Referat DNA: Arestarea deputatilor Hrebenciuc si Adam se impune existand riscul influentarii martorilor

de I.R.     HotNews.ro
Duminică, 19 octombrie 2014, 14:18 Dosare Anticoruptie


Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, printre primii care si-au admis vinovatia
Foto: cdep.ro
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie considera ca masura arestarii preventive in cazul deputatilor Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam se impune pentru ca exista riscul influentarii martorilor sau suspectilor, persoane din anturajul inculpatilor, iar natura infractiunilor presupus a fi fost savarsite contureaza un grad ridicat de pericol social al faptelor pentru care sunt cercetati.

Potrivit referatului DNA citat de Agerpres, privarea de libertate la acest moment este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica.

"Din analiza mijloacelor de proba administrate pana la acest moment in dosar rezulta suspiciunea rezonabila ca inculpatii au savarsit infractiunile pentru care sunt urmariti penal, faptele fiind de o gravitate deosebita. Din analiza actelor si lucrarilor deja administrate pana la acest moment procesual rezulta suspiciunea rezonabila ca inculpatii au savarsit infractiunile pentru care sunt urmariti penal, faptele fiind de o gravitate deosebita, fiind incidente prevederile art. 223 al. 2 Cod procedura penala, in sensul ca au fost administrate probe sau exista indicii temeinice care conduc la suspiciunea rezonabila ca au savarsit infractiunile pentru care s-a dispus inceperea urmaririi penale, respectiv infractiuni de coruptie pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii mai mare de 5 ani si pe baza evaluarii gravitatii faptelor, a modului si a circumstantelor de comitere a acestora, se constata ca privarea de libertate la acest moment este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica", se precizeaza in referatul DNA privind solicitarea de incuviintare a arestarii preventive a celor doi deputati.

Totodata, DNA mentioneaza ca lasarea in acest moment a celor doi deputati in libertate "ar influenta negativ activitatea de urmarire penala, existand riscul real al influentarii martorilor/suspectilor, persoane din anturajul inculpatilor, cu atat mai mult cu cat nu au fost identificate inca toate persoanele implicate in cauza si nu s-a stabilit pentru fiecare rolul si contributia concreta in activitatea grupului infractional".

"In acelasi context, apreciem ca masura arestarii preventive este proportionala cu gravitatea acuzatiei, raportat la modalitatea de savarsire a faptelor si la rezonanta sociala a unor asemenea activitati infractionale, in contextul in care onestitatea persoanelor care exercita functii de demnitate publica este o conditie esentiala pentru infaptuirea actului de autoritate publica de la nivel central sau teritorial. In situatii de genul celor din prezenta cauza este imperios necesar ca statul sa aiba mijloace utile pentru contracararea fenomenului coruptiei sau cel putin limitarea efectelor acestuia, data fiind evolutia acestui fenomen care reprezinta o amenintare pentru democratie si drepturile omului. Este regretabil ca tocmai persoanele insarcinate cu aplicarea si respectarea legii si care ar trebui sa se simta investite cu grija infaptuirii justitiei devin potentiali subiecti activi ai unor asemenea infractiuni, dintre cele mai grave, care incalca orice principiu al echitatii sociale, punand in pericol insasi stabilitatea institutiilor democratice si a fundamentelor morale ale societatii", se mai arata in referat.

DNA mai invoca si "perseverenta infractionala evidentiata de savarsirea mai multor infractiuni de catre inculpatii cercetati; implicarea mai multor persoane; existenta anumitor intelegeri infractionale bine statornicite, intre participanti; convingerea celor implicati ca ar fi putut obtine sume de bani importante, de ordinul sutelor de milioane de euro prin orice mijloace nelegale, increderea publicului larg in legalitatea actului de justitie si legalitatea actelor de proprietate emise de autoritatile statului, cu consecinta sporirii gradului de vulnerabilitate a sistemului judiciar si administrativ - toate acestea fiind elemente de natura a evidentia efectele negative produse".

Procurorii anticoruptie mai sustin ca scopul procesului penal ar putea fi alterat prin lasarea in libertate a inculpatilor.

