VIDEO Viorel Hrebenciuc, dupa ce Romania TV a legat numele fiului sau de o retrocedare suspecta de ilegalitati: Casa in care locuiesc cu Andrei e cumparata de la Miron Mitrea, care o mostenise de la parinti

de Corina Ionel     HotNews.ro
Sâmbătă, 25 octombrie 2014, 18:05 Dosare Anticoruptie


Viorel Hrebenciuc (imagine arhiva)
Foto: Agerpres
Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a precizat, sambata, ca locuieste, impreuna cu familia, in casa fiului sau, Andrei, pe care a cumparat-o, de buna credinta, de la Miron Mitrea, care, la randul sau, o mostenise de la parinti, relateaza Mediafax. Viorel Hrebenciuc a adaugat ca fiul sau si-a lamurit regimul acestei proprietati la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Hrebenciuc a raspuns astfel acuzatiilor din presa potrivit carora ar avea probleme legate de modul de dobandire si situatia acestei proprietati.



El a aratat, astfel, intr-un comunicat remis Mediafax, ca in anul 1998 a cumparat, fiind cumparator de buna credinta, apartamentul 2, care reprezinta trei patrimi din casa, de la Miron Mitrea, care o avea mostenire de la parintii sai, acestia locuind in imobil din 1941.

Hrebenciuc a mentionat ca, in anul 2001, apartamentul 1, care are doua camere, "a fost revendicat ilegal de o casa de avocatura", pe care nu a nominalizat-o, care s-ar ocupa cu retrocedarile de imobile, iar procesul a fost castigat de detinatorul apartamentului respectiv in anul 2006, dupa cinci ani de procese, prin hotarare definitiva si irevocabila la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Potrivit lui Hrebenciuc, in anul 2006, acelasi cabinet de avocatura, "bazandu-se pe acte false", l-a actionat in judecata pe Andrei Hrebenciuc, revendicand de aceasta data tot imobilul si cerandu-i si daune de 400.000 de euro plus o mie de euro pentru fiecare luna in care a locuit.

El a aratat ca acest proces a fost castigat de Andrei Hrebenciuc la Inalta Curte de Casatie si Justitie in anul 2013, dupa sapte ani de procese, prin hotarare definitiva si irevocabila.

"Precizez ca, personal, locuiesc in acest imobil impreuna cu familia mea, care nu face parte din patrimoniul national, nefiind cladire istorica. Nu mai detin nicio alta locuinta", a aratat Hrebenciuc.

El a mentionat ca a facut aceste precizari in legatura cu dezvaluirile "pretins incendiare" privind casa lui Andrei Hrebenciuc, in care locuieste si el.

Romania TV a relatat ca numele lui Andrei Hrebenciuc ar fi fost legat de o retrocedare suspecta de ilegalitati, fiind vorba de apartamentul in care locuieste acesta si care ar fi fost revendicat in instanta de familia fostilor proprietari.

Potrivit sursei citate, apartamentul dintr-o casa nationalizata in care locuieste Andrei Hrebenciuc ar fi fost vandut de catre stat unui pictor in 1996, iar la scurta vreme pictorul l-ar fi vandut lui Miron Mitrea, care i l-ar fi vandut lui Viorel Hrebenciuc in 1998, acesta din urma trecandu-l direct pe numele fiului sau, Andrei, care avea atunci 15 ani. Intre timp, familia proprietarilor de dinainte de nationalizare, stabilita in Franta, ar fi cerut restituirea intregului imobil.

Suspiciunile de ilegalitati ar fi aparut ca urmare a faptului ca pictorul ce a cumparat initial apartamentul de la stat nu avea voie sa-l instraineze pe o perioada de cel putin 10 ani.

Ulterior, familia respectiva ar fi reclamat ca Andrei Hrebenciuc si-a extins apartamentul de 200 metri patrati ocupand spatii dintr-un apartament ce a fost deja retrocedat. Andrei Hrebenciuc s-ar fi aparat afirmand ca el a renovat intreaga cladire si are deja cadastrul facut pe suprafata al carei proprietar este.

