Scandalul stenogramelor de partid: DNA s-a autosesizat si il cerceteaza pe Mircea Govor, seful PSD Satu Mare, dupa aparitia inregistrarilor din sedinta in care ii ameninta pe primari, directorii de scoli si de institutii deconcentrate

de Red. Stiri     HotNews.ro
Marţi, 11 noiembrie 2014, 16:44 Dosare Anticoruptie


DNA Oradea s-a autosesizat dupa ce site-ul Gandul a publicat inregistrarea si stenogramele discutiilor purtate de seful PSD Satu Mare, Mircea Govor, cu primari, directori de scoli si de deconcentrate din judet, in care liderul PSD ii ameninta si pe acestia ca nu vor mai primi nici un ban de la Consiliul Judetean daca nu scot rezultate bune pentru Victor Ponta la turul 2 al alegerilor. Potrivit unui comunicat, DNA arata ca procurorii il cerceteaza pe Mircea Govor pentru "folosirea influenței în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite".

Reamintim ca o stenograma a sedintei PSD Satu Mare dupa turul 1 al alegerilor, obtinuta si publicata de Gandul, arata cum seful organizatiei judetene Mircea Govor, care e si vicepresedinte al Consiliului Judetean, ii ameninta pe membrii de partid cu rezultate slabe la turul 1: primari, consilieri, directori de deconcentrate sau directori de scoli.

"Deci nu se mai poate. Daca vreti sa lucram bine impreuna, bine, daca nu cu asta basta. (...) Cei care nu veti avea rezultate in turul doi, cat sunt eu in Consiliul Judetean si cat am posibilitate, nu o sa primiti niciun cinci bani. Cand se repartizeaza bugetul - zero si garantez ca niciunul nu mai primeste nimic. Stati si muriti, asta e viata. (...) Si-o spun foarte clar. Toti directorii de deconcentrate care au fost numiti politic, directorii de scoli, toti care au fost numiti politic daca nu participa efectiv la campanie, pleaca acasa", le spune Mircea Govor, potrivit unei inregistrari obtinute de Gandul.

Cu taierea fondurilor au fost amenintati si reprezentantii bisericii, cu care, sustine Govor, a discutat pentru sprijin pe 16 noiembrie. In inregistrare se poate auzi planul pe care il face seful PSD Satu Mare il face penru duminica alegerilor in care cere mobilizare maxima a activului de partid in fata sectiilor de votare, unde sa-i sfatuiasca pe oameni sa voteze cu Ponta.

Raspunsul DNA la cererea de informatii:

La solicitarea  dvs. din data de 11 noiembrie 2014, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:
Având în vedere informațiile apărute în mass-media, referitoare la posibila implicare a lui GOVOR Mircea-Vasile, preşedinte al organizaţiei judeţene Satu Mare a unui partid politic, în săvârşirea unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea s-au sesizat din oficiu sub aspectul comiterii infracţiunii de folosire a influenței în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite  prev. de  art. 13 din Legea 78/2000 modificată.
Din datele şi informaţiile deţinute a rezultat următoarea situație de  fapt :
La data de 4 noiembrie 2014, după primul tur al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al României, GOVOR Mircea-Vasile, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene  Satu Mare a unui partid, i-a convocat la o şedinţă pe membrii respectivului partid, care deţin funcţii de conducere în instituţiile deconcentrate, primari, aleşi locali i judeţeni  ş.a. Cu ocazia acelei şedinţe, GOVOR Mircea-Vasile i-a ameninţat pe participanți că se va folosi de influenţa şi autoritatea funcţiei sale pentru a-i destitui pe acei membri de partid care deţin funcţii de conducere în instituţiile deconcentrate şi care nu aduc voturi suplimentare pentru candidatul susţinut de partidul respectiv în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Cu aceeaşi ocazie, GOVOR Mircea-Vasile i-a ameninţat pe primarii şi aleşii locali ai partidului că va uza de influenţa şi autoritatea sa pentru a le tăia alocaţiile bugetare dacă nu vor aduce voturi în plus la turul doi al alegerilor pentru candidatul susţinut de partidul respectiv .
Şedinţa din 4 noiembrie 2014 a fost înregistrată de unul dintre participanţi, înregistrarea fiind postată pe mai multe site-uri de pe internet, iar redarea în formă scrisă a fost publicată/difuzată de mai multe ziare, posturi de radio şi televiziune începând cu data de 10 noiembrie 2014.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























7789 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    Succes! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 16:48)

    Prezan [utilizator]

    Dar mai repejor asa...
    • +3 (3 voturi)    
      Mie mi se pare ca se misca bine (Marţi, 11 noiembrie 2014, 19:35)

      derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui Prezan

      daca din '90 pana in 2013 parchetele si justitia se miscau asa, azi eram departe.
    • +3 (3 voturi)    
      tot repejor (Marţi, 11 noiembrie 2014, 19:36)

      ZeroAbsolut [utilizator] i-a raspuns lui Prezan

      sa-i numere ouale si shefului de la Cluj

      "liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, face precizări de-a dreptul şocante. Acesta recunoaşte deschis că metodele lui Govor sunt folosite şi la Cluj."
    • +1 (1 vot)    
      neaparat (Marţi, 11 noiembrie 2014, 22:49)

      anonim3 [utilizator] i-a raspuns lui Prezan

      Este esential sa fie arestat inainte de turul II, si cu tot tam-tam-ul posibil. Este foarte important sa se dea un semnal ca genul acesta de presiuni sunt pedepsite, astfel incat sa micsoram frauda din tara, si sa putem vota mai mult decat pot ei fura!
  • +5 (5 voturi)    
    vot (Marţi, 11 noiembrie 2014, 16:53)

    meandmyfriends [utilizator]

    Lista creste !!!