"Natura infractiunilor presupus a fi fost savarsite de catre inculpati, modul in care acestia au actionat contureaza un grad ridicat de pericol social al faptelor pentru care sunt cercetati, constand in starea de neliniste, in sentimentul de insecuritate in randul societatii civile, generat de rezonanta sociala negativa a faptului ca inculpatii asupra carora planeaza acuzatia comiterii unor asemenea infractiuni ar putea fi cercetati in stare de libertate. Este adevarat ca pana la ramanerea definitiva a unei hotarari intr-o cauza penala persoana judecata se bucura de prezumtia de nevinovatie, insa legiuitorul a stabilit ca in cazul in care se regasesc anumite conditii expres prevazute, sa se poata lua una din masurile preventive, indiferent daca acuzatul recunoaste sau nu savarsirea faptelor pentru care este judecat, daca are sau nu antecedente penale, normele de procedura interne fiind in deplin consens cu dispozitiile art.5 si 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului", precizeaza DNA.

Potrivit procurorilor, "infractiunile cercetate in cauza, prin natura lor si prin gradul de pericol social abstract pe care il implica, creeaza un pericol concret pentru ordinea publica, avand in vedere gravitatea acestui fenomen infractional si limitele ridicate de pedeapsa stabilite de lege, elemente de natura a starni o reactie de oprobiu general puternica, astfel incat intr-o asemenea situatie privarea de libertate se justifica, chiar si in lipsa antecedentelor penale ale inculpatilor".

La aprecierea pericolului concret al infractiunilor savarsite trebuie avuta in vedere si reactia societatii la asemenea fapte, prin care au fost lezate relatiile sociale a caror formare, desfasurare si dezvoltare normala impun comportarea onesta a fiecarui functionar in raporturile de serviciu, precum si la combaterea faptelor de venalitate care aduc atingere credibilitatii de care trebuie sa se bucure institutia in care acesta isi desfasoara activitatea. In absenta unui raspuns ferm al autoritatii judiciare, lasarea in libertate a inculpatilor acuzati de fapte de o asemenea gravitate poate crea in randul cetatenilor un sentiment de neincredere in organele statului si temerea ca valorile sociale nu pot fi protejate in mod eficient in situatia unor fapte de acelasi gen, mai ales in situatia in care persoanele acuzate de comiterea acestor fapte au participat la procesul legislative prin care acest tip de comportament antisocial a fost incriminat ca infractiune", mai sustin procurorii DNA.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, sambata, la incheierea sedintei Biroului Permanent, ca solicitarea de arestare preventiva a lui Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam a fost trimisa Comisiei juridice care poate da un raspuns in trei zile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























7399 vizualizari

  • +19 (19 voturi)    
    Urmeaza arestat tata socru, Ilie Sarbu! (Duminică, 19 octombrie 2014, 13:56)

    AnticoruptieinRomania [utilizator]

    Daca socrul premierului a dat un tun de 300 de milioane de euro, ce tun a dat Victor Ponta?....
    • +3 (3 voturi)    
      Nici nu vrem (Luni, 20 octombrie 2014, 13:30)

      RoFa [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

      sa ne gandim dar acum poate mai multi romani vor intelege de ce erau atat de grabiti
      USL-istii sa-l inlocuiascape Basescu cu tov. Antonescu. Nu le-a reusit si uite unde s-a ajuns!
  • +19 (19 voturi)    
    Asteptam si pe tata socrul! (Duminică, 19 octombrie 2014, 14:16)

    AnticoruptieinRomania [utilizator]

    Ca sa fie familia total "descoperita".
  • +16 (16 voturi)    
    se impune? (Duminică, 19 octombrie 2014, 14:44)

    xanti [utilizator]

    Spuneti asta parlamentului sau lui Ponta.
    Mai sunt doua saptamani si vom vedea daca toate aceste procese impotriva hotilor deschid ochii poporului roman.
    Eu cred totusi ca cel putin jumate sunt spalati pe creier.
    Slabe sanse sa piarda Ponta cu un asemenea popor.
  • +33 (35 voturi)    
    Cel mai bine... (Duminică, 19 octombrie 2014, 14:51)

    Observator roman [utilizator]

    ...ar fi fost ca Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam sa nu fi fost vreodata alesi deputati!
    Acum, ca s-a ajuns asa de departe, colegii lor au 2 (doua) optiuni:

    1. sa voteze DA la cererea DNA de arestare, imbunatatind astfel cu o zecime de procent perceptia institutiei in mintea alegatorilor

    2. sa voteze NU la cererea DNA de arestare, si - prin prsma exemplului actual al Ungariei - lundu-si adio de la calatoriile in SUA si in curand si din alte state europene in care sintagma „stat de drept" are acoperire.

