Fost director in Ministerul Economiei, retinut de DNA pentru ca ar fi luat mita 48 mc de beton

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 15 iulie 2014, 17:31 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA l-au retinut pentru 24 de ore, marti, pentru pe infractiunea de luare de mita, pe Gabriel Toader, director in cadrul Ministerului Economiei la data comiterii faptelor. Alaturi de acesta au mai fost retinute alte doua persoane, pentru dare de mita si complicitate la luare de mita. Potrivit procurorilor, Toader a pretins reprezentantului unei societati comerciale, printr-un intermediar, o cantitate de 48 mc de beton, pe care a utilizat-o ulterior la construirea unui imobil.

Potrivit unui comunicat difuzat marti de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), procurorii anticoruptie din cadrul serviciului teritorial Oradea au dispus retinerea pentru 24 de ore a suspectilor:
  • TOADER GABRIEL RASVAN, director general al Directiei Generale Politici Industriale si Mediul de Afaceri din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, la data faptelor, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita;
  • TULCAN STELIAN VLADUT, reprezentant al unei societati comerciale, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de dare de mita;
  • POSTOLACHE ARGENTINA CARLA, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de complicitate la luare de mita.
Care sunt acuzatiile procurorilor:
  • Din ordonantele de retinere intocmite de procurori a reiesit ca, in cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, in baza unor intelegeri anterioare, din perioada decembrie 2011 - mai 2012, suspectul Toader Gabriel Rasvan, prin intermediul suspectului Postolache Argentina-Carla, a pretins, in cursul lunii mai 2012, achitarea de catre suspectul Tulcan Stelian Vladut a contravalorii unei cantitati de 48 mc de beton, in valoare totala de 14.461,36 lei.
  • Pentru acest "serviciu", in contextul autorizarii unui antrepozit fiscal, suspectul Toader Gabriel Rasvan trebuia sa avizeze lista cu semifabricatele si produsele finite inscrise in nomenclatorul de fabricatie si sa avizeze asimilarea, din punct de vedere al accizelor, a produselor energetice cu produse pentru care sunt stabilite accize in cazul societatii comerciale reprezentate de suspectul Tulcan Stelian Vladut, lucru care s-a si intamplat la data de 22.05.2012.
  • Intreaga cantitate de beton pretinsa a fost achitata in intregime de catre suspectul Tulcan Stelian Vladut, prin intermediul firmei pe care o reprezenta.
  • Cantitatea de 48 mc de beton a fost utilizata de catre numitul Toader Gabriel Rasvan la construirea unui imobil in zona localitatii Ghiroda, jud. Timis.
In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii - Directia Judeteana de Informatii Arad si de sprijinul lucratorilor din cadrul Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Bihor, precizeaza DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2737 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by