Articol actualizat

VIDEO Viorel Hrebenciuc, inca un dosar pentru trafic de influenta: Vicepresedintele PSD e acuzat de DNA ca i-ar fi cerut unui coleg din PSD sa faca o lege pentru amnistie si gratiere contra sustinerii la sefia partidului

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 20 octombrie 2014, 11:42 Dosare Anticoruptie


Viorel Hrebenciuc (imagine arhiva)
Foto: Agerpres
Deputatul Viorel Hrebenciuc s-a prezentat luni, in jurul orei 11:30, la sediu DNA pentru audieri. Deputatul a precizat ca este vorba de un dosar nou. Intrebat daca are lipici la dosare penale, deputatul a raspuns: "Nu e vointa mea". DNA a anuntat luni ca a inceput urmarirea penale fata de Viorel Hrebenciuc, acuzandu-l de trafic de influenta si instigare la infractiunea de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii. Punctual, deputatul PSD este acuzat de procurorii DNA ca vineri, 17 octombrie, in ziua in care DNA a cerut arestarea sa, Hrebenciuc i-ar fi cerut unui coleg din PSD sa faca o lege pentru amnistie si gratiere, promitandu-i in schimb ajutor pentru a deveni presedintele formatiunii politice.

DNA nu face public numele PSD-istului care i-a promis lui Hrebenciuc o lege salvatoare in schimbul presedintiei partidului, dar a dat un indiciu: acesta are un dosar penal la rindul sau, in care are calitatea de suspect.

Mai mult, DNA il acuza pe Hrebenciuc si ca a incercat sa afle ilegal daca procurorii DNA au mandat pentru a-i intercepta comunicatiile. Potrivit comunicatului DNA, Hrebenciuc i-a cerut unui "fost şef al unei structuri de protecţie" sa-i dea informatii despre "emiterea unor mandate de supraveghere tehnică prin care s-a dispus interceptarea comunicaţiilor, durata unor astfel de mandate, dacă există posibilitatea de a fi prelungite măsurile de supraveghere tehnică, precum şi instituţia care a solicitat emiterea unor astfel de mandate, respectiv Direcţia Naţională Anticorupţie sau Serviciul Român de Informaţii". Nici in acest caz DNA nu face public numele persoanei de la care Viorel Hrebenciuc a cerut ajutorul.

Hrebenciuc incerca sa-si cumpere libertatea contra sefiei PSD

Procurorii sustin in ordonanta de efectuare a urmaririi penale ca "la data de 17.10.2014, Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al unui partid din Camera Deputatilor, membru al Comitetului Executiv National al partidului respectiv si vicepresedinte al Camerei Deputatilor, si-a folosit influenta fata de un membru al aceluiasi partid politic, in scopul de a-l determina sa initieze o propunere legislativa privind amnistia si gratierea unor pedepse".

Potrivit DNA, colegul de partid al lui Viorel Hrebenciuc ar fi promis ca, in schimbul ajutorului acordat pentru a deveni presedintele partidului, il va determina pe ministrul Justitiei sa initieze un asemenea proiect, "avand in vedere ca el personal nu poate deveni ministru al justitiei din cauza dosarului penal in care are calitatea de suspect".

In schimb, Hrebenciuc Viorel i-ar fi promis colegului sau de partid ca va convinge mai multi membri au partidului, aflati in sfera sa de influenta, sa il sustina, arata procurorii.


  • Comunicatul integral transmis de DNA
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale fata de urmatoarele persoane:

VIOREL HREBENCIUC, deputat in Parlamentul Romaniei, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, lider al grupului parlamentar al unui partid din Camera Deputatilor si membru al Comitetului Executiv National al acelui partid, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

-instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii;
- trafic de influenta, 
-folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, 
-cumparare de influenta

In ordonanta de efectuare a urmaririi penale se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:

Suspectul Hrebenciuc Viorel, vicepresedintele Camerei Deputatilor, ar fi intreprins demersuri pentru a obtine informatii cu privire la anchetele penale derulate la nivelul Directiei Nationale Anticoruptie fata de persoana sa, promitand in schimb ca va determina diversi functionari publici, asupra carora are influenta sau lasa sa se creada ca are influenta, sa isi indeplineasca indatoririle de serviciu, in asa fel incat sa obtina pentru persoanele care il ajuta cu astfel de informatii diverse foloase necuvenite.

