Cererea lui Dan Voiculescu de ridicare a masurii controlului judiciar a fost respinsa de Tribunalul Bucuresti

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 10 iulie 2014, 11:58 Dosare Anticoruptie


Dan Voiculescu
Foto: Agerpres
Tribunalul Bucuresti a respins joi plangerea lui Dan Voiculescu prin care acesta solicita ridicarea controlului judiciar impus de procurorii anticoruptie in dosarul in care fondatorul Partidului Conservator este acuzat de santaj. Decizia nu este definitiva, iar Voiculescu poate face contestatie, anunta Agerpres.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, saptamana trecuta, punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar fata de Dan Voiculescu, acuzat de santaj prin constrangere in scopul dobandirii, in mod injust, a unui folos patrimonial.

"Dan Voiculescu a amenintat direct, sau prin intermediari, oameni de afaceri si administratori a trei companii ca, in situatia in care nu vor incheia contracte de publicitate cu trustul de presa pe care in fapt il conduce, va declansa o agresiva campanie de discreditare. Sub aceasta amenintare, unul dintre oamenii de afaceri, denuntator in cauza, i-a achitat lui Voiculescu suma de 900.000 euro sub forma a cinci contracte de publicitate, incheiate cu trusturile de presa apartinand acestuia", sustine DNA.

Procurorii mai arata ca un al doilea om de afaceri, tot denuntator, desi s-a simtit direct si puternic amenintat, a refuzat categoric sa cedeze santajului, amenintarii si constrangerii, asa incat trustul controlat de inculpat a declansat un atac mediatic sustinut la adresa firmei acestuia.

"Potrivit probelor administrate in cauza, in perioada 2007, 2008, 2011, 2012, inculpatul Voiculescu, sub pretextul imbunatatirii si mentinerii capitalului de imagine, a cerut unuia dintre denuntatori incheierea unor contracte de publicitate care, in realitate, erau taxe de protectie impotriva denigrarii. Ca modalitate de abordare folosita de catre Dan Voiculescu, acesta le-a prezentat denuntatorilor (oameni de afaceri) faptul ca este necesar sa acorde o atentie deosebita sporirii capitalului de imagine al firmelor lor prin intermediul trustului de presa Intact Media si a subliniat ca lipsa promovarii in media a activitatii companiilor lor risca sa aiba efecte dezastruoase din punct de vedere financiar, respectiv, ca orice eveniment referitor la activitatea firmei va fi prezentat intr-un mod negativ exagerat, nu doar sub forma de stiri, ci sub forma de dezbateri televizate, gen talk-show, pe posturile de televiziune Antena 1 si Antena 3", mai spus DNA.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, Voiculescu trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: sa se prezinte la organul de urmarire penala; sa informeze de indata organul judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei; sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa de catre organul judiciar care a dispus masura, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat; sa nu paraseasca teritoriul Romaniei, altfel decat cu incuviintarea prealabila a procurorului; sa nu se apropie de denuntatori, de martori si sa nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect pe nicio cale.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3724 vizualizari

  • +35 (35 voturi)    
    /// (Joi, 10 iulie 2014, 12:13)

    hmara [utilizator]

    Nu-i nimic motane. Nu fi indispus.
    Inainte mergeai zilnic la secu sa torni. Rude , prieteni, cunoscuti.
    Acum te duci de cateva ori la politie si dai declaratii. Despre tine.
    Nu se compara, dar nu-ti strica.
  • +5 (5 voturi)    
    Nu mai plange Dane, plansul nu are rost ! (Joi, 10 iulie 2014, 15:49)

    Plagarus [utilizator]

    Corul bocitoarelor de la tine din unitate, te vor caina ani buni de acum incolo si de data asta poate ca sincer !
  • 0 (0 voturi)    
    Bine ca nu claseaza dosarul...deocamdata (Vineri, 11 iulie 2014, 8:37)

    Kobolld [utilizator]

    Asociati ai acestui Varan li s-a dat ordonanta de clasare, intrucat infractiunea de inselaciune, fals in declaratii si fals in inscrisuri sub semnatura privata si in inscrisuri oficiale, evaziune fiscala si spalare de bani ... constituirea de grup infractional organizat ... etc. nu constituie infractiune


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by