VIDEO Viorel Hrebenciuc ramane in arest preventiv, decizia este definitiva

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 6 noiembrie 2014, 14:27 Dosare Anticoruptie


Fostul deputat Viorel Hrebenciuc ramane in arest preventiv, au decis joi judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, potrivit Agerpres. Un complet de cinci judecatori de la instanta suprema i-a respins joi, ca nefondata, contestatia lui Viorel Hrebenciuc si a mentinut decizia de arestare preventiva luata pe 29 octombrie de un alt complet de la aceeasi instanta.

Viorel Hrebenciuc este urmarit penal de DNA pentru savarsirea mai multor infractiuni in dosarul retrocedarilor, respectiv constituire a unui grup infractional organizat, trafic si cumparare de influenta, spalare a banilor, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, incepand cu aprilie 2013, Viorel Hrebenciuc, impreuna cu deputatul Ioan Adam, Paltin Sturdza si Dan Bengescu, a constituit si coordonat un grup ce urmarea sa obtina venituri prin oferire de mita, cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei cu scopul de a urgenta punerea in posesie si eliberarea titlului de proprietate, precum si o cat mai rapida vanzare a terenului forestier in suprafata de 43.227 ha dobandit prin hotarare judecatoreasca a Tribunalului Covasna.

DNA mai arata ca in 17 octombrie 2014 Viorel Hrebenciuc si-a folosit influenta fata de Dan Sova, in scopul de a-l determina sa initieze o propunere legislativa privind amnistia si gratierea unor pedepse.

Scopul demersului era acela de a evita executarea unei eventuale pedepse aplicate lui Miron Mitrea, care fusese condamnat in prima instanta pentru luare de mita.

"Demersul a fost acceptat de catre Dan Sova, care a afirmat ca este obligatorie adoptarea acestei propuneri legislative. Totodata, suspectul a acceptat promisiunea lui Viorel Hrebenciuc ca il va sprijini sa obtina functia de presedinte al unui partid politic, in dauna celorlalti contracandidati, pentru a-l determina pe ministrul Justitiei sa initieze un proiect de lege avand ca obiect abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000. Avand in vedere ca Viorel Hrebenciuc este acuzat in doua dosare penale sub aspectul savarsirii unor infractiuni prevazute de art. 13 din Legea nr. 78/2000, proiectul l-ar fi vizat in mod nemijlocit, impiedicand tragerea sa la raspundere penala", precizeaza DNA.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























639 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    vinul devine si mai bun (Joi, 6 noiembrie 2014, 14:34)

    un domn [utilizator]

    daca STA la racoare si uscat minim 20 de ani..pentru H & son...tot asa..vor fi mai buni la "liberare" !!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by