Astfel, anterior datei de 13.08.2014, Hrebenciuc Viorel i-a solicitat unei persoane, fost sef al unei structuri de protectie, sa obtina date referitoare la emiterea unor mandate de supraveghere tehnica prin care s-a dispus interceptarea comunicatiilor, durata unor astfel de mandate, daca exista posibilitatea de a fi prelungite masurile de supraveghere tehnica, precum si institutia care a solicitat emiterea unor astfel de mandate, respectiv Directia Nationala Anticoruptie sau Serviciul Roman de Informatii.

Ulterior, la data de 13.08.2014, persoana respectiva i-ar fi precizat lui Hrebenciuc Viorel ca are posibilitatea reala de a obtine aceste informatii prin intermediul unui angajat care activeaza in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie.
Cu aceeasi ocazie, persoana solicitata i-ar fi spus lui Hrebenciuc Viorel ca i-a cerut angajatului sa obtina astfel de informatii, iar acesta i-a comunicat ca Hrebenciuc Viorel a fost si este interceptat in baza unui mandat de supraveghere tehnica, emis la solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie.

Totodata, persoana solicitata l-ar fi asigurat pe Hrebenciuc Viorel ca, prin intermediul angajatului D.N.A., poate sa obtina in continuare informatii cu privire la evolutia dosarelor in care acesta este cercetat, dar si alte dosare penale de interes, sens in care Hrebenciuc Viorel i-a propus intensificarea contactelor pentru transmiterea acestor date ce nu sunt destinate publicitatii.

In contrapondere cu serviciile acordate, persoana solicitata i-ar fi cerut lui Hrebenciuc Viorel sprijinul pentru angajarea fiicei sale, de profesie arhitect, sens in care Hrebenciuc Viorel i-a promis ca, prin intermediul fiului sau, va determina functionari publici sa o angajeze intr-o institutie publica.

Tot in schimbul informatiilor furnizate de catre angajatul D.N.A, prin intermediul persoanei solicitate si la cererea acesteia din urma, Hrebenciuc Viorel i-a promis ca va interveni pe langa diverse persoane influente (printre care si un functionar public, asupra caruia a lasat sa se creada ca are influenta), pentru a le determina sa mentina in functie o anumita persoana, functionar in cadrul Fondului National de Garantare.
In acelasi context, Hrebenciuc Viorel i-a promis aceleiasi persoane ca va interveni pe langa un functionar in cadrul Oficiului National al Registrului Comertului, astfel incat sa ajute persoana sa inregistreze, la Registrul Comertului, drepturile asupra unei societati comerciale.

Cu ocazia intalnirii din data de 13.08.2014, aceeasi persoana i-a solicitat lui Hrebenciuc Viorel sa intervina pe langa functionari publici pentru a-i determina sa il destituie pe vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor din functia pe care o exercita (din cauza ca persoana respectiva avea un litigiu de afaceri cu acesta), cerere acceptata de catre Hrebenciuc Viorel.

La data de 17.10.2014, Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al unui partid din Camera Deputatilor, membru al Comitetului Executiv National al partidului respectiv si vicepresedinte al Camerei Deputatilor, si-a folosit influenta fata de un membru al aceluiasi partid politic, in scopul de a-l determina sa initieze o propunere legislativa privind amnistia si gratierea unor pedepse.

Astfel, pe parcursul unei intalniri, cei doi au discutat in detaliu despre acuzatiile aduse lui Viorel Hrebenciuc in legatura cu reconstituirea unor suprafete de fond forestier, despre conditiile de incriminare a acestor fapte si despre riscul de a fi condamnat (dosar mediatizat prin intermediul comunicatelor nr 1474/VIII/3 din 17 octombrie si nr. 1436, 1450 si 1454 din 15 si 16 octombrie 2014).

