VIDEO Perchezitii la rafinaria companiei rusesti Lukoil din Ploiesti pentru o presupusa evaziune fiscala si spalare de bani de 230 milioane de euro. Prejudiciul valoreaza cat jumatate din bugetul anual al Cercetarii in Romania

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 2 octombrie 2014, 12:22 Dosare Anticoruptie


Lukoil
Foto: Lukoil.com
Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti (PCA) a efectuat joi mai multe perchezitii la rafinaria Lukoil intr-un dosar - mamut de evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul fiind estimat oficial la 230 de milioane de euro, din care 112 milioane euro provin din evaziune fiscala, iar 118 milioane de euro din spalare de bani - potrivit informatiilor furnizate de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, citate de Actualitatea Prahoveana. Rafinaria este controlata de gigantul petrolier rus Lukoil.

Lukoil Romania este controlata de gigantul petrolier rus Lukoil.

Ora 15.06: La un calcul simplu, prejudiciul de 230 de milioane de euro, daca se confirma, reprezinta peste jumatate din bugetul alocat Cercetarii in Romania anul trecut

Ora 14:34 Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a confirmat informatiile la solicitarea HotNews.ro

Ora 13:30 Procurorii PCA il audiaza in acest moment pe Andrey Bogdanov, directorul general al rafinariei Petrotel Lukoil intr-un birou din sediul administrative al agentului economic, au declarat, pentru cotidianul local observatorulph.ro, surse de pe platforma industriala.

Andrey Bogdanov a fost numit in functia de director general al rafinariei, incepand cu data de 27 iunie 2011. Anterior, intre anii 1994 - 2008 si-a desfasurat activitatea in cadrul rafinariei LUKOIL-Nijegorodnefteorgsintez S.R.L. Din 2008 pana in 2011 a detinut functia de director general adjunct-productie al LUKOIL-Nijegorodnefteorgsintez S.R.L.

Potrivit informatiilor oficiale furnizate de Parchetul Curtii de Apel, "o echipa complexa formata din procurori  din cadrul  Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, ofiteri de politie  din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, inspectori din cadrul Directiei Generale Vamale, inspectori din cadrul Directiei Nationale Antifrauda si lucratori din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Prahova, se afla in desfasurarea unui numar de 23 de perchezitii la sediile societatilor comerciale S.C. PETROTEL LUKOIL S.A. Ploiesti, S.C. LUKOIL ENERGY & GAS ROMANIA S.R.L., S.C. LUKOIL LUBRICANTS EAST EUROPE S.R.L., S.C. AGENTIA LUKOM-A-ROMANIA S.R.L., S.C. TP LOG SERVICES S.R.L., toate situate in municipiul Ploiesti, strada Mihai Bravu nr. 235, judetul Prahova.

Prejudiciul estimat este in cuantum de 1.039.019.829 lei (230 milioane euro), rezultat din comiterea infractiunii de evaziune fiscala in cuantum de 505.421.252 lei (112 milioane euro) si 533.598.577 lei (118 milioane euro) din savarsirea infractiunii de spalare de bani.

Activitatile de urmarire penala vizand probarea participatiei penale a suspectilor au fost realizate cu sprijinul informativ si tehnic al Serviciului Roman de Informatii."

Dosarul este instrumentat de procurorul Mircea Negulescu din cadrul PCA si de ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei Prahova. 

Rafinaria Petrotel este parte a grupului rus Lukoil. Rafinaria a fost preluata de compania Lukoil in 1998. Grupul Lukoil  mai detine in Romania o retea de aproximativ 300 de benzinarii, acoperind circa 20% din piata carburantilor din Romania.








Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























15322 vizualizari

  • +14 (20 voturi)    
    incepem sa recuperam? (Joi, 2 octombrie 2014, 13:47)

    cevreitu [utilizator]

    Lukoil anunta ca se retrage din europa de est unde principalul aliat al lor este MOL. Lor le-au vandut afacerea din ungaria. daca citim printre randuri statul roman prin SRI se opune cumpararii activelor lUKOIL de catre unguri. Asta dupa ce mol a cumparat de la italieni(si astia se retrag din ro) agip, si sunt sigur ca si retragerea enel a fost discutata pe la est(italienii au obtinut ceva gaze ieftine contra companiilor din romania, dar si acolo s-a sesizat Dn A SI ACUM DECAT LA RUSI MAI BINE LE RESCUMPARAM).
    Daca mai tineti minte si declaratia lui Base, "sustinem Omv cat timp este in interesul Romaniei" vedem un razboi ce se poarta pentru economia romaniei.Base le-a aratat pisica austriecilor(alti aliati ai gazpromului), intrebarea ce se pune este cine ne ajuta sa nu fim vanduti rusilor de europa de vest?(italia, austria, si nici germania nu-i departe)
    Poate china sau SUA? voi pe cine pariati?
    • +15 (23 voturi)    
      putem deveni a II a Norvegie ..DACA (Joi, 2 octombrie 2014, 13:54)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui cevreitu

