VIDEO Dan Voiculescu contesta raportul Inspectiei Judiciare privind numirea judecatorilor care au solutionat dosarul ICA

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 27 august 2014, 13:28 Dosare Anticoruptie


Dan Voiculescu
Foto: Agerpres
Dan Voiculescu a contestat la Curtea de Apel Bucuresti raportul Inspectiei Judiciare din CSM care a stabilit ca cei doi judecatori care au solutionat dosarul in care omul de afaceri a fost condamnat la 10 ani de inchisoare au fost repartizati corect in completul care a solutionat cauza, informeaza Mediafax.

Contestatia lui Dan Voiculescu a fost inregistrata marti la Curtea de Apel Bucuresti, urmand sa fie repartizata aleatoriu unui complet de judecata si stabilita data la care se va judeca procesul.

Inspectia Judiciara din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit, in urma verificarilor, ca dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentre, in care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, a fost repartizat in mod legal completului format din judecatorii Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea.



Avocatii lui Dan Voiculescu au reclamat faptul ca repartizarea dosarului la acest complet de judecata nu a fost facuta in mod corect. Mai mult, Dan Voiculescu a reclamat la CSM de mai multe ori acest aspect, motiv pentru care Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara sa verifice mai multe aspecte referitoare la desfasurarea procesului privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, inclusiv cel referitor la o eventuala repartizare nelegala a dosarului.

"In urma verificarilor efectuate, prin rezolutia din 11 august 2014, Inspectia Judiciara a constatat legalitatea indeplinirii procedurii de repartizare a dosarului, avand in vedere aplicarea dispozitiilor art. 22 alin.2 din Regulamentul de ordine interioara al instantelor si Hotararea nr. 187din 26.06.2014 a Colegiului de conducere al Curtii de Apel Bucuresti. Astfel, s-a constatat ca este de competenta colegiului de conducere al instantei sa aprobe, in mod exceptional, schimbarea membrilor completelor de judecata, in cazurile in care, din motive obiective se impune acest demers", potrivit CSM.

Conform sursei citate, motivele care au determinat modul de repartizare a dosarului au fost obiective. Este vorba, in primul rand, despre suspendarea din exercitarea functiei de judecator a lui Stan Mustata, pensionarea judecatorului Florica Duta, precum si promovarea la Inalta Curte de Casatie si Justitiei a judecatoarei Anca Alexandrescu, titulari ai completului la care a fost repartizat dosarul ICA, la data de 24 ianuarea, respectiv inlocuitorul judecatorului suspendat Stan Mustata.

"Pe parcursul perioadei in care au avut loc inlocuirile in cadrul completului de judecata, cu judecatorii din lista de permanenta (29 aprilie - 10 iunie), Consiliul Superior al Magistraturii a validat examenul de promovare in functii de judecatori, la curtile de apel. Doamna Carmen Bogdan si domnul Mihai Alexandru Mihalcea s-au aflat printre judecatorii promovati la Curtea de Apel Bucuresti", a aratat CSM.

Astfel, cei doi magistrati au fost judecatorii care, potrivit Hotararii colegiului de conducere, au schimbat membrii completului, din care unul fusese suspendat, iar ceilalti nu mai functionau la acea instanta.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in 8 august, in dosarul privatizarii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, si pe Sorin Pantis, fost ministru, la sapte ani de inchisoare.

Dosarul privind privatizarea ICA a fost judecat din 1 iulie de completul format din magistratii Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea, acestia fiind desemnati dupa ce presedintele completului initial, Stan Mustata, a fost arestat pentru trafic de influenta, iar celalalt membru, Florica Duta, s-a pensionat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3170 vizualizari

  • +17 (17 voturi)    
    astia... (Miercuri, 27 august 2014, 13:29)

    liviu_ [utilizator]

    pana nu ne dau afara din ue nu se lasa...
    nu are nici o sansa sa iasa din parnae .... asta evident daca nu iese minunatu tonta ca presedinte
    • +5 (5 voturi)    
      Comment sters de user (Miercuri, 27 august 2014, 16:24)

      polonyca [anonim] i-a raspuns lui liviu_

  • +12 (14 voturi)    
    iese repede (Miercuri, 27 august 2014, 13:44)