    Sigur, daca se prefera varianta 2, onestitatea ma face sa adaug ca si teritoriul vastei Federatii Ruse are privelisti minunate!

    ...e adevarat ca mult mai outine magazine...
    • +28 (30 voturi)    
      Lasa ti Varanul sa se plictiseasca ? (Duminică, 19 octombrie 2014, 17:41)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Observator roman

      Mai bine sa ii trimitem doi tovarashi de naadejde langa el
  • +29 (29 voturi)    
    bai lacatusu lu' peshte (Duminică, 19 octombrie 2014, 15:04)

    romania_curata [utilizator]

    ce legatura are imunitatea ( declaratiilor politice!! ) cu megaEXCROCHERIILE si gainariile ciumatilor rosii/baronilor psd sau oricarui alt partid?????
    ORICUM nu scapati, e chestie doar de timp ( se vede treaba ca ffffffffffffff scurt!!! ) pana cand va va bate dna-ul la usa!!!
  • -28 (28 voturi)    
    Cum ajung unii sa fie procurori la DNA? (Duminică, 19 octombrie 2014, 15:07)

    newlook [utilizator]

    Cum ajung unii sa fie procurori la DNA?

    Cititi paragraful asta din text si minunati-va:

    "Din analiza actelor si lucrarilor deja administrate pana la acest moment procesual rezulta suspiciunea rezonabila .......se constata ca privarea de libertate la acest moment este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica", (DNA, Romania)

    Dumnezeule, asta e un comunicat oficial, redactat si corijat, aprobat, trecut prin multe maini pana sa ajunga la presa. Nu e o vorba scapata la repezeala la o conferinta de presa. Nu mai vorbesc despre faptul ca documentele DNA despre cercetarile in curs nu au de ce sa ajunga la presa decat daca le incuviinteaza judecatorul.

    Dar sa revenim la subiect : limba de lemn si alfabetizarea precara a celor ce au compus/ verificat/ aprobat comunicatul de mai sus. Astia sunt oamenii care formeaza institutia ce vrea sa conduca Romania? (Daca cineva crede ca DNA nu face politica e ca si cum ar crede ca Papa e musulman). Vai de capul ei de Romanie cu asa conducatori. Nu stiu de ce se mira unii si altii ca "voteaza degeaba", ca acolo sus nu se schimba nimic. Uite de ce, e vizibil din stratosfera: nu numai ca cei ce manevreaza sforile din umbra sunt neaveniti si total ilegali, dar sunt si prosti ca noaptea si, probabil, raspund si la comenzi straine!
    • +20 (22 voturi)    
      ... esti "transparent" .... (Duminică, 19 octombrie 2014, 17:38)

      cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      Stim ca tii cu "ursu" .....
      Si da, DNA-ul nu face politica iar PAPA nu este musulman. Degeaba incerci sa intorci lumea cu susul in jos si faci propaganda impotriva celor de la care speram restaurarea legalitatii in Romania. Nu te supara limbajul celor pe care i-ai ales (deputati, senatori, ministi, etc.) dar te oripileaza limbajul unui comunicat al DNA. "Obrazul gros" este o boala grea in Romania.
      • -10 (10 voturi)    
        Basistule, (Duminică, 19 octombrie 2014, 22:28)

        newlook [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

        Ai si tu o misiune pe forumul asta, te inteleg.

        Dar imi permit sa-ti atrag atentia ca problema "statului
        procurorilor" este abordata chiar de marele vostru contributor si ganditor, Vladimir Tismienski. E drept ca unghiul este diferit, ca el proslaveste un astfel de stat, dar tinand cont de faptul ca taticul lui ne-a adus democratia sovietica pe tancuri, e normal si chiar genetic ca fiul sa ne dea "procurori cat incape".

        Problema e ca istoria NU A VALIDAT un astfel de stat.

        Statul Nazist era - dupa criteriile prezentate azi de Tismienski si cei ca el - cu mult mai mult "stat de drept" decat orice alt stat din Europa sau America la vremea respectiva. Stim ce s-a intamplat, stim unde a ajuns.

