Ministrul Rovana Plumb, interceptata in dosarul lui Adrian Duicu (stenograme)

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 29 iulie 2014, 17:35 Dosare Anticoruptie


Fostul ministru al Mediului, Rovana Plumb, in prezent ministru al Muncii, a fost interceptata de anchetatori in timp ce discuta la telefon cu presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, tema fiind campania de presa declansata impotriva ei de realizatorul TV Andrei Badin, scrie Agerpres.

Astfel, in rechizitoriul DNA, prin care Duicu si Badin au fost trimisi recent in judecata, procurorii arata ca, in anul 2013, Adrian Duicu facea demersuri pentru numirea unui apropiat (Ionel Georgescu) ca secretar de stat la Ministerul Mediului, dar si sa obtina fonduri substantiale de la acest minister.

Procurorii sustin ca in luna iulie 2013 Andrei Badin, realizator la B1 TV, a declansat o campanie de presa impotriva Rovanei Plumb, context in care Duicu a intervenit pentru a opri aceasta campanie.

Anchetatori noteaza ca Badin si Duicu se aflau la acel moment intr-o relatie de amicitie, mai ales ca, in perioada 2009 - 2010, cel dintai avusese colaborari la postul local de televiziune Tele 2 Drobeta, controlat de catre Duicu.

In ziua de 28.07.2013, la ora 18,43, Duicu (aflat la Hotelul Majestic din Constanta) a purtat o convorbire cu Rovana Plumb, cei doi stabilind sa se intalneasca in Bucuresti, in ziua urmatoare.
DUICU: (...) Uite, eu maine dimineata plec de la mare in jur de ora 9 si vreau, 11, 11 jumatate sunt in oras, in Bucuresti.
ROVANA PLUMB: E bine, atunci sigur ca da.
DUICU: Dar stiti ce va rog, sa coborati dumneavoastra ca o sa fiu in tricou si in blugi si nu as vrea sa fiu vazut asa.
ROVANA PLUMB: Sigur ca da.
DUICU: Da, va sun eu cand vin. Unde sa vin, la minister acolo?
ROVANA PLUMB: Sunt la minister maine.
DUICU: Maxim 11 jumatate sunt la minister in fata.
ROVANA PLUMB: Sigur. Ok.

***

Pe 29 iulie 2013, Adrian Duicu si Rovana Plumb au mai purtat doua convorbiri telefonice de scurta durata, dupa care s-au intalnit in Bucuresti, potrivit anchetatorilor.

Dupa intalnirea avuta cu Plumb Rovana, Adrian Duicu, fiind insotit de Constantin Popescu (presedintele organizatiei Orsova a PSD) s-a intalnit cu Andrei Badin, prilej cu care i-a solicitat acestuia, din nou, sa nu realizeze noi emisiuni privind-o pe Rovana Plumb si presupusele nelegalitati comise de fiul acesteia, Andrei Plumb.

In seara aceleiasi zile, Adrian Duicu a fost sunat de Andrei Badin, prilej cu care acesta din urma i-a transmis lui Duicu ca va continua emisiunile:
DUICU: Te-am sunat astazi cum am vorbit cu tine.
BADIN: Nu ti-am raspuns ca nu vreau sa ma bag in povestea cu... cucoana! Nu vreau sa m-amestec in povestea cu cucoana! Vreau sa-mi... o tin... Treaba ei cu cine si cum a facut asa, cu mine nu face nicio intelegere!... Ti-am explicat, nu vreau sa ma bag. Tu ai insistat. Treaba ta! Eu n-am... n-am ce sa fac cu ea, n-am... Nici n-am incredere in povestile ei! (...) Vezi ca maine ti-l ... pe primaru' din Orsova!

***

In acest context, in ultima emisiune realizata inainte de a pleca in concediu, cea din data de 2 august 2013, Andrei Badin a revenit la subiectul Rovana Plumb, caruia i-a consacrat cea de a doua parte a emisiunii (incepand cu ora 18,54), se arata in rechizitoriu.

In timpul desfasurarii emisiunii, Duicu a sunat-o pe Rovana Plumb, cei doi purtand o convorbire de 57 de secunde.

Imediat dupa terminarea emisiunii, Duicu l-a sunat din nou pe Badin, pentru a-l ruga inca o data sa nu continue emisiunile.

De aceasta data, Badin a acceptat solicitarea facuta de Duicu, insa, drept contraprestatie, i-a solicitat acestuia sa-i dea o suma de bani pe care sa o depuna intr-un cont bancar pe care cel dintai avea sa i-l indice.

Astfel, in ziua de 2.08.2013, intre Duicu si Badin s-a purtat urmatoarea convorbire:
DUICU: Te rog din sufletu' meu, hai ca ne vedem, mai vorbim noi doi. Te rog eu mult las-o! Te rog din sufletu' meu! Te rog mult de tot! Deci, te implor! Te rog mult de tot, las-o!
BADIN: Bine. Luni o sa-ti dau un SMS cu un cod IBAN sa dai pana miercuri ceva, sa plec.
DUICU: Bine. Da, ma. Da.
BADIN: Bine.
DUICU: Ba, te rog din suflet!
BADIN: Bine. Dupa 20, o sa vin la tine.

