UPDATE Primarul din Izvoarele, Giurgiu, a fost retinut pentru infractiuni de coruptie

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 25 septembrie 2014, 10:29 Dosare Anticoruptie


UPDATE Ora 16.05 Primarul comunei Izvoarele, Alin Banica Stanciu, a fost retinut joi de DNA, fiind acuzat de infractiuni de coruptie, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

Primarul a fost adus joi cu mandat la sediul central al DNA, pentru a fi audiat intr-un dosar care vizeaza infractiuni de coruptie.

Procurorii DNA au efectuat joi dimineata perchezitii la Primaria Izvoarele, judetul Giurgiu, si la domiciliul edilului.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres ca primarul comunei Izvoarele, Alin Stanica Stanciu, ar fi acuzat de trafic de influenta in legatura cu interventiile pe care le-ar fi facut in vara lui 2013 pentru a ajuta SC Avicola Crevedia SA sa inlature consecintele negative ale unui control al Agentiei Nationale de Administrare Fiscale desfasurat la firma anterior, care a stabilit in sarcina acesteia obligatii fiscale in suma de aproape 100 milioane lei, constand in TVA suplimentar si penalitati.

Acelasi surse sustin ca edilul ar fi cerut pentru a "rezolva problema" 200.000 euro, din care ar fi primit 50.000 de euro, angajandu-se in schimbul banilor sa intervina la ANAF, mai precis la Directia Generala Mari Contribuabili, pentru ca persoanele cu putere de decizie din cadrul acesteia sa dispuna efectuarea unui nou control la societate si concluziile sa fie favorabile acesteia.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni de savarsire, in perioada 2013 - 2014, a unor infractiuni de coruptie, de catre functionari publici, cu functii de conducere in plan local.

In dimineata zilei de 25 septembrie 2014, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 3 locatii situate in judetul Giurgiu, din care una este sediul unei institutii publice", precizeaza DNA intr-un comunicat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2310 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by