​Stire actualizata

DNA a cerut sechestru pe averea lui Nicusor Constantinescu, avocatul acestuia a recuzat judecatoru

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 24 octombrie 2014, 14:13 Dosare Anticoruptie


Nicusor Constantinescu (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Procurorul DNA a cerut, vineri, la Tribunalul Bucuresti, sa fie pus sechestru pe bunurile lui Nicusor Constantinescu, in dosarul in care este acuzat ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, solicitarea nemaifiind solutionata intrucat avocatul acestuia a recuzat judecatorul, transmite Mediafax.

Erata: HotNews.ro scria anterior, citand Digi24, ca Tribunalul Bucuresti ar fi decis impunerea unui sechestru pe bunurile trecute in declaratia de avere a presedintelui suspendat al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constinescu,
pe numele caruia exista mandat de arestare preventiva.

La termenul de vineri al dosarului in care presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta este acuzat de abuz in serviciu, pentru ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, procurorul DNA prezent la sedinta de judecata a cerut instantei sa dispuna punerea sub sechestru a tuturor bunurilor lui Nicusor Constantinescu, pentru a fi recuperat prejudiciul, daca instanta va stabili definitiv ca acesta este vinovat si il va obliga sa plateasca daune.

Procurorul a solicitat instantei sa fie pun sechestru asigurator pe bunurile mentionate in ultima declaratie de avere de catre presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, publicata pe site-ul institutiei pe care acesta a condus-o.

Dupa aceasta solicitare, avocatul lui Nicusor Constantinescu a cerut recuzarea magistratului care judeca dosarul. In aceste conditii, cererea procurorului DNA nu a mai fost solutionata la termenul de vineri.

In cazul cererii de recuzare a judecatorului, o solutie va fi pronuntata de Tribunalul Bucuresti la 31 octombrie.

In acest dosar, Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata in luna mai, sub acuzatia abuz in serviciu, alaturi de el fiind deferit justitiei directorul RAJDP Constanta, Adrian Gambuteanu, pentru aceleasi acuzatii, dupa ce niciunul dintre cei doi nu s-a supus controlului Curtii de Conturi.

Nicusor Constantinescu, cercetat de DNA in mai multe dosare, se afla de mai multe luni in SUA, la tratament pentru cancer de prostata.

Tribunalul Bucuresti a dispus, in 23 iulie, arestarea lui Nicusor Constantinescu, urmare a propunerii facute de DNA dupa mediatizarea unor imagini in care presedintele suspendat al CJ Constanta fumeaza la terasa unui restaurant din New York. Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Stirea se actualizeaza






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2393 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    sarac ... (Vineri, 24 octombrie 2014, 13:19)

    #SCHIMBARE [utilizator]

    nu numai cu duhul...ci si in conturi:D/case:D/transport:D...cu siguranta anaf (NU) va verifica daca provenienta acestor sume uriase sunt legale si daca au fost achitate impozitele legale :D
    • +1 (1 vot)    
      natzionalizarea PSD (Vineri, 24 octombrie 2014, 14:19)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui #SCHIMBARE

      cu averi cu tot..insa cum se va numi partidul Nationalizat ? sa ii gasim o denumire..Pecere ?
  • +3 (3 voturi)    
    ..... (Vineri, 24 octombrie 2014, 15:51)

    rochiri [utilizator]

    ba esti nebun ! Cati bani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Frate unde lucra ? ce firma conducea...ca bugetar nu ai cum sa faci asemenea avere decat daca furi !
    • +3 (3 voturi)    
      Are certificat medical pentru avere (Vineri, 24 octombrie 2014, 16:43)

      Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui rochiri

      Fiind bolnav a acumulat mai mult decat un cetatean normal. In fapt asta e boala lui. Sa ia cat mai mult. Martor e mazare


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by