VIDEO Fostul parlamentar PSD Catalin Voicu e urmarit penal intr-un nou dosar de coruptie. Voicu e in inchisoare pentru o alta condamnare

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 23 iulie 2014, 13:05 Dosare Anticoruptie


Catalin Voicu
Foto: AGERPRES
Catalin Voicu, fost deputat si senator PSD, este urmarit penal de procurorii DNA intr-un nou dosar, in care este acuzat de complicitate la abuz in serviciu, fapte petrecute in perioada 2004-2005. Potrivit procurorilor, el ar fi intervenit pe langa functionari din cadrul Ministerului Economiei si de la Electrica pentru ca o firma sa primeasca preferential contracte privind livrarea unor produse. Voicu se afla in prezent in inchisoare, fiind condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare intr-un alt dosar de coruptie.

Potrivit unui comunicat difuzat miercuri de DNA, "procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale si extinderea urmaririi penale fata de suspectul Voicu Catalin, sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la abuz in serviciu".

In ordonanta de extindere a urmaririi penale intocmita de procurori se arata ca exista date si indicii temeinice potrivit carora:
  • "In perioada 2004-2005, suspectul VOICU CATALIN, in calitate de consilier la Administratia Prezidentiala si ulterior deputat, a intervenit in mai multe randuri pe langa functionari din cadrul ELECTRICA S.A., ELECTRICA SERV S.A. si respectiv functionari din cadrul Ministerului Economiei si Comertului, pentru ca o firma sa fie favorizata in relatia cu aceste societati comerciale, dar si cu SISE Moldova si respectiv SISE Muntenia Nord, in cadrul unor proceduri de achizitie publica cu privire la produse / materiale de protectie a muncii.
  • Concret, suspectul a solicitat acestora acordarea de contracte firmei respective, pentru livrarea de produse din domeniul protectiei muncii, in conditiile in care societatile beneficiare aveau astfel de produse pe stoc, peste necesar si la preturi supraevaluate, achizitionate de la acelasi furnizor.
  • Aceste "interventii" au vizat, pe langa incheierea contractelor, si efectuarea cu prioritate a platilor catre firma respectiva.
  • Ca urmare a acestor "interventii" a fost produs un prejudiciu total de 61.802.997.320 lei, din care:
  • - 52.848.928.279 lei, echivalent cu 1.391.339 euro, reprezentand diferenta de pret intre valoarea de cumparare si valoarea de revanzare practicata de firma respectiva in relatia cu SC Servicii Energetice Moldova SA (succesor in drepturi si obligatii al Electrica SA, respectiv Electrica Serv SA);
  • - 8.954.069.041 lei (895.406,90 RON) echivalent cu 252.796 euro, reprezentand diferenta de pret intre valoarea de cumparare si valoarea de revanzare practicate de firma respectiva in relatia cu SC Electrica Serv SA - SISE Muntenia Nord".

Catalin Voicu a fost condamnat definitiv, in 22 aprilie 2013, de instanta suprema, la sapte ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care a fost judecat pentru trafic de influenta. In respectivul dosar, Voicu a fost acuzat ca ar fi primit sume de ordinul sutelor de mii de euro de la oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru a interveni pe langa judecatori si politisti spre a obtine decizii favorabile in dosarele in care acestia erau implicati (un litigiu dintre firma de constructii PA&CO si CNADNR, respectiv un dosar penal pentru inselaciune).







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3021 vizualizari

  • +18 (18 voturi)    
    le are dolofanu asta cu legea (Miercuri, 23 iulie 2014, 13:10)

    linarel [utilizator]

    da' nu stiu cum se face ca tot calca pe becuri sparte .!!!..
    • +6 (6 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 23 iulie 2014, 14:57)

      [anonim] i-a raspuns lui linarel

  • +15 (17 voturi)    
    ce fatza are! (Miercuri, 23 iulie 2014, 13:19)

    tofu [utilizator]

    e tare poza! Ceva de genul: ma doare-n xxxx, sunt boier, ii fac pe toti din vorbe, sa mor io!
  • +14 (14 voturi)    
    Comment sters de user (Miercuri, 23 iulie 2014, 13:55)

    tenere [anonim]

  • +10 (10 voturi)    
    curiozitate (Miercuri, 23 iulie 2014, 14:28)

    Captain Obvious [utilizator]

    astia sunt infractori ca au mutrele astea sau au mutrele astea pentru ca sunt infractori ?
  • +9 (9 voturi)    
    E TAREEE! (Miercuri, 23 iulie 2014, 14:30)

    ofCAER [utilizator]

    Repejor repejor, PSD-ul, cel dintii partid al tarii, devine primul si in puscarii!
    Pai nu e asta starea de normalitate?!
    PSD-ul e-n toate!
    P.S. Sa dea dracii, nici in puscarii nu scapam de ei...
  • +13 (13 voturi)    
    Le comaseaza si scapa mai repede ca asa e in tenis (Miercuri, 23 iulie 2014, 14:32)

    Gigi77 [utilizator]

    Mie imi displace chestia asta cu comasarea pedepselor.
    Daca un infractor are 4 dosare si 4 condamnari de 3-4 ani fiecare, primite in decurs de 1-2 ani, justitia le permite sa le comaseze si sa efectueze pedeapsa mai mare. Mie unul nu mi se pare deloc corect asa.
    Sa stea frate 12-14 ani la parnaie sa nu mai fure "neam din neamul lui" un ban.
    In loc sa mariti taxele si impozitele populatiei si asa saracite mai bine jupuitiii de banii furati pe astia de alde Voicu, Vantu, Nastase si multi altii, ca daca recuperati integral pagubele de la ei se dubleaza bugetul Romaniei.
    Nu sunteti in stare sa le luati banii furati plecati acasa ca sa vina altii mai competenti.
    In tara asta sunt o groaza de smecheri care fac smecherii si capuseaza statul, adica pe noi ceilalti care muncim pe nasturi si platim taxe, impozite si preturi la alimente si bunuri ca in vest.
    Bleah!
    • +5 (5 voturi)    
      tocmai de aceea (Miercuri, 23 iulie 2014, 15:57)

      ZeroAbsolut [utilizator] i-a raspuns lui Gigi77

      dosarul trebuie judecat atent, pe-ndelete, iar sentinta definitiva data cam pe cand e timpul de iesit :)

      la comasare ar trebui sa se puna-n plus, doar omul insista sa fie infractor, si nu sa se reduca.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by