Pentru a evita executarea unei eventuale pedepse aplicate unui membru reprezentativ al partidului (care fusese condamnat nedefinitiv in prima instanta pentru luare de mita, la pedeapsa inchisorii) si pentru a evita ca o eventuala condamnare a lui Viorel Hrebenciuc sa fie pusa in executare, Viorel Hrebenciuc i-a cerut colegului sau de partid sa il asigure ca va fi adoptata o lege de amnistie si gratiere, solicitare pe care colegul sau de partid a acceptat-o.

In acelasi context, colegul sau de partid a acceptat promisiunea lui Viorel Hrebenciuc ca il va sprijini sa obtina functia de presedinte al partidului din care cei doi fac parte, in dauna altor doi posibili contracandidati, pentru a-l determina pe ministrul Justitiei sa initieze un proiect de lege avand ca obiect abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000 (respectiv "fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite"). Avand in vedere ca Viorel Hrebenciuc este invinuit in doua dosare penale sub aspectul savarsirii unor infractiuni prevazute de art. 13 din Legea nr. 78/2000 (vezi comunicat nr. 1246/VIII/3 din 4 septembrie 2014 si comunicat nr. 1450/VIII/3 din 15 octombrie 2014), proiectul l-ar fi vizat in mod nemijlocit, impiedicand tragerea sa la raspundere penala.

Intrucat abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000 era un demers controversat, cei doi au concluzionat ca acesta nu poate fi realizat printr-o propunere legislativa a unui parlamentar, ci printr-un proiect de lege initiat de Ministerul Justitiei.

In acest context, colegul de partid al lui Viorel Hrebenciuc a promis ca, in schimbul ajutorului acordat pentru a deveni presedintele partidului, il va determina pe ministrul Justitiei sa initieze un asemenea proiect, avand in vedere ca el personal nu poate deveni ministru al justitiei din cauza dosarului penal in care are calitatea de suspect.

In schimb, Hrebenciuc Viorel i-a promis colegului sau de partid ca va convinge mai multi membri au partidului, aflati in sfera sa de influenta, sa il sustina.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare.

NOTA:

Avand in vedere ca a rezultat suspiciunea savarsirii de noi infractiuni de catre Hrebenciuc Viorel, in completare la solicitarea transmisa in data de 17 octombrie 2014 privind sesizarea ministrului Justitiei pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatilor ADAM IOAN si HREBENCIUC VIOREL (vezi comunicat nr. 1474 din data de 17 octombrie 2014), procurorul sef al D.N.A a trimis procurorului general al Romaniei ordonanta de efectuare in continuare a urmaririi penale fata de deputatul Hrebenciuc Viorel emisa in data de 20.10 2014 in acest nou dosar penal.
Transmiterea noului document este justificata prin aceea ca, la momentul intocmirii referatului de incuviintare a arestarii preventive a inculpatului Viorel Hrebenciuc, nu a fost cunoscut procurorilor D.N.A. noua imprejurare, iar aceasta este considerata esentiala pentru solutionarea cererii inaintate la data de 17 octombrie 2014 catre Camera Deputatilor.

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Ora 12:06
Viorel Hrebenciuc a parasit sediul DNA in jurul orei 12:00 precizand ca a luat cunostinta acuzatiile aduse in noul dosar, fara a da alte detalii.



"344/ 2014 este o cauza noua, nu stiu mai mult", a  declarat Viorel Hrebenciuc, fara a preciza in ce calitate a fost citat de procurorii anticoruptie.

Intrebat daca are lipici la dosare penale, deputatul a raspuns: "Nu e vointa mea".



