Prodecanul Facultatii de Finante-Banci din ASE, Iuliu Cosmin Serbanescu, trimis in judecata

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 22 august 2014, 13:41 Dosare Anticoruptie


Prodecanul Facultatii de Finante-Banci din ASE Bucuresti, Iuliu Cosmin Serbanescu, a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului instantei supreme, fiind acuzat ca a primit bani de la studenti pentru lucrari de licenta si le-a promis acestora note corespunzatoare, anunta Mediafax.

Serbanescu, aflat in arest, a fost trimis in judecata pentru 42 de fapte de luare de mita si doua fapte de trafic de influenta.

El este acuzat ca, avand grad didactic de conf. univ. dr., in calitate de profesor titular al cursurilor de fiscalitate, asigurari si reasigurari la Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori (FFABBV) din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE), in perioada ianuarie 2012 - mai 2014, a pretins si primit sume de bani, cuprinse intre 500 de lei si 500 de euro, de la studenti sau masteranzi ai FFABBV, in scopul de a efectua un act contrar atributiilor de serviciu, respectiv le-a oferit lucrari de licenta sau lucrari de disertatie, gata elaborate, in forma digitala, asigurandu-i totodata ca, in calitate de membru si al comisiei de licenta/coordonator al lucrarii de disertatie, le va asigura nota corespunzatoare promovarii examenului de licenta/ master, arata procurorii.

De asemenea, mai spun procurorii, inculpatul a primit de la inculpata Nicoleta Paraschiv suma de 400 de lei, in schimbul careia i-a oferit acesteia lucrarea de licenta gata elaborata, acceptand totodata sa-si traficheze influenta prin interventie pe langa profesorul scriptic coordonator al lucrarilor de licenta oferite si membru al comisiei de examinare, pentru a-i asigura studentei promovarea examenului de sustinere a lucrarii de licenta.

Serbanescu a primit si de la Elena Stoichita suma de 200 de euro si 200 de lei, pentru a-si trafica influenta, prin interventie pe langa cadrele didactice, pentru a-i asigura studentei promovarea unor examene de an.

Paraschiv si Stoichita au fost de asemenea trimise in judecata, pentru cumparare de influenta, alaturi de Ionut Mihailescu, Rami Bayassi, Georgiana Popa, Roxana Ruta, Alexandru Scutaru si Andreea Crisan, pentru dare de mita.

In baza art. 112 lit. e din Codul penal, art. 289 alin. 3 din Codul penal si art. 19 din Legea nr. 78/2000, sumele de bani obtinute de Serbanescu din comiterea celor 42 de infractiuni de luare de mita, respectiv 9.730 de euro, 1.525 de lei si 1.300 de dolari, urmeaza a fi confiscate.

Pe 21 iulie, s-a dispus sechestru asupra sumei de 650 euro, ridicata cu prilejul perchezitiei domiciliare efectuate la locuinta inculpatului, precum si asupra apartamentului acestuia.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Bucuresti.

Serbanescu a fost arestat preventiv in 19 iulie.

In acest dosar, anchetatorii au facut, in 18 iulie, trei perchezitii in Bucuresti, la locuinta lui Iuliu Cosmin Serbanescu, la biroul acestuia din cadrul facultatii si la sediul ASE.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2437 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Jumatate.... (Vineri, 22 august 2014, 13:53)

    DaniAndi [utilizator]

    Am terminat ASE-ul acum aproape 10 ani. Am avut insa rude care au frecventat mai recent aceasta facultate. cel putin jumatate din profesorii din ASE comit astfel de fapte. Sper sa nu se opreasca aici anchetele si sa-i prinda pe cat mai multi. Inclusiv decanii sunt implicati.
    • 0 (2 voturi)    
      mda (Vineri, 22 august 2014, 15:56)

      misa2002_2006 [utilizator] i-a raspuns lui DaniAndi

      dupa ce se vad cu sacii in caruta ...unii incept sa strige: hotii!
      as vrea sa se faca dreptate si daca tot e vorba de ridicat, sa-i ridice si si sa-i ancheteze si pe cei care au dat bani ca sa aiba lucrari gata facute! Inclusiv pe Ponta plagiatorul!
      ce ziceti?suna bine?
      • +1 (1 vot)    
        SUNA FOARTE BINE!!! (Luni, 25 august 2014, 17:14)

        DaniAndi [utilizator] i-a raspuns lui misa2002_2006

        Nu am dat niciodata, nici macar un leutz sau un banutz vreunui profesor caraghios din facultatea aia.

        Singura data in viata mea de scolar/student cand am fost "implicat" in darea unor a fost la BAC cand le-au cumparat sucuri si mai stiu eu ce, dar aia nu e chiar mita.

        Am terminat BPH din Buzau si m-a dus mintea destul incat sa nu am nevoie si in acelasi timp sa-mi dau seama ca orice ban dat unui profesor nu ar fi altceva decat un fel de autoflagelare, nu te ajuta cu nimic in viata sa ai o diploma "goala" , forma fara fond. Dovada valurile ca sa nu zic turmele de absolventi pe banda scosi de prin universitati mai mult sau mai putin dubioase din Romania care au sfarsit ca angajati la Flanco, aprozarul de la colt sau chiar mai rau.
  • +1 (1 vot)    
    DNA inca mai are treaba! (Vineri, 22 august 2014, 14:02)

    dandra [utilizator]

    toti decanii ar trebui anchetati si trimisi in judecata. toti niste mafioti.
    Am facut ase ul 4 ani,cei mai negri ani din viata mea.
    plateam o groaza de bani sub forma de taxe si nici macar nu aveam abonament ratb gratis, pe cand cei care nu plateau taxe aveau gratuitate.
    din 2004, de cand am terminat am fost din nou, dupa 10 ani in ase - nu s-a schimbat nimic - acelasi mobilier vechi, acelasi bai infecte, aceleasi secretare acre si pline de frustrari.
    Unde se duc toti acesti bani de pe taxe? nu primeam manuale, nici gratuiti, iar caminul studentesc tot eu il plateam.
    ASE ul - un mare cuib mafiot care trebuie descoperit si distrus.
  • +2 (2 voturi)    
    Restante (Vineri, 22 august 2014, 14:08)

    Trojan.H [utilizator]

    N-a mai avut saracul rabdare ca mafia sa-si puna presedinte in noiembrie. O fi avut restante la intretinere.
  • +1 (1 vot)    
    Sa nu se opreasca aici (Vineri, 22 august 2014, 14:16)

    muvis [utilizator]

    Ii asteptam sa coboare si la nivel de inspectorate scolare si institutii de invatamant pre-universitar. Sa vada acolo imoralitate, ticalosie si coruptie.
  • +2 (2 voturi)    
    dar plagiatul lui Ponta de ce a fost permis? (Vineri, 22 august 2014, 14:28)

    misa2002_2006 [utilizator]

    dar plagiatul lui Ponta de ce a fost permis si admis?
    ori ii inchidem pe toti, ori numai pe unii care deranjeaza, sau care nu mai doneaza fonduri smecherilor, in speta -politicieni?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by