Fostul procuror Nelu Carpen, condamnat la sase ani de inchisoare pentru mita, a fost prins la Londra

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 31 octombrie 2014, 16:07 Dosare Anticoruptie


Fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea, Nelu Carpen, condamnat definitiv la sase ani de inchisoare pentru luare de mita, trafic de influenta si dare de mita, a fost prins, joi, la Londra, si ar urma sa fie adus in tara, pentru a fi incarcerat, transmite Mediafax.

"La data de 30 octombrie a.c., in urma cooperarii judiciare internationale intre autoritatile de aplicare a legii din Romania si Marea Britanie, a fost arestat, la Londra, Nelu C., urmarit international de Biroul National Interpol", informeaza Politia Romana.

Carpen a fost arestat in urma cooperarii dintre Biroul National Interpol Bucuresti, Parchetul Curtii de Apel Brsov, IPJ Ilfov, Biroul Atasatului de Afaceri Interne din cadrul Ambasadei Romaniei la Londra si Politia britanica. .

Fostul procuror va fi prezentat magistratilor din Marea Britanie, care se vor pronunta asupra mandatului european de arestare.

Nelu Carpen a fost condamnat definitiv de instanta suprema, in 10 iunie, la sase ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care a fost acuzat de fapte de coruptie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins apelul lui Carpen formulat impotriva deciziei din 10 februarie 2012 a Curtii de Apel Brasov, care l-a condamnat pe fostul prim-procuror al Parchetului Judecatoriei Buftea la sase ani de inchisoare cu executare.

Din pedeapsa lui Nelu Carpen va fi scazuta durata retinerii si arestarii preventive, respectiv din 23 aprilie 2010 pana in 25 noiembrie 2010.

In acelasi dosar, instanta suprema a respins, ca nefondate, apelurile declarate de avocatul Adrian Richartt Zamfirachi, Mihail Visan, Gheorghe Cojocaru, Aurica Sterea, Marian Cazacu, Marian Carbunaru si Aurelia Carbunaru impotriva aceleiasi sentinte.

In cazul avocatei Ileana Claudia Gilceava, instanta suprema a dispus ca aceasta sa execute pedeapsa de trei ani de inchisoare. Curtea de Apel Brasov dispusese suspendarea executarii pedepsei.

Totodata, judecatorii instantei supreme au luat act de retragerea apelurilor declarate de Daniel Nitu, Gigi Alexandru Lovasz si Adriana Gheorghe.

Procurorii DNA i-au trimis in judecata in iulie 2010 pe fostul sef al Parchetului Judecatoriei Buftea Nelu Carpen si pe alte 12 persoane acuzate de fapte de coruptie, printre care doi avocati din Baroul Bucuresti si un judecator la Judecatoria Buftea, pentru constituire de grup infractionat organizat, dare si luare de mita, trafic de influenta, cumparare de influenta, favorizarea infractorului si fals in inscrisuri oficiale, respectiv complicitate la unele dintre aceste infractiuni.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada octombrie - decembrie 2009, Nelu Carpen, in calitate de prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea, a pretins, prin intermediul avocatei Claudia Ileana Gilceava, 4.000 de euro de la doua persoane, dintre care una era cercetata intr-un dosar penal aflat pe rolul DNA, pentru a facilita dispunerea unei solutii de netrimitere in judecata in acea cauza.

Anchetatorii au mai stabilit ca, in cursul anului 2009, Nelu Carpen, impreuna cu avocata Gilceava, ar fi pretins si primit de la o persoana 3.000 de euro, spunand ca pot interveni pe langa procurori de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 5 Bucuresti pentru a urgenta procedurile judiciare si a obtine o solutie favorabila intr-un dosar penal aflat pe rolul acestei unitati de parchet.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2380 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    deci cit timp a reusit sa stea ascuns? (Vineri, 31 octombrie 2014, 16:40)

    Pseudonim17 [utilizator]

    Din iunie pina acum? Aia nu e bine. Sperante pentru infractori.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by