    KronosTM [utilizator]

    nu inteleg ce-i cu panica asta sa iasa din inchisoare acum, astazi ... oricum prostimea o sa-l stampileze pe Ponta la toamna cu 4 maini, si pana-n decembrie il si gratziaza pe varan impreuna cu toti baronii PSD care au avut neglijentza sa ajunga in parnaie.
    • -7 (7 voturi)    
      Cine face bine (Miercuri, 27 august 2014, 14:56)

      Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui KronosTM

      face bine chiar și hoților. Cine face rău începe cu hoții.
  • +15 (15 voturi)    
    Hai cu Sanepidu ! (Miercuri, 27 august 2014, 13:45)

    Tescovin [utilizator]

    Dacă nu contestă și la Sanepid raportul OPC privind decizia CNA la sesizarea depusă de Inspectoratul Școlar Dolj la primăria Botoșani vizavi de minuta întocmită de Autoritatea Aeronautică, tot degeaba...
  • +22 (22 voturi)    
    Degeaba te zbati varane, (Miercuri, 27 august 2014, 13:53)

    Matrafirefox [utilizator]

    anii aia putini, cat sunt, tot ii faci.
    • +20 (20 voturi)    
      BONUS e santaju RCS (Miercuri, 27 august 2014, 14:27)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Matrafirefox

      acolo iar e Bilet de Brutarie !
    • -4 (10 voturi)    
      poate poate ... (Miercuri, 27 august 2014, 14:41)

      adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui Matrafirefox

      il prinde acolo si prietenul lui ..ala cu 'caciula in mana' .. sa mai stea si ei la un 'pahar de apa' impreuna .
      • +8 (8 voturi)    
        sau Ice Bucket (Miercuri, 27 august 2014, 14:46)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

        varanu si gheata...natura moarta )))))
  • +19 (19 voturi)    
    hehe (Miercuri, 27 august 2014, 14:00)

    Soljenitin [utilizator]

    Ce, varane, ti s-a incetinit metabolismul la umbra? In locul autoritatilor, eu te-as scoate sa mai vezi si lumina zilei pe la muncile campului, la dat la lopata la autostrazi, etc. :)
  • +16 (16 voturi)    
    !!! (Miercuri, 27 august 2014, 14:33)

    manusha [utilizator]

    Pe noi astia care ne-am bucurat ca intra la puscarie, nu ne da in judecata ?
    • +3 (3 voturi)    
      Stai sa-l scoata Ponta nevinovat (Miercuri, 27 august 2014, 15:42)

      denvarel [utilizator] i-a raspuns lui manusha

      Ca vine si randul nostru sa-i platim despagubiri...
  • +9 (9 voturi)    
    Mare nesimtit (Miercuri, 27 august 2014, 15:05)

    tddrg [utilizator]

    Cu adevarat mare nesimtit este Voiculescu asta...
    1. Pai n-a zis el cu gurita aia a lui de turnator ca judecatorii sunt foarte buni?
    2. Pai n-a zis cu aceiasi gurita de securist, ca el, ca un martir, este gata sa mearga la mititica unde, oricum, e mai bine decat in locuinta lui din tinerete?
    3. Parca era mai buna varza calita cu carnati si vinul de acasa decat zeama de la parnaie, nu-i asa Varane?
    4. Eu zic sa-l pui pe dom' profesor Mateut sa te treaca la Puscarie prin Corespondenta... Nu de alta dar si tu, tataie, ca si alti badibuzuci comunisti nu suportati regimul de detentie...
    5. Mircea Badea dixit: mi-e scarba de tine...
  • +6 (6 voturi)    
    Urmeaza sa se conteste el insusi ? (Miercuri, 27 august 2014, 15:39)

    Plagarus [utilizator]

    Daca nu-l scot tovarasii, va trece la dezvaluiri si in final se va da singur in judecata cu Mateut pe bara adversa.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by