Seful Politiei Rutiere Brasov, retinut de DNA pentru trafic de influenta si instigare la abuz. Cum ii scapa de sanctiune cu un simplu beep pe protejatii sai

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 24 iunie 2014, 12:37 Dosare Anticoruptie


Seful Politiei Rutiere Brasov, comisar sef Claudiu Tamarjan, a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru trafic de influenta, instigare la abuz in serviciu si folosirea, in orice mod, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii. Procurorii anticoruptie au facut, marti, perchezitii la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Brasov, intr-un dosar in care seful Serviciului Politiei Rutiere, Claudiu Tamarjan, este suspectat de fapte de coruptie.

DNA precizeaza ca in sarcina lui Claudiu Tamirjan  s-au retinut infractiunile concurente de:
  •  trafic de influenta (6 fapte);
  •  instigare la abuz in serviciu (11 fapte);
  •  folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii;

Potrivit ordonantei de retinere, in cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, in perioada octombrie-decembrie 2013, suspectul Tamirjan Claudiu a creat un sistem infractional foarte bine pus la punct, oferind protectie mai multor persoane din mediile oamenilor de afaceri si functionarilor publici.

Aceasta protectie se materializa in sensul nesanctionarii contraventionale sau penale de catre personalul din subordine, in schimbul unor foloase materiale, oferite si remise ori de cate ori lucratorul de politie avea nevoie.
Sistemul creat de suspect era unul foarte bine pus la punct, in sensul ca, fara prea multe explicatii fiecare persoana intelegea ce anume are de facut, precizeaza DNA.

Astfel, in urma unui simplu apel telefonic efectuat de catre persoanele care ii solicitau ajutorul, suspectul Tamirjan Claudiu contacta agentul de politie din teren, aparent fara legatura cu fapta constatata, transmitand un cod. La randul sau agentul de politie transmitea un mesaj in sensul ca a inteles ordinul. De multe ori, un simplu semnal (beep) a fost de natura sa-l determine pe lucratorul de politie sa-si incalce atributiile de serviciu, se arata in ordonanta de retinere.

Potrivit DNA, dispunand de anumite date privitoare la controalele desfasurate pe linie rutiera /transporturi, suspectul Tamirjan Claudiu a comunicat aceste lucruri persoanelor interesate si neautorizate, evitandu-se in acest fel sanctionarea societatilor comerciale respective.

Pentru aceste "servicii" suspectul Tamirjan Claudiu a pretins si primit de la diverse persoane urmatoarele:
- un card pentru combustibil;
- material lemnos pentru imobilul in care locuieste;
- produse din carne;
- bauturi carbogazoase;
- whisky pentru o petrecere;
- pastravi;

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat marti, intr-un comunicat de presa, ca procurorii fac marti perchezitii la doua adrese din municipiul Brasov, dintre care una la sediul unei institutii publice. "Astazi dimineata s-au facut perchezitii in biroul sefului Politiei Rutiere Brasov, Claudiu Tamarjan", a declarat pentru Mediafax Liviu Naghi, purtatorul de cuvant al IPJ Brasov.

Perchezitiile au loc intr-un dosar in care Directia Nationale Anticoruptie Brasov face cercetari privind "savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie de catre un functionar public cu statut special, cu functie de conducere in plan local", a precizat sursa citata.

In aceasta cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si al Directiei Generale Anticoruptie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























7395 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    gainarii (Marţi, 24 iunie 2014, 20:20)

    cartofil [utilizator]

    adunati totul si obtineti cateva mii de euro. si, ca sa fim sinceri, cam toti sefii de inspectorate fac la fel. asta sunt fumigenele lui ponta, facute de DGIPI pentru a ascunde implicarea acestui serviciu de militieni in cazurile aranjate de militianul sef Abraham. urmasii lui catalin voicu sunt la datorie.
  • +4 (4 voturi)    
    he he (Marţi, 24 iunie 2014, 20:21)

    Remington_Steele [utilizator]

    L-au ajuns blestemele soferilor pentru magariile pe care le-a facut cand era doar un tablagiu.
  • +1 (1 vot)    
    Traiasca DNA !!! (Miercuri, 25 iunie 2014, 20:39)

    zeus333 [utilizator]

    Invit DNA si in jud.Alba;politistii de aici sunt la fel de corupti !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by