UPDATE Mircea Basescu si Marian Capatana raman in arest preventiv

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 25 iulie 2014, 10:08 Dosare Anticoruptie


Mircea Basescu si Bercea Mondialu
Foto: YouTube
Mircea Basescu si Marian Capatana, trimisi in judecata in dosarul privind mita primita de la familia lui Bercea Mondial, raman in arest preventiv, a decis, vineri, Tribunalul Constanta, care le-a respins cererile de inlocuire a masurii arestarii preventive cu arestul la domiciliu, anunta Mediafax.

Mircea Basescu si Marian Capatana, trimisi in judecata in dosarul privind mita primita de la familia lui Bercea Mondial, au fost adusi vineri, la Tribunalul Constanta, unde au despus o cerere de inlocuire a masurii arestarii preventive cu arestul la domiciliu.

Mircea Basescu a fost adus cu o duba din arestul Politiei Capitalei la Tribunalul Constanta, in jurul orei 9.15.

Marian Capatana a fost adus din Penitenciarul Poarta Alba la Tribunalul Constanta, care va judeca solicitarea acestuia de inlocuire a masurii arestarii preventive cu arestul la domiciliu.

Mircea Basescu, fratele presedintelui, a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru trafic de influenta, dupa ce a cerut mari sume de bani de la membrii familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

In acelasi dosar a fost deferit justitiei si Marian Capatana, pentru complicitate la trafic de influenta.

Potrivit DNA, la inceputul anului 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, i-a remis lui Mircea Basescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Capatana, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal denuntatorului si a altor cereri incidente in respectiva cauza.

"Inculpatul Basescu a lasat sa se creada ca are influenta asupra magistratilor si poate obtine o situatie favorabila pentru tatal denuntatorului: fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate. Ulterior, pentru ca tatal denuntatorului nu a fost pus in libertate, denuntatorul i-a remis si suma de 350.000 de euro inculpatului Capatana in acelasi scop. Intervalul de timp in care denuntatorul a remis sumele de bani inculpatului Capatana este cuprins intre datele de 20.02.2011 (data luarii masurii arestarii preventive fata de tatal denuntatorului) si 22.02.2012 (data pronuntarii hotararii de condamnare la instanta de fond)", se spune in comunicat.

Sursa citata precizeaza ca, din suma totala de 600.000 de euro remisa lui Marian Capatana, fratele presedintelui a primit 250.000 de euro.

"Pentru faptul ca a mijlocit remiterea banilor, Marian Capatana si-a insusit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiti de la denuntator. Dupa pronuntarea hotararii de condamnare din 22 februarie 2012, avand in vedere durata pedepselor cu inchisoarea aplicate, mult mai mari decat pedepsele promise de Mircea Basescu, denuntatorul si membrii familiei sale au pretins restituirea banilor dati inculpatilor. In acest sens, pana la 26 februarie 2012, Mircea Basescu a restituit suma de 280.000 de dolari. Ulterior, au mai fost restituite diferite alte sume de catre Marian Capatana", sustin procurorii.

DNA precizeaza ca, desi cei doi au restituit o parte din banii primiti, acestia l-au asigurat in continuare pe Florin Anghel ca vor continua demersurile, respectiv folosirea influentei in vederea obtinerii unei hotarari favorabile, inclusiv prin stramutarea dosarului de la Curtea de Apel Craiova.

Mircea Basescu a fost arestat, alaturi de Marian Capatana, in 20 iunie in urma deciziei Tribunalului Bucuresti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























876 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Culmea, incredibil, (Vineri, 25 iulie 2014, 11:54)

    mopsu [utilizator]

    dar banditul,hotul declarat vlasov sta in confort dupa ce a furat statul si Mircea Basescu sta la arest pentru ca un infractor condamnat a spus ca i-a dat niste bani sa ce? Toti putem fi acuzati de luare si dare daca se fac niste inregistrari.
  • +1 (1 vot)    
    Dar STAPANUL LOVELELOR (Zeus)? (Vineri, 25 iulie 2014, 15:50)

    Taunele [utilizator]

    Pe cand, si el, la "mititica"? :-) Fratele cheama fratele, nu-i asa? :-)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by