      Nationalizam resursele si companiile energetice
      relansam agricultura
      parlament de max 100 specialist nu infractori
      govern cu maxim 3 ministere
      BNR sa "nationalizeze" ASF
      sa recuperam banii securitatii de la Crescent
      sa condamnam comunismul prin declarative semnata de FIECARE cetatean roman
      sa anexam declaratia de la Timisoara
      Ion Iliescu condamnat pentru revolutia 1989 si Mineriade
      • +15 (15 voturi)    
        din pacate (Joi, 2 octombrie 2014, 14:21)

        cevreitu [utilizator] i-a raspuns lui un domn

        Nu le putem nationaliza. ce-i vandut vandut ramane. le putem rascumpara(daca am avea bani)
        b)100 specialisti, nu prea mai sunt
        C)3? si restul de spagari?
        apropo , fondul suveran al Norvegiei creste cu 1 miliard saptamanal din contributiile firmelor de stat ce exploateaza petrol si gaze, si cu 50 miliarde pe primele 6 luni din 2014 din administrarea portofoliului avut( are 1% din toate actiunile listate pe bursele din intreaga lume). o natie de 4,8 milioane castiga 150miliarde $/an (dupa 30 de ani de investit). tu vezi asa ceva posibil in ro? 30 de ani pentru un program agreat de toti politicienii? 30 de ani fara sa se fure? cam cat crezi ca ar fi comisionul la 1 miliard pe saptamana?
        • +6 (8 voturi)    
          la 100 de parlamentari e usor (Joi, 2 octombrie 2014, 14:33)

          un domn [utilizator] i-a raspuns lui cevreitu

          sa ii identifici pe cei care sunt urmasii lui Procent 10 din Afacere..la 600 normal ca e complicat
          3 ministere ti se pare putin ? hai sa o luam binisor
          ministerul economiei.....useless....ministerul transporturilor...useless....ministerul sportului..useless...iti vin idei si tie sunt convins. ...din N regii existente sa ramana tot maxim 3..cu maxim 100 salariati fiecare....evident nu salariati de 60 sau 70 de ani cu viziuni proletare...nuuu din aia si nici Harvardista de la Finante...sunt...trebuie motivate sa aiba curajul sa iasa la vedere..sunt destui
        • 0 (0 voturi)    
          norvegia (Joi, 9 octombrie 2014, 13:58)

          kripton [utilizator] i-a raspuns lui cevreitu

          am o intrebare: cat timp vor mai permite transnationalele poporului norvegian sa se imbogateasca? cred ca se coace ceva,prea e contagios exemplul.
      • +7 (7 voturi)    
        statul roman (Joi, 2 octombrie 2014, 16:07)

        g01an [utilizator] i-a raspuns lui un domn

        o idee foarte buna, fiindca pana acum statul a facut o treaba foarte buna in administrarea resurselor pe care le are, a institutiilor pe care le mentine si a companiilor de stat. foarte buna idee.
        • +7 (7 voturi)    
          :))))) (Joi, 2 octombrie 2014, 16:29)

          Vreau sa fiu furat deci votez PSD PNL UDMR [utilizator] i-a raspuns lui g01an

          Cati te inteleg...
      • 0 (0 voturi)    
        oare putem? (Joi, 9 octombrie 2014, 13:57)

        kripton [utilizator] i-a raspuns lui un domn

        dar astia de ne calaresc sunt nebuni sa ne lase? hai sa incercam si o sa vedem: insurectie secuiasca in ardeal,urmat de invazie maghiara sprijinita de ... rusia. si nato asistand pasiv la toata treaba. mai pot fi gasite si alte ''solutii'' daca romania vrea sa devina a2a norvegie
  • +10 (10 voturi)    
    un fleac (Joi, 2 octombrie 2014, 14:08)

