Urmatorul termen in dosarul ICA, 4 august. Voiculescu: Judecatorii au fost corecti, intrebarile au fost pertinente / Avocatul lui Voiculescu a cerut schimbarea incadrarii de la spalare de bani la tainuire. Daca se admite, fapta e prescrisa

de Red. stiri     HotNews.ro
Luni, 7 iulie 2014, 11:00 Dosare Anticoruptie


Dan Voiculescu
Foto: Hotnews
Al doilea termen in procesul ICA al lui Dan Voiculescu, in fata noului complet de judecata al Curtii de Apel, s-a terminat luni seara, dupa aproape zece ore de audieri, cu pronuntarea unui nou termen, in 4 august, cand vor mai fi audiati 2 inculpati. Pana atunci, cei doi magistrati care judeca dosarul intra in concediu. In cursul audierii de luni, avocatul Gheorghita Mateut a solicitat schimbarea incadrarii lui Dan Voiculescu de la spalare de bani la tainuire. Daca acest lucru este admis, Voiculescu scapa deoarece fapta e prescrisa. "In noul Cod Penal nu se mai justifica o asemenea incadrare (...) Practic ne gasim in prezenta unei dezincriminari", a spus Gheorghita Mateut. (Vezi aici pe larg Dosarul ICA)
  • Vezi in articol momentele procesului, cu detalii de atmosfera, declaratii si culise relatate de reporterul Claudiu Zamfir

21.24 Noul termen in dosarul ICA este 4 august, cei doi judecatori din complet intra in concediu. Tot in 4 august vor mai fi audiati si cei 2 inculpati ramasi. Pana pe 4 august avocatii vor trebui sa depuna exceptii daca mai au de ridicat si eventuale cereri de preschimbare de incadrari. Avocatul Gheorghita Mateut solicita astfel schimbarea incadrarii lui Dan Voiculescu de la spalare de bani la tainuire. Daca ii va reusi, Voiculescu scapa deoarece fapta e prescrisa. "In noul Cod Penal nu se mai justifica o asemenea incadrare (...) Practic ne gasim in prezenta unei dezincriminari", a spus Gheorghita Mateut.

Avocatul a anuntat ca va solicita si preschimbarea termenului la care se judeca cererea de stramutare a dosarului. "Am si facut cererea de preschimbare a termenului, o voi depune maine, legea spune ca o astfel de cerere trebuie solutionata in maximum 35 de zile", a sustinut Mateut.

21.10 Declaratie interesanta facuta de Cornel Popa: ICA a fost singura societate privatizata ca fiind in subordinea ADS. Daca statul voia sa o privatizeze, trebuia sa o bage in portofoliul AVAS. ICA in intrat in subordinea ADS prin HG 451/ 2002.

20.47 Este audiat si fostul presedinte al ADS, Corneliu Popa. La solicitarea avocatului Mateut, omul spune ca nu l-a cunoscut pe Dan Voiculescu si nici nu a fost supus unor presiuni, pentru ca el oricum nu era membru de partid. Fostul sef ADS se derobeaza de orice raspundere in privatizarea ICA, dand vina pe Gheorghe Mencinicopschi. "Presedintele ADS nu era raspunzator de privatizarea societatilor din subordine. Directorii societatilor erau responsabili. Dl. Mencinicopschi era directorul ICA". Anterior, Mencinicopschi aratase ca el era director stiintific, neavand competente manageriale. Cu vocea tremuranda, Corneliu Popa a cerut sa fie testat cu poligraful.

19.46 "Nu stiu nimic despre vreun contract de inchiriere Grivco-Romtelecom", se apara Pantis, confirmand declaratiile consemnate de instanta. Pantis a fost ministru al comunicatiilor in perioada 1996 - 1999, iar director Grivco a ajuns in 2003. El a aratat ca evaluarea pachetului de actiuni ICA ajuns la Grivco in noiembrie 2003 s-a facut anterior numirii sale la aceasta companie. El a acuzat de incompetenta evaluatorul DNA, Pantis sustinand ca procurorii au depus la dosar o supraevaluare a activelor ICA. "Mi-as dori ca un evaluator independent, de la Price sau Delloitte, sa se confrunte cu evaluarea facuta de DNA, care v-a mintit". Pantis a mai subliniat ca nu a fost membru PC si nu fost influentat de Voiculescu in ce priveste privatizarea ICA.

18.51 Urmeaza audierea inculpatului Sorin Pantis, fost ministru al comunicatiilor, fost parlamentar, fost director al GRIVCO. Pantis incearca sa arate ca Dan Voiculescu nu putea sa exercite nici o influenta asupra lui. "Eu am fost membru al Parlamentului, am fost cel mai tanar lider de grup parlamentar, deci eram deasupra domnului Voiculescu, pana ce dansul a ajuns vice al Senatului". Isi enumera mai entuziast demnitatile, culminand cu cea de ministru al comunicatiilor. "Eu am introdus telefonia mobila in Romania, m-am ocupat de privatizarea Romtelecom", le spune Pantis judecatorilor. Prilej numai bun pentru judecatoarea Camelia Bogdan sa-l intrerupa: "Atunci sa ne explicati legatura Romtelecom - Grivco". (... Inculpatul Pantis l-a acuzat, in instanta, pe comisarul european Dacian Ciolos ca a constituit ministerul agriculturii parte civila in proces, pe vremea cand conducea ministerul, fara a avea insa avizul directiei juridice din minister. Pantis acuza acest lucru ca fiind un abuz comis de Ciolos. 

18.25 Inculpatul Flavius Popa avea 26 de ani cand se privatiza ICA. Era seful serviciului juridic al ADS si membru in CA al ICA de atunci. "Nu l-am cunoscut niciodata pe dl Voiculescu". Popa isi sustine nevinovatia, aratand ca serviciul juridic condus de el a avizat o nota prin care s-au constatat nereguli in procedura de privatizare a ICA. Nota a condus la suspendarea privatizarii ICA, decizie pe care tot Popa spune ca a comunicat-o.

17.48 Sedinta s-a reluat. Judecatoarea Bogdan continua audierea cu fostul cenzor ICA, Marinescu Istrate. In varsta si el, dar ceva mai sprinten, isi sustine nevinovatia la fel ca ceilalti inculpati.

17.35 Inculpatii si avocatii au iesit pe hol sa se mai destinda dupa maratonul audierilor. Mencinicopschi (sau dr Menci, cum e cunoscut din emisiunile in care promoveaza alimentatia curata) mananca ceva. Or fi sanatoase sau or fi cu E-uri croissante-le luate de la buticul din apropiere? Holurile Curtii de Apel sunt practic goale, pare singurul proces care se mai judeca azi la aceasta ora.

17.32 Unii avocati au cerut amanare aratand ca trebuie sa mearga la DNA pentru a semna procesul verbal pentru sechestru. Altii au invocat ca audierile dureaza prea mult pentru a fi terminate astazi. Presedinta completului i-a lasat pe cei in cauza sa mearga la DNA, urmand sa le acorde lor un nou termen, in sa audierea inculpatilor continua azi, in ciuda protestelor unor avocati. Pauza 15 minute.

17.17 Fostul cenzor se prezinta cu un dosar gros, in care gaseste imediat toate cifrele, la virgula, despre care il intreaba instanta. "Activul net al ICA la momentul aprilie 2003 era de 3.032.844 lei vechi. Am avizat activul, fara sa stiu ca era de folosit pentru privatizare". Dl Voiculescu nu a facut presiuni asupra mea pentru a subevalua activul net contabil pentru a favoriza interesele Grivco la o eventuala privatizare".

