​Stire actualizata

VIDEO Curtea de Apel Bucuresti a acordat un spor de pedeapsa de 6 luni de inchisoare pentru Adrian Nastase

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 24 iunie 2014, 9:28 Dosare Anticoruptie


Adrian Nastase
Foto: HotNews / DP
Curtea de Apel Bucuresti a decis, marti, sa acorde un spor de pedeapsa de 6 luni de inchisoare pentru Adrian Nastase in urma contopirii pedepselor din dosarele Zambaccian si Trofeul calitatii. Hotararea de marti a instantei este definitiva. Curtea de Apel Bucuresti a judecat vinerea trecuta o contestatie a DNA, dupa ce Tribunalul Bucuresti a contopit pedepsele primite de Adrian Nastase, fara ca aceasta din urma instanta sa adauge un spor de pedeapsa la cei patru ani inchisoare, asa cum solicitasera procurorii. Pe 8 mai, Tribunalul Bucuresti a admis cererea de contopire a pedepselor primite de fostul premier Adrian Nastase in dosarele Zambaccian si Trofeul calitatii. Tribunalul a decis atunci ca fostul premier sa execute pedeapsa rezultanta de patru ani inchisoare, fara ca instanta sa-i adauge un spor de pedeapsa.

"Tribunalul apreciaza ca lipsa antecedentelor penale (evident anterior momentului comiterii celor trei infractiuni de catre condamnat), micromediul persoanei condamnatului, relatiile acestuia pe diferite planuri - cu ambianta sociala, in cadrul acestor din urma aspecte un loc central ocupandu-l gradul integrarii sociale sub multiplele sale aspecte: profesionala, familiala (neputand fi indiferente sub aspectul caracterizarii persoanei si implicit al individualizarii pedepsei globale, aspecte ca atitudinea condamnatului fata de membrii familiei sale, modul in care se ingrijeste de intretinerea si educatia copiilor, atmosfera creata in cadrul familiei, grija fata de patrimoniul familiei), cultural - obsteasca (nivelul de pregatire culturala si politico- ideologica, participarea la viata culturala si la actiunile sociale generale, atitudinea fata de indatoririle sociale, gradul de aderare la procesul cresterii omului responsabil), conduita condamnatului dupa comiterea faptei (prezentarea acestuia in fata organelor de urmarire penala si instantelor de judecata, faptul ca petentul nu a incercat sa se sustraga de la urmarire penala ori judecata, imprejurarea constand in aceea ca, desi de la momentul comiterii ultimei infractiuni - anul 2006 pana la cel al pronuntarii unei prime hotarari definitive de condamnare - iunie 2012 a trecut o perioada mare de timp, condamnatul nu a mai incalcat din punct de vedere penal normele de conduita sociala) sunt argumente care converg catre concluzia ca in prezenta cauza fata de condamnatul Nastase Adrian nu se impune sporirea pedepsei de baza si ca aceasta este suficienta in vederea asigurarii scopului pedepsei, fiind apta de a produce transformari reale si profunde ale constiintei petentului si pe cale de consecinta modificari statornice, de durata, ale comportamentului acestuia (evident in raport de sfera ilicitului penal)", se arata in motivarea data de tribunal.



Adrian Nastase a fost condamnat pe 6 ianuarie 2014 de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si trei ani pentru santaj in dosarul 'Zambaccian'. De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de inchisoare in dosarul 'Trofeul calitatii', din care a efectuat opt luni de detentie, fiind eliberat conditionat.

In dosarul Zambaccian, Adrian Nastase a fost acuzat ca a primit de la fostul sef al ISC Irina Jianu, in perioada 2002-2004, in mod direct si prin intermediul sotiei sale, Dana Nastase, foloase necuvenite in valoare de aproximativ 600.000 de euro, constand in bunuri importate din China si contravaloarea unor lucrari efectuate la imobilele din localitatea Cornu si Bucuresti.

