Judecatorul Stan Mustata a fost eliberat din arest preventiv; va fi judecat in arest la domiciliu

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 29 octombrie 2014, 13:47 Dosare Anticoruptie


Judecatorul Stan Mustata a fost eliberat dupa aproape 6 luni de arest preventiv, el urmand sa fie judecat in arest la domiciliu, a decis definitiv Inalta Curte de Casatie si Justitie, potrivit Agerpres. Instanta suprema a dispus in cazul lui Stan Mustata inlocuirea masurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu pe o perioada de 30 de zile.

In acelasi dosar, magistratii au decis eliberarea din arest a Marianei Curea, grefiera la Curtea de Apel Bucuresti, urmand ca aceasta sa fie judecata sub control judiciar.

Stan Mustata, judecator la Curtea de Apel Bucuresti, a fost arestat pe 30 aprilie si trimis in judecata pentru trafic de influenta, dupa ce a cerut bani, in mai multe randuri, de la persoane condamnate sau inculpate pentru a da solutii favorabile acestora.

Potrivit DNA, Stan Mustata este acuzat pentru mai multe infractiuni: constituire a unui grup infractional organizat; folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii; sase infractiuni de luare de mita si o infractiune de trafic de influenta.

In acelasi dosar au fost trimise in judecata alte trei persoane, care, potrivit procurorilor, intermediau mita: Mariana Curea, grefier la Curtea de Apel Bucuresti, Ion Boraciu si Florian Alexandru.

"In cauza, exista date si probe din care rezulta indicii rezonabile potrivit carora, in cursul anului 2013, Mustata Stan, Boraciu Ion si Alexandru Florian au constituit un grup infractional organizat, gruparea fiind sprijinita de Curea Mariana, in scopul savarsirii unor infractiuni de coruptie judiciara, urmarind obtinerea de beneficii materiale. In acest context, in perioada octombrie 2013 - aprilie 2014, membrii grupului au accesat informatii cu caracter confidential din dosarele penale aflate pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, in vederea identificarii si contactarii mituitorilor si cumparatorilor de influenta, in scopul pretinderii de la acestia a unor foloase materiale, in schimbul obtinerii unor hotarari judecatoresti favorabile", sustine DNA.

Stan Mustata, judecator la Sectia a II-a penala, a pretins, in mai multe randuri, de la diferite persoane condamnate sau inculpate in respectivele dosare, sume de bani.

Astfel, la data de 7 aprilie 2014, prin intermediul lui Ion Boraciu, magistratul a pretins bani in vederea pronuntarii unei solutii favorabile unei persoane condamnate, in sensul admiterii contestatiei in anulare impotriva deciziei penale nr. 222/A/2014, pronuntata la 4 martie 2014 de Curtea de Apel Bucuresti.

Decizia penala nr. 222/A/2014 a fost data in dosarul transferurilor din fotbal iar persoana condamnata este Mihai Stoica.

De asemenea, judecatorul Stan Mustata a cerut bani si in alte dosare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1068 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Pai.... (Miercuri, 29 octombrie 2014, 14:31)

    Cataleya [utilizator]

    ...daca procurorii si-au incheiat rechizitoriul si au audiat martorii, Mustata poate fi lasat acasa, sa-si astepe procesul. Oricum, influenta judecatorului Mustata asupra dosarului este, la ora asta, 0 (zero). Nimeni nu mai vrea sa aiba de-a face cu el pt ca asa se intampla intotdeauna. Toti fostii amici il vor ocoli de-acum inainte pt ca nu vor sa mai aiva nimic de-a face cu el. Asa patesc de fapt toti inculpatii prinsi la furat, la un asemenea nivel. Din momentul arestarii raman singuri. Nimeni nu-i mai cunoaste, nimeni nu-i mai ajuta.
    Singurele sale contacte cu cei pe care i-a slujit vor fi, probabil, mesaje de amenintare, sa-si tina gura ca altfel o pateste si mai rau.
  • +1 (1 vot)    
    Eliberat la mustata Mustata lungeste pelteaua (Miercuri, 29 octombrie 2014, 20:55)

    andreesanu [utilizator]

    Chestii din astea cu eliberat sub control judiciar incep sa prinda miros de putregai,de cloceala de tras de timp,de astearna-se praful uitarii ca sentinta or vro gratiere sa-l faca scapat .Si numa ce-l vezi curind ca si pe Costiniu alt borfas pledind la bara ca avocat .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by