UPDATE Mircea Basescu a ajuns la sediul DNA: E treaba lui Bercea ce spune

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 19 iunie 2014, 12:44 Dosare Anticoruptie


Mircea Basescu va fi audiat joi la DNA, in jurul orei 18.00, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Fratele presedintelui va fi audiat in dosarul de santaj Bercea Mondial. Audierea vine dupa ce Antena 3 a facut publice miercuri seara imagini video cu discutii intre Mircea Basescu si fiul interlopului Bercea Mondial, discutii in care Mircea Basescu apare spunind ca a primit 250.000 de dolari, pe fondul discutiilor despre o presupusa influentare a judecatorilor pentru eliberarea lui Bercea, condamnat la 9 ani de inchisoare.
  • UPDATE: Mircea Basescu a ajuns la DNA in jurul orei 17.40. El nu a dorit sa raspunda intrebarilor jurnalistilor.

Mircea Basescu, fratele presedintelui, a venit, joi, la sediul central al DNA, pentru a fi audiat in dosarul in care fiul lui Bercea Mondial il acuza de trafic de influenta, si a declarat la intrare, raspunzand unei intrebari despre afirmatiile interlopului, ca "e treaba lui Bercea ce spune", relateaza Mediafax.

Fratele sefului statului a ajuns la DNA, cu masina personala si insotit de un avocat, in jurul orei 17.40.

El si-a facut drum cu greu spre intrarea in sediul Directiei, in conditiile in care a fost asteptat de zeci de reporteri si cameramani.

"Mai, oameni buni, dati-o-ncolo de treaba...", le-a spus Mircea Basescu jurnalistilor care au aglomerat drumul de la parcare la intrarea in DNA, astfel incat acesta a avut nevoie de cateva minute pentru a parcurge o distanta de cel mult 30 de metri.

El nu a raspuns la niciuna dintre intrebarile jurnalistilor, singurul comentariu fiind legat de afirmatiile lui Bercea Mondial: "E treaba lui Bercea ce spune".

La DNA sunt audiati, in acelasi dosar, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, sotia acestuia, Fanica Anghel, care au fost adusi din penitenciar, si Marian Capatana, despre care familia interlopului sustine ca ar fi fost intermediarul banilor pentru Mircea Basescu.

Bercea Mondial a spus, din duba cu care a fost adus, ca aproape doua milioane de euro ar fi ajuns la sefa DNA, Codruta Kovesi, la presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, dar si la Vasile Blaga, despre care sustine ca ar fi implicat in acest caz.

***

Mircea Basescu a precizat anterior in cursul zilei de joi ca a fost chemat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in calitate de suspect si a afirmat ca i se par "foarte normale" declaratiile facute de fratele sau, presedintele Traian Basescu.

Intrebat de ziaristi in timp ce se afla la volanul masinii sale pentru a veni la DNA in ce calitate a fost convocat de procurori, Mircea Basescu a raspuns: "suspect".

Ziaristii l-au intrebat cum comenteaza declaratiile facute in cursul zilei de Traian Basescu, care a spus ca intre justitie si fratele sau alege justitia si ca ii reproseaza fratelui sau anturajul.

"Mi se pare foarte normal (...) Recunosc ca si eu imi reprosez", a raspuns Mircea Basescu.

Acesta a precizat ca i-a spus "la un moment dat" lui Traian Basescu despre aceste probleme si acesta i-a recomandat sa se adreseze justitiei.

Mircea Basescu a reafirmat ca nu a luat bani de la fiul lui Bercea Mondial si nu a incercat sa intervina in justitie: "Nu am incerc sa intervin, nu am cerut vreun ban, nu am luat niciun ban".

El a sustinut ca Marian Capatana, liderul PDL Draganesti, facea afaceri cu familia lui Bercea Mondial: "Sunt tigani, au si ei traditiile lor".

Joi dimineata, Mircea Basescu a respins acuzatiile, spunind intr-un comunicat de presa ca nu a cerut si nu a primit bani.

Reamintim ca fiul lui Bercea Mondial a facut plangere penala impotriva lui Mircea Basescu pentru trafic de influenta, inselaciune si inducerea in eroare a organelor judiciare in legatura cu dosarul in care el insusi este acuzat de santaj.

Avocatul lui Florin Anghel, Pavel Abraham, a depus luni, 13 iunie noi probe la dosar, audio si video, care l-ar incrimina pe Mircea Basescu, acesta fiind acuzat de familia interlopului ca ar fi primit sute de mii de euro ca sa intervina pentru eliberarea din arest a lui Bercea Mondial. Fiica si ginerele lui Bercea Mondial sunt cercetati de procurorii DNA - Serviciul teritorial Constanta dupa ce, la sfarsitul lunii mai, au fost prinsi in flagrant in timp ce-l santajau pe Mircea Basescu, amenintandu-l cu darea in vileag a unor pretinse fapte de coruptie daca nu le va da suma de 280.000 de euro, relateaza Agerpres.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5797 vizualizari

  • -2 (26 voturi)    
    bravo! (Joi, 19 iunie 2014, 16:06)

    Mazeta [utilizator]

    De fapt clanul Bercea a făcut treaba DNA: flagrant, probe, acuzații. Au avut curaj, au fost uniți, au fost inteligenți. Izaura procuror general!
    • +1 (15 voturi)    
      schimbari de linie in justitie (Joi, 19 iunie 2014, 17:59)

      demaGOGU [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      "Isaura"--Kovesi
      "Formatia" --L. Stanciu

      modificarile vor fi tranzitorii pana va fi implementat un sistem integrat de justitie bazat pe staborul tiganesc.
    • +1 (7 voturi)    
      zi mi de felix (Joi, 19 iunie 2014, 18:19)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      felix cat mai sta AFARA..si nu se baga INAUNTRU ? pari cunoscator...
      • +1 (1 vot)    
        incearca la un articol (Joi, 19 iunie 2014, 19:52)

        adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

        despre felix ..
        asta e despre primitorul de spagi(asa zice el singul in inregistrare) , cu pile prezidentiale .
  • +1 (9 voturi)    
    Pret (Joi, 19 iunie 2014, 18:57)

    naenae [utilizator]

    Pt cei 2 baieti cu primele comentarii: voi ce salariu luati sa puneti comentariile astea tampite pe aici?
    • -1 (1 vot)    
      intrebarea este : (Joi, 19 iunie 2014, 19:50)

      adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui naenae

      mai mult sau mai putin ca tine ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by