    Point [utilizator]

    la cati bani invart ivanii,astia sunt maruntis de seminte.in alta ordine de idei,asta e,cred eu,partea vizibila a razboiului economic ue/sua-rusia.din pacate ivanii au ajuns sa cotroleze.pe fata sau prin papusi,o mare parte a rezervelor tarii.base a batut manza sa priceapa iapa hehe
    • +9 (9 voturi)    
      banii sunt maruntis, tara nu. (Joi, 2 octombrie 2014, 14:40)

      cevreitu [utilizator] i-a raspuns lui Point

      bulgarii, sarbii, ungurii,austriecii, nemtii toti au afinitati fata de ivan. bulgarii si sarbii sunt slavi, ungurii austriecii si nemtii viseaza sa devina mai mari, unii ca teritoriu altii ca forta economica sau politica. toti vad in ivan un vehicul tocmai bun pentru scopul lor. romania polonia si acum o parte a ucrainei este ceea ce il opreste pe putin in drumul lui spre europa, pe care vrea sa o cucereasca economic, sa o faca dependenta de resursele rusiei. din pacate noi nu avem deloc forta economica, asa ca jocul nostru se reduce la a le arata pisica( nu ati respectat contracte la italieni, furati la rusi, nu va vrem mai mult de atat la unguri, daca nu sunteti cu noi ridicam acciza de va merg fulgii la austriec i, mai raman germanii cu astia ii mai greu, mana ieftina de lucru se gaseste si pe la altii
  • +8 (8 voturi)    
    observatii (Joi, 2 octombrie 2014, 14:41)

    Adrian_. [utilizator]

    1. trebuie recuperat prejudiciul
    2. trebuie o amenda de cel putin 100 de milioane de euro.
  • -9 (19 voturi)    
    Taiem padurile... (Joi, 2 octombrie 2014, 14:42)

    Victtor [utilizator]

    Ascultatori si cuminti, romanii au inceput sa ii toace pe ruznaci.
    Teoretic este bine, practic o sa inghetam la iarna si vom gati cu sobe care ard Pepsi si Cola.
    Cred ca ne vom incalzi cu lemne.
    • +6 (8 voturi)    
      habar nu ai ce vorbesti.... (Joi, 2 octombrie 2014, 16:20)

      un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

      tu doar tastezi la cerere.
      chiar daca gazele rusesti vor fi oprite in totalitate noi o sa fim f putin afectati.
      Tarile industrializate din UE vor avea de suferit. Romania din pacate nu se afla printre ele. Cat despre cosnumul public este ridicol de mic la nivel national.
      Asa ca treaba cu "brace urself....winter is coming" las-o balta ca e fabulatie ieftina ...
      • -4 (10 voturi)    
        latratul nu tine de cald (Joi, 2 octombrie 2014, 16:42)

        Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui un oarecare

        Chiar iti poti imgina ca in cazul unei penurii a gazelor in Europa, Romania va putea sta calare pe butoiul cu gaz in timp ce ceilalti dardaie?
        Ne-ar fi la fel de frig ca si celorlalti, daca nu mai rau...
    • 0 (0 voturi)    
      Va crește (Joi, 2 octombrie 2014, 22:38)

      Non.e [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

      și prețul fasolelor.
      Cerere mare, ofertă slăbuță.
      Mă refer la cele românești, că alea din import nu prea au putere calorică.
  • +7 (11 voturi)    
    interesant (Joi, 2 octombrie 2014, 15:17)

    xanti [utilizator]

    Se pare ca Basescu inca este ascultat de SRI,SIE si altii cand spune ca nu trebuie sa incapa pe mana rusilor tot ce tine de energie.
    Sigur ca este si interes american la mijloc dar conteaza ca nu cedam presiunilor rusesti.
    Miza alegerilor este capitala,daca castiga Ponta ne-am ars ,tot ce se numeste industrie energetica,petrol,gaze va incapea pe mana rusilor implicit a chinezilor,cred totusi ca americanii nu sunt asa de fraieri sa lase din mana Romania.
    Pentru filorusi, preferam sa fim sub plapuma americana decat ruseasca,intr-o lume globala independenta energetica este o utopie.
  • +1 (11 voturi)    
    se opresc investigatiile repejor (Joi, 2 octombrie 2014, 15:45)

    jackalphonse [utilizator]

    cand pe fir o sa apara un baron local (nu conteaza culoarea politica) care avea beneficii din aceasta evaziune.
    nu duceti grija, cand apar sume ca astea, cineva de la stat suge cu nesat
  • +8 (12 voturi)    
    De ce nu ma mai mir? (Joi, 2 octombrie 2014, 15:58)

    Haskal [utilizator]

    Cand a venit Lukoil in tara...nu s-a auzit nici pas. Daca e sa vina o companie americana...duduie presa si ies babele pe campuri plangand ca o sa omoare copii romanilor.
    De curiozitate...stiu romanii de Gazprom...adica de activitatile Gazprom din tara?
  • 0 (0 voturi)    
    Daca (Joi, 2 octombrie 2014, 19:32)

    gigifisiune [utilizator]

    rusii se trezesc sa ne taie gazul aiurea, ne trezim si noi..


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by