciana, Olguta, Andronescu, Birchall, Laura Georgescu, Costiniu, Stanoiu, Pivniceru, si, si, si...... sa mai scriu?
      • +7 (9 voturi)    
        Total de acord (Joi, 20 noiembrie 2014, 22:21)

        mopsu [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

        le-am uitat si lista este incredibila, da ar trebui sa mai scrii , la fel cum se scria in Romania Libera, zilnic despre guzganul rozaliu si altii de care se uita (vass, campeanu, plumb, )....
    • +18 (20 voturi)    
      haineala nu e fufa (Joi, 20 noiembrie 2014, 21:52)

      derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui mopsu

      cu restul as fi de acord: toate sunt profilul "nevasta de combinator" si/sau "fata lu' tata"

      inclusiv bica care isi datoreaza cariera fostului sot, combinat cu cocos, dragos bogdan etc.
      • +4 (8 voturi)    
        NUUU (Joi, 20 noiembrie 2014, 22:18)

        mopsu [utilizator] i-a raspuns lui derblauereiter

        S-a dus la Hong Kong cu doi malaci ca s-o tina de poseta.
  • +19 (23 voturi)    
    cel puţin 6.288.769 de români susţin DNA (Joi, 20 noiembrie 2014, 22:03)

    Kentt [utilizator]

    majoritatea românilor susţine DNA
  • 0 (12 voturi)    
    iar Boc si Base taiau salarile (Joi, 20 noiembrie 2014, 22:30)

    king david hotel [utilizator]

    in 2010 ca ”e criza” si ”nu sunt bani”! Pai uite unde erau banii....deh
  • +7 (7 voturi)    
    Madame ! (Joi, 20 noiembrie 2014, 22:40)

    Jupanu1970 [utilizator]

    La lege e uguale per tutti !
    Welcome to correctional services ! Ai vazut, sunt domn cu tine nu te trimit la puscarie ...trebuie doar sa ti corectezi comportamentul ...you got it ? GO !
  • +1 (11 voturi)    
    de asta a iesit Base la TV de 2 ori (Joi, 20 noiembrie 2014, 22:47)

    king david hotel [utilizator]

    dupa ce au apărut poze cu Bica si Udrea!!!

    Si le-a luat apărarea!
  • +3 (7 voturi)    
    cred ca pe Ponta l-au invins serviciile (Joi, 20 noiembrie 2014, 22:51)

    derblauereiter [utilizator]

    deci in iulie 2012 Ponta zice pe TVR ca ANRP a sesizat DNA pt. o despagubire frauduloasa de 150 mil. euro facuta de o comisie in care Bica era membru in calitate de secretar de stat al MJ;

    in sept. 2012 Ponta o demite pe Bica de la Min. Justitiei;

    in martie 2013 Ponta o numeste pe Bica sefa DIICOT.

    Corlatean da declaratii despre inaltul ei profesionalism (asta se poate explica si prin faptul ca erau toti "colegi" universitari pe statul de plata al Corinei Dumitrescu la bordelul ala numit Dimitrie Cantemir: Udrea, Bica, Corlatean, Diaconescu, Birchall etc.)

    ce nu inteleg eu este unde era nasu' Maior in povestea asta?

    ce facea seful serviciilor noastre integrate nord-atlantic in tot acest timp?

    sau poate facea ce trebuie dar "decidentii" nostri s-au gandit ca daca femeia are anvergura pt. afaceri de 150 mil euro. e tocmai buna sa se ocupe de criminalitatea organizata; buna pt. Romania sa zicem asa.
  • +8 (8 voturi)    
    Alina Bica ,abuz in serviciu, (Joi, 20 noiembrie 2014, 22:55)

    TudoracheConstantin [anonim]

    Sunt sigur ca la aceasta persoana,nu este singurul caz corupt sau abuz in serviciu,doresc sa i se verifice,toate dosarele,nu numai de acest gen si altfel de dosare penale,inteleg ca sotul lui Alina Bica ,a fost Seful Inspectoratului General de Politie,sper sa nu fac o confuzie.

    La cati ani de activitate a avut este imposibil,ca acesta sa fie primul dosar corupt..
    Judecatorilor,Judecati drept,ca sa nu fiti Judecati,de Judecatorul Suprem
  • +14 (14 voturi)    
    Vai, cat ghinion are Udrea asta (Joi, 20 noiembrie 2014, 23:28)

    XXIstCentury [utilizator]

    Ea, dama asa fina si cinstita, si ce sa vezi, numai de penali se inconjoara. Si ea nu banuie nimic, dar nimic, ca are naturelul prea curat, si nici prin minte nu-i trece ce au facut miseii. Asa ghinion, mai rar, parol.
  • +7 (15 voturi)    
    Vasilicaaaaaaa (Joi, 20 noiembrie 2014, 23:49)

    Nevermind [utilizator]

    Mai daniletz, mai... Unde esti tu stalp al csm-ului justitiei in dependente sa mai ne vrajesti un pic cum la noi corb la corb nu-si scoate ochii? Ipocritule...