    Spectacolul electoral e de neoprit.
    Daca azi au inceput cu gaini moarte, maine ce o sa fie?
    Struti cu tablete si trei picioare, sau mini girafe?
  • +3 (3 voturi)    
    Daca ... (Marţi, 11 noiembrie 2014, 16:56)

    GheorgheStan [utilizator]

    Romania ar fi fost in UE si nu in ...Africa - sigur / acest "trepadus" cu aere de "baiat destept" ar fi fost "saltat" de "aia albastrii" in mai putin de 24 de ore / judecat si condamnat la urgenta...punem pariu ca daca iese Poanta - sa uita "instant" de caz ?
  • +6 (6 voturi)    
    aaaaa (Marţi, 11 noiembrie 2014, 16:57)

    Point [utilizator]

    sunt siderat!protestez pe aceasta cale impotriva dna,care e politie politica,basescu,teroare,si,etc!!!

    cam asa va fi.poate da domnul si toarna nenea ala tot.sau TAT TAT!ca la satu mare.hai la multi ani
  • -2 (4 voturi)    
    Iata ca apare si DNA (Marţi, 11 noiembrie 2014, 16:57)

    newlook [utilizator]

    Iata ca apare si DNA sau cel putin partea care NU a aflat ca DNA a intors caruta si a schimbat stapanul !
  • +7 (7 voturi)    
    Am ajuns sa ne bazam doar pe DNA ...trist (Marţi, 11 noiembrie 2014, 17:02)

    cosvaTIM [utilizator]

    E pacat ca doar DNA-ul a mai ramas in lupta impotriva acestor escroci . Ce se intampla cu celelate "puteri" ale unui stat democratic? Din justitie nu a mai ramas decat DNA si cativa judecatori de bun simt, in timp ce puterea executiva face ce vrea, mass-media nu mai e controlata absolut deloc de CNA si puterea legislativa este inundata de incompetenti si de indivizi care-si negociaza avantaje prin lege. Minciuna, lipsa de caracter, bisnita de 2 lei cu legi, avantaje si functii si subcultura au ajuns sa caracterizeze mai mult de jumatate din poporul acesta iar mai grav este ca cealalta parte se lasa calcata in picioare si condusa de acest rau.
  • +10 (10 voturi)    
    ATENTIE VOTANTI ! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 17:03)

    Cindrel [utilizator]

    Ca un imbecil ca acest psd-ist, Govor isi permite asa ceva, nu surprinde.
    Mai surprinzator este ca nu s-a sculat un director, un conslier, un profesor, sa riposteze si sa-i tranteasca usa de sa-i cada plombele. Ce indivizi slabi conduc deconcentratele in Romania ! Ce `nimeni` au pus peste tot psd-isti si ce bine seamana cu niste robi in lanturi.
    ATENTIE VOTANTI, se poate ca de saptamana viitoare, ponta sa extinda asupra tuturor acest tip de tratament.
  • +7 (7 voturi)    
    Recomandare (Marţi, 11 noiembrie 2014, 17:03)

    Leo55 [utilizator]

    Pentru toti care au parinti, bunici si cunostinte care intentionea sa voteze cu duminica cu ponta, rog sa le explice acestora ca ponta este un prim ministru foarte bun cu oamenii si generos si daca l-ar vota ca presedinte nu va putea fi in continuare prim ministru, ca in locul lui va veni ca prim ministru un om de dreapta (declaratia personala a lui ponta) care nu va mai da bani ci va taia din salarii si pensii si va pune impozite noi!
    Prin urmare cel mai bine ar fi sa-l voteze pe Iohanis sau in cel mai rau caz sa nu voteze de loc. Numai asa pot fi siguri ca ponta va fi in continuare PM si va continua sa dea bani!
    • +3 (3 voturi)    
      am incercat cu tatal meu (Marţi, 11 noiembrie 2014, 19:12)

      ioanadoe [utilizator] i-a raspuns lui Leo55

      Nu merge. Tot cu Basescu care are parkinson si cu nana ii dadea. Si bineinteles, ca votul celor din diaspora (cum sunt si eu) nu conteaza ca tot Ponta iese. Sa fie prim-ministru Tariceanu ca el i-a crescut pensia.
  • +6 (6 voturi)    
    ce e tragic.. (Marţi, 11 noiembrie 2014, 17:18)

    tecumseh [utilizator]

    ..e ca la ei intra la normalitate, saracul baron nu pricepe cu ce a gresit
  • +5 (5 voturi)    
    Dna (Marţi, 11 noiembrie 2014, 17:25)

    GigelStrainu [utilizator]

    Poate DNA ar trebui sa treaca si pe la prefericita fata bisericeasca si sai aduca aminte ca el adica (popa) ar trebui sa isi vada de treburile bisericesti, si nu de spalarea creierelor enoriasilor ce ii calca biserica.Incet incet liga hotilor ajung unde le este locul . Poate DNA-ul ar trebui sal caute pe nenea visinescu si sal angajeze
  • +7 (7 voturi)    
    La multi ani Victor Ponta de Sf Victor (Marţi, 11 noiembrie 2014, 17:30)

    yummyberry [utilizator]

    La multi ani la pucarie!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by