RISE Project: Afacerile puterii si ale opozitiei. Axa juniorilor: fiii lui Hrebenciuc si Cocos, afaceri via Cipru

de RISE Project     Rise Project
Vineri, 24 octombrie 2014, 12:24 Dosare Anticoruptie


Complicii lui Andrei Hrebenciuc din dosarul retrocedarii frauduloase a celor 43 de mii de hectare de padure sunt implicati intr-un proiect imobiliar ridicat de fiul controversatului afacerist Dorin Cocos, Alin Cocos, in inima Bucurestiului, scrie RISE Project.

RISE Project a mai descoperit si ca doua firme cipriote, folosite de baiatul influentului PSD-ist Viorel Hrebenciuc, sunt partenere de afaceri cu odrasla fostului sot al Elenei Udrea.

In acelasi timp, cei doi tatici, Cocos si Hrebenciuc, sunt protagonisti in cele mai mari scandaluri de coruptie ale anului: dosarul Microsoft si afacerea retrocedarilor ilegale de padure.

Din padure, in centrul Capitalei, ocolind prin Cipru

RISE Project a facut legatura dintre cei doi juniori dupa ce a descoperit un detaliu interesant referitor la compania cipriota care functiona ca paravan pentru Andrei Hrebenciuc in tentativa lui de preluare a padurii ilegal retrocedate.

Procurorii DNA sustin ca Andrei Hrebenciuc controleaza si este beneficiarul unei firme offshore din Nicosia, Majura Limited, care ar fi urmat sa preia cele 43 de mii de hectare de padure. Documente obtinute de RISE de la registrul companiilor din Cipru arata ca aceasta firma este detinuta, in cote egale, de alte doua firme din insula mediteraneana: Kklaw Nominees Limited si Ndolan Limited.

Citeste articolul integral pe RISE Project






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3883 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    EHEI ! IAR DUPĂ CUM AFLARĂM POST-GRECIA (Vineri, 24 octombrie 2014, 12:48)

    pointless man [utilizator]

    (vorbesc de criza financiară), principalii ”investitori” în paradisul fiscal Cipru ERAU RUȘII.

    Ca să vezi potriveală - uniți în cuget și-n simțiri.
    • +1 (3 voturi)    
      Alea din China&Astana ale clownului WcP? (Vineri, 24 octombrie 2014, 13:00)

      Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui pointless man

      " Cinstitii " doctorului Viorel intra la terapie intensiva !
      Gabriel Oprea, vicepremier si ministru de Interne, ar putea fi urmatoarea piesa detonata de Directia Nationala Anticoruptie in tabara candidatului Victor Ponta. Ziua Veche va prezinta in exclusivitate detalii din dosarul 293/P/2014, deschis de DNA pe numele ministrului de Interne si care se afla intr-o faza extrem de avansata. Cu alte cuvinte, Oprea ar putea fi chemat chiar si maine la sediul din Stirbei Voda, o mare parte din probatoriul cu pricina, inclusiv audieri de martori, fiind facuta deja.

      Dosarul la care ne referim vizeaza activitatea lui Gabriel Oprea din mandatul sau la Ministerul Apararii Nationale, in perioada ianuarie 2010-mai 2012. In cele cateva sute de pagini stranse pana acum apar nu mai putin de 11 capete de acuzare pentru vicepremier. Majoritatea dintre acestea se refera la numiri abuzive, activari de ofiteri si numiri pe functii fara concurs sau cu incalcarea dispozitiilor legale. Apar si cateva cazuri flagrante de demiteri la ordin, precum inlaturarea generalului maior Ioan Constantin Sirbu de la conducerea Spitalului Militar din Bucuresti. Mazilirea acestuia s-a facut in doar cateva zile, dupa o intalnire de tip masonic, ce a avut loc intr-un subsol de la MapN. Pentru ca dosarul de care vorbim este unul extrem de stufos, astazi vom prezenta doar o parte din aspectele grave ajunse pe masa procurorilor anticoruptie si care ar putea sa schimbe radical cariera fulminanta a generalului Oprea.

      N-ai cu cine dom'le ,niste penali organici !
      Victor Viorel Ponta-tatal albanez si mama evreica-Naumovich.Mandru ca e roman ?!
      Tatal "dnasului " student vietnamez ( pe surse ) !!!
    • -3 (5 voturi)    
      Si ce treaba are Udrea cu fiul altei femei? (Vineri, 24 octombrie 2014, 13:03)

      Cristiann80 [utilizator] i-a raspuns lui pointless man

      Alin Cocos, odrasla Elenei Udrea! Nu vi se pare ca vreti sa ne prostiti? Nu inteleg, l-a crescut Udrea din scutece, Alin Cocos nu are mama? Sa fim seriosi, nu mai tine chiar asa, sa puneti numele Elenei Udrea in toate prostiile astea! Voi credeti ca Udrea stia ce face acest tanar, ca se vedeau, ca ii cerea socoteala? Apoi, pana nu se dovedeste concret putem face scenarii pana dimineata! Lasati pe Udrea in pace sa-si vada de lupta cu mafia USL, avem nevoie de ea ca de oxigen in contextul in care tara este tot mai acaparata de mafia USL, da USL, am zis bine!
  • 0 (0 voturi)    
    Inca o lovitura (Vineri, 24 octombrie 2014, 15:25)

    newsit.ro [utilizator]

    Inca o veste rea pentru Andrei Hrebenciuc: http://www.newsit.ro/andrei-hrebenciuc-suspendat-din-ase-din-cauza-dosarului-retrocedarilor/
  • +1 (1 vot)    
    Ce nume frumos... (Vineri, 24 octombrie 2014, 17:52)

    Spiky [utilizator]

    ... pentru o firma care face KK pe Law.... asa cum fac toti parlamentarii PSD... ca sant demni urmasi ai ilegalistilor... adica PCr=PSD=nelegiuiti


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by