DNA: Hrebenciuc le-a promis printilor Paul si Lia interventii pentru obtinerea unor imobile

de V.M.     HotNews.ro
Duminică, 19 octombrie 2014, 20:58 Dosare Anticoruptie


Viorel Hrebenciuc si alti inculpati din dosarul retrocedarilor, acceptand promisiunea unor foloase materiale, le-au promis printului Paul si printesei Lia ca vor interveni pe langa autoritati pentru ca acestia sa obtina mai multe terenuri si cladiri, potrivit unui document al DNA, citat de Mediafax.

"Incepand cu luna noiembrie 2013 si pana in prezent, numitii Olari Aurel, Iacob Sorin Ioan, Matasel Ioan, Kadas Iosif, Bengescu Dan Costin, Janica Poenaru, Viorel Hrebenciuc, cu ajutorul altor persoane, acceptand promisiunea unor foloase materiale, direct sau indirect (ex. prin intermediul numitei Alina), le-au promis numitilor Paul-Philippe al Romaniei si sotiei sale, Lia a Romaniei, ca vor interveni pe langa functionari din cadrul autoritatilor publice centrale si locale, din Calarasi, Suceava, Sinaia etc, cu atributii in domeniul retrocedarilor imobiliare sau al reconstituirii dreptului de proprietate, in scopul urgentarii unor acte ce intra in indatoririle de serviciu ale acestora sau in scopul indeplinirii unor acte contrare acestor indatoriri (ex. obtinerea urgenta si in mod ilegal a 39.885 hectare teren in Brosteni, jud. Suceava, a 50 ha + 3.165,87 de ha teren agricol la Manastirea, jud. Calarasi si a doua imobile in Sinaia etc)", se arata intr-un document al anchetatorilor.

Incepand cu anul 2013 si pana in prezent, folosindu-se de influenta politica a lui Viorel Hrebenciuc, Dan Bengescu, Sorin Iacob si Ioan Adam actioneaza in mod coordonat pentru a facilita dobandirea in mod injust de proprietati imobiliare (prin reconstituirea dreptului de proprietate sau prin retrocedari de imobile) de catre diferite persoane, printre care Paltin Gheorghe Sturdza si Paul Lambrino, se arata in documentul citat.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca Paul Philippe si Lia Georgia, cu sprijinul juristei acestora, Alina Carmen Ciocoiu, si pretinzand ca sunt mostenitorii bunurilor detinute de Casa Regala a Romaniei, "au cumparat influenta de la Iacob Sorin Ion". Acestia ar fi urmarit reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier de aproximativ 30.000 de hectare din orasul Brosteni, judetul Suceava.

Printul Paul si printesa Lia au fost audiati, miercuri seara, in dosarul retrocedarilor, nefiind pusi sub urmarire. Alina Carmen Ciocoiu este urmarita penal in dosar.

Iosif Kadas si Dan Bengescu sunt arestati preventiv, iar Sorin Iacob si Jenica Poenaru sunt arestati la domiciliu.

Pe de alta parte, in cazul deputatilor Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, DNA cere aviz de la Camera Deputatilor pentru arestarea lor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3747 vizualizari

  • +11 (11 voturi)    
    Padurea particulara este bun national ! (Duminică, 19 octombrie 2014, 22:11)

    Lim Vasy [utilizator]

    Ce face DNA Pitesti ? Judecatorii corupti din Pitesti au retrocedat pe banda rulanta sute de hectare din padurea Trivale rechinilor imobiliari care au defrisat si construiesc acum cartiere de vile. Padurea Trivale a fost dintodeauna a statului, un plaman verde pentru oras. DNA poate reda padurea pitestenilor ! Luati la puricat dosarele de presa scrise pe aceasta tema si faceti dreptate !
    Padurea indiferent de forma de proprietate particulara sau de stat, este bun national, al intregului popor. Acesta este primul articol din Codul Silvic !
  • +9 (11 voturi)    
    Da de ce nu-i cheamă (Duminică, 19 octombrie 2014, 23:36)

    Mariicaialbastri [utilizator]