Amintim ca DNA a cerut vineri arestarea preventiva a deputatului Viorel Hrebenciuc, considerat una dintre eminentele cenusii ale politicii romanesti de dupa 1989, acesta fiind suspectat de constituire a unui grup infractional organizat in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri si terenuri agricole, dosar in care prejudiciul depaseste 303 milioane euro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























13798 vizualizari

  • +22 (22 voturi)    
    //\\ (Luni, 20 octombrie 2014, 11:06)

    LiviuP01 [utilizator]

    Nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase.
    Saracu' , este nevinovat, asa ca multi altii. Cum putem crede ca alesii neamului sa puna botu' la averea natiunii?
    Nici Prosta n-a plagiat, doar a copiat cateva pagini. Pana la 50 de pagini nu se pune... abia de la 51.
    • +18 (18 voturi)    
      Hrebenciuc e cheia pt. un dosar facut lui Ponta (Luni, 20 octombrie 2014, 12:38)

      dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui LiviuP01

      Acest Viorel Hrebenciuc, aproape sigur, este implicat in niste smecherii urite impreuna cu Victor Ponta care probabil va intra cu dosar greu in runda finala a alegerilor. DNA-ul spre asta tinteste. Dosarele care i s-au facut pina azi lui Hrebenciuc sunt doar introducerea spre marea lovitura ce ii va fi aplicata actualului premier in mai putin de o luna.
      • +10 (12 voturi)    
        Urmeaza a doua deconspirare??? (Luni, 20 octombrie 2014, 12:53)

        AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

        Pe colegul ala de partid caruia Hrebenciuc ii promitea presedentia PSD numai sa-l scape de dosare printr-o lege a amnistiei si gratierii il cheama cumva Victor Viorel Ponta?
      • +3 (3 voturi)    
        //\\ (Luni, 20 octombrie 2014, 13:19)

        LiviuP01 [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

        Ponta se dezice de Hrebe. Il lasa prada justitiei. Asa poate se scoate el basma curata, numai sa nu ciripeasca Hrebe ca multe capete vor cadea...

        http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18341947-victor-ponta-despre-audierile-lui-hrebenciuc-sova-nu-ocup-lucrurile-astea-trebuie-ocup-guvernarea-tarii-viata-dvs.htm
      • +2 (6 voturi)    
        Colegul acela din PSD este Ilie Sirbu (Luni, 20 octombrie 2014, 13:23)

        dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

        Ilie Sirbu este colegul, avind calitate de suspect, pe linga care a intervenit Viorel Hrebenciuc promitindu-i sefia PSD-ului daca reuseste cumva sa initieze un proiect legislativ privind gratierea unor pedepse.

        Citat: "Procurorii sustin in ordonanta de efectuare a urmaririi penale ca "la data de 17.10.2014, Viorel Hrebenciuc ... si-a folosit influenta fata de un membru al aceluiasi partid politic, in scopul de a-l determina sa initieze o propunere legislativa privind amnistia si gratierea unor pedepse".

        Potrivit DNA, colegul de partid al lui Viorel Hrebenciuc ar fi promis ca, in schimbul ajutorului acordat pentru a deveni presedintele partidului, il va determina pe ministrul Justitiei sa initieze un asemenea proiect, "avand in vedere ca el personal nu poate deveni ministru al justitiei din cauza dosarului penal in care are calitatea de suspect"."
        • +3 (3 voturi)    
          Mediafax zice ca acel coleg este Dan Sova (Luni, 20 octombrie 2014, 13:57)

          dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

          Probabilitatea ca Dan Sova sa ajunga presedintele PSD este foarte mica. Nu are sustinere. Daca Hrebenciuc i-a facut asemenea propunere inseamna ca dorea sa-l pacaleasca sau mai bine zis aceasta noua lovitura de teatru este ceva total neserios. Nu m-ar mira ca Sova sa-l fi turnat pe Hrebenciuc la DNA. In orice caz totul pare un circ.
    • +3 (3 voturi)    
      Asistam la scene grele (Luni, 20 octombrie 2014, 14:55)

      m.l [utilizator] i-a raspuns lui LiviuP01

      zilele astea... Ma tem pentru viitorul DNA daca va veni la putere Ponta...
      Daca nu va veni el l aputere, si va continua DNA in ritmul asta, le fac la astia de la DNA statuie in fata casei :)...
  • +24 (24 voturi)    
    Păpușarul rozaliu (Luni, 20 octombrie 2014, 11:55)

    corvus coraX [utilizator]

