Ecaterina Andronescu: Cand s-au deschis contractele cu licentele Microsoft nu mai eram ministrul Educatiei

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 1 octombrie 2014, 13:31 Dosare Anticoruptie


Presedintele Senatului Universitatii Politehnica din Bucuresti, Ecaterina Andronescu, a precizat miercuri, referindu-se la acuzatiile privind dosarul Microsoft, ca la data deschiderii contractelor pentru licente nu mai ocupa functia de ministru al Educatiei si a subliniat ca dupa ce a revenit in functie nu a avut "nicio tangenta" cu acestea.

"Nu am nicio legatura, in momentul in care s-au deschis contractele cu licentele Microsoft nu mai eram ministru si nici cand am revenit ulterior nu am avut nicio tangenta cu aceasta licenta. (...) Eu stiu ceea ce s-a scris in presa. In mod normal, in opinia mea de cetatean, trebuia sa te intrebe cineva daca tu esti persoana despre care vorbeste comunicatul cum a vorbit si daca poti sa dovedesti cu documente ca nu esti acea persoana. (...) Mi se pare cel putin nedrept daca nu inacceptabil. Imi este foarte greu sa tot repet: Nu am cerut, nu am conditionat si nu am luat niciodata nimic de la nimeni", a declarat presedintele senatului UPB, potrivit Agerpres.

Ecaterina Andronescu a spus ca este surprinsa de declaratiile procurorilor si a sustinut ca se arunca "cu noroi".

"Ce m-a surprins? Sa arunci cu noroi intr-un om fara sa vezi care e realitatea vietii si a faptelor sale. Mi-am construit cariera in aceasta universitate cu multa onestitate si daruire", a punctat fostul ministru al Educatiei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2551 vizualizari

  • +10 (10 voturi)    
    Sa mori tu ???????? (Miercuri, 1 octombrie 2014, 13:38)

    dan tulceanu [utilizator]

    .
  • -6 (12 voturi)    
    n-ati inteles, din pacate (Miercuri, 1 octombrie 2014, 13:43)

    Anonim AntiBasescu [utilizator]

    Uff, doamna profesoara, sinteti toba de carte dar n-aveti pic de fler in politichia dimboviteana. Pentru CE SE URMARESTE era nevoie sa fie o lista de aplicatii cit mai mare, de-asta se regasesc toti ministrii, Marga, Funebriu, Atanasiu si dvs. Doar asa poti scoate din ecuatie citiva alesi si le poti masca vinovatia.
    • +9 (9 voturi)    
      Aiurea (Miercuri, 1 octombrie 2014, 14:43)

      MariusNi [utilizator] i-a raspuns lui Anonim AntiBasescu

      Doamna Andronescu foloseste din plin tehnica manipularii. Nu este acuzata pentru licentele Microsoft ci pentru contractele cu Siveco. Am lucrat in Siveco in acei ani si pot confirma ca doamna ministru venea acolo ca la ea acasa si intra direct in biroul directoarei. Pe vremea aceea (prin 2003-2004) aveam impresia ca era ceva relativ normal si nu-mi puneam problema ca ar putea fi un conflict de interese. Relatiile dintre Irina Socol si doamna ministru erau extrem de bune si probabil cimentate inca din perioada facultatii. Nu spun ca spaga de la Siveco era doar pentru dumneai dar in mod sigur o parte din bani ajungeau si in buzunarele doamnei ministru nu doar la partid (ceea ce oricum tot spaga se numeste)
    • +3 (3 voturi)    
      Abramburica si-a tras fripturica MICROhard (Miercuri, 1 octombrie 2014, 18:37)

      Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui Anonim AntiBasescu

      Coana asta mare si rosie este si " dansa" mandra ca-i romanca, iar noi astilalti besmetici suntem bosimanii votaci ?

      A stabilit printr-un Memorandum firmele care să participe la realizarea proiectului atestând în mod nereal că acestea fac parte dint-un consorţiu; a stabilit procente de participare la proiect în favoarea anumitor firme; a acceptat cesiunea contractului de către SIVECO, deşi invocase necesitatea achiziţiei de la aceeaşi sursă.
      A înlesnit firmei SIVECO şi colaboratorilor săi încheierea contractului în condiţiile lipsei de competiţie, încheind contractul în condiţii oneroase pentru Minister, toate acestea având drept consecinţă prejudicierea bugetului de stat ca urmare a achiziţiei de servicii şi produse la preţuri peste valoarea de piaţă: licenţe cu circa 30 – 40% mai scumpe, calculatoare şi produse software la preţuri cu până la 50% mai mari decât cele pentru aceleaşi produse sau produse similare de pe piaţă.

