Tribunalul Constanta confirma mandatul de arestare pe numele lui Nicusor Constantinescu / DNA: In SUA a avut montat pe glezna un dispozitiv de monitorizare si urma sa fie incarcerat

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 7 noiembrie 2014, 17:13 Dosare Anticoruptie


Nicusor Constantinescu (arhiva)
Foto: Agerpres
Magistratii Tribunalului Constanta au confirmat, vineri, mandatul de arestare pe numele presedintelui suspendat al CJ Constanta Nicusor Constantinescu, in dosarul in care acesta este judecat pentru ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, transmite Mediafax.

Tribunalul Constanta a judecat, vineri, confirmarea mandatului de arestare preventiva emis in lipsa pe numele lui Nicusor Constantinescu in dosarul privind nefinantarea Centrului Militar Zonal, la sedinta de judecata fiind prezent si primarul Radu Mazare, care a plecat dupa aproximativ o ora, cu ochii in lacrimi, spunand ca este nedrept ceea ce i se intampla lui Nicusor Constantinescu.

Presedintele suspendat al CJ Constanta a sustinut in fata magistratilor ca nu s-a sustras anchetatorilor.

"Prezenta mea in Romania reprezinta o dovada si o garantie ca nu m-am ascuns de justitie si de cercetarea penala", a spus Nicusor Constantinescu.

El a prezentat tot istoricul sau medical incepand din toamna anului trecut, cand a aparut suspiciunea de cancer la prostata, pana la confirmarea diagnosticului, inceperea tratamentului, problemele medicale aparute si motivul plecarii sale in Turcia.

Constantinescu a afirmat ca cererea de extradare solicitata de catre autoritatile romane a fost respinsa de cele din SUA in jurul datei de 16 octombrie. El a spus ca a dorit sa vina in tara si ca a facut o oprire in Turcia pentru un consult medical la o clinica unde mai fusese in acest an.



Procurorul DNA l-a intrebat pe Nicusor Constantinescu daca a fost in custodia autoritatilor americane, daca a avut montat un dispozitiv pe glezna pentru monitorizarea deplasarilor
si daca urma sa fie incarcerat in SUA.

Constantinescu a raspuns negativ la aceste intrebari si l-a acuzat pe procuror ca minte, ridicand tonul si dorind sa arate ca nu are urme pe glezna de la acel dispozitiv, el fiind calmat de catre judecatoare.

Procurorul a depus la dosar documente care arata ca Nicutor Constantinescu a avut montat un asemenea sistem de monitorizare pe glezna si ca pe data de 22 octombrie ar fi urmat sa fie incarcerat intr-un penitenciar american, motivul fiind expirarea vizei in data de 8 octombrie.

Nicusor Constantinescu sustine insa ca viza i-a fost prelungita pana in aprilie 2015 si ca a plecat din SUA pe propria raspundere, ca medicii i-au interzis sa intrerupa tratamentul si sa plece din Statele Unite ale Americii.

Procurorul a cerut confirmarea mandatului de arestare preventiva spunand ca Nicusor Constantinescu a fugit in SUA pentru a se sustrage cercetarilor si ca daca ar fi dovedit buna credinta trebuia sa vina in tara atunci cand a fost emis mandatul de arestare.

Avocatul lui Nicusor Constantinescu, Marius Mocanu, a cerut judecatoarei infirmarea mandatului de arestare preventiva, dar si revocarea masurii arestului preventiv si inlocuirea acestuia cu masura controlului judiciar.

Nicusor Constantinescu a spus, in cuvantul de incheiere, ca doreste sa continue radioterapia, dar ca acest lucru nu poate fi facut in Romania.

In sala s-au aflat sotia si fiica sa, dar si primarul Constantei Radu Mazare impreuna cu cei doi frati ai sai, precum si numerosi angajati din Consiliul Judetean si din Primaria Constanta. Radu Mazare a parasit sala dupa aproximativ o ora cu ochii in lacrimi, spunand ca este nedrept ceea ce i se intampla lui Nicusor Constantinescu.

La final, Nicusor Constantinescu a putut sa-si imbratiseze familia, dar si prietenii, atat presedintele suspendat al CJ Constanta, cat si apropiatii sai avand lacrimi in ochi.

Avocatul lui Nicusor Constantinescu spunea ca acesta se va intoarce la Spitalul Penitenciarului Rahova dupa pronuntarea sentintei.

