STENOGRAME Horea Uioreanu a vorbit la telefon cu Teodor Melescanu, in dosarul scurgerilor de informatii

de I.R.     HotNews.ro
Marţi, 7 octombrie 2014, 10:27 Dosare Anticoruptie


Horea Uioreanu (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Fostul presedinte CJ Cluj, Horea Uioreanu, i s-a confesat consilierului sau, Razvan Pop, ca a vorbit la telefon cu Teodor Melescanu, in contextul strangerii de informatii secrete despre anchetele penale ce-l vizau pe liberalul clujean, se arata in stenogramele din rechizitoriul lui Uioreanu, potrivit site-ului Clujust.ro. Discutia dintre Uioreanu si Pop a fost inregistrata in mediu ambiental.

La acel moment, Razvan Pop colabora deja cu procurorii DNA, scrie publicatia. Ulterior, Uioreanu a fost trimis in judecata in doua dosare: unul pentru luare de mita, iar al doilea pentru folosirea de informatii nedestinate publicitatii. Uioreanu obtinuse informatii de la un subofiter SRI, care vroia sa se transfere la SIE cu ajutorul politicianului.

In stenograma inregistrarii, ce apare in rechizitoriul lui Uioreanu privind folosirea de informatii, apar doua nume grele din domeniul structurilor de informatii: Gelu Oltean, fost sef al serviciului secret al Internelor, Departamentul de Informatii si Protectie Interna, fostul DGIPI, cunoscut si sub denumirea de "Doi s-un sfert" si Teodor Melescanu, fost sef al Serviciului de Informatii Externe (SIE).

Potrivit rechizitoriului "rezolutia infractionala a inculpatului Uioreanu Horea-Dorin este pe deplin circumstantiata de inregistrarea discutiei purtate in mediul ambiental la data de 16.05.2014 intre acesta si martorul Pop Razvan-Marius a carei valoare probatorie este data de imprejurarile inregistrarii acesteia ca urmare a punerii in executare a mandatului de supraveghere tehnica emis de judecatorul de drepturi si libertati, dupa cum urmeaza:

Pop Razvan-Marius: De la...? HOREA! De la asta, de la fata lu' MIHNEA n-o mai venit nimica? De la SCANDU? (porecla Ancai Albu - n.red.)

Uioreanu Horea-Dorin: Nu ... N-am ajuns la Bucuresti sa ma intalnesc cu omul ala ..(neinteligibil)..am vorbit la telefon cu el.

PRM: Cu? Cu cine? Cu GELU?

UHD: Nuu! Cu MELESCANU.

PRM: Ah!

UHD: Nu, nu..

PRM: GELU OLTEANU nu ti-o zis nimic?

UHD: Nu m-am mai intalnit de doua luni cu el. Am mai vorbit la telefon. De ce?

PRM: Pai numa asa.. Is curios sa..

UHD: Dupa, dupa..

PRM: Acuma mergi la Bucuresti, luni?

UHD: Nu, nu

PRM: iham

UHD: Atunci m-oi duce. De ce? Ii ceva?

PRM: Pai nu, ma gandeam ca te duci la pronuntare sau¬ (pronuntarea la ICCJ in dosarul lui Alexandru Uioreanu - n.red.)

UHD: Nu trebuie. Se anunta..

PRM: Iham

UHD: Adica no, daca vrei poti. Dar n-are nici un rost! In afara sa citeasca, ce sa..?

PRM: Pai nu. Nu stiu care-s procedurile.

UHD: Stii..

PRM: No bine atuncea.. Ne mai auzim.

UHD:.. (neinteligibil) ... maine seara iti mai povestesc


Potrivit procurorilor DNA, subofiterul SRI Anca Albu este acuzata de furnizarea de informatii secrete catre Uioreanu cu scopul de a o ajuta sa se transfere la SIE, condus atunci de Melescanu: "Solicitarea acestor informatii nedestinate publicitatii a fost facuta de presedintele CJ Cluj pe fondul demersurilor subofiterului de a se transfera in cadrul Serviciului de Informatii Externe cu ajutorul primului mentionat."

In declaratia data la DNA de Albu, aceasta spune ca i-a inmanat un CV lui Mihnea Iuoras din decembrie 2012 pentru a o ajuta sa ajunga la SIE. "Vazand ca nu se intampla nimic, la una din intalnirile noastre l-am intrebat ce se mai stie de acel CV. Mihnea Iuoras mi-a spus ca are anumite cunostinte care ar putea sa ma ajute, dar o relatie mult mai apropiata cu domnul Melescanu o are Uioreanu si va vorbi cu acesta".

Rechizitoriul din dosarul informatiilor, in care este inculpat si fostul subofiter SRI Anca Albu, arata ca scurgerile au dus la disfunctii in dosarul DNA Cluj 4/P/2014, acesta fiind numarul dosarului in care Uioreanu a fost trimis in judecata alaturi de consilierul Ioan Petran si de oamenii de afaceri Ioan Bene, Vasile Pogacean si Gabriel Davidescu.

"Probele testimoniale administrate alaturat celor rezultate din continutul declaratiilor date de inculpatii Albu Anca Elena, Balaj Silvia si Iuoras Mihnea Remus se coroboreaza intre ele si sunt confirmate de continutul discutiilor telefonice sau in mediu ambiental purtate intre subiectii procesuali la diferite momente ale derularii rezolutiei infractionale.

Aceste momente ale derularii rezolutiei infractionale constituie momente operative identificate ca atare de organul ce cercetare penala, momente care sunt strans legate de misiunile ordonate si la care a participat inculpata Albu Anca Elena, in calitate de cadru activ al Serviciului Roman de Informatii (SRI) si sunt retinute ca si acte materiale ale aceleiasi rezolutii infractionale cu relevanta atat pentru ilicitul faptelor retinute in sarcina sa dar indeosebi a inculpatului Uioreanu Horea Dorin, care beneficiaza in final de toate aceste date si informatii nedestinate publicitatii si care, asa cum s-a aratat in partea de inceput a rechizitoriului au creat anumite disfunctii ale unei cercetari ce faceau obiectul dosarului penal nr.4/P/2014 al Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Cluj."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4401 vizualizari

  • +8 (8 voturi)    
    Justitie lunga pe banii nostri (Marţi, 7 octombrie 2014, 10:35)

    seb_h [utilizator]

    Ar fi cazul ca acest caz sa nu fie taraganat aiurea de catre judecatori, in fond ne mancati banii nostri, ai contribuabililor...astea is cazuri de maxim 1 an de la inceperea urmaririi penale, nu ca la Apostu si altii...sau vreti sa-i dati ocazia "maestrului" Mateut sa faca iar bani kklau?
  • +7 (7 voturi)    
    dispret si nesimtire (Marţi, 7 octombrie 2014, 11:51)

    clevetitor [utilizator]

    Baga bani,baga bani, nu le mai ajung banii ,nu cred ca asta-i democratia pe care o doream in 89.
  • +2 (2 voturi)    
    Boschetar politic, ca limbaj si mentalitate ! (Marţi, 7 octombrie 2014, 21:44)

    Plagarus [utilizator]

    De la vanzator de valuta pt. en grosistii arabi ai Clujului din anii 90, tractoristul asta cu diploma de geolog,greu smulsa de muma sa, a sarit vioi in politica si a ajuns mare mahar, continuindu-si manariile la alta scara.
    Trista soarta pt tzara, cu asemenea golani la butoane,cam peste tot, de jos pana sus.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by