      In perioada 2001 -2009 a pretins şi primit de la firma SIVECO şi firmele colaboratoare foloase necuvenite constând în sume de bani sau calculatoare, pentru sine sau pentru altul, în scopul de a le asigura derularea unor proiecte cu Ministerul.
  • +10 (14 voturi)    
    ... daca .... (Miercuri, 1 octombrie 2014, 13:45)

    cbogdan [utilizator]

    Daca stimatii colegi parlamentari s-ar fi miscat repede si ar fi aprobat inceperea cercetarilor nu s-ar fi cometat atat si nu s-ar fi "aruncat cu noroi". Din pacate atunci cand faci parte dintr-un partid putred PSD este greu sa te pastrezi imaculat.
  • +11 (13 voturi)    
    noroi? (Miercuri, 1 octombrie 2014, 13:54)

    buncrestin [utilizator]

    mai lasati placa cu noroiul, ca v-ati asumat singura postura de persoana publica, de inalt functionar al statului. luati-o si cu bune si cu rele. daca sunteti nevinovata atunci nu aveti de ce sa va temeti. colaborati cu dna si spuneti-le tot ce stiti. nu ne puteti spune ca nu stiti despre acele licente pentru ca atunci putem presupune ca nu ati fost un bun ministru al educatiei. nu va contesta nimeni cariera universitara, trebuie doar sa explicati punctual cum s-au petrecut lucrurile in acel caz. aveti aceasta datorie
    • +13 (13 voturi)    
      ce sa ne explice...... (Miercuri, 1 octombrie 2014, 14:32)

      translativus [utilizator] i-a raspuns lui buncrestin

      .....aceasta mincinoasa care, cu un tupeu de mahala, ne mintea in fata ca lucrarea de doctorat a plagiatorului galactic, nu este plagiat !?

      Noroiul de pe ea, nu este aruncat de nimeni ci provine din baltoaca in care se balaceste.
  • +16 (18 voturi)    
    Daruri otravite (Miercuri, 1 octombrie 2014, 13:56)

    Daniels22026 [utilizator]

    Cel mai tare s-a daruit Androneasca cind nu vedea plagiatul lui Ponta. Nici acum nu-l vede. Tot ea s-a daruit si universitatilor particulare. S-a daruit si "absolventilor" de liceu fara bacalaureat. Se mai daruie si cind voteaza neinceperea urmaririi penale pentru colegii parlamentari.

    E plina de daruri otravite femeia asta.
  • +10 (10 voturi)    
    onestitate si daruire (Miercuri, 1 octombrie 2014, 13:59)

    m.o [utilizator]

    Sa spunem ca va credem, doamna, dar ce ne facem cand o sa le explicati judecatorilor ca "nu ati avut nicio tangenta cu aceasta licenta"? Prevad in cariera dumneavoastra un post de rector la Universitatea de Femei Targsor. Opt ani, conform legii.
  • +11 (11 voturi)    
    Fa tanti,nu ai fost niciodata ministrul invataman (Miercuri, 1 octombrie 2014, 14:06)

    Plagarus [utilizator]

    Lamaia asta chiar crede ca a fost ministreasa cu adevarat ?
  • +9 (9 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 1 octombrie 2014, 14:32)

    [anonim]

  • +13 (13 voturi)    
    Comment sters de user (Miercuri, 1 octombrie 2014, 14:33)

    polonyca [anonim]

  • +2 (2 voturi)    
    SIVECO Doamna, SIVECO... (Miercuri, 1 octombrie 2014, 21:44)

    liviusmaximus [utilizator]

    Doamna ministru, dvs ati fost cu ideea softurilor cumparate de la vanzatorii de fier vechi, sau doar ati aderat la planul dnei Socol ? Dumneai pare ca a facut-o avand unele garantii de protectie la nivel inalt...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by