17.06 Declaratia fostului cenzor Petre Alexandru: "Dl. Voiculescu s-a implicat personal, implicarea dansului a fost permanenta, isi facea timp. Dansul dadea telefonl cand era de platit ceva si nu am ramas cu nici o datorie la stat, ca alte institute. Se implica si la ICA si la altele". Zambete si chicoteli in sala. Voiculescu declarase ca nu s-a implicat personal in business, ci directorii. Dl Voiculescu ne-a impresionat, si am fost multumiti ca putea sa avem un actionar principal economist de meserie, profesor universitar.

16.56 Avocatul lui Voiculescu, Gheorghita Mateut, asculta, cu un aer plictisit, audierile. In spatele sau, cineva freaca niste matanii provocand un zgomot sacaitor. Sala s-a golit vizibil de cand a plecat Dan Voiculescu.

16.48 Urmeaza audierea inculpatului Petre Alexandru, fost cenzor la ICA. E batran, vorbeste greu. S-a luptat toata sedinta cu caldura. Camasa alba cu dungi, pantoloni de stofa, aminteste perfect de contabilii CAP de pe vremea lui Ceausescu.

16.32 Audierea inculpatilor continua cu profesorul Sin Gheorghe, fost reprezentant al Academiei de Stiinte Agricole in AGA al ICA. Acesta spune ca nu a avut nici o legatura cu cei implicati in privatizare. "Nu am facut nici un business, nu am talent la asa ceva. Pe Dan Voiculescu l-am cunoscut doar in timpul procesului la ICCJ. L-oi fi vazut la televizor, dar nu am discutat niciodata cu dansul sau cu colaboratorii sai. Nu am beneficiat de nici o sponsorizare de la dansul". Nu am stiut ca am sa fac parte din CA al ICA, eu am fost numit in AGA la ICA. (...) Am aflat de privatizarea ICA in 2007, dupa 3 - 4 ani.

15.56 Sedinta s-a reluat cu audierea inculpatului Vasile Baciu

15.17 Presedinta completului de judecata suspenda sedinta. 15 minute pauza dupa audierea lui Mencinicopschi.

15.15 La solicitarea avocatului Mateut, Mencinicopschi afirma: "Precizez ca nu am avut discutii cu Dan Voiculescu. Dan Voiculescu nu a exercitat influenta asupra mea, nu am fost omul de casa a domnului Dan Voiculescu, nici nu stiu unde locuieste. Niciodata dl Voiculescu nu mi-a finantat deplasari la simpozioane in strainatate. Nu am avut nici o legatura cu Grivco". 

14.58 Mencinicopschi: Grivco si-a edificat constructia pe terenul ICA, acolo unde il are si acum, in baza superficiei facute in anul 1993. Dreptul de superficie a fost cedat de fostul director al ICA de atunci, Ovidiu Popescu. Superficia ceda folosinta terenului de 66000 mp al ICA.

14.50: Mencinicopschi: Nu am luat cu imprumut 18 miliioane de lei vechi in anul 2003 si nu stiu de ce am afirmat in fata organelor de urmarire penala ca am imprumutat aceasta suma de bani.

14.04 Timid si emotionat, Mencinicopschi se aduna in spatele pupitrului. Isi enumera o lista intreaga de titluri academice, universitati din strainatate, diplome. Judecatoarea il intrerupe: o sa rezumam "activitatea meritorie de cercetare stiintifica". Mencinicopschi incearca sa explice ca la privatizarea ICA nu avea atributii directe, preferand sa se retraga in activitatea stiintifica. Arata ca, director fiind, nu a participat la licitatie, ci l-a desemnat pe un subaltern, precizand ca nu stie ce a facut respectivul.

13.50 Voiculescu face declaratii la iesirea de la Curtea de Apel. El spune ca intrebarile judecatoarei au fost corecte si pertinente si lauda "profesionalismul" acesteia: "Judecatorii au fost corecti, toate intrebarile au fost corecte si pertinente," spune Voiculescu. Intrebat de ce s-a cerut recuzarea completului daca au fost corecti, Voiculescu spune ca nu se pricepe la aspectele procedurale.

Intrebat cum de nu stia ce este acela un “beneficiar real”, Voiculescu raspunde: Eu nu am fost niciodata beneficiar “real”, am fost beneficiar. eu nu am fost niciodata in spatele nimanui, am fost mereu in fata. Si cred ca de asta sunt aici ca am fost mereu in fata.”

Intrebat pe ce loc se afla acum in randul oligarhilor din Romania: "Oligarhii, pe langa lucrurile rele, au si lucruri bune cum ar fi faptul ca asigura locuri de munca."

"Ar fi neplacuta o pedeapsa cu executarea", a mai spus Voiculescu. 


13.33 Audierea lui Voiculescu s-a incheiat. Acesta renunta la dreptul sau de a adresa intrebari personal celorlalti inculpati: "Ramane dl profesor Mateut". Voiculescu se retrage pe banca, mergand la fel de greu cum respira. Intre Mencinicopschi, care isi mentine declaratia anterioara si se declara profund nevinovat.

13.26 Voiculescu explica cum a ajuns sa majoreze pachetul de actiuni la ICA: "Am acordat un imprumut catre ICA pentru plata unor datorii. Imprumutul a fost sub dobanzile pietei. Nu mi-au mai restituit banii la termen si mi-au cedat actiuni. Actiunile care mi s-au predat s-au adaugat actiunilor pe care le aveam prin cumparare. Actiunile cumparate de mine sunt noi si nu au nici o legatura cu actiunile de la momentul privatizarii. In 2006 am cedat actiunile in cote egale fiicelor, din motive personale".

13.15 Voiculescu incearca sa explice instantei ca ICA era intr-o situatie jalnica inainte de privatizare si ca el a salvat Institutul. Judecatoarea intreaba daca a fost "beneficiar real" al GRIVCO, in sensul legii privind spalarea banilor. Voiculescu: "Nu am fost". Judecatoarea intreaba de ce se numeste atunci GRIVCO Voiculescu. El explica: "Eu l-am infiintat imediat dupa Revolutie, in 1992 cred. E ca si copilul meu".

13.10 Voiculescu explica de ce ICA se afla in dificultate inainte de privatizare: activele, terenurile "existau, dar nu constituiau ele insele capacitate de finantare".

13.00 Voiculescu: "Cand s-a facut privatizarea ICA, eu nu mai eram nici la Crescent, nici la Grivco. Am cedat imputernicirea de la crescent in 94 - 95". Judecatoarea pune intrebari la foc semi-automat, tintite, despre o serie intreaga de firme implicate in dosar, despre terenuri vandute si cumparate. Voiculescu: "Nu eram implicat in detalii". Recunoaste ca biroul lui a fost "mereu la Grivco". "Unde era Grivco eram si eu. Ma intrebati despre lucruri tehnice, ce a platit, cui a platit, lucruri de care eu nu am cunostinta".

12.54 Judecatoarea il intrerupe si il chestioneaza la obiect, ce legatura au Grivco si Intact cu cercetarea alimentara. Voiculescu incearca sa arata ca deciziile de afaceri erau ale directorilor. Mentioneaza ca dupa 2000 s-a detasat de business, transferand afacerile pe numele fetelor din motive personale (i-a murit sotia dupa 40 de ani de casnicie).

12.51 Judecatoarea il intreaba pe Voiculescu unde este sediul ICA. Raspunde ezitant: In Calea Plevnei. Judecatoarea intreaba de ce s-a mutat de acolo. Voiculescu raspunde: "In sediul vechi oamenii nu aveau conditii de lucru, lucrau in conditii insalubre". Judecatoarea intreaba ce s-a intamplat cu sediul vechi pentru care este acuzat in dosar (privatizarea terenurilor). Voiculescu spune ca e tot acolo.

