Avocat: Mircea Basescu nu a facut nicio declaratie la DNA, s-a prevalat de dreptul la tacere

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 19 iunie 2014, 22:43 Dosare Anticoruptie


Mircea Basescu, retinut joi seara de procurorii anticoruptie dupa ce a fost adus la DNA pentru a fi audiat in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, nu a facut nicio declaratie in fata anchetatorilor prevalandu-se de dreptul la tacere, a declarat avocatul sau, Nelu Tasca, citat de Mediafax.

Aparatorul lui Mircea Basescu a declarat, joi seara, la iesirea din sediul DNA, ca clientul sau nu a facut nicio declaratie in fata anchetatorilor, ci s-a prevalat de dreptul la tacere.

"Mi-a spus ca nu sunt reale acele inregistrari si cred in nevinovatia dansului", a spus Nelu Tasca, intrebat ce a vorbit el cu Mircea Basescu.

Avocatul a mai spus ca, in afara de declaratia denuntatorului, celelalte declaratii nu sunt incriminatorii pentru clientul sau. "As putea spune ca sunt chiar in favoarea sa", a adaugat Nelu Tasca.

Mircea Basescu, retinut, joi seara, de procurorii anticoruptie, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta de fiul lui Bercea Mondial, a fost dus in arestul central al Politiei Capitalei, urmand sa fie prezentat, vineri, cu propunere de arestare preventiva la Tribunalul Bucuresti.

Potrivit procurorilor DNA, fratele presedintelui a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator, prin intermediar, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal denuntatorului, precum si a altor cereri incidente in respectiva cauza, in scopul de a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.

Fiul interlopului Bercea Mondial, Florin Anghel, l-a acuzat pe Mircea Basescu ca a primit suma respectiva pentru a obtine o hotarare favorabila tatalui celui dintai.

La DNA au fost audiati, joi, in acelasi dosar, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, sotia acestuia, Fanica Anghel, care au fost adusi din penitenciar, si Marian Capatana, despre care familia interlopului sustine ca ar fi fost intermediarul banilor pentru Mircea Basescu.

Bercea Mondial a spus, din duba cu care a fost adus, ca aproape doua milioane de euro ar fi ajuns la sefa DNA, Codruta Kovesi, la presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, dar si la Vasile Blaga, despre care sustine ca ar fi implicat in acest caz.

Fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, a depus in 13 iunie, prin avocatul sau, Pavel Abraham, o plangere penala impotriva lui Mircea Basescu, in care il acuza pe acesta de trafic de influenta, inselaciune si inducerea in eroare a organelor judiciare, in legatura cu dosarul in care Anghel este acuzat de santaj.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2142 vizualizari

  • -1 (9 voturi)    
    deja se stie scenariul (Joi, 19 iunie 2014, 22:54)

    nellino [utilizator]

    arestare, propunere maine sa il tina 30 de zile, se aproba, se face recurs, se respinge, sta 30 de zile, isi descopera o boala incompatibila cu statutul de puscarias is o taie in State sa se trateze pentru ca nici fratele nu se opereaza in Romania ci la Viena.

    justitia romana isi va face meseria, dar nu pana la capat!
    • 0 (0 voturi)    
      se lucreaza pt ingroparea cazului (Vineri, 20 iunie 2014, 1:09)

      Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui nellino

      mircea basescu a fost chemat in calitate de inculpat pentru a putea refuza sa dea declaratii, daca era chemat in calitate de martor nu putea refuza sa dea declaratii
      parerea mea este ca va primi mandat de arestare de 29 de zile dar va fi eliberat la recursul la mandat
  • +1 (7 voturi)    
    Eu nu inteleg! (Joi, 19 iunie 2014, 23:05)

    Ciobanul Bucur [utilizator]

    A inteles cineva cum a facut Mircea Basescu trafic de influenta?
    - La cine a intervenit?
    - Care a fost urmarea interventiei?
    Cred ca procurorul care l-a retinut a facut un abuz, care va fi taxat ca atare de judecator maine.
    Eventual, ar putea fi acuzat de inselaciune, nu de trafic de influenta.
    • +2 (2 voturi)    
      n-ai cum sa intelegi (Vineri, 20 iunie 2014, 1:06)

      Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

      nu ai capacitatea necesara
      conform legii infractiunea de trafic de influenta nu e o infractiune de rezultat
      chiar daca nu intervii sau daca intervii dar obtii rezultate tot faci trafic de influenta
  • +1 (7 voturi)    
    ciudat! povesti tiganesti (Joi, 19 iunie 2014, 23:17)

    a4 [utilizator]

    Cam multi bani:
    "aproape doua milioane de euro ar fi ajuns la sefa DNA, Codruta Kovesi, la presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, dar si la Vasile Blaga"
    la care se adauga 600.000 cu Mircea Basesc +intermediar (intermediarul ia mai mult 350.000)

    gramul de adevar e minuscul la asemenea declaratii!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by