        Statele fundamentalist islamice (Arabia Saudita, recent formatul Stat Islamic, Iranul, Pakistanul) sunt - conform acelorasi criterii inaltate de Tismienski la rangul suprem - "state de drept" si "ale procurorilor"....denumirile sunt putin diferite, dar asta e esenta.

        Plec de la premiza ca esti un individ destept, basistule. Probabil ca sarcinile de serviciu te obliga sa-mi dai minusuri si sa postezi ca un ///, impotriva chiar a logicii elementare, doar atacuri la persoana, sa combati ideile "incorecte politic". Dar iti sugerez sa te uiti cu atentie in jurul tau si sa fii atent la ce-ti doresti ....pentru ca s-ar putea sa se implineasca. Si de vei avea norocul sa ai parte de un stat asa cum il preconiza taticul lui Tismienski cu Ana Pauker si alti vizionari d'astia, pentru romani , sa-ti aduci aminte cu cat elan ii injurai pe cei care gandeau diferit.
        • +13 (13 voturi)    
          De care vizionari vorbesti? (Luni, 20 octombrie 2014, 3:09)

          Alius [utilizator] i-a raspuns lui newlook

          De prietenii si colegii lui Ilici? Hotii aia de-i votezi tu, ca alde Voicu, cu doua manute? Inteleg acum de unde patosul asta: idiot la idiot trage, hot la hot, mincinos la mincinos. Ai toate caracteristicile.
    • +13 (13 voturi)    
      chiar asa newlook (Duminică, 19 octombrie 2014, 17:56)

      derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      pai se compara rezultatele DNA-ului asta basist cu performantele unui Amarie, Tanase Joita sau Ilie Botos?

      astia toti scriau ca Eminescu si au fost atat de eficienti ca in 20 de ani ne-au lasat prietenii tai in chilotei;

      la cata hotie au oplosit ei din '90 pana in 2005, ma si mir de unde a mai gasit bietul Hrebe saraciile astea de 43.000 ha de "recuperat" in 2014.
    • +8 (8 voturi)    
      ce anume te-a facut sa crezi ca DNA face politica? (Duminică, 19 octombrie 2014, 18:33)

      gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      ai vreo dovada clara ca din ce ai spus tu nu reiese nimic rau, mie mi se pare totul de bun simt.
    • +9 (9 voturi)    
      Total ilegali? (Duminică, 19 octombrie 2014, 19:07)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      Pai si Tonta al tau a comis ilegalitati cand a fost si procuror si agent SIE, iar aceasta ilegalitate nu te deranjeaza.

      "Sunt prosti ca noaptea".. Inca o data, daca as spune ca Tonta este "prost ca noaptea", as jigni noaptea, care are si ea rolul ei in viata noastra. Este prost beyond "prost ca noatea" Iti mai aduci aminte de de raspunsul pe care Guvernul (ce treaba avea Guvernul in acea polemica, nimeni nu stie) l-a dat Revistei Nature ca replica la articolul care-l "dezbraca' pe Tonta al tau ca plagiator? Deci ala era raspunsul oficial al Guvernului Romaniei. Imagineaza-ti cat prostie zace acolo.

      In alta ordine de idei, de fapt pe tine te deranjeaza ca hotii sunt luati la "initiativa" celor de-afara?
    • +11 (11 voturi)    
      Si sa-ti mai raspund la o intrebare.. (Duminică, 19 octombrie 2014, 19:12)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      "Cum ajung unii sa fie procurori la DNA?" Pai cum a ajuns Tonta al tau peste tot pe unde a ajuns: competenta, inteligenta, integritate, sinceritate, munca multa si de calitate, dedicatie, profesionalism etc.
    • +3 (3 voturi)    
      Ajung invatand pe rupte nu prin copy paste- (Luni, 20 octombrie 2014, 9:52)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      cum ti-ai luat tu lucrarica de licenta, daca ti-ai luat-o. Si de ce zic asta? Orice om care a muncit in viata lui respecta munca nu hotia, deci matale nu te incadrezi.
  • +6 (6 voturi)    
    Rezervorul de moralitate! (Duminică, 19 octombrie 2014, 15:22)

    hotnewsfil [utilizator]