12.43 Judecatorul il intreaba de ce a investit Crescent in cercetarea alimentara in 1991 - 1992, de ce l-au imputernicit actionarii pe el ca director sa investeasca in domeniu. Voiculescu explica: "inteligenta Romaniei a devenit cel mai important atu al dezvoltarii tarii". Judecatorul nu pare dispus sa-i asculte toata povestea si il intreaba despre afacerile, firmele si asociatii lui, despre imprejurarile in care a participat la privatizarea ICA.

12.37 Voiculescu se sprijina de pupitru, vorbeste greu, e cald. Cere sa fie judecat si pentru acuzatia prescrisa: "As avea o rugaminte, e dreptul meu sa fiu judecat si pentru prima acuzatie, pentru a-mi dovedi nevinovatia". Judecatorul spune ca va analiza. Continua audierea. Voiculescu incepe sa povesteasca in ce fel a pronit afacereile si cum s-a gandit sa investeasca in media: "Era o sete de informatie". Nu l-a intrebat nimeni de media. Judecatorul insista pe Crescent: "Cine era in spatele Crescent". Voiculescu l-a indicat pe libanezul Michael Fouad Sanbar, care a murit in urma cu mai bine de 20 de ani.

12.22 Voiculescu depune si un memoriu in care se plange de ancheta DNA: "procurorul de caz a intimidat martorii ca sa ma indice ca vinovat".

12.18 Voiculescu merge incet catre microfon si vorbeste lent. Acuza DNA ca nu i-a respectat dreptul la aparare pe durata anchetei. "In ancheta care a durat peste 1 an, DNA n u m-a chemat niciodata sa dau declaratii". Judecatorul il intrerupe si ii cere sa vorbeasca la obiect, pe invinuiri si sa inceapa cu activitatea lui, inca de la Crescent.

12.10 Incep audierile. Voiculescu intra primul, la cererea lui

12.08 Avocatul Mateut depune o exceptie de nelegalitate a desemnarii completului de judecata. Procurorii DNA cer respingerea cererii. Instanta respinge ca inadmisibila si aceasta cerere.

12.03 Mateut si ceilalti avocati recurg la o suita de cereri pentru tergiversarea procesului, cum ar fi inregistrarea sedintelor. Judecatoarea Camelia Bogdan le respinge scurt si ferm.

12.00 Cererile de amanare s-au respins precum si solicitarea ca incidentul procedural sa fie judecat de alta instanta pe lipsa de temei. Avocatul Mateut protesteaza si intra in polemica cu presedinta completului. Judecatoarea il ameninta cu amenda judiciara pentru tulburarea solemnitatii sedintei.

11.58 Presedinta completului de judecata, Camelia Bogdan, raspunde pe un ton rastit, dur: "Este ultima data cand va permit sa tulburati solemnitatea sedintei. Daca vreti sa puneti la indoiala capacitatea intelectuala a judecatorilor, dati declaratii la presa!"

11.56 Avocatul inculpatului Savulescu contesta capacitatea instantei de a judeca dosarul: "Cand Dumnezeu ati avut timp sa studiati dosarul, daca ati inceput procesul la 1 iulie?"

11.49 Avocatul Mateut mai solicita o amanare si doreste ca incidentul procedural sesizat de el sa fie solutionat de alt complet de judecata

11.45 Avocatul Mateut sustine ca cei doi judecatori au fost desemnati pentru acest proces inainte sa fie adusi de la Tribunalul Bucuresti la Curtea de Apel. "Ne gasim in prezenta unui incident procedural. Este o incalcare flagranta a regulamentului de ordine interioara si a legislatiei privind compunerea instantelor. Nu se justifica nici o derograre de la principiul continuitatii completului de judecata".

11.38 Grivco cere amanarea cauzei. Si Compania de cercetari aplicative, controlată de Camelia şi Corina Voiculescu şi Grivco SA, a cerut sa fie parte civila in proces si solicita, prin urmare, amanarea cauzei. Judecatoarea Camelia Bogdan anunta respingerea amanarii.

11.35 Avocatii sai anunta ca depun apel impotriva sechestrului

11.31 Sosesc judecatorii in sala. Toata lumea se ridica in picioare, mai putin Voiculescu. Raspunde prezent cand este strigat de grefiera.

11.27 Voiculescu si ceilalti inculpati asteapta in sala de judecata venirea judecatorilor

11.22 Voiculescu si avocatii sai intra in sala de judecata

11.03 La aceasta ora, Voiculescu asteapta imptreuna cu avocatii pe holul instantei sa intre in sala de judecata. Vorbeste la telefon, separat de ceilalti inculpati din dosar, care asteapta in grup alaturi de avocati.

10.55 Dan Voiculescu ajunge la Curtea de Apel insa nu face declaratii jurnalistilor, afirmand ca nu raspunde intrebarilor tendentioase.  Este intampinat de cativa manifestanti care scandeaza Demisia! Demisia! insa nu era clar la cine se refera.


***
Inainte de termenul de astazi, avocatii omului de afaceri au solicitat stramutarea dosarului la o alta instanta, cerere ce urmeaza sa fie judecata abia pe 24 septembrie.

Citeste mai multe: Ce se intampla in cazul stramutarii dosarului, ceruta de avocatii omului de afaceri






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


























Comentarii alese de moderator

  • He he (Luni, 7 iulie 2014, 16:40)
    aiureantramvai [utilizator]

    (ca sa-l citez pe un clasic in viata)
    Am impresia ca nici Dan Voiculescu nu il cunoaste pe Dan Voiculescu, nu a facut afaceri cu el si nu a primit sponsorizari de la el. Poate "decat" l-a vazut la TV...sau pe vreo nota informativa





153478 vizualizari

  • +44 (50 voturi)    
    voiculescu (Luni, 7 iulie 2014, 11:22)

    sunrise111 [utilizator]

    Intrebarile care i se pun lui sunt tendentionase:)))))
    • -35 (57 voturi)    
      judacatorul e genial (Luni, 7 iulie 2014, 12:26)

      Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui sunrise111

      "Voiculescu acuza DNA ca nu i-a respectat dreptul la aparare. Judecatorul il intrerupe si ii cere sa vorbeasca la obiect, pe invinuiri si sa inceapa cu activitatea lui, inca de la Crescent."
      judecatorul e genial
      cum sa vorbeasca si la obiect si despre Crescent?
      e dosar despre Crescent?
      • +22 (32 voturi)    
        E, te-ai lamurit (Luni, 7 iulie 2014, 13:00)

        tanar_pensionar [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

        de ce era vorba despre Crescent?
        • +5 (15 voturi)    
          E bine! (Luni, 7 iulie 2014, 21:59)

          AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui tanar_pensionar

          Ultimul termen, 4 August. In plin sezon... E bine, Badea si ciracii erau pregatiti sa iasa in strada. Vor iesi la plaja in August...
          • +1 (9 voturi)    
            Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 iulie 2014, 23:19)

            [anonim] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

            • +3 (9 voturi)    
              Eu nu prea ma insel! (Marţi, 8 iulie 2014, 9:46)

              AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui

              Te inseli tu crezand ca o banda de hoti in frunte cu Voiculescu si Ponta pot conduce Romania la nesfarsit. Esti naiv si probabil penal...
              • +4 (4 voturi)    
                eu inteleg ca este un nou termen (Marţi, 8 iulie 2014, 11:18)

                jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

                nu ca este ultimul. felix fuge mancand pamantul, cheltuind sume enorme doar pentru amanari de o saptamana. e clar ca viseaza streangul in fiecare noapte. sper sa fie premonitiv:))
                PS. nu e nevoie sa acuzi pe toti forumistii ca sunt securisti daca nu esti de acord cu ei
      • +26 (36 voturi)    
        cum a fost (Luni, 7 iulie 2014, 13:56)

        nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

        si la conf. de presa a dlui professor felix varanu.

