VIDEO Narcisa Iorga, membra a Consiliului National al Audiovizualului, urmarita penal de procurorii DNA in acelasi dosar in care este anchetat si Hrebenciuc

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 4 septembrie 2014, 14:29 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA au precizat, intr-un comunicat, ca au dispus inceperea urmaririi penale fata Narcisa Iorga, acuzata de "instigare la infractiunea de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid".

  • UPDATE Narcisa Iorga a scris, joi dupa-amiaza, pe Facebook: "Procedura penala prevede si posibilitatea scoaterii de sub urmarire penala, atunci cand se constata ca fapta ori vinovatia nu există. Am toata disponibilitatea de a coopera cu DNA. Am convingerea că probele pe care le voi pune la dispoziția anchetatorilor vor clarifica situația. (...) Va asigur ca nu am absolut nicio legatura cu faptele de coruptie in sensul obtinerii de foloase necuvenite. Am militat intotdeauna pentru respectarea legii si nu impotriva legii. La fel si in acest caz."



Potrivit acuzatiilor procurorilor DNA, "ulterior datei de 17.09.2013, data la care C.N.A. a decis retragerea licentei audiovizuale pentru un post TV (Giga TV, n.r.), suspecta Iorga Narcisa - Clementina, membru al C.N.A., a indrumat persoana care controla societatea comerciala detinatoare a postului de televiziune respectiv sa apeleze la cunostintele sale din mediul politic, pentru a influenta votul pe care ceilalti membri ai CNA urmau sa il dea cu privire la contestatia pe care postul TV respectiv intentiona sa o formuleze.

In acest context, Iorga Narcisa a precizat pe cine anume dintre oamenii politici trebuie sa ii acceseze si capaciteze, pentru ca acestia, la randul lor, sa ii influenteze pe membrii CNA asupra carora puteau sa isi exercite influenta si autoritatea. In acest context, printre oamenii politici nominalizati de Narcisa Iorga, s-a numarat si parlamentarul Viorel Hrebenciuc.

Ca urmare a indicatiilor primite de la Iorga Narcisa, persoana respectiva i-a solicitat sprijin deputatului Hrebenciuc Viorel, astfel incat acesta sa se implice nemijlocit in realizarea de demersuri pentru a determina functionari din cadrul Consiliului National al Audiovizualului (C.N.A) ca institutia ce reprezinta singurul organ de reglementare in domeniul audiovizualului, sa revina asupra deciziei prin care a fost retrasa licenta pentru postul de televiziune respectiv"
.

Narcisa Iorga, membra a Consiliului National al Audiovizualului, s-a prezentat, joi, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si a declarat, dupa ce a parasit cladirea, ca nu a incalcat niciodata Legea audiovizualului si nici alta lege.

"Vreau sa va asigur ca nu pot sa dau niciun fel de detaliu legat despre acest stadiu (n.r. - al anchetei) si sa va asigur, de asemenea, ca am fost intotdeauna pentru aplicarea legii, nu pentru abaterea de la lege. (...). Nu am incalcat niciodata Legea audiovizualului si nici o alta lege a tarii", a afirmat Iorga, citata de Agerpres.

Ea a refuzat sa dea alte detalii, mentionand ca este o ancheta care se deruleaza si ca in timpul acesteia vor fi aduse probe si de o parte, si de alta.

"Din punctul meu de vedere nu am facut altceva decat sa aplic legea. Atat, nimic altceva", a subliniat reprezentanta CNA.

La 24 iulie, Narcisa Iorga declara ca procurorii anticoruptie sunt foarte interesati de ceea ce se intampla in CNA. Atunci, ea a a fost audiata, in calitate de martor, in cazul plangerii depuse impotriva Laurei Georgescu de catre reprezentanti ai PP-DD.

Narcisa Iorga a plecat inopinat din sedinta DNA cu circa jumatate de ora inainte sa apara, pe surse, informatia privind punerea sa sub urmarire penala.

Joi, la CNA a avut loc a doua sedinta saptamanala, dar in absenta Laurei Georgescu. Aceasta se ocupa zilele acestea cu un eveniment al forurilor de reglementare din audio-vizual din Europa Centrala si de Est ce are loc la Bucuresti.

In conditiile in care 8 membri CNA s-au delimitat marti public fata de comportamentul si limbajul acesteia, majoritatea membrilor au incercat joi, in absenta presedintelui, sa modifice regulamentul de organizare si functionare al Consiliului. Noul regulament urmarea sa limiteze atributiile presedintelui in procesul decizional al CNA, punand accent pe faptul ca este vorba de un for colegial.

Noul regulament de organizare si functionare a fost agreat recent intr-o intalnire a membrilor CNA cu comisia de cultura din Senat, ca solutie pentru a debloca institutia, care practic nu a luat nicio decizie referitoare la ceea ce apare pe TV de doua luni.

Discutiile s-au oprit insa pentru o pauza cu putin inainte ca pe televiziuni sa apara informatiile legate de Narcisa Iorga.