    I s-au adunat. De 25 de ani toți știau cine este trăgătorul de sfori dar nimeni nu a avut curajul să-i atingă un fir de păr din cap. I-a venit rândul. Combinatorul își vede cu propii ochi prăbușirea, iată adevăratul spectacol. Nu ceea ce vedem noi, ci ceea ce trăiește el acum, asta e important. Altul la rând, altă șampanie va fi desfăcută...
    • +12 (12 voturi)    
      Poate il ia si pe Bombo de mana (Luni, 20 octombrie 2014, 12:47)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

      Ca fara binecuvantarea Prea Sfintiiei Sale El Insusi....nu se realiza Lucrarea Domnului....Hrebe
      • +9 (9 voturi)    
        Eminența rozalie... (Luni, 20 octombrie 2014, 12:54)

        corvus coraX [utilizator] i-a raspuns lui un domn

        Nu se știe care pe care. Eu cred că cel care a condus din umbră a fost Guzganul.
  • +16 (16 voturi)    
    Comment sters de user (Luni, 20 octombrie 2014, 12:01)

    qwerasdf [anonim]

  • +13 (13 voturi)    
    "Nu e vointa mea" (Luni, 20 octombrie 2014, 12:08)

    mariluc [utilizator]

    Surprinzator, si eu care credeam ca dl deputat se cerceteaza penal asa, conform vointei sale, astfel incat, la final, sa isi dovedeasca sie insusi cat e de nevinovat...
  • +22 (22 voturi)    
    hai si cu ponta (Luni, 20 octombrie 2014, 12:10)

    drop [utilizator]

    pe cand si ponta?
    • +12 (12 voturi)    
      Se incalzeste, pe margine (Luni, 20 octombrie 2014, 12:47)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui drop

      Se pregateste....sa ajunga subiect de slam dunk..
  • +6 (6 voturi)    
    cosa nostra (Luni, 20 octombrie 2014, 12:17)

    coproculturalul [utilizator]

    interlocutorul lui Hrebenciuc este Dumitru Iliescu, fost sef SPP, apropiat lui Iliescu si Catalin Voicu, seful "serviciului secret"al PSD......vicepresedintele ANPC este Vlad Bontea, fosr sef PSD Strehaia, bagat in afaceri cu cei de mai sus.....s-or fi certat "mafiotii" intre ei
  • +15 (15 voturi)    
    mai devreme sai mai tarziu (Luni, 20 octombrie 2014, 12:33)

    cristi_an [utilizator]

    toti or sa infunde puscaria :)
    Ponta nu va fi scutit ..asta sa fiti siguri...randul lui va veni intr-un final.
  • +3 (3 voturi)    
    ... (Luni, 20 octombrie 2014, 13:05)

    PayPaul [utilizator]

    guzganul e prins cu usa, nu stie pe unde sa fuga mai repede
    • +3 (3 voturi)    
      Deratizarea DNA (Luni, 20 octombrie 2014, 13:30)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui PayPaul

      Functioneazaaaaaa........a prins un Motan numit Felix....acum..I se va trimite lui Felix...un guzgan....rozaliuuuuuuuu....ce actiune de poveste ...BRAVO DNA !!!!!!!
  • +2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 20 octombrie 2014, 13:29)

    [anonim]

  • +3 (3 voturi)    
    heh (Luni, 20 octombrie 2014, 13:49)

    aresul [utilizator]

    Cata lipsa de imaginatie! Dupa ce au jumulit cetatenii la modul cel mai serios, vor sa scape cu...amnistie si gratiere?! Ce melteni! Cata disperare!

    Cu multi ani in urma, am urmarit o scena interesanta in curtea bunicului. Acesta prindea sobolanii din cotet si ii arunca intr-o galeata cu apa. Fara nicio sansa de a scapa, intr-un mod disperat incercau sa se agate de orice indoitura a galetii pentru a iesi. Bunicul, om gospodar, aducea galeata sub botul lui Grivei, paznicul curtii, spunandu-i ,,poate ca ar trebui sa te slobozesc din lant, la cat de mult iti plac sobolanii".
    Da, cu conditia de a nu face paguba in gaini, DNA ar trebui sa fie libera la vanatoare.
  • +1 (1 vot)    
    Sa ne ridicam peste nimicnicia..CONTINUARE (Luni, 20 octombrie 2014, 14:43)

    hotnewsfil [utilizator]