        cam scrie mititica, pe documente...
        sa'i uram, la multi ani !

        apropos, cum a fost cu crescent, banii lui al batran si gradul sau in "serviciul tzarrii" ?! :)
        poate ne vom lamuri si cu asta, caci si io, la fel ca judele, sunt tare curios...:)
        • +14 (22 voturi)    
          PUNETI BEREA LA RECE !!! (Luni, 7 iulie 2014, 15:41)

          un domn [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

          sa ii fie si Varanului de bogdaproste ))))))
          • -1 (9 voturi)    
            Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 iulie 2014, 20:16)

            [anonim] i-a raspuns lui un domn

            • 0 (4 voturi)    
              pana pe 4 august va fi bine (Marţi, 8 iulie 2014, 10:50)

              un domn [utilizator] i-a raspuns lui

              frapata Berea..uite..am una si pentru tine..Istoria merge inainte..nu inapoi !..Felix TREBUIE sa ajunga la brutarie !
        • +4 (4 voturi)    
          Comment sters de user (Marţi, 8 iulie 2014, 11:25)

          Reticentul [anonim] i-a raspuns lui nash pandelica

    • -15 (17 voturi)    
      c (Luni, 7 iulie 2014, 14:01)

      adriaa [utilizator] i-a raspuns lui sunrise111

      Bine ca stii tu!
    • +25 (31 voturi)    
      E casa de nebuni cumva? (Luni, 7 iulie 2014, 15:05)

      alexro [utilizator] i-a raspuns lui sunrise111

      Se ingrozeste si altcineva la auzul declaratiilor de genul:

      "Mencinicopschi: Nu am luat cu imprumut 1 miliard de lei vechi in anul 2003 si nu stiu de ce am afirmat in fata organelor de urmarire penala ca am imprumutat aceasta suma de bani."
      • +18 (24 voturi)    
        fals in declaratii (Luni, 7 iulie 2014, 15:08)

        andix [utilizator] i-a raspuns lui alexro

        de fals in declaratii oficiale sau sperjur a auzitoare (una din doua):-)
      • -2 (6 voturi)    
        Tot curg ... (Luni, 7 iulie 2014, 19:43)

        alexro [utilizator] i-a raspuns lui alexro

        Sin Gheorghe: "Nu am stiut ca am sa fac parte din CA al ICA"

        Petre Alexandru: "Am avizat activul [3.032.844 lei], fara sa stiu ca era de folosit pentru privatizare"

        p.s. Felicit redactia hotnews pentru stilul rezumarii evenimentelor si succesiunii procesului (micile notele personale cat si interpretarile scurte si razlete fac o lectura buna)
  • +52 (60 voturi)    
    imi e scirba de toata tevatura asta (Luni, 7 iulie 2014, 11:34)

    linarel [utilizator]

    si de personajul asta infect.
  • +47 (59 voturi)    
    A sosit şi ziua aia! (Luni, 7 iulie 2014, 11:37)

    Kentt [utilizator]

    În care Justiţia se poate uita fără teamă în ochii Varanului şi îi poate lua capul!
  • +47 (57 voturi)    
    ce surpriza (Luni, 7 iulie 2014, 11:37)

    guitarist2 [utilizator]

    "Toata lumea se ridica in picioare, mai putin Voiculescu"
    • +41 (51 voturi)    
      respecta (Luni, 7 iulie 2014, 11:46)

      ValentinV [utilizator] i-a raspuns lui guitarist2

      Statul jos si nu Statul de drept...se pare.
  • +54 (66 voturi)    
    Sfidare tipic comunistoida... (Luni, 7 iulie 2014, 11:40)

    hot news [utilizator]

    "Sosesc judecatorii in sala. Toata lumea se ridica in picioare, mai putin Voiculescu." Pai numai pentru aceasta sfidare l-as trimite in temnita grea.
    Astazi am sentimentul ca se va da verdictul final: "n" ani cu executare, regim inchis, unde "n" e in intervalul 5..12. Si voi sarbatori la fel ca la celalalt mare gropar al Romaniei, cel cu de fara oua.
  • +43 (53 voturi)    
    :)) (Luni, 7 iulie 2014, 11:46)

    za_omu [utilizator]

    Ii e frica de baita :)) se agata de pragurile usilor =)) da tot in cadita cu Nastase & co o sa ajunga :))
  • +11 (39 voturi)    
    ... (Luni, 7 iulie 2014, 12:05)

    Aphex [utilizator]

    Ei chiar nu pricep ca nu mai au scapare? Odata ce ordinul a venit de la vorbitorii de limba engleza si germana s-a terminat.
    Hai, La Multi Ani Felix !!
  • +45 (57 voturi)    
    Camelia Bogdan (Luni, 7 iulie 2014, 12:05)

    micul_licurici [utilizator]

    Camelia Bogdan

    RESPECT!
  • +34 (44 voturi)    
    La multi ani, cu SANATATAE ptr varan !!! (Luni, 7 iulie 2014, 12:14)

    raduX [utilizator]

    Sa reuseasca sa duca TOTI anii aia grei de temnita, dupa cum zicea cineva in alt comentariu.
    Parca vad un update refetitor la desfasurarea procesului, ceva de genul:
    12.18: Varanul isi roade unghiile :)))))))
    • +9 (15 voturi)    
      teminta grea?? (Luni, 7 iulie 2014, 17:04)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui raduX

      Hai sa fim seriosi.. Astfel de personaje nu vor suferi in inchisoare. Evident ca o sa-i loveasca in orgoliu si vor pierde 'respectul' colegilor de breasla din partide, dar sunt convins ca Nastase nu sta intr-o celula comuna, nu mananca la fel ca ceilalti condamnati, nu doarme in aceleasi paturi.
      De fapt, l-a vazut cineva pana acum pe Nastase in inchisoare? Cam la fel va fi si cu Voiculescu..
      Confiscarea extinsa a averii i-ar 'rezolva' pe toti. Din pacate nu va fi implementata in Romania pana nu schimbam parlamentul asta de hoti.
    • 0 (0 voturi)    
      Sper sa nu iasa presedinte (Joi, 10 iulie 2014, 22:45)

      ElenaHalmaciu [utilizator] i-a raspuns lui raduX

      unul de-al lor..ca sa vezi ce ies astia mai repede decat iti imaginezi, din pacate pentru tara. Insa dupa cum e de securist, asta iasa la spital ca face INFRACT imediat ce afla sentinta...si Bradisteanu cu Oprescu sa vezi ce il mai scot INAPT medical de a face bulau...ca e la moda la noi.
  • +43 (53 voturi)    
    mda (Luni, 7 iulie 2014, 12:15)

    Take-Red-Pill [utilizator]

    mai avem putin si facem galerie, ca la meciul lui halep

    hai judecatori, hai judecatori... uraaa inca o cerere absurda respinsa de judecatori...

    ole ole ole, voiculescu la brutarie
    • +28 (34 voturi)    
      live? (Luni, 7 iulie 2014, 12:44)

      Gelum [utilizator] i-a raspuns lui Take-Red-Pill

      Era sa intreb daca nu se transmite live pe undeva :)

      Dupa cum arata, e un fel de meci de box. Justitia romana, o tanara legata la ochi, loveste cu niste pumni de otel un varan mic prins intr-un colt de unde nu mai poate scapa. E ultima repriza :) si meciul se termina, daca nu KO, macar tehnic la puncte.
  • +40 (46 voturi)    
    Emotii la fel ca la Simona Halep aproape! (Luni, 7 iulie 2014, 12:22)

    ggjupanu [utilizator]

