VIDEO Marian Capatana a fost retinut de DNA, pentru complicitate la trafic de influenta

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 19 iunie 2014, 23:22 Dosare Anticoruptie


Marian Capatana a fost retinut, joi seara, de procurorii DNA pentru 24 de ore fiind acuzat de complicitate la trafic de influenta, anunta Directia Nationala Anticoruptie. Retinerea lui Capatana vine dupa cea a lui Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, in dosarul in care fiul lui Bercea Mondial il acuza de trafic de influenta.

Potrivit comunicatului difuzat joi seara de DNA, din ordonantele de retinere intocmite de procurori "a reiesit ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, in perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, inculpatul Basescu Mircea a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator, prin intermediul inculpatului Capatina Marian Adrian, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal denuntatorului, precum si a altor cereri incidente in respectiva cauza, in scopul de a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate".



Concret, in ordonantele de retinere, procurorii mentioneaza urmatoarele:
  • La inceputul anului 2011, dupa ce fata de tatal denuntatorului s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, denuntatorul i-a remis inculpatului Capatina Marian Adrian suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urma si in schimbul promisiunii ca banii vor fi remisi mai departe lui Basescu Mircea pentru ca acesta sa intervina pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal denuntatorului si a altor cereri incidente in respectiva cauza.
  • Ulterior, pentru ca tatal denuntatorului nu a fost pus in libertate, denuntatorul i-a remis si suma de 350.000 de euro inculpatului Capatina Marian Adrian in acelasi scop.
  • Intervalul de timp in care denuntatorul a remis sumele de bani inculpatului Capatina Marian Adrian este cuprins intre datele de 20.02.2011 (data luarii masurii arestarii preventive fata de tatal denuntatorului) si 22.02.2012 (data pronuntarii hotararii de condamnare la instanta de fond).
  • Din suma totala de 600.000 de euro remisa de denuntator inculpatului Capatina Marian Adrian, Basescu Mircea a primit suma de 250.000 de euro in schimbul promisiunii ca, prin influenta pe care o are asupra magistratilor, poate obtine o solutie favorabila pentru tatal denuntatorului, adica va obtine fie o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.
  • Pentru faptul ca a mijlocit remiterea banilor, inculpatul Capatina Marian Adrian si-a insusit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primit de la denuntator.
DNA precizeaza ca "inculpatilor Basescu Mircea si Capatina Marian Adrian li s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand a fi prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4362 vizualizari

  • +1 (5 voturi)    
    Nu stiu de ce am sentimentul unei perdele de fum (Joi, 19 iunie 2014, 23:39)

    Maniu [utilizator]

    toata povestea asta este mai mult decit bizara.
  • +1 (1 vot)    
    . (Vineri, 20 iunie 2014, 1:39)

    uzu [utilizator]

    deci denuntatorul nu are nici o dovada ca inculpatul a primit vreun leu. denuntatorul i-a dat banii intermediarului si probabil nici pentru asta nu are vreo dovada ...
    asta e scenariu de telenovela.
    dar pana la urma, indiferent cum il cheama, daca a incalcat legea, sa plateasca !
    • 0 (0 voturi)    
      250000 si 350000 (Vineri, 20 iunie 2014, 10:22)

      snowflake [utilizator] i-a raspuns lui uzu

      250000 si 350000 de euro lasa urme oriunde in lume, mai ales in Romania unde fiecare suma reprezinta peste 1000000 de lei.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by