Sorin Rosca Stanescu s-a predat la politie: "Mi-am facut bagajele si ma pregatesc de drum"

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 7 octombrie 2014, 17:37 Dosare Anticoruptie


Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu, condamnat definitiv marti la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare in dosarul Rompetrol, s-a predat la Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Ilfov, de unde va fi dus la penitenciar, informeaza Mediafax.

UPDATE 19.40
Sorin Rosca Stanescu a fost dus la Penitenciarul Rahova, informeaza Agerpres.

Sorin Rosca Stanescu va ramane la Penitenciarul Rahova timp de 21 de zile, timp in care i se vor face examinari medicale si va fi repartizat unui alt penitenciar unde isi va executa pedeapsa.

Potrivit noului Cod de procedura penala, intrucat fostul senator a primit o pedeapsa mai mica de trei ani, el va putea beneficia de un regim de incarcerare semideschis.

____

Rosca Stanescu a venit la IPJ Ilfov in jurul orei 17.30. De la Politie, in baza mandatului de punere in executare a pedepsei, el ar urma sa fie dus, sub escorta, la Penitenciarul Rahova, unde va fi incarcerat.

Anterior, politistii s-au dus la vila din Snagov a lui Sorin Rosca Stanescu, dar acesta nu a fost gasit acasa, relateaza Digi24. Potrivit postului de stiri, politistii s-au prezentat la senator acasa pentru a ridica armele pe care acesta le detine.

Digi24
mai transmite ca, in timp ce Politia a sosit acasa la Rosca Stanescu pentru a-i ridica armele, senatorul a dat publicitatii un comunicat in care spune ca a aflat ca e condamnat penal la inchisoare si sustine ca se pregateste de drum.

Iata comunicatul integral:


"Am aflat ca sunt condamnat penal. La inchisoare. Fara suspendare

Mi-am facut bagajele si ma pregatesc de drum. Inainte insa doresc sa le transmit tuturor celor care ma cunosc, dar si cetatenilor care nu ma cunosc cateva ganduri.

In urma cu opt ani am fost implicat in faimosul dosar Rompetrol. Acesta are trei mari capitole. Piata bursiera, creanta Libia si nereguli identificate de procurori privind modul in care a fost organizata societatea. In ceea ce ma priveste, am fost cercetat penal pentru "informatii privilegiate", de care as fi beneficiat cu ocazia emisiunilor de actiuni Rompetrol.

Atunci, am achizitionat actiuni nu la 80 de lei, pretul de la lansare, ci mult mai tarziu, la 120 lei, numarandu-ma printre cele cateva mii de persoane care au cumparat. Mai tarziu, am vandut actiuni nu la pretul cel mai mare la care au ajuns ele, ci la un pret cu o treime mai mic. In urma cu circa trei ani, magistratul care ne-a judecat ne-a comunicat, verbal si in scris, unora dintre noi, cei implicati in achizitionarea actiunilor pe bursa, ca prezumtiva infractiune s-a prescris. Am fost intrebati daca dorim sa uzam de prescriptie. Toti, inclusiv eu, am declarat ca nu si ca dorim sa ne judecam pana la capat.

In urma cu circa doi ani s-a dat o sentinta de achitare. Conform instantei, eram toti nevinovati. Motivarea a fost redactata abia dupa aproape un an.

In acest an Procuratura a facut apel si am fost din nou judecati. In ceea ce ma priveste, nu am invocat, in niciun fel, prescriptia. Procurorul de instanta a facut-o insa. La termenul la care s-a judecat acest proces la Curtea de Apel, el a cerut instantei ca constate ca faptele s-au prescis. Eu, prin aparatorul meu, am solicitat ca procesul sa se judece, sa se constate ca sunt nevinovat, confirmandu-se astfel decizia primei instante.

Astazi am aflat ca sunt condamnat, astfel incat ma pregatesc pentru a ma duce la penitenciar. Incepand de maine, voi fi dincolo. Si voi incerca sa ma adresez de acolo, cand si cum voi putea, opiniei publice".

In dosarul Rompetrol, Curtea de Apel Bucuresti a dispus condamnarea lui Sorin Rosca Stanescu la un an de inchisoare pentru utilizare de informatii privilegiate si la doi ani de inchisoare pentru constituire a unui grup infractional organizat. In urma contopirii pedepselor, cea mai grea dintre acestea a fost sporita cu patru luni, urmand ca senatorul PNL sa execute doi ani si patru luni de inchisoare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4173 vizualizari

  • +16 (18 voturi)    
    :D (Marţi, 7 octombrie 2014, 17:52)

    Soljenitin [utilizator]

    Drum bun si cale batuta! Poate ii faci chemare si lui dottore!
  • +16 (18 voturi)    
    drum bun (Marţi, 7 octombrie 2014, 17:58)

    AndreyTanase [utilizator]

    uraaaaa....
  • +17 (19 voturi)    
    Calatorie sprancenata (Marţi, 7 octombrie 2014, 17:59)

    Ricochet [utilizator]

    Don't call us, we'll call you.
  • +3 (5 voturi)    
    incepand de maine... (Marţi, 7 octombrie 2014, 18:02)

    demaGOGU [utilizator]

    voi fi "dincolo"

    dincolo poti fi mai liber decat "aici"!
  • +11 (13 voturi)    
    Mda (Marţi, 7 octombrie 2014, 18:08)

    robertto_ [utilizator]

    tot ce pot spune e La Multi Ani maestre!
  • +10 (12 voturi)    
    ! (Marţi, 7 octombrie 2014, 18:12)

    human_nature [utilizator]

    Călătorie sprâncenată!
  • +12 (14 voturi)    
    mai sa cred (Marţi, 7 octombrie 2014, 18:15)

    simplu_cetatean [utilizator]

    Mai sa cred ca e fata mare, noroc ca de acolo nu mai iese așa.
  • 0 (0 voturi)    
    Minciuni in fata! (Marţi, 7 octombrie 2014, 21:06)

    coco04 [utilizator]

    Exista 2 momente distincte:
    7 Aprilie 2004:
    are loc listarea RRC cand SRS a cumparat la 116 lei si a revandut dupa ce piata a crescut in aceeasi zi pe la 500-600 lei,pe baza informatiilor privilegiate primite direct de la Dinu Patriciu.
    Chestia cu 1200 lei/actiune este altceva si la o data ulterioara; o majorare de capital anuntata prin iulie si facuta spre sfarsitul anului .
  • 0 (0 voturi)    
    Nu uitati de principii (Marţi, 7 octombrie 2014, 21:49)

    MPopa [utilizator]

    Si mai cu seama nu uitati, domnule Sorin Rosca Stanescu: la demnitate, curaj si onoare nu trebuie sa renuntati!
    Transmiteti-i multa sanatate lui dom' profesor Voiculescu, poate faceti vreo universitate pe-acolo ca acum se accepta si studenti fara bacalaureat.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by