Omul de afaceri Catalin Chelu, condamnat definitiv la sase ani de inchisoare in dosarul Mita la MAI

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 8 septembrie 2014, 20:45 Dosare Anticoruptie


Omul de afaceri Catalin Chelu a fost condamnat definitiv, luni, de Curtea de Apel Bucuresti, la sase ani de inchisoare in dosarul "Mita la MAI", pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat in Ministerul de Interne Dan Valentin Fatuloiu, anunta Mediafax.

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a mentinut prin decizia luata sentinta dispusa, in prima instanta, de Tribunalul Bucuresti. Prin aceeasi masura, CAB a dispus ca omul de afaceri sa nu mai poata ocupa vreo functie in cadrul vreunei societati comerciale pentru o durata de cinci ani.

Instanta a dedus din pedeapsa de sase ani a lui Catalin Chelu durata retinerii si a arestului preventiv executate de omul de afaceri, din 20 noiembrie 2010 pana in 11 februarie 2011.

Totodata, instanta i-a condamnat pe Nitache Stefan Badea la patru ani de inchisoare cu executare, pe Gabriel Constantinescu si pe Cristi Antonel Bunu la cate sase luni de inchisoare cu suspendare.

Instanta a mentinut sechestrul asigurator impus de procurorii DNA pe banii ridicati la momentul sechestrului si a ridicat sechestrul de pe mai multe bunuri ale lui Catalin Chelu.

Decizia luata de judecatorii Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea, cei care au solutionat si dosarul ICA, este definitiva.

In acest dosar, trimis instantei in decembrie 2010, Catalin Chelu a fost acuzat de dare de mita si cumparare de influenta, iar Nitache Stefan Badea, Cristi Antonel Bunu si Gabriel Constantinescu, apropiati ai omului de afaceri galatean, de complicitate la dare de mita.

Catalin Chelu a fost acuzat ca, din august si pana in 12 noiembrie 2010, i-a promis chestorului sef Dan Valentin Fatuloiu suma de un milion de euro. In schimbul banilor, Fatuloiu - care, potrivit procurorilor DNA, a fost denuntator in acest dosar - trebuia ca, in calitatea sa de secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, sa "indeplineasca acte contrare indatoririlor de serviciu, respectiv sa stopeze prelucrarea in sistem integrat a informatiilor din dosarele penale avand ca obiect infractiuni comise de catre Chelu Catalin Constantin si persoanele apropiate acestuia".

In 23 noiembrie 2010, Fatuloiu a fost revocat din functie, la scurt timp dupa scandalul privind mita de un milion de euro care i-ar fi fost promisa de Chelu pentru a-i rezolva dosarele penale. Decizia a fost luata in urma verificarilor facute de Corpul de control al MAI la Inspectoratul de Politie al Judetului Neamt. Controlul a fost dispus in urma asasinatului din 14 noiembrie de la Piatra Neamt si dupa ce fostul sef al IPJ Neamt Aurelian Vasea Soric a fost acuzat ca ar "pactiza" cu lumea interlopa. Aurelian Soric si-a dat demisia la scurt timp dupa declansarea scandalului de la Neamt si a fost cercetat disciplinar la nivelul MAI.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1544 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by