Omul de afaceri Avraham Morgenstern, un apropiat al lui Radu Mazare, a fost retinut pentru 24 de ore / El este acuzat de un prejudiciu de peste 10 mil euro

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 18 noiembrie 2014, 18:59 Dosare Anticoruptie


Procurorii anticoruptie au dispus inceperea urmaririi penale si retinerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Avraham Morgenstern, administrator al Shapir Structures S.R.L, si un apropiat al lui Radu Mazare, acuzat de doua infractiuni de evaziune fiscala.

Procurorii spun ca, potrivit probelor adunate pana in prezent, ocietatea Shapir Structures S.R.L. s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale catre stat, producand un prejudiciu in suma totala de 45.694.558,5 lei (peste 10 milioane de euro) compus din: 27.723.810,65 lei taxa pe valoarea adaugata si 17.970.747,85 lei impozit pe profit.

Morgenstern Avraham nu ar fi inregistrat in mod corespunzator veniturile obtinute din 3 contracte incheiate cu RAEDPP (EXPLOATAREA DOMENIULUI PUBLIC SI PRIVAT) Constanta si Confort Urban S.R.L. Constanta in suma totala de peste 150 de milioane lei si nu ar fi inregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, emise de societatea Shapir Structures S.R.L..

In plus, acesta ar fi inregistrat cheltuieli fictive in suma totala de peste 65 milioane lei, reprezentand consultanta si asistenta tehnica oferite de societatile Larton Consultants ltd Cipru si Comrad Leasing ltd Cipru, controlate tot de Morgenstern Avraham.

Veniturile neinregistrate corespunzator au provenit din urmatoarele contracte:
- contractul incheiat la 22.12.2011, intre SHAPIR STRUCTURES SRL si R.A. EXPLOATAREA DOMENIULUI PUBLIC SI PRIVAT Constanta, avand ca obiect proiectarea si executia lucrarilor aferente obiectivului de investitii "Construire unitati locative modulare in Municipiul Constanta si lucrari tehnico-edilitare aferente" - Campus social Henri Coanda, venituri neinregistrate corespunzator - peste 40 de milioane lei;

- contractul incheiat la 10.12.2008 de SC SHAPIR STRUCTURES SRL cu SC CONFORT URBAN SRL Constanta, avand ca obiect Reabilitarea tramei stradale a municipiului Constanta si

- contractul incheiat la data de 23.02.2012, incheiat de SC SHAPIR STRUCTURES SRL cu SC CONFORT URBAN SRL Constanta, avand ca obiect Lucrari de mentenanta, reparatii si intretinere a tramei stradale din Mun. Constanta, inclusiv marcaje valoarea totala a veniturilor neinregistrate - peste 100 milioane lei.
Pe de alta parte, au fost inregistrate cheltuieli fictive in suma totala de circa 65 milioane lei, reprezentand consultanta si asistenta tehnica oferite de societatile controlate de inculpat, Larton Consultants ltd Cipru (in suma totala de 32.465.159,34 lei in perioada 2009-2011) si Comrad Leasing ltd Cipru (in suma totala de 32.638.530,02 lei in perioada 2011-2014), in baza urmatoarelor contracte:
- Contractul incheiat la 16.01.2009 intre SC SHAPIR STRUCTURES SRL, in calitate de beneficiar si LARTON CONSULTANTS LTD Cipru, in calitate de prestator. Obiectul contractului reprezinta prestarea serviciilor de consultanta in mai multe domenii (asigurari, financiar - fiscal, juridic, proiectare, resurse umane, consultanta pentru afaceri si management) de catre prestatorul LARTON CONSULTANTS LTD - Cipru pentru beneficiar SHAPIR STRUCTURES SRL. Durata contractului a fost stabilita la 3 ani, iar valoarea totala a contractului a fost de 3.500.000 EUR.
- In data de 01.09.2010, la contractul mentionat mai sus a fost incheiat Actul aditional nr. 1 prin care valoarea totala a contractului a fost suplimentata cu suma de 4.500.000 euro. Nu este justificata in niciun fel aceasta majorare de valoare, nu se arata ce servicii suplimentare ii sunt necesare societatii Shapir Structures S.R.L. si pe care ar urma sa le presteze societatea Larton Consultants ltd; In perioada 06.02.2009 - 04.10.2011, in contabilitatea SC SHAPIR STRUCTURES SRL au fost inregistrate facturi emise de LARTON CONSULTANTS LTD in valoare totala de 32.465.159,34 lei. Acestea au fost achitate in totalitate, atat prin banca, cat si in numerar. Din analiza facturilor si a anexelor la acestea nu au rezultat date care sa demonstreze realitatea prestatiei efectuate.
- Contractul incheiat la 01.08.2011, intre SC SHAPIR STRUCTURES SRL, in calitate de client si COMRAD LEASING LTD Cipru, in calitate de consultant. Obiectul contractului reprezinta prestarea serviciilor de consultanta in mai multe domenii (asigurari, financiar - fiscal, juridic, proiectare, resurse umane, consultanta pentru afaceri si management). In contract nu este prevazut un pret. In perioada 23.08.2011 - 18.02.2014, in contabilitatea SC SHAPIR STRUCTURES SRL au fost inregistrate facturi emise de COMRAD LEASING LTD Cipru in valoare totala de 32.638.530,02 lei. Acestea au fost achitate in totalitate, atat prin banca, cat si in numerar. Din analiza facturilor si a anexelor la acestea nu au rezultat date care sa demonstreze realitatea prestatiei efectuate.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6341 vizualizari