    Cand se angajeaza intr-o actiune, intr-o relatie, un om foloseste ansamblul componentelor ce formeaza personalitatea sa, mostenite genetic si/sau dobandite, in decursul vietii, prin educatie de-acasa, scolara (organizata, de toate gradele) si prin educatia 'la locul de munca - in contact cu societatea caracterizata prin diferite calitati umane, culturale, morale, profesionale, etc).
    Exsta un soi de competitie intre componentele personalitatii unui om, atunci cand acesta 'le pune la lucru'.
    La unii predomina, de regula, componenta 'moralitate', la altii egoismul sau dorinta de a-i conduce permanent pe altii, dorinta de parvenire rapida, lacomia, delasarea, indiferenta fata de altii, indisciplina, lipsa respectului fata de altii, fata de 'munca bine facuta, superficialitatea, nefinalizarea, taraganarea, invidia, gelozia, cruzimea, snobismul, nerespectarea cuvantului dat, pragmaismul impins pana la un materialism gretos,etc.
    Daca ar fi sa se creioneze un tablou corect al personalitatii unei persoane, ar trebui sa se faca abstractie de felul in care se descrie aceasta, si sa se ia in considerare numai faptele, manifestarile ei de zi cu zi.
    Omul fiind o fiinta sociala, nu numai din motive de ordin emotional, ci si fiindca a inteles ca societatea il poate apara mai bine (de orice pericol!) decat se poate apara singur, urmarea fireasca este ca, practic, orice fapta a unui individ are repercursiuni si asupra altora.
    Individul ar trebui sa fie un bun (corect) 'om de echipa', in tot ce face (si scrierea unei poezii, in tainele unei incaperi, de unul singur, in izolare, are urmari asupra celorlalti - cititorii).
    Apare astfel intrebarea : care dintre componentele personalitatii este cea mai importanta?
    Raspunsul : 'moralitatea'.
    Moralitatea, in relatiile dintre oameni, este egala, ca rang, cu justitia.
    Se poate spune : unde nu exista 'moralitatea si justiti', nimic de valoare trainica nu poate exista!
    Un om isi construeste moralitatea, o acumuleaza
  • +18 (20 voturi)    
    SUGESTIE! (Duminică, 19 octombrie 2014, 15:26)

    romania_curata [utilizator]

    Intrucat vin pe banda rulanta referatele pentru aprobarea privarii de libertate a parlamentarilor, ordinea de zi a celor doua camere escroci sa inceapa de la pct.2, punctul 1 trebuind a fi rezervat solicitarilor dns!
    • +11 (11 voturi)    
      ma intreb daca n-ar fi mai bine (Duminică, 19 octombrie 2014, 18:03)

      derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui romania_curata

      sa-i punem direct sub control judiciar de la validarea mandatului de parlamentar; ca ei oricum sunt toti la furat, e doar chestie de timp pana "cad pe tehnica" - nu mai bine simplificam noi procedura din capul locului?
  • +11 (11 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 19 octombrie 2014, 15:31)

    [anonim]

  • +3 (3 voturi)    
    Rezervorul de moralitate! CONTINUARE! (Duminică, 19 octombrie 2014, 15:45)

    hotnewsfil [utilizator]

    Un om isi construeste moralitatea, o acumuleaza pe parcursul vietii, isi realizeaza 'un rezervor de moralitate'.
    Din acest rezervor, un om utilizeaza o parte, ca baza 'sine qua non' a oricareia din actiunilor sale.
    Rezerva este inoita, completata permanent, niciodata nu se apropie de nivelul 'zero', la oamenii autentic morali.
    Unii dintre noi nu au reusit sa isi alcatuiasca aceasta zestre - a moralitatii -, dobandita in familie, in scoala.
    In lupta cu greutatile vietii, unii si-au consumat toata rezerva de moralitate (si-au golit rezervorul), au ajuns 'seci de moralitate', niste secaturi - din punct de vedere moral.
    Aceasta infirmitate nociva (si contaminanta, din nefericire!) pentru cei din preajla secaturii, a intrat in firea "infirmilor". Ei au ajuns sa nu mai sesizeze ca le lipseste o componenta decisiva a personalitatii unui om onorabil.
    Pentru ei, onoarea este sa nu-ti tradezi lipsa moralitatii, nu este : 'sa nu fure', ci : 'sa nu-l prinde ca fura'.
    Acesti infirmi au o alta scara a valorilor, una perfect paralela cu ceea ce prevad regulamentele scrise si nescrise, ale lumii civilizate.
    Astfel de infirmi sunt Hrebenciuc si Adam, ca si numerosii borfasi carora le creaza notorietate DNA.
    • +4 (4 voturi)    
      Misto scris numai o observatie (Luni, 20 octombrie 2014, 9:56)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