In dosarul Trofeul calitatii, Adrian Nastase a fost acuzat ca in anul 2004 s-ar fi folosit de ''influenta sau autoritatea functiei de presedinte al unui partid'' pentru organizarea unui simpozion intitulat 'Trofeul calitatii in constructii' cu scopul strangerii unor sume de bani destinate campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, la care urma sa participe.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























11066 vizualizari

  • +50 (52 voturi)    
    hai ca se poate da un spor! (Marţi, 24 iunie 2014, 10:39)

    ..13 [utilizator]

    Avand in vedere ca in ceea ce il priveste pe acest condamnat afirm ca a incercat sa fuga de executarea primei pedepse, ca a incercat in fel si chip sa induca o proasta comunicare cu publicul - pozand in victima, cand in fapt este autorul tuturor faptelor - plus vezi ceea ce s-a intamplat la spitalul de urgenta Floreasca - faptul ca a repetat greselile, si ceea ce este cel mai GRAV faptul ca nu si-a recunoscut NICIODATA greselile facand afirmatii repetate ca este un proces politic, si pentru ca datorita influentei pe care a avut-o a reusit sa introduca in sistem coruptiei si pe altii consider ca merita sa primeasca un spor de pedeapsa.

    Aceasta este parerea mea!

    Acum sa vad insa ce spune instanta!
    • +39 (41 voturi)    
      e puțin (Marţi, 24 iunie 2014, 13:23)

      Fu Thien Zbang [utilizator] i-a raspuns lui ..13

      prea puțin! la cât rău a cauzat și cât am pierdut,ca țară, e fff puțin!năstase e un mafiot ”stilat”,crede lumea! nu ,e doar un infractor mizerabil,ca alții din psd și nu numai!
      • +34 (36 voturi)    
        prea putin! (Marţi, 24 iunie 2014, 13:46)

        outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui Fu Thien Zbang

        Se intoarce iar milionar in euro. Sper ca legea Macovei de confiscare extinsa a averilor sa se poata aplica.
        • +15 (15 voturi)    
          nu mai apuca - sarmanul... (Marţi, 24 iunie 2014, 14:52)

          ..13 [utilizator] i-a raspuns lui outside_the_wall

          O sa ii fie saltata averea, wait and see next steps
          - cei mici vor trebui sa munceasca pe bune...
  • +37 (39 voturi)    
    Eclar ca infractorul (Marţi, 24 iunie 2014, 12:13)

    Bogdan_100 [utilizator]

    Nu a inteles si recunoscut fapta, deci merita cu prisosinta un plus de pedeapsa pentru a medita la gravitatea si impactul social al faptelor comise.
    • +23 (25 voturi)    
      cele 6 luni cica sunt sa ii predea (Marţi, 24 iunie 2014, 13:19)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_100

      stafeta lui felix..care se va caza incepand cu 1 iulie !!!! la brutaria de 4 margarete ))))
  • +28 (30 voturi)    
    Bombo, (Marţi, 24 iunie 2014, 13:18)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

    ia mai fa tu niste "consideratii" pe blogu' tau!
    Poate mai iei fo' cativa anisori!
  • +16 (20 voturi)    
    speram ca sporul sa constituie un precedent (Marţi, 24 iunie 2014, 13:31)

    jackalphonse [utilizator]

    din cate am vazut, recent chiar si politicieni mai inalti in grad nu si recunosc faptele spunand ca au mancat usturoi si nu le miroase gura. unii chiar au manele-imn scrise pe numele lor.
  • +23 (25 voturi)    
    doar atat? (Marţi, 24 iunie 2014, 13:31)

    manoman [utilizator]

    pentru cate a facut impertinentul asta....
  • -16 (26 voturi)    
    inca o sansa (Marţi, 24 iunie 2014, 13:43)

    evoque [utilizator]

    sa joace table cu prietenul lui traian.
    • +14 (16 voturi)    
      prietenul lui e Felix (Marţi, 24 iunie 2014, 14:10)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui evoque

      unul a devalizat Economia romaneasca, altul a devalizat Crescent..vrei sa le aprinzi lumanarea ? sa vada mai bine ?
      • +6 (6 voturi)    
        hihihi (Marţi, 24 iunie 2014, 14:49)

        ..13 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

        ...daca vede se poate speria...