    Articolul este un PIC incomplet, conform altor surse de stiri. Onor csm-ul cel moral a dat aviz CONDITIONAT in cazul pariziencei Bica, fiind de acord doar cu arest la domiciliu. Se pare ca daca faci parte din sistem, arestul normal pute. Cata nesimtire... magistrala, bineinteles :D
    • +1 (3 voturi)    
      error (Vineri, 21 noiembrie 2014, 11:23)

      sfinxsoft [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

      Vezi ca avizul a fost dat de sectia de procurori, aia in care NU e daniletz. asa ca mai usurel.
      • +2 (2 voturi)    
        serios? ;) (Vineri, 21 noiembrie 2014, 17:10)

        Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui sfinxsoft

        M-am referit la csm in ansamblu si tot csm-ului in ansamblu i-a luat apararea vasilica parca mai ieri. Vezi pe contributors, ca era si link aici.

        Pestele de la cap se-mpute, iar csm-ul fiind bicefal, pute dublu.

        Deci, spuneai? :D
  • +8 (8 voturi)    
    si pe doamna Bica cine a sustinut-o in functie... (Vineri, 21 noiembrie 2014, 0:07)

    g01an [utilizator]

    nu mai tin minte povestea de atunci pentru ca discutia era axata pe Nitu si Kovesi. Dar a fost Ponta cel care a trimis dosarul cu numele tuturor, inclusiv Bica la DIICOT, catre CSM.

    totusi ce se auzea atunci din culisele dezbaterilor? singura chestie pe care o gasesc este pe luju care evident sustine ca este propusa de Base, nu? ne mira oare? s-a bagat atunci TB si la alte numiri in afara de DNA?
    • +5 (5 voturi)    
      nu stiu daca Base s-a bagat (Vineri, 21 noiembrie 2014, 6:57)

      derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui g01an

      dar chiar am remarcat in ultimul an ca de cate ori venea vorba de DNA, base puncta aparent fara nicio legatura "si DIICOT"; n-a zis niciodata de exemplu "si parchetul general";

      nu vreau sa fac speculatii gen Gadea dar numirea lui Bica la DIICOT e chiar ciudata: a fost numita secretar de stat la MJ de Boc in 2009, data afara de Ponta in 2012 si numita la DIICOT tot de Ponta in 2013;

      a avut o ascensiune f. abrupta incepand cu 2002 cand a fost adusa de la Brasov (la 4 ani de la terminarea facultatii) si in cateva luni a ajuns direct in Parchetul ICCJ;

      n-am vazut sa fi instrumentat vreun dosar de anvergura, am vazut in schimb declaratii la fel de "elogioase" si de la Corlatean si de la Predoiu :)
    • +3 (5 voturi)    
      Aveți aici răspunsul! (Vineri, 21 noiembrie 2014, 9:31)

      Radu I [utilizator] i-a raspuns lui g01an

      „Cine e Alina Bica? O bună prietenă a Elenei Udrea, fosta soţie a lui Dorin Cocoş (beneficiar al unei despăgubiri umflate chiar de dna Bica), care a fost numită ca procuror-şef al DIICOT de nimeni altul decât de Victor Ponta în mai 2013, pe când acesta era ministru interimar al Justiţiei.
      Ce mare împrietenire, nu?
      Parcă altfel înţelegem acum excursia de la Paris!”

      http://www.petreanu.ro/2014/11/21/esti-corupt-autodenunta-te-acum/
  • +6 (10 voturi)    
    Pe cand? (Vineri, 21 noiembrie 2014, 0:44)

    burebista [utilizator]

    si aceasta Udrea sa de-a cu subsemnatul la DNA si apoi judecata si la puscarie .de unde ai facut asa avere ,? calatoria continua urmeaza alti
  • +10 (10 voturi)    
    o penala la sefia combaterii crimei organizate (Vineri, 21 noiembrie 2014, 1:00)

    U_swamp [utilizator]

    Ehei, iarna nu-i ca vara, IQ-ul nu-i ca acquis-ul... de ani de zile, de cind si-a facut CV-ul public, spun ca Bica e broasca riioasa umflata cu pompa si abuzata de unul, una sau altul dintre mai marii zilei. Asadar, cind SIE o urmarea la Paris alaturi de whoodrea si sclava topoliceanu, era de fapt un filaj indosarul de urmarire al terenurilor....
  • +8 (8 voturi)    
    Bica (Vineri, 21 noiembrie 2014, 1:32)

