VIDEO Perchezitii la Biblioteca Metropolitana, intr-un dosar cu un prejudiciu estimat la 5 milioane de lei

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 16 septembrie 2014, 9:14 Dosare Anticoruptie


Politistii fac, marti, 18 perchezitii la sediul Bibliotecii Metropolitane din Capitala si la alte 17 adrese din Bucuresti, Ilfov, Giurgiu si Teleorman, intr-un dosar cu un prejudiciu de aproximativ 5 milioane de lei, in care este vizat inclusiv directorul general al institutiei, anunta Mediafax.

Politistii au descins la 18 adrese, fiind vizate 16 persoane, care sunt banuite de abuz in serviciu, conflict de interese si fals in declaratii. Potrivit unor surse din politie, printre cei vizati se numara atat directorul general al Bibliotecii Metropolitane, Anca Cristina Rapeanu, cat si adjunctul si contabilul-sef al institutiei.



Acestia sunt acuzati ca ar fi cumparat mai multe carti care ar fi trebuit sa fie catalogate drept "rare", dar care au fost supraevaluate.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 au instituit in acest dosar sechestru asigurator pe 12 imobile, evaluate la peste 500.000 de euro, si asupra unor bunuri evaluate la aproape 5,5 milioane de lei.

Conform anchetatorilor, asa zisele "carti rare" ar fi fost cumparate de Biblioteca Metropolitana prin intermediul unei fundatii care apartine chiar directorului Bibliotecii.

Pentru aceasta actiune au fost mobilizati peste 130 de politisti specializati in investigarea fraudelor din Politia Romana si Politia Capitalei, care pun in aplicare 19 mandate de aducere.

Biblioteca Metropolitana Bucuresti, institutie de difuzare a culturii si institut de cercetare stiintifica, are cinci misiuni principale ce sunt complementare si o singura identitate - misiunea de lectura publica, animatie culturala si educatie permanenta, misiunea de cercetare stiintifica, referinta documentara si valorificare a patrimoniului, misiunea de prezervare, conservare si de imbogatire a colectiilor, precum si a colectiilor speciale alcatuite din documente rare si pretioase, misiunea de Depozit Legal Local pentru regiunile Bucuresti si Ilfov, precum si misiunea de cooperare nationala si internationala.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2910 vizualizari

  • -2 (2 voturi)    
    habarnism (Marţi, 16 septembrie 2014, 9:43)

    Luminitza [utilizator]

    Anca Rapeanu e directoare de doua luni, dragi reporteri Hotnews. Nici nu a apucat sa deruleze un contract de achizitii. Poate mai cautati cate ceva despre fostul director, Florin Rotaru!
    • 0 (0 voturi)    
      ??? (Marţi, 16 septembrie 2014, 10:18)

      avint [utilizator] i-a raspuns lui Luminitza

      "Primarul General, Sorin Oprescu, a dispus incetarea delegarii domnului Florinel Rotaru in functia de manager al Bibliotecii Metropolitane a Municipiului Bucuresti, incepand cu data de 4 aprilie 2013. Masura a fost luata in urma actiunilor de verificare ale Directiei de Control si ale Directiei de Audit Intern din cadrul Primariei Muncipiului Bucuresti, la solicitarea Primarului General." - arată un comunicat al Primăriei Generale a Capitalei.-sursa B365.ro

      http://www.b365.ro/directorul-bibliotecii-metropolitane-demis-de-oprescu-in-urma-ilegalita-ilor-dezvaluite-de-b365-ro_188989.html
    • 0 (0 voturi)    
      da (Marţi, 16 septembrie 2014, 12:29)

      Viorica Alexandru [utilizator] i-a raspuns lui Luminitza

      Florin Rotaru! Foarte posibil. Vechi combatant al Min Culturii.
  • 0 (0 voturi)    
    Putina deontologie, doamna Alina Neagu: (Marţi, 16 septembrie 2014, 12:05)

    Luminitza [utilizator]

    http://www.mediafax.ro/social/perchezitii-la-biblioteca-metropolitana-intr-un-dosar-cu-un-prejudiciu-de-circa-5-milioane-de-lei-13275856


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by