De asemenea, Marius Mocanu a mentionat ca a depus deja o contestatie la decizia de joi a Tribunalului Bucuresti, care a confirmat mandatul de arestare emis pe numele lui Nicusor Constantinescu.

Nicusor Constantinescu, care a revenit joi in tara, a fost dus de la Aeroportul Henri Coanda la Tribunalul Bucuresti.

Nicusor Constantinescu a fost retinut, marti, de autoritatile din Turcia, dupa ce Ministerul Justitiei a transmis documentelor necesare pentru aducerea lui in tara, pentru a fi arestat preventiv in dosarele in care este judecat.

Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea, pentru ca a atribuit nelegal terenuri. Intr-un alt dosar, seful CJ Constanta este cercetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse de calibrul noua milimetri.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5095 vizualizari

  • +6 (6 voturi)    
    unul mai putin afara.. (Vineri, 7 noiembrie 2014, 17:37)

    ..13 [utilizator]

    +1 in penitenciar...Tristete mare, dar oare s-a gandit el la ce l-ar putea astepta pe cand fura???
    • +1 (1 vot)    
      Ce sa-l astepte? Tratamentul pe afara. (Vineri, 7 noiembrie 2014, 18:58)

      CristiC. [utilizator] i-a raspuns lui ..13

      In state pana iti pun aia bratara ca ti-a expirat viza si dupa aia la Turcia la saorma. Ma indoiesc ca-l dadeau aia afara daca chiar urma un tratament si avea acte in regula ca e netransportabil.

      Mai avea putin si ajungea si prin Australia. Cel mai plimbat bolnav netransportabil din lume. Ma mir cum de nu l-au contactat de la Guinness Book.
  • +6 (6 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 7 noiembrie 2014, 17:38)

    [anonim]

  • +12 (12 voturi)    
    incredibil! (Vineri, 7 noiembrie 2014, 17:41)

    lambda [utilizator]

    "Radu Mazare a parasit sala dupa aproximativ o ora cu ochii in lacrimi"... ha, ha. Iertati-ma dar nu m-am putut abtine. Se gandea probabil la ce a facut si ce il asteapta.
  • +3 (5 voturi)    
    o stire ca oricare alta (Vineri, 7 noiembrie 2014, 18:12)

    barba-neagra [utilizator]

    Pentru "marea rosie" a Moldovei, Munteniei si vestului sudic e o stire insignifianta, oricum eludata sau trunchiata de mass media rosie.
    Pentru PSD a devenit un deja-vu. Ceea ce e nou si a fost smechereste suprapus realitatii este ideea ca "Ponta scapa de baronii incomozi bagandu-i EL la racoare, facand astfel curat in partid."
    Pentru restul lumii, "ardeleni"(termen gasit pentru a inlocui satanicul de acum "basisti"), intelectuali, indivizi cu acces la internet, facebook, etc, este un motiv in plus de a pune la indoiala in primul rand moralitatea partidului si a liderului sau aflat la putere.
    PS As dori sa trag un semnal alarmant privind politica editoriala a canalului B1TV. Nu mai de mult independent. A se vedea fluviul de interviuri in ghenunchi luate lui Ponta, Dragnea si cine din PSD mai vrea, ignorarea conferintelor de presa ale lui Iohannis, acoperirea integrala a discursurilor lui Ponta, oriunde si oricand s-ar afla.
  • +1 (1 vot)    
    bah Pontanocchio, (Vineri, 7 noiembrie 2014, 20:11)

    ZeroAbsolut [utilizator]

    tu auzi ce spune Nicushor? Zi-i, bah, lui Dracnea, sa cumpere un aparat d-ala cu raze pentru Nicushor si sa-l doneze Administratiei Penitenciarelor, ca tot l-ai umplut de bani gratis.

    Daca n-ai destui, pune de-o cheta, eu sunt dispus sa contribui la sanatatea lui Nicushor. Imi dau si mie lacrimile la gandul ca s-ar putea sa plece intr-o lume mai buna inainte sa-si ispaseasca pedeapsa pentru faptele comise in lumea aceasta.
  • 0 (0 voturi)    
    ignat (Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, 1:26)

    nelupopistas [utilizator]

    Toti porceii guita inainte sa fie taiati. Nicusoare, pina la Ignat sa speram ca te rezolva.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by