Articol in curs de actualizare​

UPDATE Primarul din Pitesti, Tudor Pendiuc, adus la sediul DNA din Bucuresti pentru audieri

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 6 noiembrie 2014, 9:08 Dosare Anticoruptie


Tudor Pendiuc
Foto: Agerpres
Primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, a fost adus la sediul central al DNA, unde va fi audiat de procurori intr-un dosar de coruptie. Joi, in jurul orei 12.30, Pendiuc a fost adus cu o masina a Politiei, fiind insotit de trupe de mascati, informeaza Agerores. El nu a dorit sa faca nici o declaratie.

El fusese escortat anterior la sediul Primariei Pitesti, pentru a asista la perchezitii, iar dupa mai putin de un sfert de ora a fost din nou urcat intr-o masina care a plecat spre Capitala. La intrarea in sediul Primariei Pitesti, Pendiuc a sustinut ca nu stie pentru ce este cercetat. "Nu stiu, dar in stadiul actual de dezvoltare a Romaniei ne putem astepta la orice", a declarat primarul.

La sediul DNA a ajuns, in jurul orei 11.30, si fiica sa, care ar fi implicata in dosar,
potrivit B1 TV.

Tudor Pendiuc a asistat anterior, timp de cateva ore, la perchezitiile efectuate de anchetatori la domiciliul sau din Pitesti.

Procurorii DNA au efectuat, joi, 18 perchezitii in Bucuresti si Arges, potrivit unor surse judiciare cercetarile vizand Primaria si pe edilul din Pitesti, Tudor Pendiuc (PSD), si mai multi oameni de afaceri, intr-un dosar ce vizeaza fapte de coruptie privind acordarea unor contracte de achizitii publice mai multor firme, la care procurorii fac perchezitii. Conform surselor citate de Agerpres, perchezitii au loc si la sediul Primariei din Pitesti, respectiv la cabinetul primarului si la cel al viceprimarului Cornel Constantin Ionica.

Unul dintre aceste contracte are legatura cu achizitiile facute de Regia de Transport Public Pitesti, privind cumpararea mai multor autobuze, potrivit Mediafax.


Prejudicul estimat de procurori in aceasta cauza ar fi de aproximativ un milion de euro.

"In cursul zilei de 06 noiembrie 2014, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate 18 perchezitii domiciliare in locatii situate in municipiile Bucuresti, Pitesti si localitati invecinate acestora, dintre care una este sediul unei institutii publice, iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice", se arata in comunicatul DNA.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.

Social-democratul Tudor Pendiuc este unul dintre cei mai longevivi primari din Romania. El a fost ales primar al municipiului Pitesti pentru prima data in anul 1992 si de atunci ocupa fara intrerupere aceasta functie, fiind reales de pitesteni la fiecare patru ani, scrie Mediafax.

Conform CV-ului postat pe site-ul Primariei Pitesti, Pendiuc este presedinte al Asociatiei Municipiilor din Romania, membru in Comitetul Regiunilor de la Bruxelles si este si conferentiar universitar doctor la Universitatea "Constantin Brancoveanu" din Pitesti.

Anul acesta, primarul Pitestiului a primit din partea Asociatiei Municipiilor din Romania "Trofeul de Excelenta pentru contributia adusa la dezvoltarea, modernizarea si eficientizarea administratiei publice din Romania".

In anul 2011, Tudor Pendiuc a fost decorat de catre presedintele Traian Basescu cu Ordinul National "Pentru Merit" in grad de Ofiter.

In prezent Tudor Pendiuc conduce PSD Arges, dupa ce fostul presedinte al organizatiei judetene, Constantin Nicolescu, a fost condamnat definitiv pentru conflict de interese.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























14555 vizualizari

  • +12 (12 voturi)    
    dupa Ayatolahul de Pitesti aka Vecinul (Joi, 6 noiembrie 2014, 9:27)

    un domn [utilizator]

    vine randul adjunctului sa faca plimbare la Spitalul de Urgenta, va rog sa fie pregatite NUMAI televiziunile care transmit HD..restul sa se abtina
  • +9 (9 voturi)    
    mandri (Joi, 6 noiembrie 2014, 10:13)

    Privitor.ca.la.teatru [utilizator]

    mandri ca suntem romani hoti
  • +10 (10 voturi)    
    DNA nota "bene"...cercetati nu va lasati ! (Joi, 6 noiembrie 2014, 10:55)

    ivanescu [utilizator]

    psd a cumparat toata prostimea de la sate ca sa-i voteze ca ei sa poata fura ce mai este de furat in tara asta ....da ,domnilor DNA ar trebui sa cerceteze toate averile primarilor din toata tara ,cred ca vor lesina vazand ce averi detin acesti derbedei ,acesti boschetari ......auzi primar din 1992,realizati ce a furat si ce avere detine acest primar al Pitestiului ,el si toate neamurile lui de inculti !
    • +4 (4 voturi)    
      pai, (Joi, 6 noiembrie 2014, 12:29)

      Cezy [utilizator] i-a raspuns lui ivanescu

      n-o sa lesine, ca nu mai e timp!
  • +5 (5 voturi)    
    De neinchipuit..... (Joi, 6 noiembrie 2014, 11:53)

    conul [anonim]

    .....mai ai putin si il depasesti si pe Mircea cel Batran ca perioada de domnie. Vazusi bai oltene prost ca nimic nu este etern ? Poate se vor gasi si niscai legaturi cu Nicolescu, prefectul grabnic bolnav de inima. Din partea mea , iti doresc sa ai o cadere zdravana din biroul tau pe betoanele din fata primariei. Probabil vei primi si tu inchisoare la propriul domiciliu, ca vad ca se poarta. Marsh la Bals !
  • +1 (1 vot)    
    Ce deplasari cu sportul a facut si de ce? (Joi, 6 noiembrie 2014, 12:27)

    LiviuIordache [utilizator]

    Ar fi foarte interesant de aflat ce deplasari babane in strainatate a facut Pendiuc cu delegatii sportive in ultimii 2 ani si de ce (ce a incredintat, cui, cu ce se ocupa in viata civila sefii federatiei/federatiilor respective). Ca atentiile astea, pe care rauvoitorii, raii, ce mai, le numesc mita, insusire de foloase etc are o infinitate de forme, nu?
  • +5 (5 voturi)    
    Tarife (Joi, 6 noiembrie 2014, 12:42)

    MonaP [utilizator]

    Prezentati, va rog, si tarifele la bilete si abonamente din oras. Cred ca sunt printre cele mai mari din tara. Deh, investiile castigatorilor licitatiilor trebuie amortizate!
  • +5 (5 voturi)    
    Pendiuc = groparul padurii Trivale ! (Joi, 6 noiembrie 2014, 15:39)

    Lim Vasy [utilizator]

    Primarul corupt al Pitestiului este si groparul padurii Trivale. Primarul Pendiuc a dat autorizatii de constructie pentru constructii de cartiere de vile in Padurea Trivale. Rugam DNA sa cerceteze si aceasta speta ! Bravo DNA !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by