In aceeasi zi, imediat dupa terminarea convorbirii purtate cu Badin, Duicu a sunat-o din nou pe Rovana Plumb (cei doi discutand 1 minut si 8 secunde), dupa care marti, 6 august 2013, Badin i-a transmis lui Duicu contul in care sa depuna 5.000 de lei.

Dupa primirea acestei sume de bani, emisiunile realizate de Andrei Badin nu au mai abordat subiectul referitor la presupusele nelegalitati savarsite de Rovana Plumb si de fiul sau (cel mult fiind abordate teme legate de activitatea ministeriala a acesteia).

***

Semnificativa pentru schimbarea de atitudine manifestata de Andrei Badin fata de subiectul 'Rovana Plumb' este urmatoarea convorbire purtata de Duicu si Rovana Plumb, in contextul campaniei publice care era in desfasurare privitor la exploatarea miniera de la Rosia Montana.

Astfel, in ziua de 11.09.2013, la ora 17,23, intre Duicu si Rovana Plumb s-a purtat urmatoarea convorbire telefonica:
DUICU: Ma suna Badin, intrati maine seara cu Rosia Montana, dar va ridica mingea la fileu si va face emisiune buna pe treaba cu Rosia Montana...
ROVANA PLUMB: Stii ca nu prea ma lasa sa mai ies pe Rosia Montana pentru ca ma ataca astia foarte tare... Lasa-ma sa vorbesc un pic, sa vad daca imi da drumul pentru ca s-a inteles ca sustin proiectul si ai vazut bine ce scandal e.

***

Fiind audiata in calitate de martor in cauza, Rovana Plumb a declarat urmatoarele: 'In vara anului 2013, in cadrul emisiunii Aktualitatea B1, difuzata pe postul de televiziune B1 TV, s-a desfasurat o campanie de presa la adresa familiei mele si implicit la adresa mea. Dupa difuzarea uneia dintre aceste emisiuni, m-a sunat domnul Duicu Adrian, care mi-a spus ca Andrei Badin, realizatorul emisiunii, este angajatul lui si va vorbi cu el sa vada care este originea acestei campanii. Nu-mi aduc aminte ca domnul Duicu Adrian sa-mi fi spus ca va incerca sa-l determine pe domnul Andrei Badin sa inceteze campania de presa (...) Arat ca este posibil ca domnul Duicu Adrian sa-mi fi spus ca a discutat cu domnul Badin Andrei, fara insa a-mi preciza ce anume a discutat. Este posibil ca, ulterior, in contextul dezbaterii publice despre Proiectul Rosia Montana, domnul Duicu Adrian sa ma fi sunat pentru a participa la emisiunea lui Andrei Badin, insa eu am refuzat acest lucru'.

La randul sau, Andrei Badin le-a spus procurorilor DNA ca suma de 5.000 de lei reprezenta de fapt mai multe imprumuturi pe care le acordase anterior lui Adrian Duicu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3737 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    Beton Rovana: dare si luare de mita (Marţi, 29 iulie 2014, 17:52)

    linarel [utilizator]

    jeguri peste tot .
  • -6 (8 voturi)    
    DNA (Marţi, 29 iulie 2014, 18:11)

    vladimir14 [utilizator]

    Incearca cu disperare sa ajute la castigarea alegerilor de catre Diaconescu,mai sunt cateva luni si ne vom lua revansa.
    • +6 (6 voturi)    
      Care este fa, revansa "voastra"? (Marţi, 29 iulie 2014, 18:42)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui vladimir14

      Revansa hotilor?
  • +3 (3 voturi)    
    Plumb fierbinte in venele rosii PSD-iste ! (Marţi, 29 iulie 2014, 18:22)

    Plagarus [utilizator]

    Fa Rovano, tu ai chef de ceva penal ?
    Bre Viorele, lasa-ma-n amarul meu, ca-s gata topita !
    Si eu is cu Duicu calare pe " doctorat "asa ca hai paaa !
    DNA-ul intreaba de tine,
    Stiu ca nu-ti convine,
    E placerea mea.
    Totul ti se trage,
    De la prea mult bine,
    Am o presimtire,
    Ca patesti ceva.
    Versuri de la: http://www.versuri.ro/
  • 0 (0 voturi)    
    Spaga (Miercuri, 30 iulie 2014, 11:00)

    Xorxe [utilizator]

    Asta e mizilic. Spaga adevarata au constituit-o si o constituie publicitatea platita ani de zile de RMGC catre Antene, B1 TV, EVZ sau altele si, de ce nu, Hotnews. Legal, cu acte-n regula.
    Nu pentru cei 5000 de lei i-a oferit Badin intrarea Rovanei Plumb la B1 TV in deplina siguranta, ci pentru ca B1 TV facea publicitate RMGC-ului. Daca B1 ar fi refuzat publicitatea respectiva si ar fi avut o pozitie corecta fata de problema, lui Badin nu i-ar fi trecut prin cap sa-si ofere serviciile Rovanei Plumb, aflata la mare ananghie, ca nu avea cum.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by