Seful Politiei Rutiere Brasov, retinut de DNA pentru fapte de coruptie, a fost arestat preventiv

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 25 iunie 2014, 19:24 Dosare Anticoruptie


Claudiu Tamarjan
Foto: bv.politiaromana.ro
Seful Politiei Rutiere Brasov, Claudiu Tamarjan, retinut de DNA pentru fapte de coruptie, a fost arestat preventiv, miercuri seara, pentru 30 de zile, in baza unui mandat emis pe numele sau de Tribunalul Brasov, el contestand deja decizia in sala, transmite Mediafax.

Seful Politiei Rutiere Brasov, Claudiu Tamarjan, a fost adus la Tribunalul Brasov miercuri, in jurul orei 14.00, fiind audiat mai multe ore de catre magistrati, care dupa ora 18.00 au decis arestarea preventiva a acestuia pentru 30 de zile.

Claudiu Tamarjan a contestat deja decizia in sala, contestatia urmand sa fie judecata la Curtea de Apel Brasov.

Avocatul sefului Politiei Rutiere Brasov a declarat ca in acelasi dosar mai sunt cercetate multe alte persoane, intre care, cel mai probabil, si subalterni ai lui Claudiu Tamarjan.

La ora transmiterii acestei stiri, seful Politiei Rutiere Brasov a fost scos incatusat din sediul Tribunalului Brasov si urcat intr-o masina cu care urmeaza sa fie dus in arestul Inspectoratului Judetean de Politie.

Potrivit procurorilor Serviciului Teritorial Brasov al DNA, comisarul sef de politie Claudiu Tamirjan, seful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Brasov, este acuzat de sase fapte de trafic de influenta, 11 fapte de instigare la abuz in serviciu si de folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii nedestinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

Procurorii mentioneaza, in ordonanta de retinere, ca in aceasta cauza exista date si probe din care reiese ca, in perioada octombrie-decembrie 2013, Claudiu Tamirjan a creat un sistem infractional foarte bine pus la punct, oferind protectie mai multor persoane din mediile oamenilor de afaceri si functionarilor publici.

Astfel potrivit procurorilor, personalul din subordinea sefului Serviciului Rutier din cadrul IPJ Brasov nu ii sanctiona pe acestia, contraventional sau penal, in schimbul unor foloase materiale oferite si remise ori de cate ori lucratorul de politie avea nevoie.

"Sistemul creat de suspect era unul foarte bine pus la punct, in sensul ca, fara prea multe explicatii, fiecare persoana intelegea ce anume are de facut. Astfel, in urma unui simplu apel telefonic efectuat de catre persoanele care ii solicitau ajutorul, suspectul Claudiu Tamarjan il contacta pe agentul de politie din teren, aparent fara legatura cu fapta constatata, transmitand un cod. La randul sau, agentul de politie transmitea un mesaj in sensul ca a inteles ordinul. De multe ori, un simplu semnal (beep) a fost de natura sa-l determine pe lucratorul de politie sa-si incalce atributiile de serviciu", se arata in documentul citat.

Procurorii mai spun ca, avand informatii privind controalele desfasurate pe linie rutiera /transporturi, Tamarjan le-a comunicat persoanelor interesate si neautorizate, evitandu-se in acest fel sanctionarea unor societati comerciale.

Pentru aceste "servicii", Tamarjan a cerut si a primit de la diverse persoane un card pentru combustibil, material lemnos pentru imobilul in care locuieste, produse din carne, bauturi carbogazoase, whisky pentru o petrecere si pastravi, se mai arata in ordonanta de retinere.

Claudiu Tamarjan a fost retinut de catre procurorii DNA marti dupa-amiaza, dupa ce a fost audiat timp de aproximativ cinci ore, fiind suspectat de fapte de coruptie.

Tamarjan a fost ridicat de procurorii DNA si dus la audieri in urma unor perchezitii desfasurate la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Brasov, in biroul lui Claudiu Tamarjan, precum si la locuinta acestuia din cartierul Bartolomeu din municipiul Brasov, intr-un dosar in care se fac cercetari privind infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie.

Claudiu Tamarjan se afla la conducerea Politiei Rutiere Brasov de aproximativ zece ani.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2464 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    Felicitari din nou DNA! (Miercuri, 25 iunie 2014, 19:37)

    Geo777 [utilizator]

    As vota DNA daca ar fi posibil! Cum poate societatea civila sa sustina demersurile unei justitii echitabile incipiente in Romania? Vom lasa "puii lui Iliescu" sa dezmembreze justitia?
  • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 25 iunie 2014, 21:43)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by