​Articol actualizat

DNA face perchezitii la Ministerul Sanatatii si trei spitale. Miza: posibila fraudare a unui program de 60 de milioane de euro - surse

de Red. Stiri     HotNews.ro
Luni, 16 iunie 2014, 10:16 Dosare Anticoruptie


Bebelusi
Foto: AGERPRES
Procurorii anticorutie efectueaza luni dimineata 20 de perchezitii la sediile unor institutii publice si unitati sanitare intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciunea savarsirii, in perioada 2008-2011, a unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, de catre functionari publici, in cadrul unor proceduri de achizitie, prin programe finantate din fonduri publice si din fonduri externe. Potrivit B1TV, sunt perchezitionate, printre altele, sediul Ministerului Sanatatii si spitalele Polizu, C.C. Iliescu si Cantacuzino, fiind verificate licitatiile pentru achizitionarea de echipamente medicale.

Ora 13:10
: Razvan Vulcanescu, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, sustine ca ancheta vizeaza aparatura medicala achizitionata in perioada 2007 - 2008 cu fonduri provenite de la Banca Mondiala.

Ora 12:44
Perchezitiile vizeaza programul national de neonatologie, in valoare de 60 milioane euro, prin care au fost dotate 22 de maternitati din toata tara, si care a suferit numeroase intarzieri, au declarat surse oficiale pentru Hotnews.ro. Potrivit acelorasi surse, achizitiile verificate au fost facute in mandatele ministrilor Ion Bazac (2008-2009) si Cseke Attila (2009-2011).

Ora 12:19 Procurorii DNA verifica la Spitalul Cantacuzino documente legate de programul national de neonatologie, fiind facute perchezitii in cabinetul sefului Clinicii de neonatologie, in prezenta acestuia, a declarat luni, pentru Mediafax, managerul unitatii sanitare, Iulian Brezean.

"Anchetatorii ne-au precizat ca nu au venit pentru probleme care vizeaza Spitalul Cantacuzino, ci strict programul de neonatologie", a spus dr. Iulian Brezean

Seful Clinicii de neonatologie, dr. Adrian Craciun, a fost chemat luni dimineata la Spitalul Cantacuzino, pentru a fi prezent la perchezitii, a precizat Iulian Brezean.

Anchetatorii fac perchezitii in cabinetul sefului Clinicii de neonatologie si vor ridica documente, precum si computerul acestuia.

Ora 11:02
Procurorii DNA verifica luni mai multe departamente ale Ministerului Sanatatii, printre care si Departamentul Achizitii, Unitatea de Management a Proiectelor Bancii Mondiale si Departamentul de Dispozitive Medicale, au declarat pentru Agerpres surse din Ministerul Sanatatii.

Potrivit agentie de presa, este vizata si o unitate medicala de pe platforma Fundeni.   

Potrivit unor surse judiciare, in cauza sunt suspiciuni de coruptie in cadrul unor proceduri de achizitie de aparatura si echipamente medicale, iar valoarea ar fi de 7 milioane de euro.

Ora 10:50
Mediafax informeaza ca se fac perchezitii si la Asociatia de Neonatologie, fiind vizate achizitii pentru programul de neonatologie.
  • Comunicat DNA
Ca urmare a unor informatii aparute in mass media in cursul diminetii de 16 iunie 2014, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa faca urmatoarele precizari:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor conexe celor de coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciunea savarsirii, in perioada 2008-2011, a unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, de catre functionari publici, in cadrul unor proceduri de achizitie, prin programe finantate din fonduri publice si din fonduri externe.

In cursul diminetii de 16 iunie 2014, ca urmare a autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate perchezitii in 20 de locatii situate in municipiul Bucuresti, intre care sediile unor institutii publice si unitati sanitare.
In acest moment, in cauza se efectueaza urmarirea penala prin raportare strict la fapte, nefiind inceputa urmarirea penala fata de vreo persoana.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Oficiului de Lupta Antifrauda (OLAF) din cadrul Comisiei Europene, DLAF, precum si de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si al Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























6851 vizualizari

  • +8 (8 voturi)    
    Pe la Primaria lui Oprescu nu cautati nimic? (Luni, 16 iunie 2014, 10:54)

    Cataleya [utilizator]

    Din cate stiu, o multime de spitale din capitala au fost trecute, de ani de zile, in subordinea directa a Primariei Bucuresti.
    Cred ca ceea ce cauta procurorii se afla mai degraba in "sertarele lui Oprescu" nicidecum la minister!
    • +3 (3 voturi)    
      indiciu (Luni, 16 iunie 2014, 12:07)

      TontonMacoute [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      Pot porni de la licitatiile Gomoiu si Foisor. Pot gasi lucruri interesante :)
    • -4 (4 voturi)    
      Indiciu: (Luni, 16 iunie 2014, 12:14)

      casapucristian [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      Daca faceti ce a scris Andradda mai sus, poate o gasiti si pe Elodia la Oprescu sub birou.
      • +1 (1 vot)    
        fara grija (Luni, 16 iunie 2014, 19:10)

        TontonMacoute [utilizator] i-a raspuns lui casapucristian

        o gasim si pe Elodia, gasim si firmele domnului Oprescu de furnizare de echipamente medicale, gasim tot!
  • +3 (3 voturi)    
    Ola OLAH ! (Luni, 16 iunie 2014, 13:23)

    Plagarus [utilizator]

    Statul a cumpărat în intervalul 1999 - 2000 aparatură medicală de 280 mil. dolari, licitaţiile fiind reluate în intervalul 2007 - 2008, când suma investită a fost de 40-50 mil. euro.
    In cazul produselor oncologice ultima licitaţie a fost realizată în 2003, iar ulterior livările s-au făcut pe baza unor acte adiţionale la contract. Ulterior, au existat discuţii pentru reluarea acestor lictaţii, însă proiectul nu s-a finalizat. Nu este clar însă nici când, nici de către cine a fost luată decizia de a se renunţa la licitaţiile naţionale.
    In intervalul 2006-2010, M.S. a alocat suma de aproximativ 4 milioane de euro pentru achiziţionarea aparaturii medicale şi a altor dotări independente, care până în prezent nu au fost folosite.
    Daca numai Rodica Stanoiu si Serban Bradisteanu si au tras fiecare vreo 4 sau 5 milioane de euro de la penitenciare si puscarii acolo ar fi loc destul pentru toti banditii care fura de la sanatate si de la bolnavi


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by