Fujitsu Siemens Austria, unul dintre denuntatorii faptelor de coruptie din dosarul Microsoft

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 27 octombrie 2014, 15:16 Dosare Anticoruptie


Fujitsu Siemens GmbH Austria a formulat denunt pe data de 8 octombrie cu privire la fapte de coruptie savarsite de angajatii societatii in legatura cu incheierea si derularea contractului din anul 2004 cu Guvernul Romaniei, se arata in ordonanta DNA de incepere a urmaririi penale in legatura cu incheierea si derularea mai multor proiecte si contracte intre Executiv si Microsoft, relateaza Agerpres.

Printre ceilalti denuntatori ai faptelor de coruptie din dosarul contractelor de licentiere Microsoft se numara fostul sef al Fujitsu in Romania Claudiu Florica, avocatul Doru Bostina si martorii Gabi Marin, Dragos Stan, Adrian Fortuneanu si Vasile Andrei.

Fostul ministru al Telecomunicatiilor Gabriel Sandu a fost adus cu mandat luni la sediul DNA pentru a fi audiat in dosarul Microsoft.

Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, ar fi cerut 1,8 milioane de euro mita de la avocatul Doru Bostina pentru a asigura derularea contractului de licentiere Microsoft, se arata in documentele Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

DNA a solicitat Parlamentului, presedintelui si Parlamentului European ridicarea imunitatii pentru noua fosti ministri implicati in dosarul licentelor IT.

Acuzatiile la adresa lui Gabriel Sandu sunt abuz in serviciu, luare de mita si trafic de influenta.

Potrivit datelor de la dosar, procurorii il mai acuza pe Gabriel Sandu ca a pretins si primit de la Claudiu Florica, prin intermediul lui Dinu Pescariu, 3.000.000 de euro, bani ce i-au fost virati intr-o societate de tip off-shore, pentru a inlesni Asocierii D-CON.NET (lider), D-CON.NET GmbH, COMSOFT DIRECT AG, BECHTLE HOLDING SCHWEIZ, DOM SOFT SRL incheierea acordului-cadru pentru 2009-2012, in vederea achizitiei dreptului de utilizare produse software prin inchiriere cu optiune de cumparare.

Sandu a mai fost audiat de procurorii DNA lunea trecuta in acest dosar.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























37011 vizualizari

  • Bravo lor, (Luni, 27 octombrie 2014, 21:24)

    mopsu [utilizator]

    daca n-ar fi fost ei, nu am fi aflat niciodata de acest imens furt...
    • Well ... Siemens este in anchete multiple (Marţi, 28 octombrie 2014, 8:17)

      MiticaPalarierul [utilizator] i-a raspuns lui mopsu

      Well ... Siemens este in anchete multiple pentru corptie in Germania, Austria si alte tari in care opereaza. Scandalul din Germania este mai putin vizibil in Romania, unde persista conceptia ca noi suntem buricul Pamantului.

      In fapt hotii din Romania sunt niste jalnici gainari in raport cu marii sefi de corporatii multinationale - vedeti cazurile recente Societe Generale, Siemens, Daimler, Hewlett-Packard s.a.

      De la interceptarea convorbirilor telefonice si pana la traficul de inflenta - acestia au facut de toate, pe scara mai larga si mai de demult decat sunt in "paine" hotzii din Romania.

      "Patria si Dreptul Meu!"
      .
  • Asa o fi (Marţi, 28 octombrie 2014, 10:13)

    mopsu [utilizator]

    dar in vest orice hotie este aspru pedepsita, pe cand la noi ,numai daca apar informatii din afara se incepe ancheta. Cum este posibil ca sant la vedere hotii in cfr ,cnadnr, minerit, sanatate, port Constanta. tarom, universitati, politie, justitie, ministere, romsilva si as putea scrie inca o ora,iar nimeni nu sesizeaza hotiile cosmice? Daca la un ipotetic referendum populatia ar cere o verificare la sange a averilor celor de la stat , am ramane ca la dentist...
  • Liviu Tudor...un tepar (Miercuri, 29 octombrie 2014, 16:40)

    Andra.Matei [utilizator]

    In dosarul Microsoft Liviu Tudor joaca un rol important fiind o veriga prin care Gheorghe Stefan "Pinalti"- Primarul din Piatra Neamt si Nicu Niro Dumitru au primit bani din firmele offshore ale lui Liviu Tudor-firme din Insulele Man dar si din BVI-avand rolul de intermediere si livrare de cash, totul facandu se in casa lui Liviu Tudor din Menton din sudul Frantei, unde Gheorghe Stefan si Nicu Niro sunt oaspeti regulati.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by