        Sa fie lasati in intuneric, sa intunereceasca cel putin o vreme...
        • +8 (8 voturi)    
          crezi ca din Bombo si Varan (Marţi, 24 iunie 2014, 14:57)

          un domn [utilizator] i-a raspuns lui ..13

          pot iesi copii cu pene ?
    • +2 (2 voturi)    
      care prieten (Marţi, 24 iunie 2014, 17:17)

      pewpew [utilizator] i-a raspuns lui evoque

      Traian are un prieten care o sa joace table cu Nastase ?

      Sau poate iti lipseste o virgula.

      Dar asta ar fi neinsemnat avand in vedere ca iti lipsesc chestii mult mai importante - argumente :)
    • 0 (0 voturi)    
      Cine e prietenul lui Traian? (Miercuri, 25 iunie 2014, 2:47)

      Andrei966 [utilizator] i-a raspuns lui evoque

      daca puneai virgula dupa "lui", iesea ideea ce doreai sa ne-o comunici; ai fost coleg de liceu cu Tuca si dan diaconescu, Caracal. Ai grija la virgule si caruta.
  • +15 (15 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 24 iunie 2014, 13:53)

    [anonim]

    • -5 (11 voturi)    
      n ai sa vezi. la resjurse au fost bagati toti (Marţi, 24 iunie 2014, 14:12)

      jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui

      @tddrg, afacerea petrom a fost inceputa de demolatorul nastase si continuata de stolojan si basescu. asa ca n ai sa vezi tu acuzatii la acest capitol cum n ai vazut la bechtel, unde tot minunatul nastase a inceput contractul.
  • +19 (21 voturi)    
    Petrom (Marţi, 24 iunie 2014, 13:59)

    tddrg [utilizator]

    Daca tinem cont ca dl. Nastase este principalul autor al devalizarii nationale numite afacerea Petrom, eu personal i-as da 20 de ani de puscarie. Si i-as lasa si pistolul in celula. Poate de data asta reuseste.

    Ca un exercitiu de memorie: Afacerea Petrom a adus Statului roman cca. 650 mil. Euro. Petrom a raportat anul trecut, tineti-va bine, peste 1 mld. de Euro profit. Ceea ce inseamna ca OMV si-a scos banii in 8 luni.
    • +9 (9 voturi)    
      OMV (Marţi, 24 iunie 2014, 14:30)

      Marian G. [utilizator] i-a raspuns lui tddrg

      Daca nu venea OMV, Petrom ramanea o vaca de muls pentru baietii destepti. Si nu scotea 1 miliard profit, pentru ca "baietii destepti" capusau tot si nu investeau nimic. Fara investitiile OMV nu iesea miliardul ala niciodata.
      Hai sa ne uitam la intreprinderile care nu au fost privatizate (vezi povestea Autobuzul/ROCAR) si sa ne dam seama ca finalul este trist daca nu vine o administratie privata competenta, cum s-a intamplat la Petrom.
      • +7 (7 voturi)    
        facea 1 miliard profit si daca nu venea (Marţi, 24 iunie 2014, 16:34)

        __alex__ [utilizator] i-a raspuns lui Marian G.

        OMV, doar ca profitul se ducea in conturi private. Comisioanele unde crezi ca s-au dus?
        • +2 (2 voturi)    
          Facea, facea, numai ca asta nu s-a (Miercuri, 25 iunie 2014, 9:20)

          dbdb [utilizator] i-a raspuns lui __alex__

          intamplat niciodata - comunistii nu au fost manageri buni!
    • +2 (4 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Marţi, 24 iunie 2014, 15:25)

      [anonim] i-a raspuns lui tddrg

      • -1 (1 vot)    
        Privatizarea Petrom (Marţi, 24 iunie 2014, 21:13)

        tddrg [utilizator] i-a raspuns lui

        Nu pot sa fiu de acord cu D-voastra din urmatoarele motive:

        1. Inainte de privatizare Petrom era capusat salbatic. Asa este, doar ca aceasta capusare a fost facuta de protejatii Puterii de atunci (PSD) si cu girul Puterii. Si anume domnii Adrian Nastase si, mai inainte, Nicolae Vacaroiu. Pentru mai multe informatii despre cel din urma se poate citi articolul din ziarul Bursa intitulat: " Ratand o buna ocazie de a tacea, domnul Vacaroiu a vorbit despre privatizare.".
        Deci, in acest context, a compara situatia de dupa Privatizarea Petrom cu cea dinainte este lipsita de sens. Nu! Eu consider ca Petrom apartinea Poporului roman (ca doar el l-a construit) si aceasta este starea la care ma raportez. In opinia mea informatiile furnizate de D-voastra nu fac altceva decat sa-l incrimineze si mai mult pe dl. Nastase. De ce a tolerat hotia? Si abia apoi, de ce a facut o privatizare paguboasa pentru Romania?

        2.Afirmati ca OMV a facut investitii de o anumita suma. Tin sa va reamintesc ca OMV n-a mai adus bani de acasa si ca acele investitii au fost facute din profitul Petrom si multi ani mai tarziu. Si in plus a beneficiat si de scutirea de impozit pe profitul reinvestit.
        Din cate imi aduc aminte investitiile nu au vizat noi prospectiuni, instalatii de extractie sau rafinarii. Au facut un lant de benzinarii OMV unde vindeau ACEIASI benzina mai scump decat
        la Petrom. Sau poate ati uitat de tentativa de smecherire a clientilor cu PetromV?
        Halal investitii!

        3. Profitul si taxele pe care OMV le plateste Statului roman de fapt sunt un furt din buzunarele noastre ale tuturor. Statul roman este partas la acest furt. Si OMV la fel. Nu vad ce merit ar avea. Cum justificati profitul nesimtit in conditiile in care carburantii in Romania sunt poate cei mai scumpi din Europa?
        Profitabilitatea in UE este strict supravegheata. Aduceti-va aminte cazurile din industriile cimentului si telecom... Ma mir ca nimeni nu a declansat o ancheta pe acest subiect la Petrom
        • +1 (1 vot)    
          Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 25 iunie 2014, 11:45)

          [anonim] i-a raspuns lui tddrg

        • +1 (1 vot)    
          Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 25 iunie 2014, 12:18)

          [anonim] i-a raspuns lui tddrg

  • +20 (20 voturi)    
    i-au prelungit contractul cu editura (Marţi, 24 iunie 2014, 14:04)

    bubalus [utilizator]

    asta-i partea buna.
    partea si mai buna e ca vom avea mai multe creatii literare... :D
  • +9 (11 voturi)    
    i-a făcut un serviciu! (Marţi, 24 iunie 2014, 14:52)

    corvus coraX [utilizator]

    Eu cred că a solicitat chiar el asta, în mod vădit se simte excelent acolo...
  • -11 (15 voturi)    
    Sunt unii aici din cei care posteaza (Marţi, 24 iunie 2014, 15:33)

    Alor [utilizator]

    care ar putea deveni oricand un ,, Visinescu " daca ar fi conditii politice pentru aceasta.
  • +4 (4 voturi)    
    Distrugerea economiei Romaniei autor Nastase (Marţi, 24 iunie 2014, 17:19)

    andreesanu [utilizator]

    DNA daca descide capitolul :distrugerea economiei Romaniei si securitatea economica si financiara a tarii,
    Nastase nu mai iese de la racoare decit cu picioarele inainte!!!.
    Asta ar face constienta lumea politica romaneasca.
    Raspunderea guvernamentala trebuie sa devina realitate si nu gargara.
    Un guvern nu vine si pleaca fara un raport de gestiune,
    fara sa dea socoteala de ce-a facut sau n-a facut !!!
  • +1 (1 vot)    
    Ti am dorit-o (Marţi, 24 iunie 2014, 20:27)

    geag [utilizator]

    toti anii cit ai fost premier si m-am chinuit hartuit de regulile tale mafiote.Este adevarat ca ti-au dat putin dar oricum peste asteptarile mele.Sper sa-i ai colegi si pe voiculescu si dragnea
  • 0 (0 voturi)    
    mai trebuie... (Miercuri, 25 iunie 2014, 9:28)

    pita [utilizator]

    pana-i dispare zambetu-i''caracteristic'', altfel ne in fecteaza pe toti !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by