La ora 15.00, membrii CNA prezenti asteaptau sa vada daca se va realiza cvorumul pentru reluarea sedintei.

UPDATE La ora 15.20 sedinta CNA s-a suspendat, desi cu putin timp inainte ceilalti membri vorbeau despre faptul ca Narcisa Iorga urma sa se intoarca la Consiliu.

Cum a inceput ancheta in acest dosar


Presedintele PP-DD, Simona Man, si Liliana Minca, deputat PP-DD, au depus la DNA la inceputul lunii iulie o sesizare privind posibilele acte de coruptie ale presedintei CNA, Laura Georgescu.

In cursul diminetii, la DNA s-a prezentat si social-democratul Viorel Hrebenciuc, vicepresedinte al Camerei Deputatilor. La iesirea din sediul institutiei, el a declarat ca i s-a comunicat ca are calitatea de suspect in dosarul de coruptie de la CNA.

'Eu sunt aici, banuiesc, o victima colaterala. Mi s-a adus la cunostinta faptul ca sunt suspect in acest dosar', a afirmat Hrebenciuc.

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala pe numele deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, sub aspectul savarsirii infractiunii de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























8701 vizualizari

  • -31 (41 voturi)    
    NU SE POATE!!! (Joi, 4 septembrie 2014, 14:38)

    nellino [utilizator]

    Narcisa plantata de marinar la CNA este pa cale sa fie culeasa de DNA???
    • +24 (30 voturi)    
      Ce te miri? (Joi, 4 septembrie 2014, 15:11)

      Encounter [utilizator] i-a raspuns lui nellino

      Justiţia e liberă să ancheteze pe oricine, care e problema ta? A, sau cumva nu se potriveşte cu imaginea servită vouă la latrine cum că justiţia e aservită? Mai scoateţi capetele din ass şi gândiţi şi singuri!
    • +13 (15 voturi)    
      Desigur (Joi, 4 septembrie 2014, 15:40)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui nellino

      In comunismul din capul vostru asa ceva ar fi strigator la cer.
      Sau daca marinarul ar fi cu adevarat dictator cum va imaginati voi, iar ar fi de neinchipuit.

      Iata insa ca realitatea va da palme dar voi nici nu le mai simtiti, le luati linistiti pt ca deja sunteti imuni (soricul gros de pe obraz!).
    • +5 (7 voturi)    
      un sfat (Joi, 4 septembrie 2014, 16:43)

      catelu [utilizator] i-a raspuns lui nellino

      Daca vreti sa-l jigniti pe dl Basescu nu-i mai spuneti marinar. Meseria lui, de comandant de nava, e mai mult decat onorabila si necesita o pregatire speciala.
      In general nu sunt multi politicieni care sa fi practicat cu adevarat o meserie din asta. Adica nu profesor la Stefan Gheorghiu, avocat sau sef de autobaza.
      Daca vreti sa-l jigniti, legati-va de defectele fizice sau de preferintele lui pentru Nuti Udrea.
      Credeam ca v-au invatat chestiile astea cand v-au angajat drept postac.
      • +4 (4 voturi)    
        postacii astia sunt Pro Bono (Joi, 4 septembrie 2014, 17:31)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui catelu

        Pink Hrebe isi face bagajele pentru Brutarie..si nu le mai plateste postarile....Mazeta/GiGi Kent/demagogue...gata...nu mai are Pink Hrebe malai..nu mai presteaza numitii
    • +3 (3 voturi)    
      Care e problema ta, nelule (ilici?)? (Joi, 4 septembrie 2014, 17:44)

      , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui nellino

      Justitia te poate ancheta si pe tine, daca ai calcat in rahat! Desi ar fi de preferat sa te l;ase acolo; esti in mediul tau!
      Vedem care este de vina!
      Cat despre MARINAR, este de preferat unui avocat al lui ceausescu in 86, unui secretar de partid pe universitate, unui politruc de la ... aia tehnica. Nu vreau sa mai aduc in discutrie, un avorton ce se plimba pei Paris, un jeg care trebuia sa doarma intr/un cort pana se termina o autostrada, o fufa de sub masa lui Powell, ....
      Serios, nu deschide o discutie daca nu stii sa dezbati subiectul!
      Taci!
      Sau... nu; un comunist nu se opreste pana nu s eface de cacao de tot, pana devine... FKL!
  • -25 (33 voturi)    
    scarba maxima (Joi, 4 septembrie 2014, 14:49)

    adrian8 [utilizator]

    se injura nonstop , dar de fapt ei colaboreaza perfect de ani de zile ... psd+ bas+ pdl !
  • +1 (5 voturi)    
    acuzata de perosna din partid (Joi, 4 septembrie 2014, 16:26)

    codo [utilizator]

    deci conu hrebe a zis sa nu pice singur, ar fi mai bine sa o bage in troaca si pe dna iorga care se bate singura de atata vreme cu morile de vant la cna. sper ca va primi un nup binemeritat, spre deosebire la harciog.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by