Viorel Hrebenciuc are trecuta in declaratia de avere, la capitolul "Bunuri imobile - Cladiri", o locuinta in Bucuresti, cu suprafata de 200 de metri patrati, dobandita in 1999 prin contract de vanzare-cumparare, titular fiind Andrei Hrebenciuc.

Viorel Hrebenciuc, pentru care DNA a cerut incuviintarea arestarii preventive in doua dosare, a demisionat din Parlament.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6567 vizualizari

  • +12 (16 voturi)    
    hrebe, dupa ce 25 de ani ne-ai pacalit (Sâmbătă, 25 octombrie 2014, 17:45)

    rov [utilizator]

    chiar de ai avea dreptate intr-o buna zi nimeni n-o sa te mai creada, ca pe /// de ilici...
  • +15 (19 voturi)    
    minciuna e cronica in PSD (Sâmbătă, 25 octombrie 2014, 18:34)

    Adrian_. [utilizator]

    a avut de unde invata Ponta
  • +9 (9 voturi)    
    Care Mitrea, ala condamnat penal? (Sâmbătă, 25 octombrie 2014, 20:55)

    LiviuIordache [utilizator]

    A, cu ocazia asta ii mai face "Hrebe" un dosar lui Mitrea, ala condamnat penal cu executare, deocamdata aproape de solutie definitiva, inca pe-acasa! E bine, se trag unul pe altul de picioare la apa de 5 metri adincime!
  • +11 (11 voturi)    
    Caruselul (Sâmbătă, 25 octombrie 2014, 21:13)

    mono61 [utilizator]

    Şi pictorul era nepotul Mătuşii Tamara...
  • +10 (10 voturi)    
    numai in grupul infractional (Sâmbătă, 25 octombrie 2014, 21:43)

    anaana [utilizator]

    Cum se invirt sobolanii astia doar in grupul infractional PSD ? ! Fura milioane dar se bucura sa puna laba pe case nationalizate. Daca nu le vezi firmele din Cipru si conturile din Luxemburg , toti PSD-istii sunt saraci.
  • +3 (3 voturi)    
    Iubiti-va pe "tunuri" c-asa-i in politica rosie ! (Duminică, 26 octombrie 2014, 8:48)

    Plagarus [utilizator]

    Sunt doctori pe bune-n smenuri , " cinstitii " l'u Viorel pasarea Dodo a guvernarii care uneste penalii !
  • +2 (2 voturi)    
    da, haideti sa la sam trecutul (Duminică, 26 octombrie 2014, 9:50)

    thatchme [utilizator]

    cu cel mai cinstit guvern si sa ne concentram pe viitor , era sa zic victor. Noi PSD ul suntem vandalizati de votari , aaa votanti, dar daca se alege dom Ponta promitem ca vom fura mai putin si numai pentru cei multi si asupriti pentru ca de aceea ni se spune sociali.Vom face 15000 de km de autostrada, vom da cupoane la toti primarii, vom lua de la privati si vom da la stat dupa ce vom opera comisionul de rigoare si vom lua de la stat si vom da la privati, tot dupa ce vom opera comisionul de rigoare ca e sete si lu vila mea.
  • 0 (0 voturi)    
    Vai (Duminică, 26 octombrie 2014, 15:04)

    dan63 [utilizator]

    şi a fost ş bolnav când era mic!
    Toate bolile copilăriei, dar CORUPŢIA
  • 0 (0 voturi)    
    Chiar ma bucur (Duminică, 26 octombrie 2014, 21:03)

    hatru [utilizator]

    De asa casa mare.O sa fie cam nasoala trecerea pe spatii mai reduse de 5X3 in care locuiesc minim 20 de infractori impreuna.
    Altceva. Ziceti ca Mitrea a mostenit imobilul de la parinti apoi, cateva randuri mai jos, spuneti ca l-a cumparat de la un pictor. Hotarati-va.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by