    Avem emotii la fel ca meciurile Simonei Halep, urmarim aproape cu acelasi interes live text-ul :) avem emotii sa nu cumva sa scape acesti sarpe!
  • -13 (49 voturi)    
    A crede (Luni, 7 iulie 2014, 12:28)

    Alor [utilizator]

    A crede tot ce spun cei de la A3 inseamna sa fi spalat pe creier dar deasemenea a crede tot ce se spune la B1-tv inseamna iar ca esti spalat pe creier. Toti spun franturi de adevar amestecat cu multa minciuna astfel incat sa le mearga interesele ( politice, financiare , etc... ). Iar ,,stupid people" isi freaca mainile de bucurie la auzul unei sentinte judecatoresti. Pleaca ai nostri, vin ai nostri, noi ramanem ........l
    • +42 (46 voturi)    
      pai cel mai bine e (Luni, 7 iulie 2014, 12:46)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Alor

      Cel mai bine e sa nu crezi pe cuvint nici A3 nici B1TV, ci sa incerci sa treci informatiile prin filtrul gindirii.
      • -3 (39 voturi)    
        Evident (Luni, 7 iulie 2014, 13:00)

        Alor [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

        Evident ca asa fac. Nu mai ca sunt dezgustat de corul spalatilor pe creier din cele doua tabere. Iar procentul ridicat al acestora ma fac sa fiu extrem de rezervat ca in viitorul apropiat sau mediu avem vreo sansa sa iesim la liman.
    • +25 (37 voturi)    
      partial de acord (Luni, 7 iulie 2014, 12:51)

      raduX [utilizator] i-a raspuns lui Alor

      in sensul ca nu trebuie sa crezi tot ce se spune la orice post tv.
      DAR, a incerca sa amesteci un securist, turnator si o scursura de om, care a furat si acum incearca sa iasa basma curata utilizand pentru asta trustul sau media, este prostie curata.
      Acum vorbim de voiculescu, si atata. merge la racoare, plateste ce are de platit, pana la ultimul banut, apoi vorbim de altul. Procesul asta e despre el si cei implecati acolo. ATATA!
    • +2 (8 voturi)    
      Un minusel (Luni, 7 iulie 2014, 18:44)

      Kute [utilizator] i-a raspuns lui Alor

      de la mine pentru că eşti agramat(-ă). Pentru faptul că-ţi permiţi să insulţi oamenii care-şi "freacă mâinile de bucurie" etc. sper să primeşti ce meriţi din altă parte.
    • -1 (3 voturi)    
      /// (Marţi, 8 iulie 2014, 10:06)

      hmara [utilizator] i-a raspuns lui Alor

      Momentan la b1 vad documente si argumente, la a3 sunt interpretari, franturi de adevar, minciuni, inventii, etc.
      b1 mai critica si din spectrul de dreapta si din activitatea lui base, boc.
      a3 este indreptata doar spre o directie: ai vazut ceva legat de terenul din giurgiu al varanului? ai vazut vreo ancheta jurnalistica legata de santajul varanului? vreo actiune impotriva magariilor lui ponta?
      Mare diferenta.
      In capul tau sigur nu exista discernamant, un filtru de analiza,.
  • +28 (38 voturi)    
    Draga Felix (Luni, 7 iulie 2014, 12:32)

    TanerBaubec1307058641111 [utilizator]

    Vara racoroasa iti doresc! :)

    Hai JUSTITIA !!! OLE OLE OLE!!
  • -17 (47 voturi)    
    :) (Luni, 7 iulie 2014, 12:38)

    Gigi Kent [utilizator]

    "Cand Dumnezeu ati avut timp sa studiati dosarul, daca ati inceput procesul la 1 iulie?"

    E ca si cum ai intreba plutonul de executie daca a luat micul dejun. Are vreo importanta? Incarcati! Ochiti! Trageti!
    • +23 (37 voturi)    
      eee (Luni, 7 iulie 2014, 12:56)

      Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

      nu pot sa cred ca voiculescu si-a trimis postacii pe aici...
      • -16 (34 voturi)    
        Bati campii... (Luni, 7 iulie 2014, 13:11)

        Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

        Citesc si comentez pe site-ul asta ca utilizator sau fara sa fiu utilizator de prin 2003-2004. Nici nu "exista" pe atunci ca si tema Voiculescu sau Antena 3 sau ce vrei tu ...
        • +12 (20 voturi)    
          "ca si" tema Voiculescu ... (Luni, 7 iulie 2014, 13:45)

          the [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

          da' stiu ca ai dat un raspuns la obiect ...
        • +16 (18 voturi)    
          Ai dreptate! (Luni, 7 iulie 2014, 15:11)

          CarmenO [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

          Tu ai state vechi, dar esti gica contra.
          Nu am vazut pana acum niciun comentariu mai ca lumea. Tot impotriva...
          Poate nu esti al varanului, dat al p$d-ului sigur esti.
          • +7 (11 voturi)    
            al USD (Luni, 7 iulie 2014, 18:57)

            un domn [utilizator] i-a raspuns lui CarmenO

            UNited Shpagas of Democracy
          • 0 (6 voturi)    
            Cum... (Luni, 7 iulie 2014, 19:59)

            Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui CarmenO

            Cum pot sa fiu PSD-ist si totusi sa nu votez nici o data cu PSD-ul (apropo si fara sa stau acasa)? :))
        • +8 (14 voturi)    
          Gratis, si mai grav (Luni, 7 iulie 2014, 17:24)

          Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

          7.4 milioane de romani sustin gratis sau mai dau si bani din casa...pt caracatita rosie corcita cu varanul.
      • -2 (6 voturi)    
        De ce? (Marţi, 8 iulie 2014, 1:33)

        elena_udrea [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

        E site exclusiv basist?
    • +24 (28 voturi)    
      Hai ca nu-i greu (Luni, 7 iulie 2014, 13:24)

      tanar_pensionar [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

      Chiar si tu daca te apuci sa citesti cateva chestii, nu-i asa greu sa pricepi tot aranjamentul ICA Crescent PUR Bioprod Statia pilot Baneasa Antena...
      Desi sunt convins ca stii exact despre ce este vorba... nu lipsa de inteligenta arata postarile tale.
    • +13 (17 voturi)    
      aha! (Luni, 7 iulie 2014, 14:23)

      mircearh [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

      Foc de voie ! , as adauga eu :))) si mie dati-mi un parlitor din ala de porci.
    • +8 (10 voturi)    
      intrebare.. (Luni, 7 iulie 2014, 18:18)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

      ia zi-ne Gigi, tu cam cate pagini poti sa citesti intr-o i? modificarea completului de judecata a fost decisa pe 26 iunie. de atunci au trecut vreo 10 zile. o fi destul?

      culmea e ca pe toti ii deranjeaza subit 'viteza' procesului, cand de fapt ei au tras de timp 5 ani... se mai asteapta cineva ca un judecator cu experienta sa nu stie cu ce se mananca dosarul asta si ce intrebari sa puna la proces?
    • -1 (1 vot)    
      ESTE PRECUM ZICI TU. EU AM DOUA "DAR"-uri PT TINE (Marţi, 8 iulie 2014, 11:34)

      ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

      1. "Cand Dumnezeu ati avut timp sa studiati dosarul, daca ati inceput procesul la 1 iulie?" ti se pare un argument demn de a fi invocat de marele avocat in apararea marelui nevinovat?!
      2. "Cand Dumnezeu ati avut timp sa studiati dosarul, daca ati inceput procesul la 1 iulie?" - cu atat mai mult, daca acel avocat ar fi mare cu adevarat, chestia asta ar trebui sa-i convina/cada manusa, fiindca presupunind ca judecatorul nu cunoaste bine dosarul, el, avocatul cel mare si tare, il poate "intoarce" dupa cit de mari ii sunt talentul si priceperea...
      Jalnic argument (logic se cheama "fals argument") dpar pentru a obtine a "n"-a aminare...
  • +30 (34 voturi)    
    foarte tare (Luni, 7 iulie 2014, 12:46)

    mihaiff [utilizator]

    acest Live Text este cel mai tare... ar trebui sa faceti mereu chestia asta la toate procesele importante.
    • +29 (35 voturi)    
      ooo daaa (Luni, 7 iulie 2014, 12:56)

      Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui mihaiff

      si toate sa se termine cu inculpatul plange in catuse ... :) :) :)
    • +4 (6 voturi)    
      jurnalism adevarat : (Luni, 7 iulie 2014, 17:54)

      adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui mihaiff

      'Camasa alba cu dungi, pantoloni de stofa, aminteste perfect de contabilii CAP de pe vremea lui Ceausescu.'
      ......
  • +33 (37 voturi)    
    garda (Luni, 7 iulie 2014, 12:53)

    Eugen_ [utilizator]

    Parerea mea e ca ar trebui ca judecatorilor curajosi sa li se asigure paza armata. Si ma refer la echipa spp, masina blindata, familia sub protectie; nu la vreun politist care vede Carpatiul doar in zi de tragere.

    E foarte periculos sa judeci un astfel de caz, iar judecatorilor trebuie sa li se ridice statuie.
    • +16 (22 voturi)    
      ... (Luni, 7 iulie 2014, 13:07)

      grongobar [utilizator] i-a raspuns lui Eugen_

      ce spui tu e in mare parte adevarat,iar chestia cu statuia ne arata unde a ajuns justitia in romania.propunem statui unor oameni care isi fac treaba in mod corect, pentru ca marea majoritate sunt corupti si dau nup peste nup la "bastani".
  • +20 (28 voturi)    
    Pregatim fiesta? (Luni, 7 iulie 2014, 13:13)

    marty70 [utilizator]

    Ne vedem diseara la Universitate sa celebram cum se cuvine? Ca la toamna daca il condamna riscam zile mai mohorite. Haideti sa nu mai o lungim si sa ne bucuram azi. Poate apare acolo si echipa Antenei 3 si ne va spune cum au fost ei supusi presiunilor sa il pupe in cursul anilor pe Voiculescu.
    • -23 (33 voturi)    
      :) (Luni, 7 iulie 2014, 13:36)

      Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui marty70

      Sa nu uitati sa va puneti pe voi tricourile de membrii PMP cum ati facut la marsul recent la care nu a participat nimeni in afara de voi :))
      • +21 (27 voturi)    
        nu te grabi cu conlcluziile (Luni, 7 iulie 2014, 14:26)

        mircearh [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

        cei care vor sarbatori bagatu' varanului dupa gratar se impart in mult mai multe categorii in afara de PMPisti. Tu esti liber sa porti un ecuson negru discret.
      • +16 (20 voturi)    
        ?! (Luni, 7 iulie 2014, 15:11)

        raduX [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

        Tu participi la marsuri la care de fapt nu participi?
        Parca am mai auzit deastea ...
        Ponta, tu esti draga ?!
        :))))))))))))))))))))
        • -1 (9 voturi)    
          Gresit (Luni, 7 iulie 2014, 20:02)

          Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui raduX

          Tu participi la marsuri la care sunteti doar doi. Tu si Elena Udrea :))

          Oricum doi sunt mai multi decat unul si cu siguranta mai mult decat nici unul.

          Ideea e ca poate reusiti sa convingeti sa mai vina si o a treia persoana care nu e membru de partid. Un cetatean oarecare care va sustine.
  • +35 (43 voturi)    
    Se strange latul! (Luni, 7 iulie 2014, 13:27)

    ticbis [utilizator]

    Dupa parerea mea, daca justitia romana reuseste sa-l bage pe Voiculescu dupa gratii pentru cel putin 10 ani, inseamna ca Romania a castigat pariul cu statul de drept si se poate inscrie in randul statelor cu o democratie autentica din Europa si din restul lumii civilizate.
    Voiculescu este vinovat nu numai pentru ca a prejudiciat financiar statul roman (sunt inca alte cateva sute care au facut la fel); este vinovat in primul rand pentru ca a atentat la stabilitatea politica si sociala a unei tari membre a UE si ca a subrezit ideea de democratie, de dreptate si de justitie in mintile a milioane de roamni spalati pe creiere!
    Din punctul asta de vedere, infractori ca si Iliescu, Nastase, Vantu, plagiatoriul Ponta, sau oricare alti baroni locali cu procese penale de coruptie sunt mici copii pe langa Voiculescu! Asta a atentat la siguranta nationala a Romaniei!
    Sper ca odata cu intemnitarea lui Voiculescu, Romania sa scape definitiv si de slugile acestuia: Gadea, Badea si ceilalti mercenari angajati la latrinele acestui infractor securist!
    • +8 (10 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 iulie 2014, 18:23)

      [anonim] i-a raspuns lui ticbis

      • +2 (2 voturi)    
        corect (Marţi, 8 iulie 2014, 9:05)

        Sorrows [utilizator] i-a raspuns lui

        Intr-adevar, numarul politicienilor care au furat (si fura) e enorm: de la un secretar de comuna, de la directorii de deconcentrate pusi in functie de partid si pana la presedintele filialei judetene a partidului, toti fura cu veselie (sau cel putin incearca). Dar, pe masura ce Justitia va baga la puscarie si va face exemple din marii penali, aia mai mici vor incetini "ritmul" (de oprit nu se vor opri niciodata, dar suntem pe drumul cel bun).
        • +1 (1 vot)    
          Asa e, dar dupa ce se rezolva si (Marţi, 8 iulie 2014, 15:40)

          dbdb [utilizator] i-a raspuns lui Sorrows

          cazurile in care Basescu a incalcat legea, si din pacate, a incalcat-o la greu! Astept cu interes ca justitia sa functioneze pana la capat ca sa se indeplineasca si "ultima" dorinta a lui Basescu, spusa in lacrimi, catre magistrati: daca e ca vreodata sa ajung in fata dvs. sa va aduceti aminte ca nimeni nu e mai presus de lege. Induiosator! Am plans toata ziua!
          Eu din asta inteleg ca: Basescu a faptuit ilegalitati si e perfect constient de asta; Basescu e constient ca sunt sanse sa ajunga sa fie judecat; odata judecat, sunt totusi sanse sa fie si condamnat, daca isi aduc aminte bobocii de magistrati ce le-a spus.
          Basescu ar fi fost eroul romanilor daca intre ce a facut si ce a spus n-ar fi fost asa o falie catastrofala.
  • +24 (28 voturi)    
    FELIX LA RACOARE (Luni, 7 iulie 2014, 13:28)

    vakk [utilizator]

    pana vand mostenitorul banilor produsi de Securitate in numele lui Ceausescu nu intra la racoare nu avem nici o sansa sa ne apropiem de normalitate ca natiune.
  • +30 (34 voturi)    
    greata (Luni, 7 iulie 2014, 13:28)

    AdrianUrsu [utilizator]

    vinde careva lamai? Mi-e greata de sobolanul asta, sper din tot sufletul ca in seara asta sa doarma unde ii este locul!
  • +23 (29 voturi)    
    LA PIOVRA (Luni, 7 iulie 2014, 13:29)

    zeus333 [utilizator]

    Bravo justitiei din Romania,nu-l scapati asta e tata hotilor !
  • +15 (21 voturi)    
    inca un cap de acuzare (Luni, 7 iulie 2014, 13:38)

    AdrianUrsu [utilizator]

    camata???
  • +11 (15 voturi)    
    academic (Luni, 7 iulie 2014, 14:33)

    Bazil [utilizator]

    O cautare pe google scholar (este la indemana tuturor) arata anvergura internationala a profesorului M. Zero barat. Toate citarile lui sunt in Romania.
    • +4 (8 voturi)    
      Ce nevoie au astia de anvergura internationala?! (Luni, 7 iulie 2014, 18:01)

      ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui Bazil

      Le este indestul cit acopera antena 3...
  • +16 (18 voturi)    
    saraaaciiiii... (Luni, 7 iulie 2014, 15:06)

    DrInOrice [utilizator]

    ti se rupe sufletu'!
  • +15 (21 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 iulie 2014, 15:14)

    [anonim]

  • +20 (22 voturi)    
    Bravo judecatorilor !!! (Luni, 7 iulie 2014, 15:24)

    MarianCapraru1316008155720 [utilizator]

    In sfarsit vad si eu oameni capabili care stiu sa judece un proces si elimina toate smecheriile avocatilor. Nevinovat sau nu instanta trebuie sa dea o decizie pentru cele intamplate.

