Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a fost retinut de DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 6 octombrie 2014, 19:11 Dosare Anticoruptie


Aristotel Cancescu
Foto: AGERPRES
Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu (PNL) a fost retinut pentru 24 de ore, luni seara, de procurorii DNA, intr-un caz in care exista suspiciuni de coruptie si de favorizare a unor firme la licitatii pentru lucrari autorizate de CJ Brasov. Procurorii anticoruptie au descins, luni dimineata, la sediul Consiliului Judetean Brasov, la domiciliul presedintelui CJ, Aristotel Cancescu si la mai multe firme care ar fi castigat o serie de contracte din bani publici.


UPDATE 00:10 Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Brasov, Mihai Pascu, a fost lasat in liberate dupa ce a fost audiat, luni, de procurorii DNA, in dosarul in care seful CJ Aristotel Cancescu este acuzat ca ar fi controlat atribuirea unor contracte catre firmele unor apropiati, potrivit Mediafax. Mihai Pascu a iesit de la sediul DNA Brasov, dupa aproape noua ore de audieri. Pascu a declarat jurnalistilor ca nu se teme de nimic pentru ca se stie nevinovat. El a adaugat ca, in perioada cercetata de anchetatori, 2006-2008, nu era vicepresedinte al CJ, functie pe care o ocupa din 2012.

In jurul pranzului, Aristotel Cancescu a fost adus la sediul DNA, pentru a fi audiat. "E vorba de raportul Curtii de conturi de acum doi ani si tocmai acum in campania am fost chemat aici", a comentat Cancescu, in fata ziaristilor, inainte de a intra in sediul DNA.

Anchetatorii au suspiciuni de coruptie, mai exact doua firme ar fi fost favorizare la licitatii si li s-a acordat ilegal pentru mai multe lucrari autorizate de Consiliul Judetean Brasov.

Presedintele Consiliului Judetean, vicepresedintele, functionari ai CJ si mai multi oameni de afaceri au fost sau urmeaza sa fie audiati in acest caz.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, prejudiciul in acest dosar ar depasi 10 milioane de euro.

Aceleasi surse au precizat ca presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, este acuzat ca ar controla intreaga activitate de atribuire a contractelor de achizitii publice unor 'firme de casa', de la care primea in schimb bani, sau ca platea lucrari neexecutate ori supraevaluate.

De asemenea, sursele sustin ca unul dintre contracte - pentru firma Gotic - a fost majorat cu peste 1000%.

Ulterior aparitiei primelor informatii, DNA a publicat un comunicat in care anunta ca se "efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie".

"In cursul diminetii de 06 octombrie 2014, ca urmare autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 15 locatii situate in municipiul Brasov si localitati invecinate, din care doua la institutii publice de interes local, trei la sediile unor societati comerciale si zece la locuintele unor persoane fizice.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei", se mai arata in acest comunicat.

  • Firma deputatului PC Ion Dinita, care are contracte cu CJ Brasov, vizata de ancheta DNA

Una dintre firmele vizate de ancheta DNA pentru contracte de achititii publice atribuite ilegal de Consiliul Judetean Brasov este SC Gotic SRL, apartinand deputatului PC Ion Dinita si care are o serie de contracte cu CJ Brasov si cu primarii din judet, afirma surse judiciare, potrivit agentiei Mediafax.

Surse judiciare au declarat ca ancheta procurorilor DNA vizeaza contracte de achizitii publice atribuite ilegal de catre Consiliul Judetean, una dintre firmele beneficiare fiind SC Gotic SRL.

SC Gotic SRL ii are printre actionari pe deputatul PC Ion Dinita, lider al filialei judetene Brasov a PC.

SC Gotic SA Brasov, infiintata in anul 1994, are ca obiect de activitate constructii civile, lucrari de drumuri, retele de apa si canalizare, precum si inchirieri de utilaje.

Alaturi de deputatul Ion Dinita, la Sc Gotic mai sunt actionari si Razvan-Ioan Dinita, in varsta de 25 de ani, si Valerica Dinita. Imputernicit al firmei este Victor Balasoiu, conform datelor de la Registrul Comertului.

Conform declaratiei de interese depuse in 10 iunie 2014 de deputatul PC Ion Dinita, SC Gotic SA a incheiat, incepand cu 2007, o serie de contracte cu Consiliul Judetean Brasov, precum si cu primariile mai multor orase si comune din judet, precum si cu Agentia de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov si cu CNADNR, prin Directia Regionala de Drumuri Brasov.

Astfel, firma a incheiat 13 contracte cu Consiliul Judetean Brasov, incepand cu 2007.