      omul isi construieste moralitatea in lupta cu greutatile vietile nu si-o consuma. Eu cred ca secatura nu devine ca si-a "consumat" ceva ci dimpotriva: the easy way out.
  • +12 (18 voturi)    
    sincer, nu cred ca acesti tov. sint mafioti,... (Duminică, 19 octombrie 2014, 16:57)

    criii [utilizator]

    ..."calcatul pe cap" e un fel de jargon pt. ei, ceva de genul: what's up sau how u doin'.
  • +27 (29 voturi)    
    Stire RTv (Duminică, 19 octombrie 2014, 17:08)

    Dana Bob [anonim]

    Azi dimineata stire la RTV: Andrei Hrebenciuc , fostul iubit al Elenei Basescu apare in afacerea lemnului!
    Andrei e orfan?
    • +18 (18 voturi)    
      PERFECTA postarea ta (Duminică, 19 octombrie 2014, 19:02)

      romania_curata [utilizator] i-a raspuns lui Dana Bob

      nu, andrei HREBENCIUC nu e orfan, ci e ASHCHIA lu' tasu' !!!!...e doar una din puzderia de beizadele care ne rad in nas.
      DRAMA romaniei nu este ca 5-7 milioane de hoti si debilizati voteaza cu psd-ponta-hrebenciuci, ci aceea ca alte 7 milioane nu ies la vot!!
      ASDAR singura sansa ca toti baronii cu beizadele cu tot sa dea socoteala pentru toate furaciunile e a se iesi MASIV la vot si a se vota ORICE altceva in afara de ponta!!!
      • +3 (3 voturi)    
        Orice altveva (Luni, 20 octombrie 2014, 9:18)

        adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui romania_curata

        in primul tur. Si apoi , in turul doi, a se vota cu CELALALT ( nu cu Ponta ).
        Si gata ! L-am ciuruit !
    • 0 (0 voturi)    
      Care-i legatura cu biata "succes (Luni, 20 octombrie 2014, 9:57)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Dana Bob

      -uri"? Lasati-o domnilor in pace.
      • +1 (1 vot)    
        ptr n ori (Marţi, 21 octombrie 2014, 7:50)

        Dana Bob [anonim] i-a raspuns lui Maniu

        Daca nu am spus-o , o repet : si pluralul " succesuri" e acceptat in dex .
        Nu spun asta ca sa o sustin pe Eba ci ca sa nu mai persistati si dvs in a bate moneda pe tema asta.
  • +26 (28 voturi)    
    Comment sters de user (Duminică, 19 octombrie 2014, 17:42)

    polonyca [anonim]

    • +9 (9 voturi)    
      Voteaza clar impotriva (Duminică, 19 octombrie 2014, 18:22)

      derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

      Zgonea nici nu poate sa pronunte "hre-ben-ciuc" in corelatie cu o cerere de arestare;

      nu numai ca puterea va vota impotriva, dar nu m-ar mira sa voteze si opozitia la fel - Hrebe e un fel de institutie nationala, e chintesenta smenului-in-sine, e unul din "parintii fondatori" ai marii coruptii din tara asta; cred ca pt. majoritatea politicienilor romani arestarea lui Hrebe e o oroare chiar mai mare decat arestarea lui Nastase.
      • +2 (2 voturi)    
        super postare (Luni, 20 octombrie 2014, 9:58)