    Felicitari domnilor judecatori si multe multumiri sper sa ramaneti mereu asa.
  • +25 (29 voturi)    
    ......................... (Luni, 7 iulie 2014, 15:32)

    zapciu [utilizator]

    Imi amintesc cand acest individ l-a amentat cu Tribunalul pe Neagu Djuvara pentru ca acesta, intr-un interviu, isi exprimase indoiala de cum si-a dobandit voiculescu averea. Voiculescu l-a amenintat ca are de la tribunal sentinta ca Crescent nu a fost a Securitatii(!!!!!!!!!) Speriat batranul Neagu Djuvara si-a retras afirmatiile in mod public Recunosc ca mi-a fost rusine de umilinta batranului, si m-am simtit eu insumi umilit
  • +26 (28 voturi)    
    twilight zone :D (Luni, 7 iulie 2014, 15:35)

    Ursul prepolar [utilizator]

    "nu stiu de ce am afirmat in fata organelor de urmarire penala ca am imprumutat aceasta suma de bani"
    • +14 (16 voturi)    
      penibil (Luni, 7 iulie 2014, 15:44)

      mircearh [utilizator] i-a raspuns lui Ursul prepolar

      cat de penibil a ajuns individul asta. O sa isi ia acolo 2-3 anisori de mila .
      • +6 (8 voturi)    
        Acum o face pe ramolitul (Luni, 7 iulie 2014, 19:00)

        Kute [utilizator] i-a raspuns lui mircearh

        Cine i-o fi scris cărţile? Are negrişori pe plantaţie sau le-a plagiat, că deh, se poartă în lumea lor...
  • +9 (13 voturi)    
    18 mil. lei vechi (Luni, 7 iulie 2014, 15:45)

    revo [utilizator]

    In 2003, salariul mediu pe economie a fost in jur de 6 mil. lei vechi.
    Tristete mare, mare de tot; cat suntem de ieftini!
  • +11 (15 voturi)    
    Intrebare pentru hotnews! (Luni, 7 iulie 2014, 16:24)

    TopCat [utilizator]

    Stiti cati infractori sunt programati astazi sa dea declaratii? Sa facem si noi un calcul daca e destul timp sa avem pronuntare si implicit sa avem mai pe seara varan vargat. Multumesc
  • +18 (24 voturi)    
    Sper sa recupereze si cei 60-70 mil EURO ICA (Luni, 7 iulie 2014, 16:30)

    liviul2006 [utilizator]

    ca pana acum chiar daca i-au bagat la puscarie, cu banii tot au ramas...

    Ce dreptate este asta ?

    RECUPERATI TOATE PREJUDICIILE

    PLUS DOBANDA !!!
  • +27 (31 voturi)    
    He he (Luni, 7 iulie 2014, 16:40)

    aiureantramvai [utilizator]

    (ca sa-l citez pe un clasic in viata)
    Am impresia ca nici Dan Voiculescu nu il cunoaste pe Dan Voiculescu, nu a facut afaceri cu el si nu a primit sponsorizari de la el. Poate "decat" l-a vazut la TV...sau pe vreo nota informativa
  • +15 (19 voturi)    
    nu pot sa zic decat... (Luni, 7 iulie 2014, 16:49)

    liviu_ [utilizator]

    la multi ani, cu executare!
  • +5 (9 voturi)    
    e bine ... (Luni, 7 iulie 2014, 16:55)

    pita [utilizator]

    e foarte bine ... va fi bine in beci , vine vara in beci e racoare , investitorul autohton al lui ILICI , specializat pe
    furtul de la stat , nu recunoaste nimic din cate a facut , exact pe tipicul lui BOMBO , de fapt intre ei se alinta cu ''domn profesor'' , astia o sa tina prelegeri in beci pentru invatacei ! Urmeaza Ilici ! da dmne !
  • +8 (12 voturi)    
    e bine ... (Luni, 7 iulie 2014, 16:55)

    pita [utilizator]

    e foarte bine ... va fi bine in beci , vine vara in beci e racoare , investitorul autohton al lui ILICI , specializat pe
    furtul de la stat , nu recunoaste nimic din cate a facut , exact pe tipicul lui BOMBO , de fapt intre ei se alinta cu ''domn profesor'' , astia o sa tina prelegeri in beci pentru invatacei ! Urmeaza Ilici ! da dmne !
  • +10 (14 voturi)    
    Mi-e foame! (Luni, 7 iulie 2014, 17:37)

    Alui [utilizator]

    Astept sentinta cu caviarul si sampaniile la frigider. Cat mai dureaza, ca mi-e o foame de ....varan?
  • +14 (18 voturi)    
    una buna, una rea (Luni, 7 iulie 2014, 17:59)

    Pseudonim17 [utilizator]

    Vestea proasta e ca nu se vor termina audierile la timp ca sa auzim o sentinta.
    Vestea buna e ca se va programa un termen foarte scurt pentru darea sentintei.
    Vestea proasta e ca miine vom afla ca Varanul a cazut pe scari si s-a imbolnavit de cancer (eu nu cred ca a vrut sa sfideze curtea atunci cind a stat jos la intrarea judecatorului, ci a vrut sa arate in ce stare fizica proasta, aproape de colaps, este).
    De ce nu il intreaba nici un ziarist, asa la misto, "stimate domnule profesor, cum va mai simtiti, suntem ingrijorati pentru dumneavoastra trecind prin acest stres, cum stati cu sanatatea?". Va va zice ca e sanatos tun :), dar o data placa schimbata, va incepe rapid sa lesine prin salile de judecata..
  • +15 (19 voturi)    
    fie-sa (Luni, 7 iulie 2014, 18:33)

    Ion Zapada [utilizator]

    mai, daca nu declara si fie-sa ca nu l-a cunoscut si nu l-a vazut in viata ei pe Voiculescu tot degeaba. Culmea penibililu ar fi ca, inclusiv Voiculescu sa declare ca nu l-a cunoscut niciodata pe Voiculescu.
    • +7 (13 voturi)    
      :) (Luni, 7 iulie 2014, 20:50)

      calin22 [utilizator] i-a raspuns lui Ion Zapada

      Pai Voiculescu ar putea sa spuna ca in perioada respectiva, defapt Basescu din prezentul de acum, s-a teleportat in trecutul de atunci in pielea varanului si a facut in numele lui Voiculescu toate faptele respective :).
      Deci tot Basescu e de vina!
      Curand la sinteza zilei Gadea va demonsta cum e posibila calatoria in trecut si cum Mircea Basescu a discutat cu un fizician la telefon caruia i-a dat banii primiti mita de la Bercea Mondial doar pentru a-l teleporta pe Traian Basescu in trecut :).
  • +1 (5 voturi)    
    citind (Luni, 7 iulie 2014, 19:53)

    coor [utilizator]

    printre randuri , m-a surprins flavius popa , care la 26 de ani era sef serviciu juridic la ADS ???!!! trebuie ca era foarte "talentat" si plin de experienta la varsta aia .
    in rest acelasi bla , bla, bla ... , care nu duce nicaieri !
  • +2 (6 voturi)    
    a dracu' treaba... (Luni, 7 iulie 2014, 20:16)