Valoarea totala a contractelor incheiate de SC Gotic cu CJ Brasov si cu primarii din mai multe localitati, intre care Fagaras, Sighisoara, Rasnov, Rupea, Cristian, este de peste 112 milioane de lei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























8420 vizualizari

  • +11 (13 voturi)    
    :)) (Luni, 6 octombrie 2014, 19:26)

    corvus coraX [utilizator]

    Ar fi util ca DNA să sape mai adânc să scoată la vedere legăturile acestuia cu liberalii sighișoreni... De tip mafiot desigur...
  • +18 (18 voturi)    
    coruptie multipla (Luni, 6 octombrie 2014, 19:44)

    oxxxxxyyyyya [utilizator]

    vivat DNA
  • +11 (15 voturi)    
    Bravo DNA !..Morar presedinte, Kovesi PM ! (Luni, 6 octombrie 2014, 19:56)

    TeodorGligor [utilizator]

    Dupa ce l-au saltat pe Uioreanu (pres. CJ Cluj) iata ca a venit randul si "baronului discret" de Brasov.
    Bravo, se face curatenie si in Ardeal.
    • -4 (10 voturi)    
      Dragnea&Mazare de ce-o mai fi in libertate ??? (Luni, 6 octombrie 2014, 22:58)

      cartofil [utilizator] i-a raspuns lui TeodorGligor

      Cancescu nu intruchipeaza in nici un caz mafiotul de tranzitie. A adunat si el ceva, dar modest, nu se compara nici pe departe cu Dragnea si cu sudistii PSD-isti iar averea lui este chiar minuscula daca este comparata cu a altor politicieni romani. Era un tip chiar ok, a facut foarte multe lucruri bune pentru Brasov si brasoveni. Iar isteria presei este in mod evident dirijata. De cine? Poate ne spune Turcescu cum se fac lucrurile acestea. Se pare ca Ponta incepe sa puna, incet-incet, saua pe DNA. Doamne fereste !!!!!
      • +6 (8 voturi)    
        Modest ? (Marţi, 7 octombrie 2014, 8:50)

        Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

        15 case / 4,5 milioane USD / 100.000 EUR. Curat modest.
        • +1 (1 vot)    
          De case nu stiu... (Marţi, 7 octombrie 2014, 14:40)

          Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_100

          ... dar sumele nu-s de speriat.
          Omul a avut doua mandate de senator si e de un deceniu jumate presedinte CJ (si nu intr-un judet prapadit). Tre' sa fie un hot tare prost daca n-a reusit sa ciordeasca decat atat.
          In plus, cu vreo 7-8 ani in urma Cancescu vindea reteaua Radio Mix. Nu stiu ce-o fi facut pana la urma, dar la vremea aia reprezentam un potential cumparator si, daca-mi mai amintesc bine, evaluarea era pe la 3-3.5 milioane de euro.
  • +6 (8 voturi)    
    ce nume.... (Luni, 6 octombrie 2014, 20:24)

    josusl [utilizator]

    frate bun cu Agamemnon Dandanache.
  • +5 (9 voturi)    
    "Aristotel" incepe cu litera "A" (Luni, 6 octombrie 2014, 20:56)

    Ricochet [utilizator]

    Felicitari, DNA.
    Speram cu totii sa apucam ziua in care veti inhata si un talhar al carui nume incepe, hai nu cu Z!, dar macar cu "R", sau "S"...
  • +9 (11 voturi)    
    Sa fie primit ! (Luni, 6 octombrie 2014, 21:44)

    NicolaeA [utilizator]

    La rahova !
  • +8 (10 voturi)    
    Ce moaca de betiv! (Luni, 6 octombrie 2014, 22:25)

    romania_curata [utilizator]

    Draga DNA, asteptam si pasul 2, cuantumul prejudiciului si sa speram ca va urma si pasul 3, recuperarea prejudiciului!
  • +7 (9 voturi)    
    Nu se poate, iarasi un Liberal??? (Marţi, 7 octombrie 2014, 0:13)

    Kaladin [utilizator]

    Astia erau cei mai Cinstiti din Guvern & Company.
  • +6 (8 voturi)    
    Nici nu ştiţi (Marţi, 7 octombrie 2014, 0:36)

    AlisCuPar [utilizator]

    cât mă bucur că Căncescu (această cacofonie de om) a fost săltat de DNA !
  • +4 (6 voturi)    
    O contributie a Andreei la democratizarea tarii (Marţi, 7 octombrie 2014, 8:20)

    hotnewsfil [utilizator]

    Ce vremuri bune, pe-atunci pe cand Andrea Pora avea emisiunea 'chem Romania la raport', la Radio MIXfm.
    O asteptam toti si o savuram cu mare placere.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by