  • +18 (18 voturi)    
    vine rindul lui Mazare (Marţi, 18 noiembrie 2014, 19:15)

    andimi [utilizator]

    gata, se apropie latul de gatul lui Mazare. Finally!
  • +17 (19 voturi)    
    Adica pe intelesul tututor (Marţi, 18 noiembrie 2014, 19:20)

    feisbuk [utilizator]

    Tunuletul

    Se da o spaga unui primar. Se castiga niste contracte de asfaltare, de reabilitare, de antreprenor general.

    Se primesc niste bani publici. Uiti sa mai platesti 24% TVA din ce ai primit. Ok, banii sunt in Romania iar fiscul local nu te va deranja prea mult fiindca vorba aia, sunt numiti politic artistii si nu deranjeaza firmele prietenilor lui Mazare.

    Acum vrei sa ai si tu de o saorma. Iti faci si tu ca omul o firma in Cipru, care pe langa condusul pe stanga are si impozite jenibile pentru companii. Firma din Cipru iti factureaza management sau consultanta, iar tu ca om serios platesti. Si uite asa pleaca banii din tara.

    Cine draku plateste TVA-ul? Nimeni. Pierderi la buget. Mai era unu, sotul Mihaelei Tiganu, tot evreu, tot cu aceeasi schema.
    • +3 (3 voturi)    
      Bravo (Marţi, 18 noiembrie 2014, 20:55)

      MarinPuscas [utilizator] i-a raspuns lui feisbuk

      Mi-a placut explicatia ta :D
  • +17 (17 voturi)    
    ramane (Marţi, 18 noiembrie 2014, 20:05)

    Manes [utilizator]

    cum am stabilit : Mazare si Nicusor in acelasi dormitor...
  • +4 (4 voturi)    
    Si daca nu i'as fi spus: (Marţi, 18 noiembrie 2014, 20:23)

    Ion B [utilizator]

    Tai'o, ba Mazare, tai'o cat se mai poate...
    Da' el nu si nu.
    "Lasa ba, sa vedem daca are curaju' aia sa ma bage la mititica..."
    Se pare ca ARE!
  • +2 (2 voturi)    
    cati bani!!!! ... (Miercuri, 19 noiembrie 2014, 8:57)

    Inna100 [utilizator]

    Dumnezeule !! se putea renova de zeci de ori vestitul cazinou de pe faleza!!
    Dragi constanteni, bravo voua ca v-ati trezit si .. cu ochii pe ei.
    Bravo DNA!! Nu va lasati pana nu recuperati tot prejudiciul.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by