    MoldovaErepublik [utilizator]

    banii au disparut, institutul a falimentat si nimeni nu stie nimic, nimeni nu e vinovat. la zdup tu'va muma'n c%r!
  • +2 (6 voturi)    
    ????..... (Luni, 7 iulie 2014, 20:29)

    conul [utilizator]

    ....Dupa cum declara, varanul este pensionar. Cine naiba ii plateste pensia ? Statul roman ? Ala care a fost spoliat de acest mafiot ? Si din ce bani ? Ai contribuabilului roman tampit care isi plataste impozitele la timp. Penalii astia ar trebui sa fie bagati la carcera si sa li se perceapa o taxa de cazare de 1000 euro pe ora....... pentru lux,.....luxul de a fi lasati in viata.
  • +5 (7 voturi)    
    ICA a decis (Luni, 7 iulie 2014, 20:36)

    ctrlm [utilizator]

    singur sa se mute la grivco, nu a fost nevoie de nicio interventie umana :)
  • +10 (12 voturi)    
    care Voiculescu? (Luni, 7 iulie 2014, 20:56)

    lucadd [utilizator]

    voi cunoasteti vreun Voiculescu? Nu stiu de unde au auzit judecatorii astia dom-le dar nu exista asa ceva nimeni nu a auzit, nu s-a intalnit si mai ales nu a fost influentat de V.
    Cam invatat a pe de rost lectia asta.... mai bine nu le spunea nimic ca poate iesea mai bine.
  • +1 (5 voturi)    
    Nu sunt de acord cu idee mea... (Luni, 7 iulie 2014, 21:48)

    Andrei966 [utilizator]

    dar ea zice cam asa:
    o zi de proces lunga si exagerata, pt. setosii de dreptate, o ofensiva oprita de L3 pe Mircea B., pace si 2 ani cu suspendare in cel mai rau caz. Nu vreau asta dar asta miros eu ... daca nu cumva si mai rau, rejudecare. Stabilita de Camelia; prea i-a audiat la foc automat. Daca doream sa-mi fac o parere, puneam mai multe intrebari. Intrebarile invaluitoare iti dau valoarea miezului. Asta e... Mircica e de vina si din pacate vorbesc serios. Fara partinire. Imi pare rau.
  • +4 (6 voturi)    
    Asa greu este sa recuperam banii poporului roman? (Luni, 7 iulie 2014, 22:16)

    abel [utilizator]

    Am vazut documentarul in care se spunea concluzia canadienilor ca daca vrem inapoi banii poporului roman din conturile lui Ceausescu , ar trebui arestat Voiculescu. Sa returneze Voiculescu banii de buna voie , sa returneze ICA , milioanele de euro obtinute prin folosirea necuvenita , sa dea inapoi cele 2600 de hectare insusite pe nedrept ( de, nu l-au facut maica-sa si taica-su boier sa le mosteneasca ) si sa i se micsorareze pedeapsa, ca asa se mai milogeste .... Daca nici acum nu-l pedepsiti, nu mai cred ca Justitia are putere in Romania.
  • -1 (5 voturi)    
    A.SA PRESUPUNEM CA D.V. VA FI CONDAMNAT SI DE C.A. (Luni, 7 iulie 2014, 22:52)

    ofCAER [utilizator]

    Daca pe 24 septembrie se va admite cererea de stramutare a dosarului, atunci:
    1. Sentinta C.A. va fi casata;
    2. Justitia romana, si asa "apasata" de dosare, se va fi incarcat in mod inutil (intr-atit de inutil incit este de-a dreptul prostesc) cu un dosar;
    3. Tot timpul & efortul inaltilor judecatori vor fi fost in van;
    4. Satisfactia profesionala personala a fiecaruia din cei doi judecatori va fi la pamint;
    5. Doar circul va fi fost PERFECT!!!
    6. Evident, aparitia "oamenilor onesti" in sistemul judiciar mai are de asteptat...
    B. SA PRESUPUNEM CA VARANUL VA FI ACHITAT (MA ROG, SENTINTA TRIBUNALULUI...)
    1. Urgent se va depune o cerere prin care se renunta la stramutarea dosarului;
    2. Previziunea Varanului cu privire la existenta oamenilor onesti se va dovedi justa...
  • 0 (4 voturi)    
    500 milioane $ valoarea ICA (Marţi, 8 iulie 2014, 5:06)

    vezi [utilizator]

    HOTĂRÂRE nr.451 din 16 mai 2002
    privind înfiinţarea Societăţii Comerciale "Institutul de Cercetări Alimentare" - S.A. prin reorganizarea Institutului de Chimie Alimentară Bucureşti
    Textul actului publicat în M.Of. nr. 344/23 mai. 2002

    Art. 5. - Capitalul social iniţial al societăţii comerciale nou-înfiinţate este de 1.604.826.000 lei şi se constituie prin preluarea elementelor de bilanţ la data de 31 decembrie 2001, aferente Institutului de Chimie Alimentară Bucureşti, fiind integral vărsat la data înfiinţării societăţii comerciale.

    Art. 6. - (1) Suprafaţa de 3,728 ha teren neagricol, aflată în administrarea Institutului de Chimie Alimentară Bucureşti, din care 3,673 ha în municipiul Bucureşti şi 0,055 ha în localitatea Zamora-Buşteni, judeţul Prahova, precum şi patrimoniul Institutului de Chimie Alimentară Bucureşti, prevăzut la art. 6, se preiau cu întregul activ şi pasiv, pe bază de protocol de predare-preluare,

    PRIM-MINISTRU
    ADRIAN NĂSTASE

    Contrasemnează:

    Ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor,
    Ilie Sârbu

    p. Ministrul finanţelor publice,
    Gheorghe Gherghina,
    secretar de stat

    Ministrul educaţiei şi cercetării,
    Ecaterina Andronescu

    Bucureşti, 16 mai 2002.
    Nr. 451.
    • +1 (1 vot)    
      LoL (Marţi, 8 iulie 2014, 11:24)

      Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui vezi

      Mai taie naibii din zerourile alea :)

      Sau ai lipsit din tarisoara si nu ai aflat ca in 2005 a fost o denominare.

      Fix vreo 50,000 dolari da.
  • -1 (1 vot)    
    Varanul? (Marţi, 8 iulie 2014, 13:05)

    Primula [utilizator]

    Este un "animal' maaaare, puternic..., cu doi ficati... care "cade/ ramane mereu in picioare"!... Alooo! Justitia! Ati auzit??!!
    Ce facem, ne mutam in Congo?
  • 0 (0 voturi)    
    Nu pot sa cred (Joi, 10 iulie 2014, 22:39)

    ElenaHalmaciu [utilizator]

    cum sa se schimbe incadrarea si sa scape? Pai fapta a fost inainte de "curatirea" codului penal...deci se aplica acele legi de pe acel timp..or nu se schimba nimic si nemernicul asta ramane sa-i tina de urat lui bombonel....adica furi la greu si scapi? Asa ar trebui toti sa ne apucam sa facem magarii si sa scapam basma curata ca securistul asta imputit..sa nu mai zic ca el si hasnaua lui au manevrat de atatea ori poporul...ar trebui judecat si pentru asta. Daca magistratii accepta cererea avocatului, atunci nu mai e nici o discutie: hotia este INCA in floare la noi, iar Europa are dreptate sa ne tina de-oparte.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by