Fostul ministru Sorin Pantis cere stramutarea dosarului ICA de la Curtea de Apel Bucuresti

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 16 iulie 2014, 13:24 Dosare Anticoruptie


Fostul ministru Sorin Pantis, judecat in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), cere stramutarea cauzei de la Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce o solicitare similara a lui Dan Voiculescu a fost respinsa de instanta suprema, informeaza Mediafax.

Cererea lui Pantis a fost depusa marti la Curtea de Apel Bucuresti si va ajunge la instanta suprema, care va fixa un termen de judecata.

Solicitarea similara formulata de Dan Voiculescu - judecat si el in acelasi dosar - a fost respinsa la 11 iulie de instanta suprema. Avocatul lui Voiculescu, Gheorghita Mateut, a motivat cererea, in fata instantei, prin faptul ca exista suspiciunea ca impartialitatea judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti ar putea sa fie infranta de "presiunea mediatica fara precedent" care se face in acest caz.

Astfel, dosarul pivind privatizarea ICA a ramas la Curtea de Apel Bucuresti si are urmatorul termen in 4 august.

In 26 septembrie 2013, la fondul dosarului, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani. Instanta a constatat ca a fost implinit termenul de prescriptie speciala si a dispus incetarea procesului penal pentru cealalta infractiune de care a fost acuzat Dan Voiculescu de catre procurorii DNA, respectiv cea de folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Gheorghe Mencinicopschi, fostul ministru Sorin Pantis, Corneliu Popa, Catalin Sandu Jean, Vlad Savulescu si Flavius Adrian Pop au fost condamnati la sase ani de inchisoare cu executare. Instanta a mai dispus condamnarea la cate cinci ani de inchisoare cu executare a lui Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Grigore Marinescu si Vica Ene. In cazul lui Marian Gheorghe Domnisoru, instanta a dispus incetarea procesul penal, constatand ca acesta a decedat in cursul procesului penal.

Sentinta a fost contestata la Curtea de Apel, care va da o decizie definitiva in acest dosar.

Dan Voiculescu si alte 12 persoane au fost trimisi in judecata in acest dosar la inceputul lunii decembrie 2008. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca privatizarea frauduloasa a ICA ar fi fost facuta in folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizata prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro. Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3207 vizualizari

  • +16 (16 voturi)    
    unul cate unul (Miercuri, 16 iulie 2014, 13:31)

    xanti [utilizator]

    Vor face cerere de stramutare doar doar le reuseste.
    Sper sa nu le reuseasca acestor infractori.
    • +9 (9 voturi)    
      Ideea lor este sa taraganeze dosarul (Miercuri, 16 iulie 2014, 14:56)

      lucadd [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      Nu neaparat sa il stramute..crezand poate ca schimbarea din iarna o sa intoarca sortii.
      • +4 (4 voturi)    
        Corect (Miercuri, 16 iulie 2014, 16:11)

        kangoo [utilizator] i-a raspuns lui lucadd

        Aveti perfecta dreptate si dupa parerea mea si spun asta cu parere de rau.Sunt 8 sau 10 inculpati si or sa inceapa sa o faca pe rand , la trecerea timpului.Iar in ultima luna incepe deja sa se simta usor o vaga inmuiere a judecatorilor , intai cu Voiculescu care trebuia condamnat definitiv acum o saptamana sau zece zile ,dupa cum pornisera in prima sedinta cei doi judecatori din noul complet, acum o lalaim pana in august , pe urma pana in septembrie cand sigur vor ingheta toate procesele.
        Alt exemplu este Constantinescu de la Constanta - il urmarim international ,il arestam ,il aia aia si dupa o saptamana la fel , la loc comanda - ca e legal in State , ca se trateaza ,etc. Singura speranta mai ramane DNA-ul dar ii vedem luna viitoare cand incep sa vina din concediu ce vor face cu pestii mari. Pentru ca frectiile astea generaliste cu Microsoft , cu X si Y sunt niste dude facute doar sa ameteasca oamenii ca se face justitie. Ne asteapta vremuri grele , cu toata Europa si SUA , nu au nici astia ce sa faca cand poporul asta indobitocit voteaza cum voteaza.Sanatate !
  • +12 (14 voturi)    
    /// (Miercuri, 16 iulie 2014, 13:35)

    hmara [utilizator]

    No, stai tu cuminte, te-ai molipsit de la motan ???
  • +2 (2 voturi)    
    nea Menci... (Miercuri, 16 iulie 2014, 16:15)

    unnene [utilizator]

    Matale cand depui cererea? Dupa ce i-o resping lu' asta micu', sau mai stai nitel? Ne mai prezinti putin painea lu' Voiculescu (aka Savoria) in reclamele voastre puturoase? de-as muri de foame si d'aia n-as manca..:D deci intr-un fel...hai la brutarie :))
  • -3 (3 voturi)    
    . (Miercuri, 16 iulie 2014, 16:31)

    MayaNeo [anonim]

    Nu poate sa mai judece acesti judecatori, ei sunt deja compromisi de aparatul basist.
  • 0 (0 voturi)    
    !!! (Vineri, 18 iulie 2014, 23:31)

    Raluca.H [utilizator]

    Mai bine l-ar închide, numai se fac de rușine judecătorii cu astfel de dosare!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by