        Maniu [utilizator] i-a raspuns lui derblauereiter

        de retinut in cartea-mi. Eu zic ca aici pe HN se scrie ceva din istoria buna a Romaniei.
    • +9 (9 voturi)    
      SOLUTIA e UNA SINGURA!!! (Duminică, 19 octombrie 2014, 18:57)

      romania_curata [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

      SA MERGEM LA VOT!!!
      DRAMA romaniei nu este ca 5-7 milioane de hoti si debilizati voteaza cu psd-ponta, ci aceea ca alte 7 milioane nu ies la vot!!
      ASDAR singura sansa e a se iesi MASIV la vot si a se vota ORICE altceva in afara de ponta!!!
      • +2 (2 voturi)    
        Iar in turul doi (Luni, 20 octombrie 2014, 9:20)

        adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui romania_curata

        sa votam pe cel ( cea ) care a ramas sa se bata cu Ponta. Indiferent pe cine am votat in turul intai.
    • +7 (7 voturi)    
      Da, din pacate da, (Duminică, 19 octombrie 2014, 19:15)

      romania_curata [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

      suntem si vom ramane suntem NATIA-MAMALIGA ... DACA nici macar in ceasul al treisprezecelea NEHOTARATII si ''comentatorii'' nu voi iesi la vot!!! singura sansa ca toti baronii cu beizadele cu tot sa dea socoteala pentru toate furaciunile e a se iesi MASIV la vot si a se vota ORICE altceva in afara de ponta!!!
    • +2 (4 voturi)    
      da, chiar. (Duminică, 19 octombrie 2014, 20:49)

      MenInBlack [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

      .
  • +8 (8 voturi)    
    hotia generala (Duminică, 19 octombrie 2014, 18:21)

    n italy [utilizator]

    Se da impresia ca DNA-ul incepe cat mai multe dosare cat inca se mai poate si in asa fel ca daca se incearca dupa alegeri musamalizarea lor sa iasa scandal mai mare ca in Ungaria.Daca traia Eminescu scria din nou despre focul pus la puscarie si la casa de nebuni acum fiind inlocuite cu parlamentul unde se regasesc ambele..Din manifestarile boborului turmentat de pana acum iese intrebarea daca cineva isi mai pune intrebarea daca e mandru ca e roman cand se accepta aceste hotii ca si cand sunt absolut naturale..deci unii sunt in asteptarea lui Tepes altii Ali-Ponta si al celor 40 de hoti!
  • +10 (10 voturi)    
    Hotiiiiii (Duminică, 19 octombrie 2014, 18:56)

    burebista [utilizator]

    Acest partid PSD o tagma a hotilor .daca sunteti rau intentionati pt tara si vreti hoti sa va conduca votati derbedeul ponta
  • +8 (8 voturi)    
    Se amana,pt.sforile de vor fi trase de PSDerbede (Duminică, 19 octombrie 2014, 21:50)

    Plagarus [utilizator]

    Deşi a dispărut total din prim-planul vieţii de partid şi, pe cale de consecinţă, din lumina mistică a flăcării violet, maestrul combinator Hrebenciuc Viorel trăieşte, în continuare, inedite experienţe paranormale.
    State vechi de borfas parlamentar :
    Potrivit unor rapoarte ale mai multor servicii de informatii romanesti, in perioada 2000-2004, prin intermediul rafinariilor Darmanesti - Rafo Onesti - Carom, grupuri de afaceristi au pagubit bugetul de stat cu o suma totala de cel putin1,5 miliarde euro.
    Suma, altfel imensa, reprezinta taxele si accizele neplatite statului pentru carburantii procesati la cele trei rafinarii, precum si incasarile ilegale de TVA pe achizitii supraevaluate, uneori cu 1000 %
    Potrivit acelorasi documente, unii dintre acesti afaceristi aveau legaturi cu deputatul PSD Viorel Hrebenciuc (gruparea constituita in jurul lui Corneliu Iacobov),
    In jurul acestor piloni s-a construit, in tara si strainatate, un paienjenis de sute de firme, infiintate special pentru a se pierde urma banilor. Potrivit rapoartelor amintite, o parte din fonduri a ajuns in conturi din strainatate, restul banilor fiind folositi pentru acapararea unor noi active ale statului.

