DNA a trimis-o in judecata pe femeia acuzata ca a santajat-o pe sefa Inaltei Curti

de Red. Stiri     HotNews.ro
Marţi, 1 iulie 2014, 12:53 Dosare Anticoruptie


Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au trimis-o in judecata marti pe Mariana Rarinca, acuzata ca ar fi santajat-o pe sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu. Mariana Rarinca ar fi ameninat-o pe președintele Înaltei Curți cu "darea în vileag a unor fapte imaginare, compromițătoare pentru aceasta și pentru soțul acesteia".

Femeia i-ar fi cerut Liviei Stanciu 20.000 de euro pentru a nu face publice informatiile presupus compromitatoare.

Comunicatul integral al DNA:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei RARINCA MARIANA, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de șantaj;

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada august/septembrie 2013 – 03 iunie 2014, inculpata Rarinca Mariana a amenințat-o pe persoana vătămată, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromițătoare pentru aceasta și pentru soțul acesteia.
În schimbul nedivulgării către presă a acestor informaţii, presupus compromiţătoare, inculpata Rarinca Mariana i-a pretins persoanei vătămate suma de 20.000 de euro.

Concret, starea de fapt detaliată în rechizitoriu este următoarea:

Amenințările cu divulgarea către presă a unor informații presupus compromițătoare, la adresa persoanei vătămate, respectiv cererea de a-i da 20.000 de euro drept compensație pentru „datorii” plătite de inculpată în numele soțului persoanei vătămate, au fost transmise unei rude de-a acesteia.
În perioada aprilie 2014 – 3 iunie 2014, persoana vătămată a primit amenințări prin intermediul unei convorbiri telefonice și prin mesaje tip SMS.
Inculpata a amenințat-o pe persoana vătămată cu divulgarea către presă (un post important de televiziune) a unor date compromiţătoare despre persoana vătămată şi familia acesteia.
În schimbul nedivulgării a acestor informaţii compromiţătoare, inculpata Rarinca Mariana i-a pretins persoanei vătămate o sumă de bani.
Probele administrate au arătat că faptele pe care inculpata intenționa să le divulge cu privire la persoana vătămată și la membrii familiei acesteia sunt imaginare, întrucât nici persoana vătămată, nici soțul acesteia nu au avut și nu au vreo datorie față de inculpată.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București, cu propunerea de a se menține măsurile preventive luate în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























840 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    /// (Marţi, 1 iulie 2014, 13:12)

    hmara [utilizator]

    Tipic securist.
    Metode varaniene, care plac mazetelor si altor pacalici (slugi)
  • +1 (1 vot)    
    pac, la antena3 (Marţi, 1 iulie 2014, 14:09)

    b33 [utilizator]

    Ce nu scrie aici e ca amenintarea facuta de Rarinca Mariana era mai specifica decat "darea în vileag a unor fapte [...]".

    Amenintarea era mai concreta si suna asa: "darea în vileag LA ANTENA3 a unor fapte [...]".

    Cred ca este evident acum cine e in spatele acestei tenative de intimidare si decredibilizare a justitiei... un oarecare animal, o relicva preistorica pe cale de disparitie, apartinand famileil Varanidae, genul Varanus.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by