    KostasP [utilizator]

    Asta nu era una dintre "doamnele" care faceau shopping in paris prin primavara? Mai mai mai, ce ti-e si cu viata asta. Astazi la paris, maine in arest la domiciliu. DNA sa traiasca!
  • +7 (7 voturi)    
    Ce frumoasa intorsatura de situatie! (Vineri, 21 noiembrie 2014, 10:00)

    Daenerys [utilizator]

    S-a facut si Base de ras degeaba prin apararea Elenei Udrea, care, se dovedeste ca nu era tinta acelor fotografii. Haha, se pare ca presedintele nu are atat de mult control pe cat si-ar dori asupra serviciilor secrete, ii mai ascund si lui unele lucruri si il lasa sa se compromita gratis, de parca nu s-ar fi compromis destul pana acum.
    Bineinteles ca declaratiile lui Base nu sunt nici pe departe cel mai important aspect. Salut initiativa DNA de a o pune sub acuzare tocmai pe o colega a dansilor cu o functie extrem de importanta. Este probabil cel mai mare semn ca justitia incepe intr-adevar sa functioneze, cand se curata singura de scursuri. Se pare ca nu mai suntem in 2002. Apropo, Ponta, nu ai raspuns niciodata la intrebarea protestatarilor: "Ce-a patit procurorul Panait?" Declara la un moment dat un apropiat din PSD ca procurorul Panait ar fi spus "Victor Ponta m-a ucis" inainte sa moara.
    In fine, pacat ca CSM a aprobat doar controlul judiciar sau arestul la domiciliu pentru Doamna Bica, probabil sunt convinsi ca nu are cum sa mai umble la dovezi, poate acestea exista deja in cantitate suficienta.
  • +4 (4 voturi)    
    Monitorizare justitiei necesara ca si aerul !!! (Vineri, 21 noiembrie 2014, 10:20)

    andreesanu [utilizator]

    Cind vezi ridicolul unor sentinte de eliberare conditionata pentru Nastase ,Vintu,cind vezi condamnari de citiva ani pentru zeci de milioane de euro tot atit cit pentru un hot de buzunare,or un gainar,
    ce -i asta ???.
    Cind politia or vamesii sunt cei care tin de" sase",cind altii fura !!!,cind averea tarii se volatilizeaza prin aranjamente avocatesti,judecatoresti si notariale ,te intrebi -unde-i justitia care jura cu mana pe cruce ???,de ce salariile si pesiile aberante pentru cei care nu judeca ci aranjeaza ,minaresc sentinte ???.
    Dedesubturile ,increngatura cu politicul,relatiile ,manarelile au devenit sisteme de referinta in locul legilor !!!.
    Mai este mult pina la o justitie adevarata in Romania.
  • +5 (5 voturi)    
    Se vede ca merge treaba (Vineri, 21 noiembrie 2014, 10:23)

    GigelStrainu [utilizator]

    Cred ca "Catedrala Mantuirii Neamului" este DNA-ul.
    • +1 (1 vot)    
      Ca sa ne amuzam un pic... (Vineri, 21 noiembrie 2014, 15:11)

      Daenerys [utilizator] i-a raspuns lui GigelStrainu

      Am auzit si ca DNA ar avea nevoie de un sediu nou(evident, unul mai mare, se ancheteaza 4.800 de dosare) si ca iau in calcul proprietatile confiscate de la Voiculescu. Cam cat de frumos ar fi sa dea afara Antena 3 si sa se instaleze acolo DNA-ul? :D
      De la atatea vesti bune vom face infarct, nu suntem obisnuiti, sa ne ia mai usor :D
  • +3 (3 voturi)    
    De ce doar arest la domiciliu? (Vineri, 21 noiembrie 2014, 12:09)

    Fanfan la tulipe [utilizator]

    De ce CSM-ul a dat aviz doar pentru arest la domiciliu? Mi se pare imixtiune in actul de justitie. Trebuia sa lase DNA sa ceara masura preventiva pe care o credeau de cuviinta!
  • +1 (3 voturi)    
    Pentru ....... (Vineri, 21 noiembrie 2014, 12:29)

    PARSOR [utilizator]

    Pentru cei care si-au pierdut locuintele ?; in numele asa ziselor retrocedari ?
  • +1 (1 vot)    
    comentariu articol (Vineri, 21 noiembrie 2014, 13:29)

    mac13rats [utilizator]

    http://www.opinia1.ro/de-ce-nu-a-semnat-bica-nici-o-factura-la-paris/


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by