    Lambrino pe papagalii ăştia doi?
    Presa asta, în goană după senzaţional s-a cretinizat cu totul! Auzi frate "prinţesa Lia a României".
    Dacă tot e Cruella asta prinţesă să dea Mickey Mouse când o ajunge preşedinte un decret să-l facă prinţ de Românica şi pe alteţa sa rromă Leo din Strehaia.
    • +5 (7 voturi)    
      . (Luni, 20 octombrie 2014, 9:28)

      tirolez [utilizator] i-a raspuns lui Mariicaialbastri

      Si Radu Duda de ce e print? Alteta Regala? Pana si fiica regelui Mihai care a fost arestata pentru ca se ocupa de lupte ilegala de cocosi e tot alteta regala. Penibili, fie ca-i cheama Lambrino, Hohenzollern sau mai stiu cum. Macar Irina n-a furat statul roman, incerca sa faca si ea "cinstit" un ban pe urma unor biete animale.
    • +1 (1 vot)    
      Paul si LIa (Luni, 20 octombrie 2014, 13:43)

      Spiky [utilizator] i-a raspuns lui Mariicaialbastri

      printii roshii comunisti de Romania!!! Au pus-o cu Iliescu si compania, ca regele ii statea in gat lui Ilieskovychy!!!
  • +8 (10 voturi)    
    Printi,pe dracu"!!! (Luni, 20 octombrie 2014, 7:41)

    gica43 [utilizator]

    PRINT este Charles,spre exemplu,NU fripturistii astia doi !!
  • +7 (9 voturi)    
    ha...ha...ha.... (Luni, 20 octombrie 2014, 8:19)

    acasa1284285656193 [utilizator]

    Printul Paulica de Cacansburg si printesa Lia Caralia tot de Cacansburg !!
    Nimeni din nobilimea europeana nu ii accepta,iar dama e o hoata notorie ce a furat din casa unei lady din Londra !!
    • +4 (4 voturi)    
      . (Luni, 20 octombrie 2014, 9:48)

      tirolez [utilizator] i-a raspuns lui acasa1284285656193

      A, da, nici Albert de Monaco nu si-a recunoscut copiii din flori facuti cu stewardese. Un domn. E mai potrivita o fosta inotatoare decat o stewardesa sa fie mama viitorului conducator monegasc? Cine poate sti? Cam asa si cu Mircea Lambrino.
  • +7 (7 voturi)    
    Paul si Lia (Luni, 20 octombrie 2014, 8:38)

    dekar [utilizator]

    Sunt niste hahalere veroase care au jucat la doua capete : s-au bagat (diversionist) sub pielea lui Base incumetrindu-se si au "cooperat" pe sest cu recuperatorul Hrebenciuc. Meritau macar o retinere de 24 de ore pentru actionare in grup infractional organizat,poate ar mai fi iesit niste nume la iveala.
  • +9 (9 voturi)    
    de-aia ii tot da ponta inainte cu monarhia (Luni, 20 octombrie 2014, 8:42)

    21unas [utilizator]

    monarhia e deja sarita in barca mafiei P$D, cu tot cu cele n-spe ramuri "principiare"
    hidra clasa politica se pregateste sa mai nasca un cap infometat
  • +6 (6 voturi)    
    Cartoforul Paul a smenuit 50 de lei (Luni, 20 octombrie 2014, 9:40)

    Maniu [utilizator]

    din onorariul cuvenit unui expert din Satu Mare. La numararea banilor a dosit (la propriu) o bancnota si i-a restituit abia cand intermediarul s-a dus la posta sa expedieze banii si a observat absenta banilor. Din pura placere sa vada daca teama reverentiara (timiditatea intermediarului la invitatia de a numara banii) actioneaza. Placere de cartofor. Ce ar fi facut asta in viata daca nu pica magareata pe Romania cu astfel de personaje princiare care organizeaza lupte de cocosi si, probabil, fura la carti?
  • +7 (7 voturi)    
    Doua probleme la (Luni, 20 octombrie 2014, 10:36)

    Audit [utilizator]

    fel de grave pentru Romania: defrisarea padurilor si ... V. Hrebenciuc. Cand si acest om se va (sau va fi) retrage (s) abia atunci clasa politica va fi curatata. Hrebenciuc e un cancer al politicii romanesti!
  • +7 (7 voturi)    
    De ce naiba -i faceti printi si regi, (Luni, 20 octombrie 2014, 11:25)

    mopsu [utilizator]

    ei s-au autointitulat cu aceste epitete si noi, prostii de rand le repetam la infinit fara sa ne dam seama de comicul situatiei...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by