Consiliul Superior al Magistraturii incuviinteaza arestarea procurorului Vasile Selaru, acuzat de coruptie

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 28 iulie 2014, 12:09 Dosare Anticoruptie


Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat perchezitia, retinerea si arestarea preventiva a lui Vasile Selaru, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, acuzat de DNA de trafic de influenta, informeaza Agerpres.

Solicitarea a fost prezentata Sectiei pentru procurori a CSM de catre Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Iasi.

Vasile Selaru, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui, a fost retinut duminica pentru 24 de ore de procurorii DNA sub acuzatia de trafic de influenta, dupa ce ar fi primit bani si cazare intr-un imobil pe litoral pentru a interveni pe langa alti magistrati in vederea solutionarii favorabile a unui dosar.

Potrivit unui comunicat al DNA, 'in cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, la sfarsitul anului 2013, inculpatul Selaru Vasile, in considerarea influentei pe care o avea asupra mai multor magistrati de la instantele de control judiciar din judetul Iasi, i-a promis unei persoane ca va efectua anumite demersuri, in sensul solutionarii favorabile a unei cereri de recurs'.

'In acest context, a solicitat cu imprumut suma de 13.000 lei fara a se stabili un termen clar de restituire. Dupa aproximativ 2-3 saptamani de la acordarea imprumutului inculpatul Selaru Vasile a restituit suma de 5.000 lei, iar diferenta de 8.000 lei a fost pastrata pentru continuarea demersurilor respective. La data de 27.05.2014, inculpatul Selaru Vasile, lasand impresia ca are influenta asupra unui ofiter de politie din cadrul I.P.J. Vaslui, care avea spre solutionare o cerere de avizare a unei firme de paza, a solicitat suma de 700 lei, pentru a-l determina pe ofiterul respectiv sa rezolve favorabil acea cerere', precizeaza sursa citata.

Totodata, la data de 29 mai, procurorul a promis unei persoane ca va interveni pe langa un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad, care supraveghea cercetarile intr-un dosar penal, acceptand pentru aceasta interventie cazarea intr-un imobil de pe litoralul romanesc.

Pentru a crea acestei persoane convingerea ca influenta pe care o are asupra procurorului de caz este reala, la data de 30 mai, Vasile Selaru s-a deplasat la sediul Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad, unde a intrat o perioada scurta de timp, mai precizeaza DNA.

Vasile Selaru are o vechime de peste 18 ani in magistratura, el desfasurandu-si activitatea la Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui din anul 2000. A activat o perioada la Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani, iar in 2011 a revenit in Vaslui. In anul 2013 a candidat pentru postul de prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, iar anul acesta la cel de prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Vaslui, insa a pierdut in fata celorlalti contracandidati.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1288 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Doamne (din CSM) ajuta ! (Luni, 28 iulie 2014, 12:31)

    vaduval [utilizator]

    Dar pe la Teleorman , care e , de departe , cel mai "corupt " judet la nivel de autoritati , cand ajung ?!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by