    Este cunoscut efortul intens al ciberneticienilor, al electronistilor, de miniaturizare dusa la extrem (molecular) a componentelor, pentru dezvoltarea inteligentei artifificiale - extrem de greu de realizat; avansarea este inceata, la nivelul posibilitatilor de azi ale mintii umane si al tehnologiei.
    Daca natura a avut rabdare milioane de ani ca sa diversifice speciile, nu s-ar putea face ipoteza ca peste zeci, sute de ani, omul va pune la punct inteligenta artificiala, va crea roboti cu o minte mai puternica decat a sa - omul-, roboti care sa creeze specii noi de animale si de plante, sa le dea forme, insusiri anatomice si fiziologice multiple, in combinatii perfecte de culori, unimitoare, ca cele create de natura?
    • 0 (2 voturi)    
      Sa ne ridicam peste nimicnicia politicienilor (Luni, 20 octombrie 2014, 16:35)

      hotnewsfil [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

      PRIMA PARTE A COMENTARIULUI :
      Controversa Creatiune versus Evolutiune este departe de a se transa, cu victoria finala a uneia dintre acestea. Evolutionistii au scris mult despre 'evolutia speciilor in zecile de milioanele de ani, de la primele semne de viata pe pamant - creandu-se permanent o diversificare a speciilor, o specializare, printr-o mai adecvata adaptare la mediu (selectia speciilor - au invins indivizii cei mai puternici, in lupta dintre ei si din cea cu mediul ambiant). Creationistii ii intreaba pe Evolutionisti : 'cum explicati perfectiunea artistica si inginereasca a formelor si coloristicii de pe aripile fluturilor, ale tutror animale submarine?, cum s-au autocreat acestea in timp? Raspunsul Evolutionistilor : 'timpul a rezolvat permanent si aceasta problema!' Creationistii nu se lasa convinsi si sustin ca Dumnezeu a creat fiecare dintre aceste individalitati perfecte,printr-un semn magic. Evolutionistii s-ar putea servi si de urmatoarea ipoteza a raspunsului lor, bazata pe observarea zborului pasarilor: forma exterioara concava, a aripii pasarii (la toate speciile!), si convexa la interior, determina o diferenta dintre presiunile ce se formeaza intre cele doua suprafete (in 'straturile limita'), care impinge aripa in sus, ii da portanta ei (aripii) si intregului corp al pasarii, acest fenomen fiind determinat de cei cativa pasi, in alergare, pe care ii fac toate pasarile mari, pentru a-si incepe zborul Oamenii au copiat acest 'secret' al naturii, creand aripile avionului cu aceeasi forma (ca a aripii pasarii - mai groasa la prinderea de corp, subtiindu-se continuu catre margine) si au pus in miscare avionul, la sol, cu viteza mare, ca sa se formeze diferenta de presiune dintre straturile limita de pe suprafata aripilor, deci sa faca posibila ridicarea avionul in aer - zborul.
  • 0 (0 voturi)    
    s-a stricat abacul (Luni, 20 octombrie 2014, 18:22)

    liviusmaximus [utilizator]

    s-a stricat abacul psd. dragnea are probleme, guzganul la fel. iar o sa spuna ponta ca "la ei a functionat mai bine" ! ?
  • 0 (0 voturi)    
    Cum sa nu il votezi pe Tariceanu ? (Marţi, 21 octombrie 2014, 15:51)

    PetrescuCiprian [utilizator]

    Oare isi face treaba DNA ? Eu zic ca da. DNA a fost creat cu ajutorul reformelor gandite de cabinetul lui Tariceanu in perioada sa de premier. Deci cum sa nu il votezi pe Tariceanu presedinte ? Cand actiunile sale in domeniul juridic si economic se vad acum din plin. Cum sa nu votezi ,o persoana onesta, cinstita si cu o cultura vasta care a ajutat tara aceasta sa se ridice. Deci haideti sa privim obiectiv si sa votam o persoana care chiar merita sa fie presedintele acestei tari !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by