    Bate vintul frunza-n dunga Hrebenciucul mi-l aduna
    • +2 (2 voturi)    
      hrebenciuc (Luni, 20 octombrie 2014, 13:47)

      Craciunitza [anonim] i-a raspuns lui Plagarus

      este un mare mafiot, cu multa experienta in a fura , a aranja , a ameninta!
      cei din zona bacau , va amintiti de afacerea privatizarii upetrom 1 mai ploiesti ..prin cumpararea acestui colos industrial de catre sc aquafor srl din tg.ocna ? unic acionar la acesta era o firma din insulele virgine .. he he he apoi prezenta in consiliul de administratie al upetrom a lui liviu luca acum la inchisoare.. oare viorel hrebenciuc este strain de aceasta mega afacere care a dus la distrugerea upetrom 1 mai sa ?? preis stie tot ce a miscat, si inca mai misca in zona bacau si in intreaga romanie ...mare lacomie in familia lui .. nihil sine deo .. mai domnule hrebenciuc..
  • +7 (7 voturi)    
    raptul continua (Duminică, 19 octombrie 2014, 22:13)

    bizonul_nou [utilizator]

    43.000 hectare gestionate de borfasii hrebenciuc, ioan adam, poate si popa socrul securistu se vad de pe .......Luna.
    43.000 hectare - obiectul hotiei elitei pesediste - inseamna cit de doua ori Capitala Romaniei.
    Splendid; astia din pesede nu se joaca cu maruntisuri; in curind vor negocia judete intregi, daca nu au si negociat deja
    • +3 (3 voturi)    
      Hrebe de pe luna (Luni, 20 octombrie 2014, 9:17)

      derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui bizonul_nou

      Sorin Ionita pe Contributors:

      http://www.contributors.ro/reactie-rapida/hrebenciuc-pe-luna/
  • -1 (1 vot)    
    pericol social (Luni, 20 octombrie 2014, 7:46)

    1Raskolnikov [utilizator]

    Dar pe Duicu de ce l-au lasat????Si de ce il tin pe Mircea Basescu?Perjudiciu presupus sub un milion de euro si actiunea nefinalizata,dincoace,la PSD-isti,valoarea e de sute de milioane de euro si actiunea e finita,ingropata.Justitia e chioara rau,si chiteste afaceri si bani,asa ca un pas inainte doi inapoi,per total,da bine la stupid people.
  • +7 (7 voturi)    
    S daca Parlamentul (Luni, 20 octombrie 2014, 9:04)

    adrian88000 [utilizator]

    nu aproba arestarea, ce facem ?
    Pregatim ciomegele ?
    • +4 (4 voturi)    
      Tomberoanele (Luni, 20 octombrie 2014, 9:32)

      coldplayer211 [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

      Ucrainenii s-au apucat sa plimbe politicienii in tomberoane. Trezeste de minune bunul simt si reinvie memoria politrucilor
      • +2 (2 voturi)    
        Sa"u ii ungem cu catran la "chielea goala (Luni, 20 octombrie 2014, 10:02)

        Maniu [utilizator] i-a raspuns lui coldplayer211

        si da-I prin fulgi dupa care acces interzis la orice functie publica si orice aparitie publica. Ar trebui ca persoanele condamnate penal sa nu mai intre in raporturi cu institutiile statului un numar de ani si nici cu mass media. De exemplu A. Nastase sa mai fie invitat de MAE sau Becali la posturi tv.
      • +1 (1 vot)    
        Da ! (Luni, 20 octombrie 2014, 18:24)

        adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui coldplayer211

        Ucrainenii au gasit o metoda foarte buna !
        Trebuie aduse mai multe tomberoane la Parlament. Sa incapa toti borfasii !
  • +5 (5 voturi)    
    DNA (Luni, 20 octombrie 2014, 9:40)

    Viorica Alexandru [utilizator]

    singura nadejde ca PSD dispare...
    Daca Ponta devine Presedinte dispare DNA.
  • +2 (2 voturi)    
    dosarul defrisarilor Romaniei (Luni, 20 octombrie 2014, 13:52)

    Craciunitza [anonim]

    daca doriti sa vedeti cine sunt eroii acestei tari, in adevaratul sens al cuvantului , in seara aceasta la rares bogdan sunt invitati consilierii juridici de la romsilva ei nu s-au lasat intimidati de aceste mizerabile personaje din politica romaneasca, ..hrebe, adam, sarbu tata socru .. domnul Presedinte ar trebui sa-i decoreze.. Dumnezeu sa-i protejeze de acesti politicieni periculosi .. Ei au avut curaj si dragoste de tara.. si sunt tineri si tare prost platiti la romsilva..Bravo DNA,BRAVO HN,


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by